Moja prica

Ali potez izbacivanja iz stana je po meni stvarno za bljuv, pogotovo što dolazi kao kulminacija plakanja na svadbi i "sečenja vena". I pogotovo što ima isključivo "vaspitni" karakter, pošto ni ona ni on sa tim stanom ne mogu ništa da urade. Saću da te naučim pameti, ili ćeš da me slušaš ili...A devojka računa da ima krov nad glavom, sa mužem ili bez njega, moj stan, moj stan, na mamu se vodi, ali je moj, e q je njen.

Pa i treba da je vaspitaju, kad nisu na vreme. Zato sto nije sama zaradila za stan, ona to ni ne ceni, nego je to nesto sto se podrazumeva. Kako se to, molim lepo, podrazumeva da mlada osoba zivi sama u stanu koji ne placa? To je luksuz, a posto ona to ne shvata, roditelji su nasli nacin da joj pokazu - kasno, ali sta da se radi... da je pametnije birala, mozda ne bi ni bilo potrebno. Da se ona mucila u zivotu (nisam zagovornik mucenja, da se razumemo, ali iskustvo nekad para vredi) vrlo bi dobro znala sa kim ima posla na pocetku veze, i djavola bi se zaljubila u lika koji nece da radi. Nema sanse.

:mrgreen:

Dobra je to taktika, pod uslovom da ne brines za kolateralnu stetu, koja je u tom slucaju njihova cerka.:confused:

...ja opet znam situaciju, gde su roditelji sve dali, da ne bi ćerka i unuci bili kolateralna
šteta...uglavnom, išlo je dotle, da sve što im je dato..je i prodato....pritisak bio suviše
veliki da bi se ona oduprla tome....sve u svemu, ostali pod vedrim nebom....on se
nije opametio....ćerka se razbolela, deca imaju traume..i tako....:mrgreen:

...nekad je dobro pomoći, ali ni tu ne treba preterati, i naravno ništa ne prepisivati
na nju.......a, opet je ostaviti da živi tu gde se oseća sigurnija, bar će imati jednu muku
manje...i onako joj je teško.......nadam se da će jednom shvatiti, da je pogrešila i da će
na vreme uspeti da ispravi grešku, ako se taj njen u međuvremenu ne opameti, što je
teška, al nije nemoguće:think:

Pa ako se pokaje i popravi i bude dobra ćera, može da se vrati ;)
Nego, po istoj analogiji, a koliko će dugo morati da dokazuje da se popravila? Meni se nešto oteglo....:mrgreen:

Cak i da dokaze...prva greska i opet leti napolje...

Zasto neki roditelji misle da moraju da vaspitavaju decu dok su zivi?

Ili jos gore .....da uvide greske u vaspitanju dece kad se ista udaju/ozene pa se trude da ih preprave.......i trude se do kraja zivota....:confused:

Ima li ko koji pametan savet? :neutral:

Zaboravila sam da dam pametan savet :mrgreen:

Treba da se iselite iz stana tvojih roditelja, i da ponovo postanete momak i devojka. Ti se za stan snadji kako znas i umes - recimo placaj stan sama, ili sa nekom drugaricom - a on neka nadje posao, i isto tako zivi u iznajmljenom stanu sam ili sa drugovima. I ondalepo, kao momak i devojka, planirajte zajednicki stan koji cete kupiti na kredit i zajedno otplacivati do penzije. Srecno!

Da covece imamo novo ime za sponzoruse..parazitke..extra

Ти фураш неку своју причу....:roll:....овде није реч о спонозорушама и паразиткама, него о спонзорку и паразитку (м. род :rtfm:)....али, што не би искористио прилику да мало опљунеш жене када си већ ту.....:roll:

Aman zeno.... ja potpuno razumem te roditelje.
Oni njoj ne oduzimaju stan.
Samo kazu da ako hoce da zivi sa takvim covekom, onda neka idu pa neka se bore, tj neka plati nekakvu cenu
Ne mogu samo oni da placaju cenu njenog loseg izbora time sto ce se ta situacija komplikovati sve vise i vise
Nije njihova uloga da njoj olaksavaju da izdrzava parazita

Ово је поента, и, верујем, основна мисао водиља ових родитеља...
А плакање на свадби....па...претпоставам да они нису били заљубљени до ушију као она, те да су и пре 8 месеци могли да увиде да им ћерка везује живот за размаженог будзована и паразита....те да су стога и могли да предвиде шта ће се десити када се она отрезни....а сада ситуација и јесте за плакање....:(

Pa i treba da je vaspitaju, kad nisu na vreme. Zato sto nije sama zaradila za stan, ona to ni ne ceni, nego je to nesto sto se podrazumeva. Kako se to, molim lepo, podrazumeva da mlada osoba zivi sama u stanu koji ne placa? To je luksuz, a posto ona to ne shvata, roditelji su nasli nacin da joj pokazu - kasno, ali sta da se radi... da je pametnije birala, mozda ne bi ni bilo potrebno. Da se ona mucila u zivotu (nisam zagovornik mucenja, da se razumemo, ali iskustvo nekad para vredi) vrlo bi dobro znala sa kim ima posla na pocetku veze, i djavola bi se zaljubila u lika koji nece da radi. Nema sanse.

Sve to stoji, kao i da bi se možda zaljubila u nekog drugog "defekta" u tom slučaju. A možda i ne bi. Otkud znaš kako sve čovek može da ispadne ovca zbog ljubavi? I ova cena koju ona sad plaća nije bre za potcenjivanje, pa da li je neophodno još i to? Au bre zaebala se, pa nije smak sveta, sve se to da rešiti.

I ebg, muvalo, pričaš kao da se ovde stan zarađuje tipa mučiš se par godina, pa ga sam stvoriš. I danas-sutra daj bože da imamo toliko da možemo to svojoj deci da priuštimo, pa hoćemo li da ih šaljemo u podstanare da sastavljaju kraj sa krajem i grcaju za sopstveni krov nad glavom da eto ne bi odabrali pogrešnu osobu? Pa kad se dokažu, da im pomognemo? Pa ako to budem mogla i ako budem imala žensko dete, pa prvo ću krov nad glavom da joj obezbedim, i to kao predbračnu imovinu, da ako se uda za budalu ne mora da razmišlja gde će i šta će ako ga ostavi, nego da mu lepo spakuje kofer i da ga isprati.

Sve to stoji, kao i da bi se možda zaljubila u nekog drugog "defekta" u tom slučaju. A možda i ne bi. Otkud znaš kako sve čovek može da ispadne ovca zbog ljubavi? I ova cena koju ona sad plaća nije bre za potcenjivanje, pa da li je neophodno još i to? Au bre zaebala se, pa nije smak sveta, sve se to da rešiti.

I ebg, muvalo, pričaš kao da se ovde stan zarađuje tipa mučiš se par godina, pa ga sam stvoriš. I danas-sutra daj bože da imamo toliko da možemo to svojoj deci da priuštimo, pa hoćemo li da ih šaljemo u podstanare da sastavljaju kraj sa krajem i grcaju za sopstveni krov nad glavom da eto ne bi odabrali pogrešnu osobu? Pa kad se dokažu, da im pomognemo? Pa ako to budem mogla i ako budem imala žensko dete, pa prvo ću krov nad glavom da joj obezbedim, i to kao predbračnu imovinu, da ako se uda za budalu ne mora da razmišlja gde će i šta će ako ga ostavi, nego da mu lepo spakuje kofer i da ga isprati.

Pa da Medo, ali ona nece da ostavi ovog tipa. Zato su roditelji i siznuli - a nasli su mu dva posla, i on nece da radi. Pa hajde zamisli da je tvoje zensko dete u pitanju: ti je vaspitavas, obrazujes, das joj sve, i na kraju se uda za lencugu i ona radi za njih dvoje, jer je njemu pederski da radi, ili mu je hladno... a tvom detetu nije hladno, i nije umorno, nego treba da rinta dok blejac za to vreme gleda poker na tv-u i cacka nos...

A znam koliko je tesko kupiti stan, ne samo u Srbiji, nego bilo gde (zato sam i napisala da ga zajedno otplacuju do penzije :mrgreen: )

Meni cela ova prica ima neki prizvuk boldovanog

Neko ko voli i postuje sebe ne bi se nasao u ovakvoj prici.

I trebalo bi na tome raditi, ali cini mi se da niko od ucesnika njene price problemu nije dorastao:cool:

Pa da Medo, ali ona nece da ostavi ovog tipa. Zato su roditelji i siznuli - a nasli su mu dva posla, i on nece da radi. Pa hajde zamisli da je tvoje zensko dete u pitanju: ti je vaspitavas, obrazujes, das joj sve, i na kraju se uda za lencugu i ona radi za njih dvoje, jer je njemu pederski da radi, ili mu je hladno... a tvom detetu nije hladno, i nije umorno, nego treba da rinta dok blejac za to vreme gleda poker na tv-u i cacka nos...
Daleko od toga da ne bih pokušala da je zaštitim, ali stvarno smatram da neke greške čovek mora sam da napravi, sam da ispravi i sam da odboluje. Iz ove pozicije mogu da kažem da joj na tu muku ne bih baš dodavala još, a svakako joj u toj situaciji ne bih oduzimala zaleđinu. A dramu ne trpim, to a propo plakanja na svadbi i sečenja vena. Ja sam već negde gore napisala da roditelje razumem, ali da mi je postupak sporan. Šta on poručuje i koliko je to produktivno?

A znam koliko je tesko kupiti stan, ne samo u Srbiji, nego bilo gde (zato sam i napisala da ga zajedno otplacuju do penzije :mrgreen: )
Zloćo jedna :mrgreen:

Cak i da dokaze...prva greska i opet leti napolje...

Zasto neki roditelji misle da moraju da vaspitavaju decu dok su zivi?

Ili jos gore .....da uvide greske u vaspitanju dece kad se ista udaju/ozene pa se trude da ih preprave.......i trude se do kraja zivota....:confused:

А зашто деца мисле да имају богомдано право на имовину родитеља?:confused:

Мош мислити ''уценили станом''! Као да они не могу да живе као подстанари као и толики други парови почетници!?
А могу ли заиста? :roll:
Могу, ако ОНА буде радила још три посла приде...или ако се и он тргне и почне да ради (у шта сумњам)....
Па ако им је и даље само љубав најбитнија - нека се воле и у подстанарима, како год организовали живот, зашто да не? :)
(Мада се, искрено, питам колико ту љубави са његове стране има ако је пушта да рмбачи док он џабалебари...:confused:)

Мош мислити ''уценили станом''! Као да они не могу да живе као подстанари као и толики други парови почетници!?
Могу, ако ОНА буде радила још три посла приде...или ако се и он тргне и почне да ради (у шта сумњам)....
Па ако им је и даље само љубав најбитнија - нека се воле и у подстанарима, како год организовали живот, зашто да не? :)
(Мада се, искрено, питам колико ту љубави са његове стране има ако је пушта да рмбачи док он џабалебари...:confused:)

Pa ako ti roditelji kupe stan i kažu "tvoj je" i ti u njemu živiš, godinama, prihvataš ga i percipiraš kao svoj i to što nije formalno tvoj smatraš nebitnim, jer su ti ga roditelji kupili i rekli "tvoj je", šta je tu bogomdano pravo i loše na kraju krajeva?

Mislim, bar sam ja tako shvatila iz uvodnog posta, i zabolelo me to "živela sam u svom stanu" "hoće da nas zamole da se iselimo iz mog stana" "moj je, ali se vodi na mamu, pa imaju pravo", vidi vraga, ups, izmače se tlo, na svu postojeću muku. Skoro da je onda bolje u podstanarima, košta, al' znaš da si tu dok plaćaš :confused:

Ne mislim da deca imaju bogomdano pravo na imovinu roditelja. Naprotiv.
I naravno da taj par ne bi mogao da zivi zajedno kao podstanari. I nema tu ljubavi ni malo sa njegove strane.

Samo smatram da ako roditelji nesto imaju i tvrde da su dali detetu (jer takva je prica u postavci teme) onda neka ostanu pri tome. Cisto postovanje dogovora, jer kad nesto obecas, neko racuna na to.

Ako ne das, lepo, nikom nista, tvoje pravo. Ali ne volim igre uzimala - davala, pa cak i ako je mozda iz dobre namere. Drasticne mere u vaspitanju se ne preduzimaju kad su deca vec u braku. Mislim da je malo kasno. (mozda i gresim)

Iz price, ona je shvatila gresku. Ali ne odseca se to tek tako. A oni preko nje uslovljavaju njega. Sto ne moze na dobro da izadje, cim ona njemu popusta od pocetka. Pa je jos oni treraju napolje.

Ako mozes gledaj da pomognes, ali ako ne, nemoj ni da odmazes.

Pa ako ti roditelji kupe stan i kažu "tvoj je" i ti u njemu živiš, godinama, prihvataš ga i percipiraš kao svoj i to što nije formalno tvoj smatraš nebitnim, jer su ti ga roditelji kupili i rekli "tvoj je", šta je tu bogomdano pravo i loše na kraju krajeva?

Mislim, bar sam ja tako shvatila iz uvodnog posta, i zabolelo me to "živela sam u svom stanu" "hoće da nas zamole da se iselimo iz mog stana" "moj je, ali se vodi na mamu, pa imaju pravo", vidi vraga, ups, izmače se tlo, na svu postojeću muku. Skoro da je onda bolje u podstanarima, košta, al' znaš da si tu dok plaćaš :confused:
Па, не верујем да су га специјално за њу купили а писали на маму, претпостављам да је то још раније био мамин стан који су ћерци дали на коришћење кад је одрасла... И ја живим у таквој варијанти, јесте мој стан, није мужевљев, није изнајмљен, али ја нисам његов власник...власник је мој отац (већ 40 година) и он има право да располаже њиме по својој вољи. Он нема никакву законску обавезу да га мени поклони или препише...
А дете које је одрасло, способно да само прави изборе и против воље родитеља (као што је била удаја), може да настави да само прави изборе и даље, зар не? И да лепо и мирно оде у подстанаре као толики други свет и тиме докаже и родитељима и себи да је то љубав која ће све победити, да су они способни да живе самостално без шлепања за маторце....јер то и јесте доказ зрелости, зар не? ;)

Док год живе на грбачи матораца он неће имати разлог да мења ишта у свом животу. Ово му је само шанса да се промени па да живе срећно до краја живота.....или да она увиди какав је он заиста....

Па, не верујем да су га специјално за њу купили а писали на маму, претпостављам да је то још раније био мамин стан који су ћерци дали на коришћење кад је одрасла... И ја живим у таквој варијанти, јесте мој стан, није мужевљев, није изнајмљен, али ја нисам његов власник...власник је мој отац (већ 40 година) и он има право да располаже њиме по својој вољи. Он нема никакву законску обавезу да га мени поклони или препише...
А дете које је одрасло, способно да само прави изборе и против воље родитеља (као што је била удаја), може да настави да само прави изборе и даље, зар не? И да лепо и мирно оде у подстанаре као толики други свет и тиме докаже и родитељима и себи да је то љубав која ће све победити, да су они способни да живе самостално без шлепања за маторце....јер то и јесте доказ зрелости, зар не? ;)

Док год живе на грбачи матораца он неће имати разлог да мења ишта у свом животу. Ово му је само шанса да се промени па да живе срећно до краја живота.....или да она увиди какав је он заиста....

Ок, али шта ако она њега воли и таквог какав је ?

Сметају јој те његове особине, то је чињеница, али она до развода као решења није дошла, чим поставља питање на форуму.

И онда родитељи, шта раде?
Уче је памети?
Како?
Тако што ће је послати у још тежу ситуацију у односу у ону у којој је.
Хвала им, до неба.

Ја бих са својим дететом била тактичнија.
Помагала бих јој да полако отвара очи.
Мало по мало.
Па ако се ни на крају не одлучи на развод, пустила бих је да носи свој крст.

Осећала бих се огавно кад бих знала да сам још додатно допринела томе да ми се дете осећа лоше, а увелико је у лошој ситуацији.

Ок, али шта ако она њега воли и таквог какав је ?

Сметају јој те његове особине, то је чињеница, али она до развода као решења није дошла, чим поставља питање на форуму.

И онда родитељи, шта раде?
Уче је памети?
Како?
Тако што ће је послати у још тежу ситуацију у односу у ону у којој је.
Хвала им, до неба.

Ја бих са својим дететом била тактичнија.
Помагала бих јој да полако отвара очи.
Мало по мало.
Па ако се ни на крају не одлучи на развод, пустила бих је да носи свој крст.

Осећала бих се огавно кад бих знала да сам још додатно допринела томе да ми се дете осећа лоше, а увелико је у лошој ситуацији.

cek izvini, ti bi je pustila da sa njim izrodi dvoje-troje dece i za to vreme joj otvarala oci dok ona trudna radi a on ladi jaja u kladionicama? msm, sta polako? i pitanje je koliko dugo oni njoj otvaraju oci dok su preplakali dan svadbe?

cek izvini, ti bi je pustila da sa njim izrodi dvoje-troje dece i za to vreme joj otvarala oci dok ona trudna radi a on ladi jaja u kladionicama? msm, sta polako? i pitanje je koliko dugo oni njoj otvaraju oci dok su preplakali dan svadbe?
Да, пустила бих је да живи свој живот, без да јој додатно отежавам.

Значи овако, да се удала за бају по њиховој мери, стан би остао њен и никад се не би потегло питање власништва.

Али пошто се није удала за ''одговарајућег'', онда се потеже питање власништва.

Сумануто, тотално!

Чему дупли критеријуми?

Па ваљда ужа породица треба да буде ту кад ти је тешко и да ти буде подршка, а не да додатно отежавају ситуацију која ни мало није лака?!?

of korz da nema, al nema leba ni od visegodisnjeg pricanja u prazno sporim tempom.

Pa čemu onda to? Da može da se kaže "sve smo učinili, a ona neće pa neće"? Pa dobro :confused:

Ja bih je podržala da da dileji još jednu šansu, poslednju, da sutra ne prebacuje sebi da je olako odustala, pa ako je prokocka, razlaz, nema tu šta više da se traži, a bolje pre nego kasnije.
A onda nek' vidi šta će sa roditeljima ubuduće.

Back