Moja porodica

Porodica..po meni nesto potpuno bolesno zamisljeno. Nekoliko razlicitih ljudi povezanih neraskidivom vezom, kao moramo da trpimo jedni druge u najgorim mogucim stanjima itd.. jer smo porodica. ma vazi. a cak ni ne moras da volis nekoga jer ste u srodstvu, znam po sebi.osudjene su na propast ako se ne razdvoje..

Zamisli je se zadnje dvije godine ni sa kim u familiji nisam posvadjao, ima onih kao svadjica i rasprava, ali nista
Sa bratom se takodje odlicno slazem
Umri sad

Ja volim sve članove moje uže i šire porodice, a dosta njih su međusobno u svađi, stalno se ponašaju retardirano.
I to baš zato što su isti, imaju iste mane i onda to njima smeta :mrgreen:

Jesi ti ozenjen? :)

Uza porodica su zena i djeca, a sira roditelji, braca i sestre. Sve ostalo, babe, tetke, ujaci su rodbina :)

A ovo sto si rekao, to se slazem, narocito sa oceve strane.

a kad nisi oženjen onda nemaš užu porodicu?

Naravno da imas, tvoja deca su tvoja porodica...

Muz i zena = bracni par
Muz+zena+deca = porodica
sva ostala gamad = sira porodica iliti la familija

Mada skorom niko ne moze sa sigurnoscu da tvrdi (kao ni ja) sta je prava definicija uze i sire porodice, svi imaju svoje vidjenje porodice(kao i Direkt)...

alo ja nemam decu niti sam oženjen znači nemam užu porodicu?

Ima, keva i cale su ti uza porodica...deca su uza porodica, cim nadjes zenu i dobijes decu oni postaju TVOJA uza porodica...al' ti si i dalje mamina i tatina princezica, ne boj se... :zaljubljena:
Ne kaze se bezveze "Osnovao je svoju porodicu"
Tako nesto ja to vidim, ali nisam siguran... :P

Mi smo u školi učili iz prirode i društva u prvom razredu da je uža porodica mamatatasekabata, a tvoja šira mamina i tatina uža. xD

A rodbina ili familija ti je čitavo porodično stablo.

Tačno se sećam ko juče da je bilo. :P

Ima, keva i cale su ti uza porodica...deca su uza porodica, cim nadjes zenu i dobijes decu oni postaju TVOJA uza porodica...al' ti si i dalje mamina i tatina princezica, ne boj se... :zaljubljena:
Ne kaze se bezveze "Osnovao je svoju porodicu"
Tako nesto ja to vidim, ali nisam siguran... :P

Pa slicno je kod mene, ali neki su u skolu ucili drukcije, po meni nelogicno, ali ajde neka bude, Recky se malo pogubio :lol:

Ne ne, Reck, nemoj ti sad meni "neki", naljutiću se leba mi. :P

Al gledaj, to što pričaš nema smisla, jer ako tvoj tata ima tatu, kome je on uža porodica, je l to ne znači da je i on njemu uža porodica, bez obzira na to što se i ti podvodiš pod istu kategoriju?
Kako mogu ja tebi da budem deo uže porodice, a ti meni ne?
I zašto bi dolazak novog člana porodice podrazumevao odstranjivanje starog?
Je l ti tata manje tata ako si i ti nekome tata?

Ne ne, Reck, nemoj ti sad meni "neki", naljutiću se leba mi. :P

Al gledaj, to što pričaš nema smisla, jer ako tvoj tata ima tatu, kome je on uža porodica, je l to ne znači da je i on njemu uža porodica, bez obzira na to što se i ti podvodiš pod istu kategoriju?
Kako mogu ja tebi da budem deo uže porodice, a ti meni ne?
I zašto bi dolazak novog člana porodice podrazumevao odstranjivanje starog?
Je l ti tata manje tata ako si i ti nekome tata?

Jedna je porodica tvojih ruku djelo (dobro, nije bas ruku ali ajde :lol:), a druga ti je nametnuta sudbinom. Jednu si birala drugu ne. E u tome ja pravim razliku, ne mora da znaci da sam u pravu, ali ja tom logikom idem.

Ako silujem svoju tetku i rodi šestoprsto dete hermafrodita koje osnuje porodicu sa vanbračnom ćerkom mog ujaka, da l' to znači da su mi njihovi unuci uža ili šira porodica :think: ?
Brate, dosta s ovim stokizmom. xD
I nisu ti ništa jer ćeš da umreš u zatvoru zbog silovanja pre nego što ovi stignu da uđu u pubertet uopšte. xD

Jedna je porodica tvojih ruku djelo (dobro, nije bas ruku ali ajde :lol:), a druga ti je nametnuta sudbinom. Jednu si birala drugu ne. E u tome ja pravim razliku, ne mora da znaci da sam u pravu, ali ja tom logikom idem.
Znači ti svom detetu nisi uža porodica?

Back