(Moj video) Kako voziti Automatika? | + Manualac VS Automatik mjenjač, što je bolje?

DalmatinacHR

Aktivan član
Poruka
1.627
Ajmo u đir sa Automatikom, te kako ga voziti. Volvo S-40 AWD, 220 konja, Turbo-Benzin 2.5.

Pa evo, napravih video sa svojim mišljenjem i savjetima kako voziti Automatika (bilo kojeg) ako se tko odluči kupiti automatika, te sam u priči uspoređiva i manualac vs automatik, složili se s menom ili, respektiram vaša mišljenja ako su u suprotnosti sa mojim.

P.S. Pošto sam na srpskom forumu, kad sam krenija iz Zadra voziti u ovome videu, baš sam otiša do Smilčića (srpsko selo u zaledju Zadra), eto vidite kako lipo od mene hahaha :D.

Super je automatik za grad ja sam se odmah snašao iako ga nikada nisam vozio. Veći problem su mi bili nepoznati prekidači i dok sam našao ono elektronsko pomeranje sedišta. Tu sam se ojajio jer sam to sve radio u vožnji. Koliko smo žurili nisam znao ni dal je benzinac ili dizel :lol: Sa godinama kada se smiriš sa temperamentom automatik je idealan.

Jedino mi je glupo brz auto sa automatskim menjačem to mi je besmisleno. I jedva ide ako hoćeš da ubrzaš odjednom autu treba sto godina da se probudi iako zabodeš gas do daske i ima konja.

Super je automatik za grad ja sam se odmah snašao iako ga nikada nisam vozio. Veći problem su mi bili nepoznati prekidači i dok sam našao ono elektronsko pomeranje sedišta. Tu sam se ojajio jer sam to sve radio u vožnji. Koliko smo žurili nisam znao ni dal je benzinac ili dizel :lol: Sa godinama kada se smiriš sa temperamentom automatik je idealan.

Jedino mi je glupo brz auto sa automatskim menjačem to mi je besmisleno. I jedva ide ako hoćeš da ubrzaš odjednom autu treba sto godina da se probudi iako zabodeš gas do daske i ima konja.
Bome ovaj moj... ako hoćeš ubrzat nema nikakvih problema skočiti u par sekundi do nevjerovatnih brzina, zato sam ono spominjao par puta u videu. :) Živija

godinama vozim auto , ustvari svi u mojoj porodici i jesu vozaci Volvoa
ako sam dobro razumeo , ti vozis sa automatskim a nisi ukazao koja je godina.
Inace , na svim mojim Volvoima su S 60 AWD Turbo , i imaju aytomatik ali i mogucnost i menjanje brzina bas kao na rucnim menjacima.
i ako ti je potrebno ubrzanje , samo pomiris i prebacis ili u plus ili minus.
Sada vozim S ^0 AWD Turbo , najnoviji sa svim mogucim pogodnostima kao tipa -parkiranja , levo desno ili pogled kao sa Satelita , sa tacnim pozicijom k parkingu.
inace , za grad Toronto , kola vaze za najsigurnija na trzistu ai sto jes jes
Puno i kostaju.
ah da , postoji i caka , da bi pokrenuo kola , moras pritisnuti kocnicu...
a da i samo kazem da postoji i dugme sa kojim i mozes odredjivati kako ces voziti tj ima i sportsko...

godinama vozim auto , ustvari svi u mojoj porodici i jesu vozaci Volvoa
ako sam dobro razumeo , ti vozis sa automatskim a nisi ukazao koja je godina.
Inace , na svim mojim Volvoima su S 60 AWD Turbo , i imaju aytomatik ali i mogucnost i menjanje brzina bas kao na rucnim menjacima.
i ako ti je potrebno ubrzanje , samo pomiris i prebacis ili u plus ili minus.
Sada vozim S ^0 AWD Turbo , najnoviji sa svim mogucim pogodnostima kao tipa -parkiranja , levo desno ili pogled kao sa Satelita , sa tacnim pozicijom k parkingu.
inace , za grad Toronto , kola vaze za najsigurnija na trzistu ai sto jes jes
Puno i kostaju.
ah da , postoji i caka , da bi pokrenuo kola , moras pritisnuti kocnicu...
a da i samo kazem da postoji i dugme sa kojim i mozes odredjivati kako ces voziti tj ima i sportsko...
Rekao sam da je iz 2007-e.

Ovakve stvari nisam spominjao jer su ih sto puta spomenuli u drugim videima, jedino što nikad nisam čuo u tim videima jest ovo što ja rekoh par puta, da odletiš kao raketa jednom nesmotrenošću, odletiš naravno i u manualcima, ali valjda kuzis sto oću reć, tj znam da kuzis. Živija.

Rekao sam da je iz 2007-e.

Ovakve stvari nisam spominjao jer su ih sto puta spomenuli u drugim videima, jedino što nikad nisam čuo u tim videima jest ovo što ja rekoh par puta, da odletiš kao raketa jednom nesmotrenošću, odletiš naravno i u manualcima, ali valjda kuzis sto oću reć, tj znam da kuzis. Živija.
dobro , to je stariji model , posle njega su dosli , noviji
koji i imaju i blokadu da se u krivine ulazi sa vecom brzinom i regulise ulazak u krivine.
Moj S 60 AWD, koliko vidim ovde u BGD , kosta malo bogatstvo.
Govorim o najnovijem modelu
i ah da , imam i aplikaciju sa mogucnoscu da dobojam informacije , dal i kada su moja kola , -drug ih otvorio i ukljucio da radi ...
kao i mogucnost da kola ukljucis iz kuce , da se zagreje,
da ne govorim o posebnost vozackoga sedista , grejanje , hladjenje ..
a ide ki
Kralj druma
normalno , u zimskom vremenu i idu 4 zimske gume...

dobro , to je stariji model , posle njega su dosli , noviji
koji i imaju i blokadu da se u krivine ulazi sa vecom brzinom i regulise ulazak u krivine.
Moj S 60 AWD, koliko vidim ovde u BGD , kosta malo bogatstvo.
Govorim o najnovijem modelu
i ah da , imam i aplikaciju sa mogucnoscu da dobojam informacije , dal i kada su moja kola , -drug ih otvorio i ukljucio da radi ...
kao i mogucnost da kola ukljucis iz kuce , da se zagreje,
da ne govorim o posebnost vozackoga sedista , grejanje , hladjenje ..
a ide ki
Kralj druma
normalno , u zimskom vremenu i idu 4 zimske gume...
Drago mi je upoznat jednog Volvo "brothera" haha, a i kažeš cijela ti obitelj voli Volve, kao neka tradicija. :)

Ček pričamo o Volvo S-60 Polestar? Nemam riči o tom autu, gleda sam recenzije.

Jel to sad volvo kineski šta trpaju unutra reno ili koje motore? Platforme su? Čudno da nisu imali te sisteme protiv proklizavanja 2007e godine. Sećam se kako sam slatko vozio omegu mv6 kada je bila nova. Koliko god da joj daš gasa ona te neće izbaciti nigde. Ali to je za mene bilo presporo u krivini tj preterano sigurno. Na ravnom je bila raketa. Svemirac m3 je isto imao te elektronike da te ne izbaci u krivini i to je sve savršeno radilo nisam se osećao kao jajara :D
Ugl sve manuelci.

Drago mi je upoznat jednog Volvo "brothera" haha, a i kažeš cijela ti obitelj voli Volve, kao neka tradicija. :)

Ček pričamo o Volvo S-60 Polestar? Nemam riči o tom autu, gleda sam recenzije.
hmm, stavljao sam slike svoga i staroga S60 kao i novoga novcatoga , kupljenoga prosle godine.
na drugom forumu

Jel to sad volvo kineski šta trpaju unutra reno ili koje motore? Platforme su? Čudno da nisu imali te sisteme protiv proklizavanja 2007e godine. Sećam se kako sam slatko vozio omegu mv6 kada je bila nova. Koliko god da joj daš gasa ona te neće izbaciti nigde. Ali to je za mene bilo presporo u krivini tj preterano sigurno. Na ravnom je bila raketa. Svemirac m3 je isto imao te elektronike da te ne izbaci u krivini i to je sve savršeno radilo nisam se osećao kao jajara :D
Ugl sve manuelci.
i na starim modelima , imas
dva dugmeta koja i regulisu , kretanje auta.
govorim o modelima koji su za Severnu Ameriku

Ugl sve manuelci.
Ovaj Volvo što ja imam je Volvo po svim parametrima Volva, baš Volvo, prije prodaje kinezima, renaultima, marsijancima itd haha. Baš Volvo touch :D.

P.S. Vidim ti si zadrti manualac, i ... ok. Respect lol

Ovaj Volvo što ja imam je Volvo po svim parametrima Volva, baš Volvo, prije prodaje kinezima, renaultima, marsijancima itd haha. Baš Volvo touch :D.

P.S. Vidim ti si zadrti manualac, i ... ok. Respect lol
pa , mozete i vi i videti sve o kolima u kanadi
www.volvo.ca
uzmite , i gradite svoja kola i
pogledajte sta sve i ima
ono sto sam , barem kada sam dolazio u evropu i video a bogami i hteo i da kupim je
S 40 ili V50 , njnovije modele i
te i ta manja kola , ne uvoze vise za SEVERNU AMERIKU
kao i nemogucnost kupiti sa dizel...
ali , sada i imaju elktricna i , super su

osh reci znaju i kinezi nesto napraviti..:mrgreen:
uz duzno postovanje , ako i nisi bio u Kini , niti i ziveo i radio , tada i mogu da razumem tvoj skepticizam
2007-08-09 godine po vise meseci sam i boravio i radio u Kini i ono sto sam tamo i video i kako i sta su sve i napravili , mogu ti reci da si
ipak , neobavesten.

Back