(Moj video) Kako voziti Automatika? | + Manualac VS Automatik mjenjač, što je bolje?

Pa kad pritisneš treba mu 3-4 sekunde da prebaci to je kod mene neprihvatljivo, kada hoću naglo da preteknem to je čitava večnost
Taj onda ne valja ako nije rec o menjacu iz 90tih ,,,upravo kad ih kupujem ih testiram D pa rikverc pa D da vidim kako prebacuje ne sme biti zastajkivanja i ne sme biti lupanja a saltanje mora ici meko kroz brzine .. Jedino ako je o mecki rec sto se moze desti je dok je ulje u menjacu hladno pa tu ima malo cimanja dok ne dode na svoju radnu teperaturu ali kad dode na svoju radnu temp odaziv na gas mora biti momentalan kad se prtisne papucica do patosa

Meni i dalje nije jasno kako nekome može biti bolji manuelac od automatika... Ok, možda je neko primoran da uzme to jer je razlika u ceni značajna kada se uzme bez te "opreme" i sa DSG npr, ali ko može da bira i loži se na manuelca, ništa ja to ne razumem. Vozim sa DSG i osim ako mu neka teška muka ne primora da se vratim na manuelce nikad ne bih. Taj komfor vožnje, opuštenost, to ne može da se poredi.

Meni i dalje nije jasno kako nekome može biti bolji manuelac od automatika... Ok, možda je neko primoran da uzme to jer je razlika u ceni značajna kada se uzme bez te "opreme" i sa DSG npr, ali ko može da bira i loži se na manuelca, ništa ja to ne razumem. Vozim sa DSG i osim ako mu neka teška muka ne primora da se vratim na manuelce nikad ne bih. Taj komfor vožnje, opuštenost, to ne može da se poredi.
Samo oni koji ga nisu vozili :)

Samo oni koji ga nisu vozili :)

Pa, verovatno... Stvarno ne mogu da razumem da neko ima opciju da ne umara nogu jednu uopšte, već da može slobodno da je drži i opušteno, ali kao ne, meni je bolje da svakih tri sekunde pritiskam kvačilo.

A još su mi smešniji oni izgovori "volim da ga pritisnem i teram u obrtaje", pa druže ubacim u sport i roknem ga u trećoj 80 i kusur, pojede zemlju uz kick down ili da mi neko objasni da u Beogradu npr u zastojima može da mu bude gotivnije da od Nemanjine do Skupštine promeni brzinu 125663 puta, umesto da samo drži jednu papučicu i pomera se po pola metra...

Mislim, ja i kad nisam vozio automatik sam pričao da mi je to želja, nego nemam za to trenutno.

Pa, na otvorenom ti nije ni bitno koji je realno... Mislim, kad izađeš na auto-put rokneš ga u šestu, sedmu, koliko već ima i to je to.
ovaj gore ne shata da novi automatici imaju po 8 cak i 9 brzina i na auto putu vrte na 1600-1700 obrtaja a kod nekih motora sa dobrim obrtnim momentom i manje sto znatno umanjuje potrosnju a i buku u odnosu na manuelni menjac koji vrti dosta vise a tako i galami dosta vise ,,, Tako da i za auto put noviji automatik je prednost

ovaj gore ne shata da novi automatici imaju po 8 cak i 9 brzina i na auto putu vrte na 1600-1700 obrtaja a kod nekih motora sa dobrim obrtnim momentom i manje sto znatno umanjuje potrosnju a i buku u odnosu na manuelni menjac koji vrti dosta vise a tako i galami dosta vise ,,, Tako da i za auto put noviji automatik je prednost

Ma, mislim da oni uopšte ne misle na to, da je to više kao za grad automatik, a tamo manuelac jer kao teraju... Pa ti i manuelac ubaciš u krajnju brzinu i na AP držiš samo gas, tako da je na AP svaki automatik.

Back