tt tt
Obećava
- Poruka
- 87
Moj otac je od juče u bolnici i jako sam tužna zbog toga.
Nadam se da ce se oporaviti. Sjecam se kako je meni bilo tesko, kada je moj otac bio u bolnici.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moj otac je od juče u bolnici i jako sam tužna zbog toga.
.

U stvari, evo, prekopiraću moj post, ne znam šta bih više dodala:
Moj otac je bio pošten radnik, divan čovjek...živimo u malom gradu...sad je bolestan, neaktivan...ali i dalje DIVAN.
Nisam subjektivna, u cijelom gradu ga znaju kao VANReDNO DOBROG ČOVJEKA, vrijednog radnika, pametnog sagovornika, vatrenog borca za pravdu...
Kad mi kažu da sam ista on ( a govore mi to i njegovi nekadašnji "neprijatelji") ja sam ponosna, često mi i suze navru na oči.
Često mu spomenem: "Stari, ja još uvijek na tvoj obraz idem čaršijom...Dignem glavu i idem...nemaš pojma kakav je to osjećaj, ali hvala ti na tome..."
Ne bih ga mijenjala za sva blaga ovog svijeta.
Ako mi moja djeca ikad kažu ili osjete bar mali dio ovoga...biću najsrećnija majka na svijetu...

Deset godina je proslo otkad me je napustio, ja sam imala bas 10 i po godina tad. Nije docekao da me vidi kao tinejdzerku. Uvek smo bili samo ja i on. Nije dao bratu da me dira. Uvek sam bila njegovo malo, pametno dete. Zaplakala sam onog septembra 1998, sa osam godina sam znala sta znaci rak. Majka mi je rekla da ne placem, ozdravice on. "A sta ako ne?" pitala sam je. Ona rece, da nema druge mogucnosti. A jeste bila. Plakala sam i onog maja 2000. Tada se moje srce pretvorilo u kamen.Plasi me, da se vise ne secam njegovog glasa. Znam samo, da je bio nezan i mil. Da ne bi bilo njegovih slika, ne bi vise znala ni za njegovo lice. Izuzetno lepo lice, kao maneken, dok nije izgubio kosu i smrsavio... Ne zbog starosti, umreo je u svojim tridesetima. Zelim da se secam samo dobrih stvari, kako smo svaki dan lezali zajedno na kaucu kad je dosao kuci i gledao ratne vesti. Kako me je ljubio, voleo. Ali postoje i druge uspomene. Kako je plakao, drzeci moju ruku, i molio Boga da ga pusti, da vidi decu da porastu. Kako mi je rekao pre smrcu, "Budi dobra, sine. Budi dobra." Nisam znala sta je mislio sa time, kako da budem dobra, pa nisam vec dobra tata?? A sad znam. Vec dugo znam. Znao je, da ce da umre i to je jedini savet za zivot sto sam dobila od njega i kojeg se secam. Tako mi fali... U svemu. Jos uvek placem... Vrlo cesto. Jednostavno nisam isti covek otkad ga nema. Moje srce nikad vise nece da bude celo. Jedan deo mog srca ukrao mi andjeo kada je otisao sa planeta. A ja se trudim da budem dobra... Iako je tesko. Volim te tata, nikog nisam i necu vise nazvati tim imenom... I kad budem nekada imala decu, pricacu im o tebi... Eto suze.
)To se i meni dešavaZove me otac telefonom i kaže: "Zdravo sine, ovde tvoj otac, Dragan...."
('Ajde... još i prezime da je rekao - onesvestio bih se...)

Zove me otac telefonom i kaže: "Zdravo sine, ovde tvoj otac, Dragan...."
('Ajde... još i prezime da je rekao - onesvestio bih se...)
Prvo cu posteno da se isplacem nad ovim iskrenim recima punim ljubavia onda cu da napisem i ja svoju pricu.
Moji roditelji su se razveli kada je meni bilo sest godina.Ostala sam da zivim sa mamom,a tatu sam vidjala...secam se samo jednog odlaska kod njega u stvari kod babe i dede na selo.To mi je ostalo u secanju jer mi je tada kupio onu veliku lutku-bebu pa sam bila glavna u komsiluku jer je tada jos niko nije imao.
Sledeci put je dosao kada sam bila peti razred i to je otisao kod direktora da se raspita kakav sam ucenik pa mi je ponudio da me tog leta vodi na more.Secam se da sam bila presrecna i da sam brojala dane...ali naravno on niti se javio niti me je vodio na more.
Zadnji nasi susret bio je pre 15 godina tacnije kada sam bila drugi srednje.Nasao me je preko drugarice i doveo mi brata da ga vidim...mali je tada imao godinu dana.Sedeli smo u kaficu,castio je ceo moj razred,ja sam se igrala sa svojim bratom i nahranila ga,a kada je doslo vreme odlaska...ne secam se da li sam plakala ali sam znala da ga vise necu videti
Izmedju svega toga umeo je da me nazove.Uvek je bio pijan i razgovor se svodio na to kako mama nije davala da se vidjamo.Kada sam bila pred kraj devetog meseca nazvao me je da me izgrdi kako ga nisam zvala u svadbu...i to je bilo zadnji put da sam ga i cula
Znam gde zivi i pripremam se da odem da ga nadjem...a kada se to desi javicu vam sta se desilo.

A ko ne bi bio tužan posle ovakvog života?Skoro da bih mogla da potpišem svako slovce ovde napisano, sem pijanstva, moj nije pio. Majku je napustio kada sam imala 5 godina i otišao za mlađom i lepšom. Posećivao me je povremeno, jednom-dvaput godišnje uvek uz obrazloženje da živi u drugom gradu i da nema vremena. Prvi put sam otišla u posetu njemu i maćehi posle 4 godine kada mi se rodila polusestra, došao je po mene i tamo sam provela ceo letnji raspust.
Beba je mnogo i često plakala a moj "zadatak" je bio da noću ustajem, menjam joj pelene, ljuljam je, hranim i svašta nešto, i to je postala praksa sledećih desetak godina, kad god im je trebalo da se malko odmore od deteta tata je odmah imao vremena da dođe po mene i da me odvede, a inače me nije ni zvao niti mi je išta kupovao ni za školu knjige ili bilo šta drugo. A ja sam kao majmun stalno odlazila i stalno se trudila oko male seke maltene kao pepeljuga sve očekujući da će tata da me primeti, ali mrka kapa.
Kad sam upisala fax i kad je odbio da mi i tada bilo čime i bilo kako pomogne više ga nikad nisam posetila sve dok mi nisu javili da je umro.
Zavidim svima na ovoj temi koji imaju lepo sećanje na oca, ustvari ne zavidim, nisam takva osoba, ali dok čitam neke lepe priče ovde, nekako sam tužna, onako bezveze.![]()
A ko ne bi bio tužan posle ovakvog života?
Odgovarajući na jednu temu ovdje...obuzele su me emocije...ne znam da li slična tema već postoji ili ne...ali sam pomislila da bi bilo lijepo da na jednom mjestu pišemo o svojim očevima, najiskrenije što možemo; o tome kakve ih pamtimo iz našeg djetinjstva, kao i kasnije, dok smo odrastali, i o tome kakvi su sad.
Da li smo ponosni na njih ili ih se stidimo, da li im šta zamjeramo, da li nešto želimo za njih da učinimo, a još nismo i slično...
Ako nisu živi, kakve uspomene na njih nosimo...
Hajte prvo vi, pa ću se i ja ubaciti...
pijanOdgovarajući na jednu temu ovdje...obuzele su me emocije...ne znam da li slična tema već postoji ili ne...ali sam pomislila da bi bilo lijepo da na jednom mjestu pišemo o svojim očevima, najiskrenije što možemo; o tome kakve ih pamtimo iz našeg djetinjstva, kao i kasnije, dok smo odrastali, i o tome kakvi su sad.
Da li smo ponosni na njih ili ih se stidimo, da li im šta zamjeramo, da li nešto želimo za njih da učinimo, a još nismo i slično...
Ako nisu živi, kakve uspomene na njih nosimo...
Hajte prvo vi, pa ću se i ja ubaciti...
Ne znam hoce li da izmisle skoro lek za rak, dal ce mi se dati da konacno namontiram ogledalo iznad svog kreveta ili hoce li homosekusalizam malo da mine, ali sigurna sam u jedno:
Devojka svoje obrasce ljubavi i muskarca oblikuje druzeci se sa ocem. U svom ocu vidi prethodnika zeljenog muskarca. Svi dosad su bili moj cale u ogledalu u nekom pogledu ili u svakom pogledu