MOJ OTAC

Siguran sam da bi se razlikovala njegova prica od majkine bar u mom slucaju,cija ocigledno nije lepa,a nikad ruzno ne cuh o prvom muzu,a mogu da razumem da vreme napravi veci jaz,a ima i drugu decu kojoj je bio posvecen i onda nema razloga da licno shvatim bilo sta jer me ne poznaje

Pa šta ako neko ima decu iz drugih brakova? To ne opravdava nikog da zanemari SVOJE dete. Ko hoće da bude roditelj, naći će uvek načina. Ko ne želi, druga deca su mu samo loš (najgori mogući) izgovor.
Treba li suditi onima koji to nisu želeli da to budu, ali su postali sticajem okolnosti? Ne bivaš ni roditelj "na silu".
P.S. Moja koleginica sa faks-a ima polubraću i sestre po ocu, koji se ženio (ako se ne varam 4 puta). Sa svima je ok,...viđaju se povremeno i međusobno poštuju.Ali njena prava porodica su bili ljudi uz koje je odrastala ( majka i deda i baka po majci).
To što krv nije voda, ne znači i da ste "bliski rod".

Poslednja izmena:
Иако смо живели у згради једна преко пута друге, делило нас је само игралиште, терасе су нам се гледале, ја га не познајем. Он мене још мање.
Бака би ме сваке среде у 9 изводила испред улаза да ме он покупи али он би се некада појавио а некада не. Па сам са 6 година изабрала Бранка Коцкицу који је сваке среде у 9, без изузетка био на ТВ-у. Тако сам прекинула контакт.
Ја сам била дете а он је имао тачно година колико ја сада. Да му је било стало да изглади, потрудио би се. Није ни покушао.
Шта могу лепо рећи? Бар ми није у животу ни сметао, повукао се.
Verujem ti.
Ja sam sa 4 isplanirao da zaključam babu u špajz, namestio stolicu na koju ću da se popenjem da dohvatim rezu,
babu pozvao da vidi miša kojeg sam izmislio da je namamim u špajz, čim se udubila u traženje ja istrčim iz špajza, popenjem se na već pripremljenu stolicu i 'ladno je zaključam.
:lol:
Bila je satima u špajzu, sve dok se moji roditelji nisu vratili sa posla.
I pre sam im govorio da ne želim da me čuva ta baba, ali ništa nije vredelo.
Tek posle ovog događaja oni su shvatili da mi se može verovati i sa 4 godine a ni ta baba ne bi pristala da me čuva više u životu :lol:

Znam da je tema otac a ne babe ali rekoh da podelim i ovo iskustvo.

Imam i pitanje isključivo za žene: u čemu je fazon kada kažete "samo sa ocem razgovor", "samo sa ocem ovo i ono"?
Ok, shvatam da je u pitanju nerazumevanje sa majčine strane ali to nijedna nije objasnila.
Više zvuči kao da više cenite mušku pažnju, samo kažem.

ivo moj nema te vise.jpg

Мени је код мушкарца, код партнера једна од најважнијих особина то какав је отац. И син, брат, друг. То највише говори о човеку :heart:

Никада не бих могла бити са неким ко мени скида звезде са неба а своју децу занемарује или има лош однос са њима.

Verujem ti.
Ja sam sa 4 isplanirao da zaključam babu u špajz, namestio stolicu na koju ću da se popenjem da dohvatim rezu,
babu pozvao da vidi miša kojeg sam izmislio da je namamim u špajz, čim se udubila u traženje ja istrčim iz špajza, popenjem se na već pripremljenu stolicu i 'ladno je zaključam.
:lol:
Bila je satima u špajzu, sve dok se moji roditelji nisu vratili sa posla.
I pre sam im govorio da ne želim da me čuva ta baba, ali ništa nije vredelo.
Tek posle ovog događaja oni su shvatili da mi se može verovati i sa 4 godine a ni ta baba ne bi pristala da me čuva više u životu :lol:

Znam da je tema otac a ne babe ali rekoh da podelim i ovo iskustvo.

Imam i pitanje isključivo za žene: u čemu je fazon kada kažete "samo sa ocem razgovor", "samo sa ocem ovo i ono"?
Ok, shvatam da je u pitanju nerazumevanje sa majčine strane ali to nijedna nije objasnila.
Više zvuči kao da više cenite mušku pažnju, samo kažem.
Iz mog ugla...
Ja podjednako volim i tatu i mamu(tata nije živ skoro tri godine),slagala sam se dobro sa oboma,nisam pravila razliku.Nikada.
Eventualne nesuglasice sam davno prevazišla,oprostila.Naravno da nisu bili savršeni,ali za mene jesu.Kao i ja za njih .
Ne mogu da napravim podelu ko je bio bolji.Svako na svoj način.

Back