Moj momak ima decu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istina, nisam, kao sto nikada i ne citam:lol:

Krenucu od druge stvari, sta je problem sa devojkom? Iz kog razloga ti ona smeta? Ja se ne bih cudila ako bi moj momak vidjao decu onako kako je odredio sud jer ja nisam bila u tom braku, ne znam sta se desilo, ne znam koliko je kojecega tu palo, ne znam nista...dupla negacija ali je tako...nikada ta cura nije i ne moze biti kriva sto su dvoje ljudi u nekom tamo braku uredili odnose za koje ona nije odgovorna. Cemu to prebacivanje krivice na cure kojih se ni sam odnos ne tice jer nisu zainteresovana strana u istom?

Drugo, valjda jedina ovde nemam pojma o kome pricas...ni o kom rijalitiju. Kako god, dete, narocito u braku moze da se desi. Mozda se ta beba desila, verovatno i jeste bilo tako. Sta ne shvatas? Kako za dve godine stvari mogu da podju nanize. Vrlo lako. Nisu to dva dana. Narocito ako nije valjalalo prethodnih par godina pa se ta poslednja beba desila. Ljudski odnosi su kompleksni.
Ko krivi devojku?
Kome ona smeta?
Ko kaze da je ona kriva za bilo sta?
- ona moze samo sebi da naskodi ako je u vezi sa covekom koji ne gleda svoju decu. Samo sebi.

Izraz momak se u sadašnje vreme više odnosi na izvesnu neobaveznost veze, nego životnu dob muškarca; dakle, neko s kim je žena, devojka, ali i muškarac (kod homića) u vezi, ali nisu vereni i ne žive zajedno u bračnoj ili vanbračnoj zajednici. No, svejedno, to je svakako spinovanje teme.

Odgovor na ovo pitanje je krajnje jednostavan: Sve što je trebalo da Vam smeta, valjda Vam je zasmetalo na početku, a sve što Vam nije zasmetalo na početku, naravno pod uslovom da ste za to znali, zašto bi Vam zasmetalo kasnije. Naravno, uvek postoji mogućnost da Vam je momak dozirano servirao informacije i tom slučaju je Vaše pitanje opravdano, jer zapravo Vas je naveo da se zaljubite u predstavu kakvu je hteo da stvori kod Vas...Čak i u tom slučaju, više bi trebalo da Vam zasmeta njegova neiskrenost nego činjenica da ima dete (decu).

Moje pitanje bejase jel bi vam smetalo da vas momak ima bebu mladju od godinu dana?

Da li ga oslovljavaš sa "vi" ?
Ko Danka muža.
Bio joj šef u firmi, kasnije prešla u JAT i udala se za tipa, toga ex šefa.
Oslovljavala ga sa "vi" 3-4 godine.
Svi je zajebavali i smejali se....
Pravdala se kako joj nezgodno da mu se obraća sa "ti"....!
Lujka.
Jedva odvikla.
Ono, jeste, tip stariji 10-tak godina....

Poslednja izmena:
Ко каже да је било фазе љубави? Нису сва деца плански рођена.

Моја другарица се развела када јој је дете имало годину дана. Затруднела са момком а знала је да веза не ваља. Удала се јер није хтела да абортира, само због тога да би дете било рођено у браку.

Meni nikada nece biti jasno sto se udaju da ne bi abortirale i da ne bi imale vanbracnu decu :fdlan:

Čičak, nije ide to kako ti zamišljaš. Uopšte nekako gledaš iz pasivne pozicije, on napiusti porodicu, nađe devojku... Žena se ništa ne pita, devojka ne zna gde bije čim je sa njim, on je nosilac akcije, odgovornosti i, jasno, krivice.
Uglavnom se niko ne razvodi i bez dece, a kamoli sa nima dok sve mogućnosti ne iscrpi, sve se pokuša, dugo se trpi i kad već dođe do rastanka već dugo su u tom formalnom braku bili zajedno a ipak sami. Tako i ako jedan od njih sutradan nađe nekog ništa čudno.
Druga stvar mistifikuješ ulogu roditelja. Kao da većina očeva ne hvata krivine kad su mala deca u pitanju. Bude bući, bući potapše dete po glavi i ćao. Obavio je za taj dan tešku očinsku ulogu. Tek kad bebe malo porastu, kad počnu da jače pokazuju naklonost prema očeviima, čitaj kad počnu da im se penju na glavu ine puštaju ih na miru, očevi već nemaju kud.
Majke su obično 24/7 sa decom, one od samog starta nemaju kud pa po onom principu što si posvećeniji to si privrženiji nikako da shvate da neko ne može svaku sekundu svog slobodnog vremena da posveti deci.
A daleko od očiju, daleko od srca. Što manje vremena provoodite zajedno, učiš da živiš i bez njih. Određena distanca je i neophodna, zato majke itekako nemaju nekad meru gde treba pustiti decu da rastu i razvijaju se, ima tih regresivnih faza koje one iz posesivnosti izazivaju.

Problem izgleda lezi u tome sto ja neprihvatam taj svetski dzet set i njihov nacin zivota.
Nisu oni jedini.
To je postalo tako normalno da su ljudi nepostojani, da se obecavaju jedni drugima, vencavaju, zaklinju na vecnu ljubav a onda menjaju pricu... i svakog partenra vole do smrti... i deca se usput desavaju...

Kad malo bolje razmislim za njih kao jedinku je taj nacin zivota veoma dobar. Zivis samo po svojim pravilima bez osecanja prema drugima i saosecanja prema nikome pa ni svojoj deci. Sebicno.
Dobro za tu osobu, lose za sve one koji su sporedne uloge, deca, zene, devojke, muzevi...

Čičak, nije ide to kako ti zamišljaš. Uopšte nekako gledaš iz pasivne pozicije, on napiusti porodicu, nađe devojku... Žena se ništa ne pita, devojka ne zna gde bije čim je sa njim, on je nosilac akcije, odgovornosti i, jasno, krivice.
Uglavnom se niko ne razvodi i bez dece, a kamoli sa nima dok sve mogućnosti ne iscrpi, sve se pokuša, dugo se trpi i kad već dođe do rastanka već dugo su u tom formalnom braku bili zajedno a ipak sami. Tako i ako jedan od njih sutradan nađe nekog ništa čudno.
Druga stvar mistifikuješ ulogu roditelja. Kao da većina očeva ne hvata krivine kad su mala deca u pitanju. Bude bući, bući potapše dete po glavi i ćao. Obavio je za taj dan tešku očinsku ulogu. Tek kad bebe malo porastu, kad počnu da jače pokazuju naklonost prema očeviima, čitaj kad počnu da im se penju na glavu ine puštaju ih na miru, očevi već nemaju kud.
Majke su obično 24/7 sa decom, one od samog starta nemaju kud pa po onom principu što si posvećeniji to si privrženiji nikako da shvate da neko ne može svaku sekundu svog slobodnog vremena da posveti deci.
A daleko od očiju, daleko od srca. Što manje vremena provoodite zajedno, učiš da živiš i bez njih. Određena distanca je i neophodna, zato majke itekako nemaju nekad meru gde treba pustiti decu da rastu i razvijaju se, ima tih regresivnih faza koje one iz posesivnosti izazivaju.
ovo je generalizacija, a ostalo je manje više ok

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back