Modni žiri

Ja volim da sam ja tako obučena, a mnogo se radujem kada se neko drugi oblači 'nenormalno', bogotovo ovi belosvetski ludaci. Znam kako treba da izglada klasika, pa mi je zabvnije kad je luđe...

Jedino imam problem sa ovim 'primereno svojim godinama' : ) Ja mislim da nama koji nemamo decu može da skine desetak modnih godina s vrata - jer ni ne živim primereno svojim godinama, nije fer da moram da izgledam sredovečno.

Sto se tice ovih ''sve mi boje lepo stoje'' ikona stila za jednokratnu upotrebu, kao sto se izraz ''sposoban'' poceo upotrebljavati da opravda postojanje nestrucne osobe na odredjenom radnom mestu tako se ''ume da nosi'' koristi da za razlikovanje Smrde iz Posetioca i nekog vazda stajlis, a isto obucenog, belosvetskog trendsetera. Meni je takodje to super, nasmejem se i zabavim ali imam utisak da je vrag odneo salu pa cesce vidjam takav stil odevanja nego ovaj zenstven i primeren.

problem sa ovim 'primereno svojim godinama'
:eek:

Prvo, mi ocigledno ne gledamo isto na te godine. Ja izuzetno cenim pametne, sredovecne zene i jos ako imaju stil i zrelost onda je to savrseno.
Anica Dobra, Neda Arneric, Milka Forcan, Natasa Ninkovic su obucene u skladu sa svojim godinama ali ne u stilu zapustene srpske domacice vec lepo, savremeno, moderno.
Drugo mladost je precenjena, komercijalizovana. Tanja Boskovic je u ovom novom Pozoristu u kuci zasenila Natasu Tapuskovic, Dana Maksimovic je blistala u Talentu sa 62 godine, a duplo mladja Mina ne moze ni da joj primirise...
Trece mnogo mi se svidja kad je zena odmerena u komentarima kao recimo Snezana Savic, a ta prefinjenost ide s godinama.

Mislim da tek posle 35 mozemo govoriti zeni u pravom smislu reci. Sto rece Simon de Bovuar ''zena se ne radja, ona postaje''... ;)

Poslednja izmena:
Prvo, mi ocigledno ne gledamo isto na te godine. Ja izuzetno cenim pametne, sredovecne zene i jos ako imaju stil i zrelost onda je to savrseno.
Anica Dobra, Neda Arneric, Milka Forcan, Natasa Ninkovic su obucene u skladu sa svojim godinama ali ne u stilu zapustene srpske domacice vec lepo, savremeno, moderno.
Drugo mladost je precenjena, komercijalizovana. Tanja Boskovic je u ovom novom Pozoristu u kuci zasenila Natasu Tapuskovic, Dana Maksimovic je blistala u Talentu sa 62 godine, a duplo mladja Mina ne moze ni da joj primirise...
Trece mnogo mi se svidja kad je zena odmerena u komentarima kao recimo Snezana Savic, a ta prefinjenost ide s godinama.

Mislim da tek posle 35 mozemo govoriti zeni u pravom smislu reci. Sto rece Simon de Bovuar ''zena se ne radja, ona postaje''... ;)

Meni su sve ove žene koje si spomenula, osim možda Anice (ona je priča za sebe) dosadne. Mislim, negovane su i primerene, ali meni to ništa ne govori, a Neda Arnerić mi deluje kao neviđeni folirant... Meni se sviđa Slađana Milošević, recimo. I ona je fina (stvarno fina) a pritom je poprilično neumerena : )
Ček' da razmislim ko još - da, Mira Furlan mi je isto ok.

SCARLETTJOHANSSON - REDCARPET VS. STREETSTYLE (ova dva kontrasta su mi bila bas interesantna za nas ziri :lol:)

2010-04-27-SCARLETTJOHANSSON.jpg
scarlett_johansson.jpg

Sta mislite o stilu Tejlor Tomasi Hil?

Modna urednica casopisa Mari Kler, uvek na meti fotografa Tomija Tona i Skota Sumana u vreme nedelja mode.

Postala je fascinacija mnogima.

Drustvo, da cujem vas. :)

Ja zapravo ne znam čime je ona uspela da se izdvoji.
(Inače ženu vidim prvi put. Sa poznavanjem urednica sam slaba.)
To je taj omasovljeni stil e-baš-ću-(i-ja)da-spojim-nespojivo-i-poziram-k`o-banana. I milion njih izgleda ovako.
Grudi joj nisu ni dovoljno male a ni čvrste da bi sebi dozvolila luksuz nenošenja brusa.

I svet bi ozbiljno trebao da se pozabavi time što su tela poput njenog postala sinonim za "dobar izgled" i "nemanje viška".
Lepo je nemati višak, svakako, ali je nužno imati telo. Pre svega zdravstveno gledano, a onda estetski.

Meni su sve ove žene koje si spomenula, osim možda Anice (ona je priča za sebe) dosadne. Mislim, negovane su i primerene, ali meni to ništa ne govori, a Neda Arnerić mi deluje kao neviđeni folirant... Meni se sviđa Slađana Milošević, recimo. I ona je fina (stvarno fina) a pritom je poprilično neumerena : )
Ček' da razmislim ko još - da, Mira Furlan mi je isto ok.

Kada bi se Milka Forcan nosila kao Slađana Milošević, nešto opasno ne bi bilo u redu.
Slađana može da bude poprilično neumerena. To joj dopušta posao kojim se bavi.
Što ne znači da Milka ne može da bude manje dosadna, ali joj posao kojim se bavi svakako nameće izvesna ograničenja kad je odevanje u pitanju.

Poslednja izmena:
Kada bi se Milka Forcan nosila kao Slađana Milošević, nešto opasno ne bi bilo u redu.
Slađana može da bude poprilično neumerena. To joj dopušta posao kojim se bavi.
Što ne znači da Milka ne može da bude manje dosadna, ali joj posao kojim se bavi svakako nameće izvesna ograničenja kad je odevanje u pitanju.

Naravno, slažemo se. Samo sam htela da kažem da pravila ne mogu da budu ista za sve žene, bez obzira što su u istoj ili sličnoj dobi. Drugačije profesije, interesovanja, temperament...

Poslednja izmena:
Naravno, slažemo se. Samo sam htela da kažem da pravila ne mogu da budu ista za sve žene, bez obzira što su u istoj ili sličnoj dobi. Drugačije profesije, interesovanja, temperament...

I ja se slazem ;)

Claire Danes

33o73ly.jpg

Sve mi se dopada. :heart:

Svidja mi se haljina, samo sto je gornji deo nesto stegnut kao da ju je naopako obkla pa mi i njeno drzanje izgleda lose, deluje pogrbljeno...ostalo mi je bas lepo, i kosa i lice, sminka...:ok:

Pipa je smor na dve noge, od frizure preko svakog odevnog predmeta do njene nebulozne pojave u svojstvu svastike :roll:

Sto je lepa ova Nina, izgleda kao princeza u ovoj haljini :)

Boja mi se mnogo dopada, i kroj, tj sve osim mozda tog dole nabora na haljini, mada ne smeta mi ni to za takvu neku priliku.

Jako je glamurozna i vidi se da ona nosi haljinu, a ne da haljina nosi nju. Bas joj stoji. Odabir nakita, sminka, frizura, ma sve mi je bas na mestu. Bez da ista + ili -, mislim da je besprekorna.
Koralna boja materijala mi je uvek lepo isla uz brinete. Sto se ove slike tice, ceznjivo gledam u bozanstvenu ogrlicu. Kako je samo divna... :aha:

Back