Modni žiri

elle_macpherson_2641501.jpg
elle_macpherson_2641502.jpg
elle_macpherson_2641491.jpg

...Elle McPherson...

molim te objasni mi sta su to pasmine?da li je to vrsta materijala ili samo drugi naziv za esarpe?ranije sam mislila da je to hrvatski naziv za kasmir?

...Pashmina je vrsta fine, kasmirske vune, kao i materijal u ciji sastav ulazi, a koja se dobija od dlake himalajske 'changthangi', ili tkzv. 'pashmina' koze...U okvirima modne terminologije, pashmina je naziv za sal, izradjen od najfinijeg, rucno cesljanog i upredenog kasmirskog vlakna...Dakle, nije greska - pashmine jesu kasmirski salovi, iako se istim nazivom neretko obuhvataju i oni koji su drugacijeg sastava...Poput @vazdusaste, gajim stanovitu slabost spram istih...;)

...Par odlicnih predloga na koji nacin se moze nositi pashmina ili strikani sal...

Poslednja izmena:
hvala ti super si mi objasnila.a sta sve ne stavljaju na youtube,kako vezati sal...
sad si me podsetila prosle godine sam pozvala drugarice na rucak,koji inace zajedno pravimo,ne dodju na gotovo.jedna je dobila zaduzenje da przi ribu i to je obavila u novom kasmirskom dzemperu,tek kupljenom u parizu.posle me je nakrpila jer se smrad strasno uvukao u dzemper.

a gde ti kupujes te pasmine,ili tu pasminu,mogla bih mami da kupim za novu godinu.

hvala ti super si mi objasnila.a sta sve ne stavljaju na youtube,kako vezati sal...
sad si me podsetila prosle godine sam pozvala drugarice na rucak,koji inace zajedno pravimo,ne dodju na gotovo.jedna je dobila zaduzenje da przi ribu i to je obavila u novom kasmirskom dzemperu,tek kupljenom u parizu.posle me je nakrpila jer se smrad strasno uvukao u dzemper.

a gde ti kupujes te pasmine,ili tu pasminu,mogla bih mami da kupim za novu godinu.

...Nema na cemu...:)...Pashmine se mogu pronaci po razlicitim cenama, u zavisnosti od mesta na kojem se kupuju i od toga da li su izradjene od kashmira ili su nesto drugacijeg sastava (manji procenat kasmira, vuneno vlakno drugacijeg porekla, ili mesavina vune sa svilom, pamukom)...Ukoliko ne gresim, u trznim centrima (Usce, DC) i robnim kucama (RK Beograd/Coin) mogu se pronaci pashmine razlicitog kvaliteta i raspona cena...Dobro mesto za pogledati su i prodavnice 'Accessorize', koje uvek imaju kvalitetne pashmine u ponudi, iako izbor boja/dezena nije veliki...Najpovoljniji su Indian shop-ovi...Srecno!...:)

molim te objasni mi sta su to pasmine?da li je to vrsta materijala ili samo drugi naziv za esarpe?ranije sam mislila da je to hrvatski naziv za kasmir?

Hej sada sam videla pitanje...da, bas je lepo objasnila ugadnubaburastem...inace samo bih dodala da procenat kasmira zaista moze da varira kao i da ga uopste nema a da pasmina i dalje da bude mekana...mozda gresim ali ja mislim da pasmina ima izgled velikog i sirokog sala koji ima lep pad...ja sam ih otkrila 2003 u UK, njihova klima je vrlo zahvalna tako da ih bukvalno svaka zena nosi svakodnovno, pravo sarenilo boja i dezena na ulicama, vrlo lep detalj koji nase zene bas i ne gotive...Ja sam pazarila i one koje kostaju 5-10£ i kupuju se na ulici kao i one skuplje koje su napravljene od finije tkanine ali meni su podjednako slatke i jedne i druge...inace vrlo lepe i mekane pasmine 100% kasmir mogu se naci na snizenju po ceni od 20£...vrede svake ulozene parice:heart:

Bezveze za dzemper...doduse ja imam jedan kasmirski dzemperic placen je 30 evra na snizenju van zemlje tako da taj mozda isto nije bio skup pa te bas briga:zper:

Mogu da proverim da li mozes da narucis online pasminu za 20£ 100% kasmir, radnja je Edinburgh woolen mill...samo da proverim da li dostavljaju robu u Srbiju...mislim da rade to bez problema...

ne vredi mi to, jer zelim da kupim poklon za novu godinu,ali ranije,posto idemo u crnu goru nedelju dana ranije,ne verujem da bi stiglo.ali hvala ti.potrazicu ovih dana po gradu.samo da mi dete zavrsi vise sa ovom svinjskom gripom...

Elle McPherson - stvarno lepa avijatičarska jakna, krzno, naočare, čizme, sve lepo uklopljeno u avijatičarski stil.
Sara Džesika Parker - meni je haljinica simpatična, lepe boje, ali ništa posebno.

Ovo je Španski princ Filip, je l da??! A ko je ona??!
Fantastično obučena-svedeno, i u dijapazonu boja /ne boja koje ja preferiram...

...On je Bashar Al Assad, predsednik Sirije, a ona je njegova supruga Asma, poznata i kao Emma - Britanka sirijskog porekla...Spada u dame od stila u svetu politike, uz prestolonaslednicu Spanije (Letizia Ortiz Rocasolano de Borbon), jordansku kraljicu (Rania Al Abdulah) i prvu damu Francuske (Carla Bruni)...

Poslednja izmena:
sve je super osim lanaca koji me podsecaju na one za kucice.
pre par godina sam videla daru dzokic na aerodromu u takvoj kombinaciji sa pantalonama,samo je imala i crni sesir.secam se da sam pricala drugaricama da je bila vrlo minimalisticki,a sik obucena.

Back