Moc kao afrodizijak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gazdarica:
Sinoc s prijateljima, ko zna kako, dodjoh do ove teme, pa sam odlucila da i vas upitam sta mislite koliko moc utice na privlacnost neke osobe...
Desava li se vama da upravo moc koju neka osoba ima, bude magnet koji vas privlaci njoj...?
Muskarci, kako na vas djeluju mocne zene...? Privlace li vas, ili plase...? Mozda oboje istovremeno...? Da li ste uopste sretali takve zene...?
Zene, moze li moc da vas impresionira, da vas obori s nogu...?
Da li se iko od vas nasao u situaciji da se, s vasim uspinjanjem na drustvenoj ljestvici, mijenjao i odnos suprotnog (ili istog) pola prema vama...?
Eh, ima ovdje jos hiljadu pitanja, ali i ovo je previse za pocetak...
U svakom slucaju, nadam se da tema nije preozbiljna...
[/b]Tema ti odlicna.Sa mog stanovista,mene privlace i "mocne" i "nemocne" zene.Ovo sam stavio pod znak navoda zbog toga sto je pojam "MOCI" vrlo diskutabilan.Citajuci sve ove vase komentare imam utisak da smo poceli da se ponasamo kao impotentni amerikanci koji su opsednuti pojmom "MOCI".To se vidi iz njihovih filmova,politike itd.Medjutim, izgleda da i nisu tako mocni.Ja licno nisam i "MOCAN" ni "NEMOCAN", u mojem drustvu to nije nikakav prestiz.Jednostavno se ponasamo normalno i trudimo se da budemo ono sto stvarno jesmo, iako medju nama ima onih koji veoma dobro situirani i onih kojih su prosecni.To nama ne predstvlja nikakvu prepreku, cak sta vise pomazemo jedni drugima na bilo koji nacin.Mozda sam bio opsiran ,ali hocu da kazem da covek ili zena treba da budu onakvi kakvi jesu bez obzira na materijalni status.Vise ce vas postovati i voleti.

Gazdarica:
Sinoc s prijateljima, ko zna kako, dodjoh do ove teme, pa sam odlucila da i vas upitam sta mislite koliko moc utice na privlacnost neke osobe...
Desava li se vama da upravo moc koju neka osoba ima, bude magnet koji vas privlaci njoj...?
Muskarci, kako na vas djeluju mocne zene...? Privlace li vas, ili plase...? Mozda oboje istovremeno...? Da li ste uopste sretali takve zene...?
Da li se iko od vas nasao u situaciji da se, s vasim uspinjanjem na drustvenoj ljestvici, mijenjao i odnos suprotnog (ili istog) pola prema vama...?
Da? Zaboravio sam da dodam jos i ovo zaobidjite afrodizijake svih vrsta to dokazuje da ste impotentni.Bez ljutnje govorim uopsteno.

Gazdarica:
Ne tema nije preozbiljna . Vrlo mi se dopada.
Mene u poslednje vreme ne moze nishta da imresionira , da me obori snogu . Moze da me zainteresuje , i to je sve . Ne zalim zbog toga .
Moc, u svim mogucim oblicima me veoma privlachi. Volim da upoznam osobu koja ima vecu moc od mene, i da joj se prepustim . Malo mi to zvuchi opasno ,plashim se ponekad , ali me uzbudjuje .
Kada kazem moc , ne mislim na dominaciju , nego na snagu , energiju ..

Za mene je to naj jaci afrodizijak koji postoji...kad ga pogledam i vidim da savrseno vlada sitacijom,kada slusam od njega o raznim za mene ne otkrivenim temama...osecam neko slatko ushicenje i podilaze me blagi zmarci...
I naravno da se usponom na drustvenim lestvicama menja odnos partnera prema meni i obrnuto...Samim tim sto se menja okruzenje,menjaju se i oni koje lovim,i oni koji mene love...menja mi se svera interesovanja...
Slazem se sa vama moc je cudo... 8)

Nadjoh sad nesto sto mi se ucinilo zanimljivo, a sto potvrdjuje i navode iznesene na ovom topicu...

Zene lakse dozivljavaju orgazam kada vode ljubav sa mocnim muskarcima, pokazalo je istrazivanje italijanskog Instituta za interdisciplinarnu psihologiju sprovedeno na uzorku od 432 zene, starosnog doba izmedju 25 i 55 godina.
Od ukupnog broja ispitanica, 77% njih je navelo da lakse postizu orgazam ako muskarac sa kojim vode ljubav ima dobar socijalni status, a cak 47% njih je izjavilo da mocni muskarci u njima bude erotske mastarije.
Kada bi mogle da biraju izmedju muskarca na visokom polozaju i "obicnog smrtnika", 88% zena bi bez dvoumljenja izabrale onog prvog, a cak 35% zena su izjavile da bi rado bile ljubavnice mocnih muskaraca!

Cao,

Volim mocne zene, volim kad su jake, kada znaju sta hoce i kada prepoznaju svoj cilj. Mislim da je stara izreka iza svakog sposobnog, mocnog i jakog muskarca stoji jos jaca zena. Iako se cesto prica da su muskarci stubovi porodice, ja se ne slazem u potpunosti, mislim da su muskarci stubovi bezbednosti i sigurnosti u porodici. Zena je ustvari ta koja je stub porodice. Na njoj uvek lezi veca odgovornost za opstanak i srecu u porodici. Takodje, danas se susrecemo sa jednim drugi problemom u modernoj porodici, a to je da zene vise ne zele da budu ono sto iskonski jesu, a to je "zene", vec bi da obuku pantalone i da budu malo muskarci, a to odvede "mas' u propas'". Mislim da je zena u drustvu mocna i jaka onoliko koliko joj je jaca polovina jaka, a u jacoj polovini, odnosno njegovom uspehu se krije najmanje pola uspeha, jake zene. Slaba zena, nikada ne moze da iznedri jakog i sposobnog muza, odnosno on nikada nece dostici svoj maksimum, uspeh, ako ga u kuci, krevetu i dnevnoj sobi sputava ona koja je zaduzena za njegov uspeh.

Ne zamerite, moje misljenje :!: :wink:

Gazdarica:
Živiš li ti u SCG ili na Papui? Ako živiš ovde, na kakvu to moć misliš? Čitaš li novine, gledaš TV...Koliko je onih koji su mislili da su moćni još u životu? Koliko je političara preživelo ceo mandat a da se ne iskopa da su lopovi, seksualno devijantni, špijuni...Ovde samo nekom totalno GLUPOM neki seka-persa ministar može da bude afrodizijak. Promašena tema!

Espanol:
Gazdarica:
Živiš li ti u SCG ili na Papui? Ako živiš ovde, na kakvu to moć misliš? Čitaš li novine, gledaš TV...Koliko je onih koji su mislili da su moćni još u životu? Koliko je političara preživelo ceo mandat a da se ne iskopa da su lopovi, seksualno devijantni, špijuni...Ovde samo nekom totalno GLUPOM neki seka-persa ministar može da bude afrodizijak. Promašena tema!
Ni u jednoj, ni u drugoj drzavi, kad vec pitas...
No, to gdje zivim, nema nikave veze, jer je ovdje raspravljano o jednom fenomenu, koji i te kako postoji svugdje...
I daleko od toga da je onako kako ga ti dozivljavas, vezan samo za politicare... No mozda tvoja moc percepcije ne doseze do sustine ove teme...
Rekoh li ja da je ona mozda preozbiljna...
So, ne zamaraj svoj mali mozak s tim...
Imas masu neozbiljnih tema, koje odgovaraju mentalnom tvom nivou... I tvom dizivljaju svijeta oko sebe...

odgovorila bih sa jednim kontra-pitanjem. Da li osobe koje poseduju moc (ma kako ona bila definisana)izabiru partnere po reciprocitetu ili one inferiornije od sebe? Da li biste se osecali ravnopravno u takvoj vezi, da znate da je neko mocniji od vas (vama je lepo, imponuje vam da ste sa nekim takvim, zaniljivo je, ucite on njega/nje) dok on samo hrani svoj ego?

Gazdarica:
Espanol:
Gazdarica:
Ni u jednoj, ni u drugoj drzavi, kad vec pitas...
No, to gdje zivim, nema nikave veze, jer je ovdje raspravljano o jednom fenomenu, koji i te kako postoji svugdje...
I daleko od toga da je onako kako ga ti dozivljavas, vezan samo za politicare... No mozda tvoja moc percepcije ne doseze do sustine ove teme...
Rekoh li ja da je ona mozda preozbiljna...
So, ne zamaraj svoj mali mozak s tim...
Imas masu neozbiljnih tema, koje odgovaraju mentalnom tvom nivou... I tvom dizivljaju svijeta oko sebe...
Nepažljivo čitaš opijena temom. Lepo sam pitao NA KAKVU MOĆ MISLIŠ, lovu, politiku, direktora firme, šta? Bilo šta od navedenog može da pali samo mali mozak. Normalni ljudi se pale na nešto drugo.

A ti da si citao postove, kao sto nisi, vidio bi da smo raspravljali upravo o tome, kako pojedinci dozivljavaju ovaj pojam i kako relacije s osobama, koje oni smatraju mocnima, uticu na njih...
Dakle, o tome se radi... Sad jasno...?
Ili mozda treba crtati...? :roll:

Sve zavisi šta podrazumevaš pod pojmom moći. Mene lično NIMALO ne privlače dobrostojeći frajeri, jer u domaćem okruženju to UGLAVNOM nosi sa sobom aroganciju i ne preteranu inteligenciju, da ne kažem sirovost, takodje i bezosećajnost, kao i stav "mogu da vas kupim sve zajedno". Osim toga, takodje UGLAVNOM, je retko ko od takvih likova do svoga bogatstva došao poštenim i vrednim radom, a mamini i tatini sinovi i prevaranti i lopuže nisu definitivno moj tip. Ako pod moći podrazumevaš mir sa samim sobom iliti unutrašnju konzistentnost lika, inteligenciju i samouverenost bez primesa arogancije, onda definitivno DA, PRIVLAČI ME TA VRSTA MOĆI, jer to je upravo za mene jedina vrsta moći. Ili, drugačije rečeno, likovi koji to ne poseduju me ne privlače uopšte...Toliko o moći...
Eh, da, ne mogu a da ne primetim da moderatori ovde sebi dozvoljavaju i chat i pljuvanje, što je još jedna tako tipična zloupotreba "moći" :evil:

wishfish:
Sve zavisi šta podrazumevaš pod pojmom moći. Mene lično NIMALO ne privlače dobrostojeći frajeri, jer u domaćem okruženju to UGLAVNOM nosi sa sobom aroganciju i ne preteranu inteligenciju, da ne kažem sirovost, takodje i bezosećajnost, kao i stav "mogu da vas kupim sve zajedno". Osim toga, takodje UGLAVNOM, je retko ko od takvih likova do svoga bogatstva došao poštenim i vrednim radom, a mamini i tatini sinovi i prevaranti i lopuže nisu definitivno moj tip. Ako pod moći podrazumevaš mir sa samim sobom iliti unutrašnju konzistentnost lika, inteligenciju i samouverenost bez primesa arogancije, onda definitivno DA, PRIVLAČI ME TA VRSTA MOĆI, jer to je upravo za mene jedina vrsta moći. Ili, drugačije rečeno, likovi koji to ne poseduju me ne privlače uopšte...Toliko o moći...
Eh, da, ne mogu a da ne primetim da moderatori ovde sebi dozvoljavaju i chat i pljuvanje, što je još jedna tako tipična zloupotreba "moći" :evil:

...PRIVLACI.MOCNA ZENA.
p.s.apogancija-hm...mislim da svako ko je inteligentan i samouveren istiskuje takav komenar iz duse ...drugih...
AROGANCIJA...nije stil ponasanja.To je reakcija na stil...aroganciju ne stvara covek od akcije i stila...nju kao svoju odranu-koriste samo oni koji nemaju inteligenciju i samopouzdanje...
...dobrostojece muskarce ubacujes u isti kos sa bogatasima(novokomp.)i skorojevicima,maminim sinovima...no vadi te ono...UGLAVNOM...
...GLAS DAJEM MOCNIM ZENAMA.U SVAKOM SLICAJU... :idea:

kojote:
...PRIVLACI.MOCNA ZENA.
p.s.apogancija-hm...mislim da svako ko je inteligentan i samouveren istiskuje takav komenar iz duse ...drugih...
AROGANCIJA...nije stil ponasanja.To je reakcija na stil...aroganciju ne stvara covek od akcije i stila...nju kao svoju odranu-koriste samo oni koji nemaju inteligenciju i samopouzdanje...
...dobrostojece muskarce ubacujes u isti kos sa bogatasima(novokomp.)i skorojevicima,maminim sinovima...no vadi te ono...UGLAVNOM...
...GLAS DAJEM MOCNIM ZENAMA.U SVAKOM SLICAJU... :idea:
Hvala kojote, ovo je za mene zaista kompliment, jer dolazi od nekoga kome se ne može osporiti inteligencija. A što se tiče istog koša, zaista nije tako, napisala sam UGLAVNOM i to kao i ovde velikim slovima. Za mene je svako pravilo potvrdjeno izuzecima i čast izuzecima :wink:

...no vadi te ono...UGLAVNOM...
...GLAS DAJEM MOCNIM ZENAMA.U SVAKOM SLICAJU...
:idea:[/quote]
Hvala kojote, ovo je za mene zaista kompliment, jer dolazi od nekoga kome se ne može osporiti inteligencija. A što se tiče istog koša, zaista nije tako, napisala sam UGLAVNOM i to kao i ovde velikim slovima. Za mene je svako pravilo potvrdjeno izuzecima i čast izuzecima :wink:[/quote]

...I PONOVO CU,MOCNA ZENO! :idea:

wishfish:
BRAVO! Da je gazdarica pažljivije pročitala moju poruku ukapirala bi da mislim baš na to.

Espanol, sve to vec je receno na prethodnim stranama...
Stoga, bilo bi lijepo da si prvo procitao raspravu, pa tek onda komentarisao...
Jer, ovako je tvoj prvi komentar bio potpuno promasen... I usmjeren na pogresnu stranu...
Pozdrav

-mozda bi ja mogao da dodam nesto o nacinu na koji moc utice na sve nas...m-m-mm....daklem.... da bi subjektivno doziveli neciju moc moramo da se osetimo inferiorno,znaci osecamo dozu straha ,anksioznost itd...strah izaziva pojacano lucenje adrenalina koji utice na izgradnju jacih sinaptickih veza mozdanih neurona :arrow: aktivno secanje, u tom trenutku potpuno prisustvo iliti optimalno iskustvo...znaci takodje i potpunu usredsredjenost na svaki deo tela...kako bi to moglo da utice na kvalitet sexa?
-da li je u tom slucaju moc ultimativni afrodizijak
-nadam se da sam malo pomogao,ajde sada vi :wink: :D

goodday:
-mozda bi ja mogao da dodam nesto o nacinu na koji moc utice na sve nas...m-m-mm....daklem.... da bi subjektivno doziveli neciju moc moramo da se osetimo inferiorno,znaci osecamo dozu straha ,anksioznost itd...strah izaziva pojacano lucenje adrenalina koji utice na izgradnju jacih sinaptickih veza mozdanih neurona :arrow: aktivno secanje, u tom trenutku potpuno prisustvo iliti optimalno iskustvo...znaci takodje i potpunu usredsredjenost na svaki deo tela...kako bi to moglo da utice na kvalitet sexa?
Ovo je čista teorija, ne vidim nikakvu uzročno posledičnu vezu u boldovanom delu teksta, zvuči logično na prvi pogled ali kad razmisliš o tome, uopšte nije, barem ne meni. Pozdrav :wink:

wishfish:
goodday:
Ovo je čista teorija, ne vidim nikakvu uzročno posledičnu vezu u boldovanom delu teksta, zvuči logično na prvi pogled ali kad razmisliš o tome, uopšte nije, barem ne meni. Pozdrav :wink:
-pa ako se pitash na shta moc deluje,koji nash deo je oseca,cim deluje na nas znaci da je mi sami nemamo itd...

goodday:
-pa ako se pitash na shta moc deluje,koji nash deo je oseca,cim deluje na nas znaci da je mi sami nemamo itd...
Ne mislim da je baš tako, tj da ako osećamo delovanje tudje moći da je mi sami obavezno nemamo, a čak i u slučaju da je nemamo, ne mislim da se zbog delovanja tudje moći obavezno osećamo u bilo kom pogledu inferiornim, tako da su to već 2 kamena spoticanja ovog "uzročno-posledičnog" odnosa. Ali ajmo na početak. Zašto misliš da je preduslov osećanja tudje moći nedostatak sopstvene :?:
PS Iako sam matematičar, ubedjena sam da je u životu vrlo često 2 + 2 <> 4 :idea:

wishfish:
goodday:
Ne mislim da je baš tako, tj da ako osećamo delovanje tudje moći da je mi sami obavezno nemamo, a čak i u slučaju da je nemamo, ne mislim da se zbog delovanja tudje moći obavezno osećamo u bilo kom pogledu inferiornim, tako da su to već 2 kamena spoticanja ovog "uzročno-posledičnog" odnosa. Ali ajmo na početak. Zašto misliš da je preduslov osećanja tudje moći nedostatak sopstvene :?:
PS Iako sam matematičar, ubedjena sam da je u životu vrlo često 2 + 2 <> 4 :idea:
-iako sam biolog mislim da svaka moc ima komplementarnu "nemoc", ne bih sirio pricu na totalnu obradu mehanizma percepcije tudje moci,mislim da svaka terorija ima svoje rupe,naravno,ali u borbi protiv haosa svakako je dobro oruzije(teorija),u svakom slucaju um ne moze da deluje van zakona,dakle fizicki je uslovljen,teorija mu daje "sigurne" okvire u cijim granicama ce da se krece....tu moraju da postoje odstupanja ali ja se nadam da nisam zvucao previshe iskljucivo u predhodnom posticu....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back