mladje zene i poslovni uspeh

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
majo,napravila si jednu gresku: priznala ovom savrsenom delu sveta da imas problem
a sto se tice iskustva-neiskustva,posto nije u pitanju kolega s kojim treba da radis nego musterija (koja je uvek u pravu) i poslovni princip (od kojeg ne treba da odustanes) ja bih to ovako ( a s obzirom i na to da znam i cime ti se bavi firma i kako si kotirana u struci i koliko rada i truda si ulozila u sve)
lepo s osmehom-ne radimo mi to,ali mogu da vam ponudim kompromisno resenje u obliku...da da razumem ja vase potrebe ali prosto nemamo to u ponudi,ali evo ja cu da ucinim komerciajlni ustupak i napravicu vam specijalnu ponudu koja ce odgovarati vasim potrebama
kad su takve stvari u pitanju obicno igram igru gvozdene ledi u satenskim rukavicama-osmeh na lice,srce stegnem da me nista ne izbaci iz takta,guram svoje i pokusavam da to bude diplomatski
znajuci tebe,mozes ti to
posle kad ode nasmejes se i kazes koji kreten,da ti bude lakse :lol:

ovo pitanje je diskutabilno.

Naravno da postoje ljudi pred penzijom koji nisu procitali nijedan strucni casopis, nisu naucili milimetar vise od onog sta su znali kad su imali dvadesetak godina i zasnovali prvi radni odnos ali isto tako postoje i mladi koji nemaju namere da se strucno usavrsavaju.

Sve je to individualna stvar i ne vidim razloga da generalizujes jer je generalizacija u ovom slucaju nemoguca.

tema podseca na situaciju navijaci = huligani.

to nije tacno..medju navijacima ima huligana ali ima i osoba koje su daleko od toga.

ista stvar je sa ovim..

i ponovo.. tema je nepotrebno napravljena u fazonu sovinisticke.

takodje..iskustvo je cesto vrlo vrlo bitno i moze da nadomesti svako znanje i mladost naroctio kad izbiju problemi.
I da zavrsim... zavisi i od posla kojim se bavis, to je jos jedan dodatan razlog zasto je generalizacija nemoguca.

mislim da isuvise gledas pravno birotehnicki komercijalno :)

kao masinski inzenjer tvrdim ti da jedan mlad inzenjer nikad nije dorastao jednom starijem iskusnom inzenjeru pa ne retko i radniku iz proizvodnje.
cesto obican iskusan radnik daleko zna vise od mladog "strucnjaka"

da li znas koliko sam stvari naucio od iskusnih starih majstora?

kad mu odnesem projekat a onda mi on na licu mesta objasni kako masina radi, zasto nesto sto teoretski savrseno funkcionise nije moguce sprovesti u praksi..ovakvih primera mogu ti nabrojati...gomilu
pusti me ti kancelarisjkih sukoba (koji su tvoj ocigledno primaran motiv za ovu temu) gde ide po principu..ko koga stigne..krstacu mu digne :lol: gde svako u svakom vidi protivnika i konkurenciju u napredovanju u poslu :)

problem je najvise upravo u sujeti i misli da matori ne valjaju, ne znaju nista i da su samo progresivne mlade snage sposobne.

ne... sposobni su pojedinci a imali 20 ili 70 krajnje je nebitno.

bona...

Naravno da postoje ljudi pred penzijom koji nisu procitali nijedan strucni casopis, nisu naucili milimetar vise od onog sta su znali kad su imali dvadesetak godina i zasnovali prvi radni odnos ali isto tako postoje i mladi koji nemaju namere da se strucno usavrsavaju.

Sve je to individualna stvar i ne vidim razloga da generalizujes jer je generalizacija u ovom slucaju nemoguca.

to nije tacno..medju navijacima ima huligana ali ima i osoba koje su daleko od toga.

ista stvar je sa ovim..

takodje..iskustvo je cesto vrlo vrlo bitno i moze da nadomesti svako znanje i mladost naroctio kad izbiju problemi.
I da zavrsim... zavisi i od posla kojim se bavis, to je jos jedan dodatan razlog zasto je generalizacija nemoguca.

kao masinski inzenjer tvrdim ti da jedan mlad inzenjer nikad nije dorastao jednom starijem iskusnom inzenjeru pa ne retko i radniku iz proizvodnje.

kad mu odnesem projekat a onda mi on na licu mesta objasni kako masina radi, zasto nesto sto teoretski savrseno funkcionise nije moguce sprovesti u praksi..ovakvih primera mogu ti nabrojati...gomilu
pusti me ti kancelarisjkih sukoba (koji su tvoj ocigledno primaran motiv za ovu temu) gde ide po principu..ko koga stigne..krstacu mu digne :lol: gde svako u svakom vidi protivnika i konkurenciju u napredovanju u poslu :)

problem je najvise upravo u sujeti i misli da matori ne valjaju, ne znaju nista i da su samo progresivne mlade snage sposobne.

...eto zašto si ti Veliki Tab....:zaljubljena:

P.S. Nisam znala da si mašinac....Sad si mi još draži....:rumenko:

ista stvar je sa ovim..

samo sto ti je promakao sitni detalj da se ne radi o starijem "majstoru" nego o klijentu...
nema veze, ne treba da citamo sta drugi ljudi pisu, ko me je to potrebno?

hoces da kazes da nema sovinizma kod nas?
pogotovo u ovom slucaju?

potpuno masite temu....zasto?

majo, da li zaista mislis da su muskarci svesni sovinizma kojem smo izlozene?:)
nisu.
pogotovo nije neko kao tab, koji nema ni s od sovinizma u sebi, i koji moze biti potpuno nesvestan pojave koja je veoma rasirena u drustvu..
no, nije to vazno.
vazno je da pokusas da nadjes nacin da bez sukoba pridjes osobi koja tebi prilazi tako negativno.
to je tesko, gotovo nemoguce. vestina koja se uci, i nema nikakve veze sa poslom. ali ako uspes da sagledas da ti je potrebna, i da ces lakse raditi ako je savladas, mozda si resila pola problema.
u princicpu, ne mozemo menjati druge ljude, ni okolnosti pod kojima radimo.
mozemo menjati samo sebe.
ps. sve izreceno primenjujem na sebi, konstantno. i tek sam na pola puta.

Predrasude (u ovom slucaju, sovinizam) se samo pobedjuju kada smo slobodni od njih. A doci do toga je tesko, svaki dan je borba sa svojim egom (ovo mislim na sebe).
Lako je uvrediti nekoga, posebno ako smo obrazovno, intelektualno i iskustvom u prednosti. Diplomatija i uspeh je kada smo prevazisli svoje ja. Tako nesto je moguce samo onima koji su skloni uciti. Celi zivot je skola, onima koji zele da shvate i zive. Sovinizam je postojao, postoji i uvek ce biti prisutan. Samo se razlikujemo u tome kako vladamo svojim egom i koliko smo iskreni prema sebi.
Svaki savet se moze videti i kao zlonameran ali i kao dobronameran, na nama lezi kakvim ga zelimo videti. Da li mi je neko simpatican ili ne, ne utice na tome da li cu nesto nauciti od njega ili ne:D

Predrasude (u ovom slucaju, sovinizam) se samo pobedjuju kada smo slobodni od njih. A doci do toga je tesko, svaki dan je borba sa svojim egom (ovo mislim na sebe).
Lako je uvrediti nekoga, posebno ako smo obrazovno, intelektualno i iskustvom u prednosti. Diplomatija i uspeh je kada smo prevazisli svoje ja. Tako nesto je moguce samo onima koji su skloni uciti. Celi zivot je skola, onima koji zele da shvate i zive. Sovinizam je postojao, postoji i uvek ce biti prisutan. Samo se razlikujemo u tome kako vladamo svojim egom i koliko smo iskreni prema sebi.
Svaki savet se moze videti i kao zlonameran ali i kao dobronameran, na nama lezi kakvim ga zelimo videti. Da li mi je neko simpatican ili ne, ne utice na tome da li cu nesto nauciti od njega ili ne:D
:)
imam utisak da bi bilo korisno raditi sa tobom:)

ista stvar je sa ovim..

:worth: Eh, koliko sam ja naučio posao od pojedinih tehničara... i još za one zelene koji misle da se u socijalizmu nije ništa radilo...Ei Niš je bio zakon i projekte koji su se tamo radili u buduće Srbija može samo da sanja

nije muški šovinizam, nije podmetanje noge, nije ništa lično....samo ti saopšti u trenutku kada po zakonu imaš duplo više od potrebnog za odbranu napisane magistrature, mladi ste previše, nije uputno da u tim godinama imate titulu....
i tako...
onda čekaš još par godina, sa tom istom magistraturom....da sazri....

i da dodam
sigurna sam da se u mom slučaju nije radilo o šovinizmu već pre o tome ja nisam to mogao u tim godinama, yašto bi onda drugi....

i najgore u svemu što sam se samo nervirala i puštala da vreme prolayi dok ne dođe onaj pravi momenat - makar on bio par dana pre porodjaja...
a još gore je što mislim da bih opet reagovala tako

i da dodam
sigurna sam da se u mom slučaju nije radilo o šovinizmu već pre o tome ja nisam to mogao u tim godinama, yašto bi onda drugi....

i najgore u svemu što sam se samo nervirala i puštala da vreme prolayi dok ne dođe onaj pravi momenat - makar on bio par dana pre porodjaja...
a još gore je što mislim da bih opet reagovala tako

Ljubomora...isto bi bilo i da si muskarac.Tako je u Srbiji,zato i propada.U normalnom svetu bi ti pomogli i isticali te kao dobar primer.Zato mi idemo da radimo kod njih,a oni dolaze da investiraju pare kod nas i da nam budu gazde u nasoj kuci.
Sve mi imamo osim mozga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back