Mizoginija

Još od malih nogu devojčice vežbaju uticaj na muškarce i sebi nalaze mane od kojih su osnovne fizičke.
Pa je prvi korak učenje kako kontrolisati muškarca, kako izgledati što bolje (iz svoje perspektive), mnoge žene ne ustaju dok se ne našminkaju.
Za ženu je svako pojavljivanje van sobe, a čak i u svojoj sobi igra po daskama pozorišta....uvek postoje izuzetci.
Ja se krstim od ovoga sto si napisao...a ateista sam...

Ceo život većine žena je borba za naklonost, čime se zapostavlja osnova svakog čoveka, naročito žene.....
Jedan od najvećih dokaza mizoginije medju ženama je feminizam koji ne da ponižava ženu, nego je spušta na nivo roba.
Žena koju muškarci uzdižu bori se da bude čovek i to muškarac, sasvim ubijajući ljudskost ženstvenosti.

Neki ovde pominju emocionalnu intelegenciju kao žensku "prednost" pokušavajući da objasne žensku povezanost sa univerzumom, koja dokazano postoji, ali svakako ne moze da se objasni emocionalnim vezama....jer se ta veza nalazi mnogo dublje nego što su emocije.

Još od malih nogu devojčice vežbaju uticaj na muškarce i sebi nalaze mane od kojih su osnovne fizičke.
Pa je prvi korak učenje kako kontrolisati muškarca, kako izgledati što bolje (iz svoje perspektive), mnoge žene ne ustaju dok se ne našminkaju.
Za ženu je svako pojavljivanje van sobe, a čak i u svojoj sobi igra po daskama pozorišta....uvek postoje izuzetci.
Dokazzi.
Ako ne mozes priznaj da si pristrasan.
A onda nisi relevantan sagovornik.

Samo cu se nadovezati na temu činjenicom da mizoginija naročito ona prouzrokovana kod muškaraca njihovim nesigurnostima u svoju muževnost, ne uzrokuje samo nasilničko ponašanje prema zenama vec i prema trans osobama bilo kakve vrste jer ih oni vide kao atak na njihovu muževnost.Naročito transmuškarce doživljavaju kao ozbiljnu pretnju po njihov status jer ih dozivljavaju kao zene koje zele da obezvrede njihovu muzevnost svojom tranzicijom.

Poslednja izmena od moderatora:
Normalno.Ja navijem alarm u pola tri ujutro, doručkujem, našminkam se i ležim do sedam sa viklerima.Nikad se ne zna kad će naići poštar sa računima.Treba biti na oprezu.

Ja shvatam ovo što je Metro napisao i smatram dosta tačnim. Iako to ne spada u mizoginiju kao temu. Spada u naučene - prenesene obrasce uverenja, mišljenja, ponašanja i tzv arhetip.
Arhetip nije zaobišao ni muškarce-tu su pritisci :stvori (novac, kuću) radi, radi, radi, stiči!
Jezivi obrasci, veliko opterećenje.

A sve u ime toga da bi stvorili porodicu, pa mu kažu gde ćeš dovesti ženu, gde će ti deca spavati, od čega ćete živeti!
a njoj : budi fina, dopadljiva da te oženi, da ti pruži dom, zaštitu, da ne ostaneš sama, da dobiješ dete.
I tako dalje... sve do dana današnjeg.
Razumljivo je ukazati ženama kao i muškarcima na neke osnovne "potrebe" ili želje suprotnog pola i kako ga privući. Postoje određene stvari koje većina momaka preferira i to je dobro objasniti devojkama. Kao što je dobro naglasiti momcima šta devojke žele, a šta ne.

Tako se često setim kad je moja pametna a dobra prijateljica rekla svojoj deci koji su sada srednjoškolci.
" Ne morate."
(završiti fakultet, udati se, ženiti... )
Ne morate.

Ne morate ništa, a možete SVE. 👍
Svakako. Ne mora se ništa. Ali je dobro dati kakav savet ako teže nekom braku / porodici (i muškarcima i ženama). Ako ih to ne zanima, onda nek rade kako god, ali ne valja se čuditi i mrzeti suprotan pol jer ih nisu prihvatili :D

Ja imam sva moguća prava kao i bilo koji muškarac. Ali nemam iste obaveze kao muški pol. Jednog dana kada žene shvate da ne idu prava bez obaveza svima će da nam bude lakše.
Onoga dana kad bude i ženska obaveza da uzmu pušku kad se desi opća mobilizacija možemo reći da smo izjednačeni a do tada muškarci i jesu jači i superiorniji spol.
Kad krene evakuacija idu žene i djeca prvo, zašto se ne pobune feministkinje tada? Zašto tada izjednačavanje nije bitno?
Meni nikako nije jasno zašto ljudi ne mogu da shvate razliku između jednakosti
i ravnopravnosti. Žene ne idu u rat, a muškarci ne rađaju decu. Nismo jednaki,
ali to ne znači da je neko tu manje vredan ili da je neko superiorniji.

Ja imam sva moguća prava kao i bilo koji muškarac. Ali nemam iste obaveze kao muški pol. Jednog dana kada žene shvate da ne idu prava bez obaveza svima će da nam bude lakše.
Onoga dana kad bude i ženska obaveza da uzmu pušku kad se desi opća mobilizacija možemo reći da smo izjednačeni a do tada muškarci i jesu jači i superiorniji spol.
Kad krene evakuacija idu žene i djeca prvo, zašto se ne pobune feministkinje tada? Zašto tada izjednačavanje nije bitno?

Znači sad treba da priznam svom mužjaku iz svog plemena superiornost jer se tukao sa tvojim iz tvog plemena.
:mrgreen:

Back