Mitropolit David uporedio studente sa ustašama: Traži se reakcija Porfirija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Он би волео када би сви Срби дакле и студенти ишли у цркву на литургије, постили, причешћивали се итд. Он сматра да би нама Србима тада све кренуло на боље. Ја се слажем са њим.
U međuvremenu da kopaju litijum za hranu i krov nad glavom.

Мишљење је да је сваки свој аргумент бацио у воду одлуком да оде у отворени раскол. Раскол је смртни гријех који се не спира ни мучеништвом.
Хвала.
Обратићу ти се једном приликом на П.П око Артемија јер имам нека додатна Питања....ако могу :),
да не давимо Аудиторијум нечим што тренутно није Тема.
Благодарим још једном. :ok:

Хвала.
Обратићу ти се једном приликом на П.П око Артемија јер имам нека додатна Питања....ако могу :),
да не давимо Аудиторијум нечим што тренутно није Тема.
Благодарим још једном. :ok:
Naravno. Mada tu naš @RIA77 zna bolje pošto sam ja kad je Artemije raščinjen imao svega 10 godina i nisam imao pojma da se to desilo.

Он би волео када би сви Срби дакле и студенти ишли у цркву на литургије, постили, причешћивали се итд. Он сматра да би нама Србима тада све кренуло на боље. Ја се слажем са њим.

Jeste, jeste,

onda bi studentima kolektivno uručili orden Sv. Save kao što su nagradili sve naše velikane u prethodnih 10 godina

Мишљење је да је сваки свој аргумент бацио у воду одлуком да оде у отворени раскол. Раскол је смртни гријех који се не спира ни мучеништвом.
То чак није био ни раскол, већ класично секташење.
За раскол је требао да има уз себе још двојицу владика.

Posle ovako nečega trebalo bi da se organizuje veći skup vernika u Kruševcu koji bi tražili uklanjanje dotičnog sa mesta mitropolita eparhije.
Они који у цркву не иду и свећу не пале се највише разумеју у то како Црква треба да се организује и како да делује.
Реално мени се чини да те неко питао пре недељу дана како се зове епископ крушевачки, могао бих да се кладим да не би знао његово име.

То чак није био ни раскол, већ класично секташење.
За раскол је требао да има уз себе још двојицу владика.
А није ти секташење да неко себи подари световно јеврејско Име -Давид- које благе Везе нема са србским Народом? :D

А није ти секташење да неко себи подари световно јеврејско Име -Давид- које благе Везе нема са србским Народом? :D
Питао си за Артемија.
Урадио је недозвољено.
Притом, нико не поставља питање одакле новац за све то, за катакомбе, за живот.
Неко је то морао да плати.

Не може појединац да се поставља изнад институције која је стара 800 година. Та институција да није ваљала, одавно не би постојала.
Нормално је да постоје кризна времена, једно такво живимо. И илузорно је мислити да је у корумпираном друштву Црква остала неокрњена.
И она ће морати да се прочисти, као цело друштво.
Али веровати да си изнад тога, да си ти тај који ће то тек тако да среди, направи нову Цркву, то је гордост.
Могао је да се повуче у молитву и тиховање или с позиције владике да делује унутар Цркве, као покојни владика Атанасије нпр., али не, он је одабрао пут личне промоције.

Текст још нисам прочитала.
Кад га прочитам имаћу мишљење.

Марксиста, комуниста, мрзитељ СПЦ која је у темељима српске државотворности
Ok, to su tvoje procene, šta on konkretno pogrešno zastupa?
"Mrzitelj" crkve je paušalan epitet koji može da dobije svako ko kritikuje njen rad.
A ako ćemo pošteno, u modernom dobu je srednjevekovno pravoslavlje prevaziđeno.

ok, tvoje misljenje...a evo mog misljenja, onako iskreno...voleo bih, da studentski pokret, dodje u fazu kao pokret verskih studenata u Afganistanu...da dodje do pojave srpskih talibana, koji ce resiti UDBU i antisrpski korpus u Srbiji...pravedna sudjenja i jos pravednija kaznjavanja...kako su oni imali milosti, da tako i srpski talibani imaju milosti...pod antisrpskim, antinarodnim, antidrzavnim i antiljudskim korpusom. smatram i pripadnike svih institucija u Srbiji...da se jednom zauvek smrska glava zmiji zvecarki i svako, ko se ogresio, da plati punu cenu

Poslednja izmena:
Питао си за Артемија.
Урадио је недозвољено.
Притом, нико не поставља питање одакле новац за све то, за катакомбе, за живот.
Неко је то морао да плати.

Не може појединац да се поставља изнад институције која је стара 800 година. Та институција да није ваљала, одавно не би постојала.
Нормално је да постоје кризна времена, једно такво живимо. И илузорно је мислити да је у корумпираном друштву Црква остала неокрњена.
И она ће морати да се прочисти, као цело друштво.
Али веровати да си изнад тога, да си ти тај који ће то тек тако да среди, направи нову Цркву, то је гордост.
Могао је да се повуче у молитву и тиховање или с позиције владике да делује унутар Цркве, као покојни владика Атанасије нпр., али не, он је одабрао пут личне промоције.

Текст још нисам прочитала.
Кад га прочитам имаћу мишљење.
Овај "Грешни Милоје " је све то платио:

To da je marksista je isto paušalno. Čovek, koliko sam ga slušala, je pošten (u stavovima).
Svako ko se danas zalaže za nekakvu socijalnu pravdu dobije etiketu marksista i komunjare.

Klasični ad hominem argument,
kada nemaš ništa bolje da kažeš, kada ostaneš bez argumenata onda napadni čoveka čiji ti stavovi ne odgovaraju

Ok, to su tvoje procene, šta on konkretno pogrešno zastupa?
"Mrzitelj" crkve je paušalan epitet koji može da dobije svako ko kritikuje njen rad.
A ako ćemo pošteno, u modernom dobu je srednjevekovno pravoslavlje prevaziđeno.
Заступа систем који сви желимо да буде срушен.
Комунисти и марксисти свих боја и провенијенциха заиста јесу превазиђени.
Православље никад неће бити превазиђено док има људскости.

Немам ништа против.

To je jedino moguće i smisleno, nećemo valjda da gajima klerikalizam u 21. veku, mada nije da neki crkveni velikodostojnoci ne sanjaju i o tome.

Bogatstvo koje imaju im jednostavno nije dovoljno, hteli bi i da se pitaju, vuče ih to, to je nasleđe iz davnih vremena kada su bili vladari sveta iz senke a vrlo često i sasvim otvoreno

Заступа систем који сви желимо да буде срушен.
Комунисти и марксисти свих боја и провенијенциха заиста јесу превазиђени.
Православље никад неће бити превазиђено док има људскости.

Ideja socijalne pravde niti je marksistička niti je prevaziđena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back