Mit o Potopu

Prica o potopu je samo poucna prica i nista vise..Posle pricamo kako muslimani shvataju bukvalno kuran :confused:
Elem,potop je trebalo da opameti ljude i ocisti svet od zla,ali namera nije uspela jer je Noe nekako u barci poveo zlo sa sobom..

Ono što bog nije znao, kao tvrdokorni empiričar koji uči na sopstvenim greškama, to je da je zlo lakše od vode. Tako je u potopu isplivalo na površinu i proširilo se svetom.

Zazijavalo
Re: Mit o Potopu

Ako se sračuna na brzaka, Matusal (Metuzalem) imao je 187 godina kada mu se rodio sin Lameh (Nojev otac), a ovaj je imao 182 godine kada se rodio Noje. Potop je bio kada je Noju bilo 600 godina. Daklem, od Matusalovog rođenja do potopa prošlo je 187+182+600 godina, odnosno 969 - upravo koliko je živeo Matusal.
Kako je umro upravo u godini potopa, nameće se zaključak da nisu hteli da ga povedu, ali ovaj zaključak nije opravdan. Naime cenim da bi se, znajući moju taštu, snašao on nekako (putovao bi kao slepi putnik, bacio bi nekog u vodu i zauzeo mu mesto, ili bi se maskirao u jednu od brodskih dasaka. Jedino ne bi mogao da leti na metli )
Znači, umro je od smrti.

Hvala na odličnom odgovoru.Pa kako sam siguran da mi možeš odgovoriti,postaviću još jedno pitanje.Meni nekako nije jasno...šta se je nalazilo na ''jelovniku'' društvu koje je krstarilo arkom... Valjda su nešto morali jesti i njih osmoro i one varijacije glisti a i
ovaj....

250px-Afrikanischer_Elefant%2C_Miami.jpg

U očekivanju strušnog mišljenja,

:bye:

vujadin

Ја сам ово једном рачунао, и испало је да се утопио у потопу, јер се година потопа и његова смрт поклапају.

Pokušaj ponovo što preciznije,jer nije živeo mnogo nakon potopa.

Original postavio Muzicka Vila Pogledaj poruku
Uzeo je sve.

A znaš li koliko je to sve... I šta je to sve...

I kako je to sve moglo da stane u arkicu koja je po bibliji imala tačno odredjene dimenzije.

Zazijavalo

Hvala na odličnom odgovoru.Pa kako sam siguran da mi možeš odgovoriti,postaviću još jedno pitanje.Meni nekako nije jasno...šta se je nalazilo na ''jelovniku'' društvu koje je krstarilo arkom... Valjda su nešto morali jesti i njih osmoro i one varijacije glisti a i
ovaj....

250px-Afrikanischer_Elefant%2C_Miami.jpg

U očekivanju strušnog mišljenja,

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=7726356&postcount=79 :mrgreen:

A kako ti računaš Metuzalemovu smrt?

Zazijavalo

A kako ti računaš Metuzalemovu smrt?

Isto kao i ti.

A kada sam već tu da te pripitam.Kada prestade potop,njih osmoro na celoj zemlji prionuše da se ... umnožavaju. Nešto mi nije baš najasnije ko je sa kim koju decu pravio.A prilično su se umnožili.Molim za stručno mišljenje.

Како је уствари тужно када ограничени човек покушава да Свемогућег Бога "постави" у своје исто тако ограничене калупе... И све то због чега увек се питам? Одакле толика мржња према Богу и зашто?

Како је уствари тужно када ограничени човек покушава да Свемогућег Бога "постави" у своје исто тако ограничене калупе... И све то због чега увек се питам? Одакле толика мржња према Богу и зашто?
Тужан си? :sad2:

Па.. ограничени смо.. само ове калупе имамо..

Ја не мрзим бога... како да мрзим нешто што не постоји....:confused:

Занимљива тема?

Тужан си? :sad2:

Па.. ограничени смо.. само ове калупе имамо..

Ја не мрзим бога... како да мрзим нешто што не постоји....:confused:

Занимљива тема?

Па јесам заиста.

Калупи мени не сметају, смета ми што нашим калупима ограничавамо Бога.

Нажалост, бићеш изненађена својом потпуно погрешном идеологијом.

Па јесам заиста.

Калупи мени не сметају, смета ми што нашим калупима ограничавамо Бога.

Нажалост, бићеш изненађена својом потпуно погрешном идеологијом.
Зашто нажалост.. ја волим изненађења...:D

Eво слушам једно калупима не ограничено тумачење потопа... Изволи...

nema to veze sa mrznjom...nego jednostavno neke stvari nisu logichne...eto...
jel treba kao corava ovca da verujem u sve bajke koje mi serviraju?

Зашто нажалост.. ја волим изненађења...:D

Eво слушам једно калупима не ограничено тумачење потопа... Изволи...

Ма неће нажалост бити пријатно изненађење, али не вреди, то је наша грешна људска природа...

u biblijske price ne verujem...ljudska ruka ih je pisala.....ljudski mozak ih je izmislio.....
moram priznati da su imali izvanrednu mashtu......

Опет калупи. Јесте писана је људском руком, али Божијим Духом вођена. Зашто би Свемогући Бог био ограничен нашом ограниченошћу.

jao...greshni mi
od sada vise necu da pijem(mada i ne pijem,al ajde),pusim,jedem,upraznjavam sex....necu nista vise da radim,nego cu da sedim ispred crkve ceo zivot(tj. dok ne umrem od gladi i zedji)
eto....nadam se da je to dovoljno bezgreshno

Kad bih poverovala u Biblijske price...zaista ne znam koliko bi mi bio tup zivot.
Mislim,to su price,za malu decu...mada ih svojoj deci ne bih citala,da mi cerka ne bi pomislila kako je gresna jer je zensko :???:

Nije mrznja,nego ispitivanje.
Nisu svi prihvatili "Istinu" serviranu na tanjiru.
Neko zeli da se potrudi i pronadje je sam.
Ako neko ne veruje u Biblijske price,ne znaci da ne veruje u neku visu silu,nekog Boga,
samo ne mora da budi isti kao tvoj.

Nije mrznja,nego ispitivanje.
Nisu svi prihvatili "Istinu" serviranu na tanjiru.
Neko zeli da se potrudi i pronadje je sam.
Ako neko ne veruje u Biblijske price,ne znaci da ne veruje u neku visu silu,nekog Boga,
samo ne mora da budi isti kao tvoj.

Браво! Управо то! И ја сам тако желео да сазнам истину, али не "религијску", уопштену, празну, него Живу Истину у којој ћу ја на себи самом видети промену, нешто другачије.... Молио сам Бога, а да ни сам нисам био сигуран да ли постоји, ако постоји да ли ме чује, види.... и одреаговао је.

Браво! Управо то! И ја сам тако желео да сазнам истину, али не "религијску", уопштену, празну, него Живу Истину у којој ћу ја на себи самом видети промену, нешто другачије.... Молио сам Бога, а да ни сам нисам био сигуран да ли постоји, ако постоји да ли ме чује, види.... и одреаговао је.

kako je odreagovao?

Back