Mit o Potopu

Uh, umalo da propustim da kažem, da saznadoh i da fizička polja nisu materija. Pa vi ovde diskutujete o pravoj metafizici. Ne, ne o metafizici nego o antifizici. Pa nazdravlje vam bilo. :D

stnco:
Uh, umalo da propustim da kažem, da saznadoh i da fizička polja nisu materija. Pa vi ovde diskutujete o pravoj metafizici. Ne, ne o metafizici nego o antifizici. Pa nazdravlje vam bilo. :D

Talasanje iz Univerzuma.
„Smatra se da bilo koja masa koja se ubrzava stvara talasice u prostor- vremenu po imenu gravitacioni talasi. Njihovo postojanje predvideo je Ajnstajn u okviru Teorije relativiteta, a ljudi su od tada pokusavali da detektuju ove slabe i nestalne undulacije. Kad bismo ih detektovali, oni bi nam otkrili vazne informacije o strukturi Univerzuma, i bili bismo u stanju da „vidimo“ misterioznu tamnu materiju koja se moze detektovati samo preko gravitacije.
Naucnici smisljaju sve ambicioznije i skuplje eksperimente da detektuju ove talase. Ali, mozda nece biti potreban skupi detektor ako su Andrea Lomen i njene kolege sa Univerziteta u Berkliju u pravu. Oni su se fokusirali na pulsare duge nekoliko milisekundi – sto su neverovatno guste neutronske zvezde koje se vrte na desetine puta u sekundi i salju regularne radio-pulseve ka Zemlji. Gravitacioni talasi koji putuju kroz svemir izmedju Zemlje i pulsara bi trebalo da ometu precizni tajming pulseva i tako odaju svoje prisustvo posmatracima.
Za stvaranje gravitacionih talasa dovoljno snaznih da ih primetimo, bili bi potrebni objekti sa izuzetno velikom masom, mada bi spajanje dve crne rupe trebalo da bude dovoljno. Lomen je analizirala podatke sakupljane 17 godina od dva pulsara duga 30 milisekundi, koji su udaljeni nekoliko hiljada svetlosnih godina od Zemlje. Nema dokaza o bilo kakvom gravitacionom zracenju u ovim podacima, ali to je mozda zbog toga sto su spajanja crnih rupa veoma retka.
Naucnici smatraju da ce metod Lomenove uspeti da uoci gravitacione talase, ali ce jos uvek biti potrebno praviti staromodne detektore jer ce oni biti u stanju da primete gravitacione talase sa vecom frekvencijom. Takvi talasi bi mogli doci od parova orbitirajucih zvezda koje treba da se spoje, a za ove dogadjaje se smatra da su mnogo ucestaliji od spajanja dve crne rupe.“

Mogao si ovo i da prokomentarišeš pa da znam kakav je tvoj stav prema ovome (li da pretpostavim imajući u vidu tvoj stav prema nekim naukama). Ali u svakom slučaju hvala ti Sveto 685. Ovo je očigledan primer kako se razvija jedna nauka. Jedan od načina je baš ovaj: hipoteza + dokaz = teorija (koju ti šesto ne priznaješ). Ako nema dokaza onda se hipoteza menja ili modifikuje.

stnco:
Mogao si ovo i da prokomentarišeš pa da znam kakav je tvoj stav prema ovome (li da pretpostavim imajući u vidu tvoj stav prema nekim naukama). Ali u svakom slučaju hvala ti Sveto 685. Ovo je očigledan primer kako se razvija jedna nauka. Jedan od načina je baš ovaj: hipoteza + dokaz = teorija (koju ti šesto ne priznaješ). Ako nema dokaza onda se hipoteza menja ili modifikuje.

hipoteza = teorija
hipoteza + dokaz = nauka

Ovako bi trebalo, ali nazalost, nije.

Divovi, trac ili istina?
„Nedavno otkrice ruskih naucnika, o kojem je pisala ugledna „Pravda“, ponovo je pokrenulo spekulacije o postojanju divova. Arheolozi, koje je predvodio profesor Ernst Muldashev, locirali su nekoliko gigantskih grobova u Alepu, nedaleko od Damaska (Sirija). Prvi grob, za koji lokalno stanovnistvo tvrdi da je vecna postelja Avelja (drugog sina Adama i Eve, kojeg je ubio njegov brat Kain), dug je oko 6 metara i sirok 1metar i 80 centimetara. Zbog protivljenja lokalnog muslimanskog stanovnistva, koje ovo mesto smatra svetim, naucnici nisu uspeli da „zavire“ unutra. A da se za ovo mesto verovatno vec dugo zna, govori i podatak da, pored muslimana, grobnicu poslednje tri stotine godina cuvaju pripadnici jedne hriscanske sekte, takodje uvereni da se radi o sinu Adamovom.
Muldashev tvrdi da postoji jos divovskih grobova u Siriji, ali, tu hriscanima nije dozvoljen pristup.Ipak, naucnici su, uz pomoc izvesnog profesora iz Alepa, uspeli da lociraju jedan od njih, koji, po dimenzijama, verovatno pripada coveku visine 7,5 metara! Div se, po predanju lokalnog stanovnistva, zvao Muhamed Ataul (Muhamed Veliki). Prica se da je poticao iz Jemena i da je nekada isceljivao ljude, jer je bio upucen u tajna znanja. Ekipa je jedino uspela da snimi ogromne otiske stopala, a neoboriv dokaz o postojanju divovskih ljudi morace da saceka eventualnu dozvolu sirijskih vlasti za otvaranje grobnica.“
....................................
„Tela su bila ogromna, a lica su se toliko razlikovala od obicnih ljudskih, da je videti ih bilo zadivljujuce, a slusati kako govore – strasno – tako divove opisuje istoricar Josif Flavije. Njegov kolega Pausanije (II vek nase ere) pisao je o dobro ocuvanom skeletu coveka, rastom viseg od pet metara, koji je, navodno, nadjen u Siriji (slucajnost?!). Arapski putopisac Ibn Fadlan, koji je ziveo pre hiljadu godina, tvrdi da je video skelet od 6 metara, koji su mu pokazali podanici hazarskog cara.
Pominje se i skelet istih dimenzija, koji se nalazio u Svajcarskoj, u muzeju grada Lucerna, a o njemu su svedocili ruski klasici Turgenjev i Koroljenko (receno im je da je te ogromne kosti pronasao lekar Feliks Platner u jednoj planinskoj pecini, 1577. godine).
U ruskim letopisima pise da je u bici na Kulikovom polju ubijen dzin visine 4 metra. Mozda je tada, pre 626 godina – poginuo poslednji div?“

a jeste Divovi!? Kakve veze ima velicina grobova sa "telom" koje je unutra... Ja imam metar i 180, a da me sahrane u grob od 6m jel ni ti tvrdio da sam visok 6m?! a?! E zar ti nije cudno da svi dokazi koji bi trebali da dokazu teoriju kreacionista, kada treba da se ispitaju tajanstveno nestanu...ccc

Demandred_Forsaken:
a jeste Divovi!? Kakve veze ima velicina grobova sa "telom" koje je unutra... Ja imam metar i 180, a da me sahrane u grob od 6m jel ni ti tvrdio da sam visok 6m?! a?! E zar ti nije cudno da svi dokazi koji bi trebali da dokazu teoriju kreacionista, kada treba da se ispitaju tajanstveno nestanu...ccc

Na koji nacin bi otkrice skeleta divova potvrdilo teoriju kreacionista?

Sveta685:
Na koji nacin bi otkrice skeleta divova potvrdilo teoriju kreacionista?
Nisi meni postavio pitanje ali evo mogućeg odgovora. Genom čoveka, nastao evolucionim razvojem dozvoljava određene visine uz manja ili veća odstupanja zbog nekih poremećaja, pa bi divovi onda bili direktna kreacija Boga iliti Božji hir.

stnco:
Nisi meni postavio pitanje ali evo mogućeg odgovora. Genom čoveka, nastao evolucionim razvojem dozvoljava određene visine uz manja ili veća odstupanja zbog nekih poremećaja, pa bi divovi onda bili direktna kreacija Boga iliti Božji hir.
Zašto genom čoveka ne dozvoljava ljudima visinu džinova, kad je po evoluciji to moguće, sudeći po džinovskim životinjama i biljkama, koje je evolucija odnjegovala? Zašto nije evoluirala neka džinovska rasa ljudi, kao što su žirafe na kopnu, ili kitovi u moru?
Šta ćete ovde odgovoriti? Sigurno: Tako je evolucija htela! (Uz obavezno nam pripisivanje neznanja o istoj).

naravno da neces dobiti odgovor "tako je htela", evolucija nema um, i bira sta hoce, a sta nece....tako da, kada god to kazes, budi siguran da ce ti neko pripisati neznanje o istoj...

ovo optimalna velicina ljudskog tela (bolje reci inteligentnog bica), za ovaj pritisak, ovu temperaturu, ovu gravitaciju....
a ti vidi koliko su zirafe i kitovi savrseni

ristob:
Zašto genom čoveka ne dozvoljava ljudima visinu džinova, kad je po evoluciji to moguće, sudeći po džinovskim životinjama i biljkama, koje je evolucija odnjegovala? Zašto nije evoluirala neka džinovska rasa ljudi, kao što su žirafe na kopnu, ili kitovi u moru?
Šta ćete ovde odgovoriti? Sigurno: Tako je evolucija htela! (Uz obavezno nam pripisivanje neznanja o istoj).
Evolucija nema unapred određen cilj i što je ovde najbitnije nije od danas do sutra. Za tvoju informaciju prosečna visina se povećava. Znači za 5 503 442 (pet miliona petsto tri hiljade i četiristotine četrdeset i dve) godine biće i džinova:D. Obere, da li se slažeš sa ovom mojom preciznom "prognozom". Ovo je vidovitost da znaš, a ti se busaj tamo sa onima koji misle da i to postoji.:D

stnco:

Divovi su nastali kada su se prvi put geni Zemljana pomesali sa genima dosljaka sa Ra. I dan danas kada se ukrste ti geni pojavljuju se ljudi divovskog rasta. (nije cudno da tu ima dosta Kineza, jer su oni potomci originalnih Zemljana i kada "nalete" na gene Rasa desava se Jao Ming). Isto tako nije cudno da su direktni potomci divova - Crnogorci medju najvisim ....... na svetu.

Sveta685:
Divovi su nastali kada su se prvi put geni Zemljana pomesali sa genima dosljaka sa Ra. I dan danas kada se ukrste ti geni pojavljuju se ljudi divovskog rasta. (nije cudno da tu ima dosta Kineza, jer su oni potomci originalnih Zemljana i kada "nalete" na gene Rasa desava se Jao Ming). Isto tako nije cudno da su direktni potomci divova - Crnogorci medju najvisim ....... na svetu.
Bravo Sveta 685. Ovo je novo saznanje za mene. Samo, da nisi malo opsednut filmom "Zvezdana kapija"? No, to nije važno već publikuj ovu tvoju tvrdnju uz dokaze, naravno. Da li znaš i gde je Ra?

Gazdarica (ovog "foruma") :
"Imam u kuci jednu knjigu izdatu 1943. u Zagrebu... Dakle, u NDH..."
"@Lj, dacu vam kame..."
(ја сам Србин мета тог "разговора")
(у под-форуму: "везе с Италијанима")
СРБИ, ЈЕВРЕЈИ, ЦИГАНИ: СЕТИМО СЕ ЗЛОГЛАСНЕ УСТАШКЕ SS "KAMA" DIVIZIJE !!!

Back