Kakvo misljenje imas o regresivnoj hipnoterapiji ?
I to sto kazes kontrola sna u kojem smislu,jer onako kako sada na prvu ja to razumijem djeluje mi nelogicno, kako kontrolisati san kada spavam i nisam svjestan niceg sen tog sna kojeg sanjam
Hajde pazljivo i povrsno..
Prvo je postojala teza astralne projekcije, tj sanjas i kreces se u snu , letis, sanjas da si na nekim mestima...To ne znaci da ti stvarno tamo odes i interaktivno mozes da procitas na panou bioskopa sta je tada bas na repertoaru, da si vidovnjak...
Ja to uzimam kao neku mastu koja radi...Ali moram da priznam da emotivno osecam to sto astralno sanjam...dakle ako sanjam seks, brate, seks i osecam...ako sanjam ljubav ili zaljubljenost, to i osecam, ako sanjam strah to i osecam..
Ali kad radi to astralno putovanje, onda dovodi i do kretanja i tamo gde ne zelis, pa naletis na tucu , na sudar ka tebi , i tu se neminovno desi da upletes ono sto ti je najupecatljivije taj dan, nekad i neki strah od tog dana..
Ili od nekog filma..
Meni se desilo od filma i posto se prvi put probudis, a ja ne volim da se budim pa da budem umoran, jer ili sam se spremao za takmicenja ili sam putovao ili hocu brate da odradim obaveze, spremanja za ocene i domace, i da trosim vreme za izlazak, setnju , voznju bicikla i pripreme za druga takmicenja ili sport..
E onda probam da umesto da se traumiram dok spavam a desi mi se u snu da me neko probode silom kroz spijunku , neki hitchkokov film taj dan gledao...ja ti resim da umesto da skocim u snu i probudim se , da samo skocim i onda imam sekundu dve da kazem ej stani nemoj da se uplasis i probudis nego vrati san i pusti ponovo
Kao ponovo film ....i desi se majku mu , da ponovo me ubode u oko kroz spijunku , i opet mi ne gine da se probudim, ja kazem ajd ponovo...i onda krene drugi tok sna..
I tako naucim da vratim i pustim san da ide drugacije.Posle naucis da stanes totalno i da san stoji a da ti pustas razlicite tokove i verzije sna....razlicite nastavke filma...
E kad se to desi onda si spreman da analiziras dogadjaje iz zivota spavajuci u snu...
Jer ne da nece biti iste analize kao racionalno umom tog dana nego ce biti totalno sire, mozes da sagledavas stvari na fobican, emotivan, iracionalan, zaljubljiv ili neki peti nacin.....totalni spektar a iste situacije..
A mozes i da radis na podsvesnom , to je ono procitas sta zelis da razmisljas dok spavas, npr neku lekciju , neki matematicki ili fizicki problem i onda ujutro ce biti resen ili ces imati nocne more ako si ga resavao u snu ....desilo mi se i jedno i drugo...
Ali vremenom vidis da se desava ono drugo , tj procitam 5 zadataka sa olimpijada i samo procitam, nista ne razmisljam...i legnem da spavam...sutra ujutro su reseni...
To je apropo one teorije da drzis knjigu ispod jastuka, znaci varijanta toga stvarno pali...
Ali interesantnije ti je ovo da mozes da analiziras dogadjaje od tog dana tako sto pustis film od tog dana u snu , to rade mnogi , ali kad film tece zaustavis pa gledas sta si dobio , pa ponovo pustis od pocetka pa gledas jel isto ili drugacije, pa opet pustis od pocetka, pa ako ti je nesto cudno ili interesantno onda se bacis na to, npr sanjam ti ja kako muvam neku strankinju , i pricajuci engleski sa njom pocnem da pricam nesto sto u snu znam sta znaci ali nemam pojma te reci....i ne mrzi me , ja se nateram da se probudim i to jeste bas zahtevno za volju , jer em ces biti zatvorenih ociju , jer oci se sasuse kad spavas, em ces biti pijan jer si bunovan, em ces biti umoran sutra, ali bilo mi vazno i nateram se da se probudim i onako zapeklih ociju zapisem bunovan na papiru tri cetiri reci koje sam upotrebio u snu...
Sutra proverim da li znace ono sto sam mislio u snu , i znace majku mu...
Dakle moja podsvest je negde pokupila znacenje tih reci , a ja nisam svesno znao tacno znacenje..
Samo ti navodim sta su sve proverene , naucne stvari o snu....
Ako ne preteras, san je koristan, svako vece 5 zadataka teskih poprilicno je odlicna stvar, jer to ti je otprilike 2h rada i vezbe u budnom stanju...
Ili svako vece gledanje filmova sta sve moze da znaci situacija od toga dana je neprocenjiva stvar, ja ne mogu reci vrednost takvih stvari jer inace ovako ne bi ili ne bih dosao do toga, zato je neprocenjivo....to je pucanje preko limita koje imas....