MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Idealan muž je covjek koji ne pije, koji se ne kocka, ne okrece se za drugim ženama, ne prepire se i - nema ga. (Dietrich)[/QUOTE]

Ja se izvinjavam gore navedenom gospodinu koji tvrdi da takav NE postoji... Postoji,proveli smo divne godine zajedno,a onda je on poceo da zaradjuje mnogo... I TADA PRESTAO DA BUDE IDEALAN...:wink:

Justein Gorder " Vita Brevis"

Pozelim da jazem Horacijevim recima : " Budale dok se klone jedne greske, po pravilu padaju u suprotnu

Tacit je napisao da zenama dolukuje da tuguju, muskarcima da se secaju.

Zivot je tako kratak.

Bio sam nesrecan, a nesrecna je svaka ona dusa koja je vezana ljubavlju prema onome sto je prolazno.

Onde gde ima najvise duha, tu po pravilu ima najmanje ljubavi..

Epikur - Smrt nas se ne tice; jer dok postojimo smrt nije tu. A kada smrt dodje, mi vise nismo tu.

Horacije - Pomisli da ti je svaki dan sto je svanuo poslednji.

Orhan Pamuk " Novi zivot"

" Cemu dusa ako nemas kome da je das".

" Ljupko me je pogledala, neodredjeno se osmehujuci. Kako se treba ponasati kada vas tako pogleda jedna neobicno lepa, jedna prijatna devojka? Kako drzati sibicu, kako upaliti cigaretu, kako pogledati kroz prozor, kako razgovarati s'njom, kako se suociti s;njom, kako disati? To uopste ne predaju u ovim ucionicama. A oni poput mene se, upravo u takvoj jednoj bespomocnosti, previjaju u bolnom pokusaju da prikriju lupanje srca"..

.....ni na jednom casu to nisam ucio, ni u jednoj knjizi citao, ni u jednom filmu gledao; ah andjele, koliko je to prelepo kada do mile volje gledas voljenu kako spava.

' Uglavnom bi, posto bi se osmehnula, lakim pokretom ruke sklonila kosu iza usiju, i svaki put bi se jedan deo mog uma, srca i duse, otkinuo, istopio i izgubio u nocnoj tami".

Sta je ljubav?
Ljubav je predavanje. Ljubav je razlog ljubavi. Ljubav je razumevanje. Ljubav je muzika. Ljubav i plemenito srce su jedno te isto. Ljubav je poezija tuge. Ljubav je odraz krhke duse u ogledalu. Ljubav je prolazna. Ljubav je nikad ne reci zao mi je. Ljubav je kristalizacija. Ljubav je davanje. Ljubav je kada podelis zvakacu gumu. Ljubav je - nikad se ne zna. Ljubav je prazna rec. Ljubav je ponovno sjedinjenje s Bogom. Ljubav je patnja. Ljubav je susret oci u oci s andjelom. Ljubav su suze. Ljubav je cekanje da telefon zazvoni. Ljubav je citav jedan svet. Ljubav je drzanje za ruke u bioskopu. Ljubav je opijenost. Ljubav je cudoviste. Ljubav je slepilo. Ljubav je osluskivanje glasa srca. Ljubav je sveta tisina. Ljubav je tema u pesmama. Ljubav je dobra za kozu.

" Ljubav je covekova zudnja da se s'nekim snazno zagrli i da zajedno budu na istom mestu. Zelja da, zagrljeni, citav svet ostave negde napolju. To je covekova ceznja da pronadje sigurno pribeziste za svoju dusu".

- eto, takav ti je zivot, postoji dobra i postoji zla sudbina; postoji ljubav postoji usamljenost; postoji radost, tuga, svetlost, smrt ali i neka neodrediva sreca; to ne treba zaboraviti.

I reče moja misao:ko zna kolika sunca gore
od postanka svetlosti za ovaj krhki trenutak
zemaljske svečanosti, kad ti prođeš kraj mene
i prepoznam svoj lik u tvome oku kao odjek...

M.Antić

Loši momenti nas prate kao kolona na autoputu. Dok šibaš, ne mogu ti ništa, ali ih se nakupi, vuku se za tobom kao krokodilski rep, i samo cekaju da usporiš. I kad to uciniš, gotov si. Pregaze te. Svi odjednom. Ali, onda protutnje. Odu. I nemoj da juriš za njima, pokušavajuci da ih obideš. To ne može. Smanji gas, preuzmi kontrolu, vrati se u svoj ritam. Idemo dalje...

* ARISTOKRATSKI DUH RASPRAVLJA TEMU a ne ljude

nepoznat autor

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back