MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I baš zbog toga što sam navikao da sve što od sudbine tražim i dobijem, upravo je to postepeno dovelo do izvesne klonulosti i mrtvila u samom životu. Ono što se tada nejasno u nekim trenucima polusvesti u meni s čežnjom budilo nisu u stvari bile želje, već samo želja za željama, težnja da što jače, neobuzdanije, sa više ambicije i nezasićenosti žudim, da živim potpunije, a možda i da patim ! ...
Stefan Cvajg

Negde daleko na suncu, leže moje najviše težnje.Možda ih neću dohvatiti, ali mogu da podignem pogled i vidim njihovu lepotu,da u njih verujem, i da se trudim da ih sledim...ma kud me one vodile !...
Lujza Mej Alkot

Društvenost se visoko kotira na današnjoj rang-listi vrlina. Komunikativnost takođe. Ali nema opasnijih stvari po dušu. Jer društveni i komunikativni, večno opsednuti idejom samoostvarenja, panično želeći da budu samo svoji i originalni, paradoksalno bivaju oblikovani predrasudama okoline i njihovi postupci ne potiču od njihove volje nego iz sulude želje da se dopadnu, da budu prihvaćeni, rado viđeni, uvek na mestu događaja. - Svetislav Basara

Poslednja izmena:
27wEeLe.jpg

“Svakog čoveka život iskušava, a on na to može da odgovori samo odgovarajući na sopstveni život; jednom rečju, on može da odgovori samo tako što će preuzeti odgovornost.”

Viktor Frankl

“Vaše vreme je ograničeno. Stoga, nemojte ga protraćiti tako što ćete živeti tuđi život. Nemojte upasti u zamku i živeti sa mišljenjem drugih ljudi. Ne dozvolite da buka stavova i mišljenja drugih potisne vaš unutarnji glas. I najvažnije, imajte hrabrosti da sledite svoje srce i svoju intuiciju. Oni već nekako znaju šta želite postati. Sve ostalo je sporedno”
Steve Jobs

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back