MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upošljavam šest poštenih, uslužnih ljudi koji su me naučili svemu što znam ! Njihova imena su :
ŠTA i ZAŠTO i KADA i KAKO i GDE i KO ! ...

R. Kipling

This is not a goodbye, my darling, this is a thank you. Thank you for coming into my life and giving me joy, thank you for loving me and receiving my love in return. Thank you for the memories I will cherish forever. But most of all, thank you for showing me that there will come a time when I can eventually let you go.
I love you.

Treba mi neko kao ti !...
E to će već teže biti, mislila sam... Ovakvu kao što sam ja, sretneš samo jednom u životu. Ovako glupu kad voli, naivnu kada veruje, a u isto vreme dovoljno ludu da odglumi ravnodušnost, rasplače se bez razloga, okrene leđa kad te najviše voli ... ode bez traga. To i uradih, odoh. A oboje ćutasmo o tome. Kao da smo oboje izbegavali kraj, odlagali ga, ostavljali za kasnije.... Za kraj !...

Uvek se slažem s tobom i s tvojim pravom na sopstveno mišljenje. A sa tvojim mišljenjem slažem se samo ponekad, i to obično kada procenim da je korisnije ili objektivnije od mog. - (m.m.)

8mm80VV.jpg

A nema veće patnje od osame. Kad je čovjek sam, onda ga um i srce svom žestinom prigovaranja kore i muče. Onda su bolovi teži, a misli crnje nego da se ma kome, ma kako tužno ispovijeda. Savjest je nekada žešći i okrutniji sudac od svih šerijata i kadija koji su ikad postojali."

Enver Čolaković

Niko nikome nije ništa dokazao. Svako mora da pređe svoj put i potroši svoju meru iluzija. Niko ne nastavlja ničiju nesreću. Svako živi svoj život. Ničija starost nije nečija mladost. Ničije iskustvo nije nečiji zakon!

Matija Bećković

"Životom ne vlada volja ili namera. Život je pitanje nerava, vlakana i sporogorećih ćelija u kojima se misao krije a strast doživljava snove. Možda zamišljaš da si bezbedan i smatraš sebe jakim. Međutim, neočekivana nijansa boje u sobi ili na jutarnjem nebu, neki naročiti miris koji si nekad voleo i koji budi divna sećanja, stih iz zaboravljene pesme na koji si nekad naišao, akord iz muzičkog dela koje si prestao da sviraš – kažem ti, Dorijane, od takvih stvari zavisi naš život."

Slika Dorijana Greja-Oskar Vajld

Budite radosni kad god vam se za to ukaže prilika i kad god za to nalazite snage u sebi,
jer trenuci čiste radosti vrede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri
naših sitnih i krupnih strasti i prohteva, a minuti čiste radosti ostaju u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.

Ivo Andrić

Malo para kvari telo a mnogo kvari dušu.
Čovek je na velikoj muci.
U čemu da čuva dušu ako pokvari telo?
Šta da čuva u zdravom telu ako ostane bez duše?

Duško Radović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back