MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Osudio sam je na ljubav sa mnom, bez prigovora i šanse za pomilovanje. Osim, možda, poneki poljubac u vrat, tu i tamo. Bila je baš onakva kakvu sam oduvijek hteo, pametna budala. Pametna za druge stvari, budala da izabere mene."

- - - - - - - - - -

Nikad ne ocekuj, ne predvidjaj i ne pitaj se.
Samo pusti neka se desi.
Ako je sudjeno dogodice se

girl-love-love-quotes-quotes-romantic-love-quotes-Favim.com-559946.jpg

"Kad menjate sebe iznutra, vi menjate ceo svet. Čoveka ne čine njegove mogućnosti nego njegovi izbori, a oni uvek postoje, stalno smo na raskrsnicama i stalno biramo."
Dragan Jaćimović

U drevnoj Indiji, jedan čovek osuđen je na smrt. Kada je kazna izrečena, pao je pred noge svog kralja i zatražio milost. »Gospodaru, ako mi poštedite život«, rekao je, »u roku od godinu dana naučiću vašeg konja da leti.«

»Privremeno si slobodan«, rekao je kralj. »Ali ako u roku od godinu dana konj ne poleti, presuda će biti izvršena.«

Kada su ga kasnije članovi porodice zabrinuto pitali kako misli da ostvari svoje obećanje, čovek je spokojno odgovorio: »Za godinu dana može da umre kralj, ili da umre konj, ili da umrem ja, a na kraju krajeva, možda taj konj stvarno i poleti!«

Stara kraljica je na samrti svom sinu poklonila medaljon, uz sledece reci: "Dragi sine, kada ti bude najteze, kada mislis da se sve rusi oko tebe, kada ti se ucini da su ti sve ladje potonule, ti otvori ovaj medaljon. On ce ti pomoci da lakse prebrodis tu teskobu."
Kraljica je umrla, a godine su prolazile i mladi kraljevic je ziveo srecno i spokojno. Vreme mu je prolazilo u radosti i veselju, i nikako nije nailazio taj posebno tezak tenutak da bi on mogao da otvori medaljon. Sve vise i vise ga je mucilo sta pise u njemu i zato se jednom, u vreme svoje najvece srece, odlucio da ipak otvori i da vidi sta pise. Nasao je sledece reci: I ovo ce proci...
Posle izvesnih godina dosle su na red i nedace, ratovi, teska vremena. Tad je ponovo otvorio medaljon, i ponovo procitao: I ovo ce proci...

Čovek mora proživeti mnoge nesavršene sate da bi došao do nekoliko savršenih. Moraš ubiti deset sati da bi dva sata istinski živeo. Ali moraš biti pažljiv, da ne ubiješ sve sate. Sve godine.
~ Čarls Bukovski

Ogroman je problem kada je čovek veći iznutra nego spolja. Jer, ljudi imaju granice u očima, sa olako podmitljivim stražarima. Nauči da stvari gledaš po tome kako dišu, i ne slušaj šta govore, već traži šta su nam prećutale. Nauči da stvari ljubiš tamo gde im je srce, a ne gde su im spojevi usana i tek tada će te se dotaći skroz. Nauči da grliš ramenima, a ne šakama. Ramenima se više obuhvata.N.N

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back