MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad ispustite čašu ili tanjir na patos, začuje se glasan zvuk. Kad se razbije prozor, pukne noga stola ili kad slika padne sa zida, začuje se buka. Ali kad pukne srce …. nastane tišina i muk. Pomislili biste , da će nešto tako važno napraviti najveću buku na celom svetu ili da će se, začuti neka vrsta ceremonijalnog zvuka...kao onaj udarc činele ili zvuka zvona. Ali ne, čuje se samo muk i gotovo poželite začuti neku buku ... koja bi skrenula pažnju s boli ! ...
Cecilia Ahern

Čim bi se dogodila ova faza, i bivša ljubav izgubila svoju privlačnost, oni koji pate od trajnog čemera najzad bi se rešili svoje opsesije, jer ljubav voli moć. Zato se samoubilački zaljubljujemo u druge, ali smo retko u stanju uzvratiti ljubav onima ... koji su samoubilački zaljubljeni u nas ! ...
Elif Šafak

Zamislite tu nesreću kad neko ne ume da bude ono što zaista jeste,
i da u tome što jeste bude i svečan i uspravan,
nego vam stalno zavidi što ne zna da bude: vi !

Mika Antić

Život je vrelo radosti; ali gdje pije i ološ, tu su svi izvori otrovani.
Uživam u svemu što je čisto; ali ne volim da vidim usta što se krive, i žeđ nečistih.
Oni su svoj pogled bacili u vodu izvora; i sad nihov odvratni osmijeh pliva po vodi i gleda me iz kladenca.
Oni su svetu vodu otrovali svojom pohotljivošću a nazivajući slašću svoje pogane snove otrovali su još i – riječi.

Fridrih Niče

oie_KUBGCM2aAHqr_zps0c7b92c6-1.gif

lisademars1200259288.gif
Kad ti se svet smeje,nasmej se i ti njemu,on nije nista manje smesan od tebe.-Thomasina Horton

- - - - - - - - - -

lisademars1200259288.gif
"Sicusna promena danas dovodi nas do dramaticno razlicitog sutra. Postoje velicanstvene nagrade za one, koji izaberu strme teske puteve, ali godine skrivaju te nagrade. Svaki izbor cinimo u ravnodusnom slepilu, a svet oko nas ni za sta nam ne jemci..."-Richard Bach-

Čoveku se obično dešava ono čega se najviše plaši. Jer, to ne postoji nigde, osim u njegovoj glavi. Onda izađe iz glave, uobliči se, izazove sudbinu i dođe. I to je dobro. Inače bi se čitava stvar pretvorila u rutinu. A navika, šta je? Neka vrsta smrti.

(Momo Kapor)

DUŠE SU KAO CVETOVI

Ja sam dva puta u životu imao ljubav, mislim onu pravu, i oba puta sam pouzdano znao da je to zauvek i da može prestati samo smrću, i oba puta je tome došao kraj, a ja nisam umro. Imao sam i jednog prijatelja, i ne bih mogao ni pomisliti da se nas dvojica za života možemo razići, ali ipak smo se već odavno razišli.
Svaki čovek ima svoju dušu, i on je ne može stopiti ni sa čijom drugom. Dve osobe se mogu posećivati, mogu razgovarati i biti jedna drugoj bliske. Ali njihove duše su kao cvetovi, ukorenjene svaka na svom mestu, i nijedna ne može preći ka drugoj, jer bi se inače morala rastati od svog korena, a to joj nije moguće. Cvetovi šalju svoj miris i svoje semenje, jer bi voleli da se približe jedni drugima, ali cvet ne može ništa da učini da bi neka semenka došla na svoje mesto. To čini vetar, a on dolazi i odlazi kako mu je volja.

Zora je, samo kratak korak do onog tajanstvenog praga ... između noći i dana. Jedino vreme, kad je još uvek moguće pronaći utehe u snovima, ali i prekasno ih izgraditi iznova ! ...
Elif Shafak

Može li se slovima na papir preneti žum vetra, pevanje ptica u šumi, ili slomljeno srce od boli?
Ne, ne može ...kao što se ne može ni ziveti od uspomena A ipak to radimo ! ...

Ne treba se stalno vraćati u prošlost. Dovoljno je već i to ... što joj i protiv svoje volje moramo poklanjati toliko vremena!
Milan Kundera

Poslednja izmena:
A koliko bi bolje bilo da se rađamo kao starci, da polako postajemo srednjovječni,
postepeno zaboravljajuči prvobitni strah od smrti, pa oslobođeni mladići, dovoljno lakomisleni
da ni o čemu ne mislimo suviše ozbiljno, pa bezbrižna djeca, a da umiremo kao novorođenčad,
ne znajući ništa niočemu, čisti kao zametak. Kakva bi to divna i slobodna smrt bila...

Meša Selimović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back