Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Hexy......
:ukras4:Ako sam pominjala Boga i ljubav, odgovorila sam ti zasto bi to bilo besmisleno i da remetimo tok diskusije ove teme, eto zato je bilo malo ironije, ako si mislila na moj citat.....nisam jedina koja.....ako nisi, izvini od srca, prastaj!!!!!Sve me to zacudilo kada sam posla u tvoj profil......na koga si mislila.....ili uopsteno?! Poz.z:girl:

Ćao > alexaandra 8

Uopšteno, misao kao misao...

Oproštenooo, pa ja sam bar poznata po praštanju, sve je OK, Peace z:girl:

Hexy..............z:poz: :poklon:

...Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja nad njim, to znači učiniti ga nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvek, i ta obmana čekanja tvrđa je od svakog zatvora i jača...
Zar Zivot nije tamnicar koji je svakog od nas zarazio
obmanama nasih sopstvenih cekanja ?
Ili je S.Becket jedini koji to cekanje ne prepoznaje kao obmanu?
Cekanje kraja nije obmana vec stvarnost,
i samo je prolaznost ono sto nas sputava
i cini bezopasnima potpuno i zauvek.
Da nije prolaznosti ....ko zna,.mozda.

"... za sreću ima pravila, jer za pametnog nije sve slučaj. Napor može da pomogne sreći. Neki se zadovoljavaju time da dobroćudno stanu pred vrata boginje sreće i čekaju, dok im se ne otvore. Drugi, već bolji, streme napred i služe se svojom pametnom odvažnošću, da na krilima njene vrednosti i hrabrosti dostignu boginju i dobiju njenu milost. Ali, pravo misleći, nema drugog puta osim puta vrline i opreznosti, jer svako ima upravo toliko sreće i nesreće, koliko uma i bezumlja."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back