Po tome kako pises, zakljucio bih da imas negde izmedju 15 i 17 godina, sto je okej vreme da se pocnes baviti "trazenjem sebe" ali zelim samo da te upozorim na sledece.
Ovo govorim iz svog iskustva sa izgubljene malo vise od 2 godine detinjstva u tom Miroljubom izazvanom religioznom fanatizmu i njegovim idejama (ako su iste uopste i njegove).
Kada nemas svoje sopstveno misljenje sklon si trazenju sta drugi misle da bi i ti to mogao misliti, ako ti se svidi, naravno.
Meni se upravo ta ideja svidela jer je drukcija od svih ostalih, i bas se cinila kao pun pogodak za tako malo godina, 18, 19 i deo 20.
Bio sam zaludjen tim stavom, rekao bih pocetkom sopstvenog mesijanskog kompleksa, kada mislis da si ti pametan a celi svet je glup, ti i jos minorna manjina istomisljenika, to jest, Miroljubovih sledbenika.
Na jedan neobican nacin probudila mi se iskra sumnje da li je to sto on prica stvarno 100% ispravno ¿o.O te sam poceo da razmisljam i da objektivno sagledam sebe, svoj zivot i situaciju.
Znas sta sam zakljucio?
Nakon vise godina u tome, moje razmisljanje/raspolozenje/nacin zivota/..... itd.. se drasticno promenio, Miroljubove ideje su mi usle u svaku poru zivota.
Kada sam odlucio da prekinem (da se trujem) trebalo mi je dooosta vremena da se vratim na "fabricka podesavanja", cak i sad mislim da toga i dalje ima u nekim aspektima mog zivota, jednostavno iz navike.
Nakon izlaza iz toga svega i sagledajuci proteklih nekoliko godina svog zivota sa ovog stanovista mogu reci da sam bio u depresiji, svesno se ogranicavao od stvari potpuno prirodnih za coveka, postao asocijalan, razvio anksioznost, odbijao neke kvalitetne ljude tim razmisljanjem pecinskog coveka i preradikalnim stavovima itd itd..
Necu da namecem svoje stavove, ovo je samo moje licno iskustvo i ako ono pomogne bar jednome od vas Miroljubovih sledbenika, bice mi drago (a i Bogu verovatno).