Miroljub Petrovic, psihoanaliza.

Ja ne znam kako te nije sramota...
ali ok.
Ja i nisam u tom taboru više, ali kako ne razumete stilske figure?
Dokle ću se svađati oko iste stvari?
Ne mogu, mislim da mi je ovo i poslednje gostovanje na temi napravljenoj da se dr Petrović demonizuje i predstavlja kao sablazan.
Miroljub Petrović je sam sebe sa svojim izjavama satanizovao.Nisu to stilske figure već veoma opasne pretnje.

Mi znamo da ne govorimo još o svetu u kom je skaradno šetati minić... ali sam ja negde usput ukapirala.
Neću da me pamte po miniću, bolje je da me ni po čemu drugom ne upamte ako ništa osim minića ne mogu da ponudim.
To je savršeno tvoj izbor, ali niko nema pravo da nekome nameće šta će i kako da nosi kao što to radi poludeli Miroljub Petrović.

Sada si već na nivou sektašice.
E, nisi imao čime više da me počastiš!
Znaš, boli me uvo i za Miroljuba i za tebe, sektu nemam, ne zanimate me, i uživaj!
Ja reko' imamo kredita da ti se obratim, a ti- Indigo3 sektašica.
Ma, znaš...
Boli me više i za vaše miniće i za brijanje i sve što možeš da smisliš, što ja da razmišljam o tome?

E, nisi imao čime više da me počastiš!
Znaš, boli me uvo i za Miroljuba i za tebe, sektu nemam, ne zanimate me, i uživaj!
Ja reko' imamo kredita da ti se obratim, a ti- Indigo3 sektašica.
Ma, znaš...
Boli me više i za vaše miniće i za brijanje i sve što možeš da smisliš, što ja da razmišljam o tome?
Dobro ako je tako, a zašto onda kačeš kada neko kritikuje Miroljuba i to sa razlogm?

Po tome kako pises, zakljucio bih da imas negde izmedju 15 i 17 godina, sto je okej vreme da se pocnes baviti "trazenjem sebe" ali zelim samo da te upozorim na sledece.

Ovo govorim iz svog iskustva sa izgubljene malo vise od 2 godine detinjstva u tom Miroljubom izazvanom religioznom fanatizmu i njegovim idejama (ako su iste uopste i njegove).

Kada nemas svoje sopstveno misljenje sklon si trazenju sta drugi misle da bi i ti to mogao misliti, ako ti se svidi, naravno.
Meni se upravo ta ideja svidela jer je drukcija od svih ostalih, i bas se cinila kao pun pogodak za tako malo godina, 18, 19 i deo 20.
Bio sam zaludjen tim stavom, rekao bih pocetkom sopstvenog mesijanskog kompleksa, kada mislis da si ti pametan a celi svet je glup, ti i jos minorna manjina istomisljenika, to jest, Miroljubovih sledbenika.

Na jedan neobican nacin probudila mi se iskra sumnje da li je to sto on prica stvarno 100% ispravno ¿o.O te sam poceo da razmisljam i da objektivno sagledam sebe, svoj zivot i situaciju.

Znas sta sam zakljucio?
Nakon vise godina u tome, moje razmisljanje/raspolozenje/nacin zivota/..... itd.. se drasticno promenio, Miroljubove ideje su mi usle u svaku poru zivota.
Kada sam odlucio da prekinem (da se trujem) trebalo mi je dooosta vremena da se vratim na "fabricka podesavanja", cak i sad mislim da toga i dalje ima u nekim aspektima mog zivota, jednostavno iz navike.

Nakon izlaza iz toga svega i sagledajuci proteklih nekoliko godina svog zivota sa ovog stanovista mogu reci da sam bio u depresiji, svesno se ogranicavao od stvari potpuno prirodnih za coveka, postao asocijalan, razvio anksioznost, odbijao neke kvalitetne ljude tim razmisljanjem pecinskog coveka i preradikalnim stavovima itd itd..

Necu da namecem svoje stavove, ovo je samo moje licno iskustvo i ako ono pomogne bar jednome od vas Miroljubovih sledbenika, bice mi drago (a i Bogu verovatno).

Ako je ova tema jos uvek aktivna voleo bih da ja dam neko svoje misljenje i da pokusam da budem objektivan.

Miroljub Petrovic je obican porodicni covek kao i vecina ljudi u njegovim godinama, problem oko Miroljuba nije sam Miroljub nego njegovi glupi "fanovi",
oni njega posmatraju kao nekog svog gurua i prihvataju sve zdravo za gotovo i smaraju nepotrebno ljude oko sebe (sto je i odlika sektasa), Petrovic nema nikakve ali nikakve veze sa njima (ne moze covek da bira ko ce da ga gleda), ako se secate onog skandala sa Biljanom Jovanovic ciji je brat preminuo od raka, epa ta Biljana je taj retardirani fan, sve je prihvatala zdravo za gotovo jer je dozivljavala Petrovica kao svog gurua i cudotvorca, Boze me oprosti.. Miroljub se i sam izjasnio par puta da on nije nikakav cudotvorac niti guru niti verski vodja.
E sada posto smo skapirali da je Miroljub obican covek koji ima porodicu imanje logicno je da treba sve to da odrzava nekim novcem, sad ovo ne mogu da tvrdim ali najverovatnije je njegov izvor prihoda procenat od prodatih knjiga, tinktura i njegovog fakulteta, jbg snalaze se ljudi ko kako zna, sad da li je to legalno sto on radi ne znam, ako je u sklopu zakona nemamo sta tu da pricamo vise.
Ja se iskreno ne slazem u svemu sa njim, ali covek siri neku svoju pricu sto mu je i dozvoljeno u demokratiji, zar ne?
Sada da li je on lud, poremecen zbog glupiranja na internetu, kratko i jasno NE, a objasnicu i zasto, Miroljub je 65 godiste sto znaci da sada ima 56 godina, kako se ponasaju ljudi sa 56 godina na internetu? Recicu vam, sve samo glupiranje i nerazumevanje bilo cega u vezi tehnologije i internet kulture, pljuvanje po omladini i uskakanje u inbox u vidu raznoraznih neprijatnih stikera.

Na kraju da li je miroljub zla osoba, mislim da cete se sloziti da nije zlonameran, samo je jednostavno bumer ili ti matorac kao i svaki drugi, ono sto je sranje u celoj njegovoj prici su samo njegovi glupi fanovi koji su preuzeli tudje misljenje i misle da imaju svoj stav i dave ljude koje to ne interesuje i zato deluju kao sektasi.

Voleo bih da cujem vase misljenje o ovome.

Pozdrav!

Ako je ova tema jos uvek aktivna voleo bih da ja dam neko svoje misljenje i da pokusam da budem objektivan.

Miroljub Petrovic je obican porodicni covek kao i vecina ljudi u njegovim godinama, problem oko Miroljuba nije sam Miroljub nego njegovi glupi "fanovi",
oni njega posmatraju kao nekog svog gurua i prihvataju sve zdravo za gotovo i smaraju nepotrebno ljude oko sebe (sto je i odlika sektasa), Petrovic nema nikakve ali nikakve veze sa njima (ne moze covek da bira ko ce da ga gleda), ako se secate onog skandala sa Biljanom Jovanovic ciji je brat preminuo od raka, epa ta Biljana je taj retardirani fan, sve je prihvatala zdravo za gotovo jer je dozivljavala Petrovica kao svog gurua i cudotvorca, Boze me oprosti.. Miroljub se i sam izjasnio par puta da on nije nikakav cudotvorac niti guru niti verski vodja.
E sada posto smo skapirali da je Miroljub obican covek koji ima porodicu imanje logicno je da treba sve to da odrzava nekim novcem, sad ovo ne mogu da tvrdim ali najverovatnije je njegov izvor prihoda procenat od prodatih knjiga, tinktura i njegovog fakulteta, jbg snalaze se ljudi ko kako zna, sad da li je to legalno sto on radi ne znam, ako je u sklopu zakona nemamo sta tu da pricamo vise.
Ja se iskreno ne slazem u svemu sa njim, ali covek siri neku svoju pricu sto mu je i dozvoljeno u demokratiji, zar ne?
Sada da li je on lud, poremecen zbog glupiranja na internetu, kratko i jasno NE, a objasnicu i zasto, Miroljub je 65 godiste sto znaci da sada ima 56 godina, kako se ponasaju ljudi sa 56 godina na internetu? Recicu vam, sve samo glupiranje i nerazumevanje bilo cega u vezi tehnologije i internet kulture, pljuvanje po omladini i uskakanje u inbox u vidu raznoraznih neprijatnih stikera.

Na kraju da li je miroljub zla osoba, mislim da cete se sloziti da nije zlonameran, samo je jednostavno bumer ili ti matorac kao i svaki drugi, ono sto je sranje u celoj njegovoj prici su samo njegovi glupi fanovi koji su preuzeli tudje misljenje i misle da imaju svoj stav i dave ljude koje to ne interesuje i zato deluju kao sektasi.

Voleo bih da cujem vase misljenje o ovome.

Pozdrav!
izvini molim te al taj Miroljub nije nikakav naivčina nesvestan uticaja na recimo neke malo lakovernije i naivnije ljude niti je nesvestan koji utisak ostavlja na njih niti koje im poruke šalje.
Jednosatvno je provalio šta treba da kaže i uradi da bi dobio pažnju i povrenje određene vrste ljudi i rešio da to iskoristi prvo zato što je narcisoidan u pm i hrani se pažnjom a drugo što je provalio da može tako i da zaradi..

Bratu te naivne Biljane je direktnbo pisao da ne ide kod lekara predstavljajući sebe kao nekakvog ekpserta koji zna bolje od konvencionalnih lekara,obećavao mu da će se izlečiti nekim biljnim tinkturama koje su naravno samo preko nejga mogli da naruče i još mu naplaćivao preglede i boravak u nekom njegovom "institucijama" stotinak i više evra po danu...i to nije izolovani slučaj ima ih još nekoliko.
Inače lujdi kad su očajni lako mogu da nasedu na svašta samo zato što misle da su u sitaciji koja ne može da bude gora i nemaju šta da izgube i nisu krivi oni što su naseli već onaj koji je video u kakvoj su situaciji i rešio to da iskjoristi da im uvali šarene laže bez obaziranja na posledice.

izvini molim te al taj Miroljub nije nikakav naivčina nesvestan uticaja na recimo neke malo lakovernije i naivnije ljude niti je nesvestan koji utisak ostavlja na njih niti koje im poruke šalje.
Jednosatvno je provalio šta treba da kaže i uradi da bi dobio pažnju i povrenje određene vrste ljudi i rešio da to iskoristi prvo zato što je narcisoidan u pm i hrani se pažnjom a drugo što je provalio da može tako i da zaradi..

Bratu te naivne Biljane je direktnbo pisao da ne ide kod lekara predstavljajući sebe kao nekakvog ekpserta koji zna bolje od konvencionalnih lekara,obećavao mu da će se izlečiti nekim biljnim tinkturama koje su naravno samo preko nejga mogli da naruče i još mu naplaćivao preglede i boravak u nekom njegovom "institucijama" stotinak i više evra po danu...i to nije izolovani slučaj ima ih još nekoliko.
Inače lujdi kad su očajni lako mogu da nasedu na svašta samo zato što misle da su u sitaciji koja ne može da bude gora i nemaju šta da izgube i nisu krivi oni što su naseli već onaj koji je video u kakvoj su situaciji i rešio to da iskjoristi da im uvali šarene laže bez obaziranja na posledice.
Razumem ja sta hoces da kazes, informacije koje si naveo su uglavnom sa tabloida, novina i zute stampe, ne branim ja Miroljuba cinjenica je da je zasro i da je mnogo olako shvatio celu situaciju.
Takodje se i slazem da je svestan uticaja i on to koristi kao neki svoj oslonac, ali kad bolje razmislis u svim sektorima zivota na 1000 ljudi 20 su u stanju da odlucuju i donose odluke, ostali samo prate i slepo veruju autoritetima, tuzno ali je tako.
Cak i na ovom forumu, ko zna koliko ljudi je zamrzelo i napljuvalo Miroljuba samo zato sto je neko izlupetao neproverene informacije koje je pokupio sa nekih novina.

Back