Yopa_2.0
Domaćin
- Poruka
- 3.987
Na stranu sta matori prica o crkvi, da prokomentarisem ono u sta se razumem:
Jeste. Plus celu Malu Aziju. A pride se godinu dana kasnije, onako klerofasisticki, pridruzila gangbangu Bugarske i povratila Jedrene.Pa, molim vas, 1912. godine Turska je izgubila celokupnu državnu teritoriju, svela se na grad i malu okolinu.
Nakon Prvog, cica. Za vise informacija konsultovati grafite po Subotici.Nakon Drugog svetskog rata Mađarska je izgubila četiri petine državne teritorije, pa su Mađari opstali, jer su se okrenuli napred i tražili rešenje za činjenicu da ima dva miliona Mađara u Rumuniji i 500.000 u Srbiji.
Vodili su jedan. I neke tamo Srbe i Jevreje bacali pod led, al' necemo o tome.Šta, ratove zbog toga voditi?
Vid' borca protiv imperijalizma. Nego meni je informacija da srpska intelektualna elita onako kolektivno ima neki instinkt, pa jos imperijalni, potpuno nova.Kod srpske intelektualne elite nije prevladan taj imperijalni instinkt i lažna uverenost da oni kao takvi mogu imati neku civilizacijsku misiju na bliske, druge i drugačije narode oko nas.
Jeste, i to nase obostrano nerazumevanje je kroz istoriju bilo zacinjeno raznim basibozucima, balistima, Skenderbeg SS divizijama, UCK-ovima i ostalim konverzacionim alatkama drevnog balkanskog naroda.Svakodnevno gledamo kako se sa Albancima, nama najbližim, starim balkanskim narodom, poslednjih stotinak godina tragično ne razumemo.
Za recepturu istorijskog pomirenja i slanja lokalne populacije na alternativnu lokaciju pogledati pod "Oluja".I sad je nastalo vreme da se krene u istorijsko pomirenje. Oni kažu da je to izdaja. Zašto bi bilo izdaja? Ne mogu Albanci te Srbe s Kosova dići pa ih odneti u Zambiju, a mi te Albance proterati na Mesec. Bez prave elite nemate ništa, a mi je nažalost nemamo.