Mimohod "Za sigurnu školu" u Zagrebu zbog krvavog napada u OŠ Prečko

• Začetnik teme Začetnik teme lapsi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lapsi

Aktivan član
Poruka
1.291
https://www.euronews.rs/evropa/regi...-zagrebu-zbog-krvavog-napada-u-os-precko/vest

Mimohod! Mlaka riječ za poziv na odgovornost i na promjene. Ali, vrijeme je...
Mirni protest u Zagrebu nakon napada i ranjavanja učenika u osnovnoj školi, gdje je na žalost jedno dijete (7 godina) preminulo, a učiteljica teško ranjena.
Jedan transparent se izdvaja.
Udobne fotelje - krvave školske klupe.
Vlada je napad na djecu nazvala incident, što je razbjesnilo stanovnike Zagreba i cijele Hrvatske.
Čini mi se da i oni žele promjene i odgovornost HDZ-a za mnoge propuste, nerad, korupciju i ostale bolesne radnje, koje su izgleda epidemija na Balkanu.

Poslednja izmena od moderatora:
https://www.euronews.rs/evropa/regi...-zagrebu-zbog-krvavog-napada-u-os-precko/vest

Mimohod! Mlaka riječ za poziv na odgovornost i na promjene. Ali, vrijeme je...
Mirni protest u Zagrebu nakon napada i ranjavanja učenika u osnovnoj školi, gdje je na žalost jedno dijete (7 godina) preminulo, a učiteljica teško ranjena.
Jedan transparent se izdvaja.
Udobne fotelje - krvave školske klupe.
Vlada je napad na djecu nazvala incident, što je razbjesnilo stanovnike Zagreba i cijele Hrvatske.
Čini mi se da i oni žele promjene i odgovornost HDZ-a za mnoge propuste, nerad, korupciju i ostale bolesne radnje, koje su izgleda epidemija na Balkanu.

Хрватијанци, сада није требало да нас имитирате.
Наши српски протести су глупост !

Е и ви једном да се заебете ...

Све је више изопачених умова о којима нема бриге, ни персоналне, ни друштвене.
Премало колача преостаје за културу, бригу о угроженима бригу о особама са потешкоћама и менталним.
Печат капиталистичког друштва које нема времена за појединца.
Ако такву особу не збрине најближа родбина препуштена је самом себи.
Тужно.
С'друге стране и мрежа и бруталност у јавном дискурсу доприносе томе да се такви појединци, са психичким и менталним проблемима, јако брзо препусте огорчености, говору мржње, бруталности.
Јер...то се најбоље продаје.

Балканске земље, све од реда, на све то имају још једну отежавајућу околност,
још увек развијен,преизражен, патријахални начин одрастања,( ту смо за тебе док се не одшколујеш, војска, посао, женидба...),
затим транзиција послератног уређења, која траје чини ми се дуже мего игде на свету, вечито нестабилна политичка,друштвеносоцијална ситуација личне трагедије...

Све то погодује тригеровању већ лабилних психо, менталних појединаца.

Едукација, рано откривање, стручна помоћ и обична топла људска реч су једини спас.

Za ovakve stvari treba da nas bude briga. Jer začas se isto ili slično desi kod nas. A ni mi ni oni u tom smislu nemamo ni dobre zakone ni dobre reakcije društva.

Ми свакако нећемо позивати на рушење хрватског режима, за разлику од њих.
На то сам мислила.

Није нас брига шта се догађа у Хрватској.

Nije te briga ( i ne treba) ali znadeš da..

Ми свакако нећемо позивати на рушење хрватског режима, за разлику од њих.
На то сам мислила.
..."mi" pozivamo na rušenje "vašeg" režima. A 'ko smo to "mi". Notorni Index koji je medij u rangu Informera /Kurira i ona Ševerina. Odlučila ševulja da se bavi politikom i odjedared je to u Srbistanu udarna vijest.
Sutra je Badnjak pa Božić po gregorijanskom kalendaru. Okuplja se obitelj. S tim i bez toga ogromnu većinu hrvatijanaca kuri bolac za režim kod vas. Sami ste si zapržili čorbu pa će te je sami i kusati.
Druga su stvar nastradali ljudi u Novom Sadu i oni grozote u BG i Mladenovcu. Sve mi se čini da ti se desio kurcšlus..mijenjaj osigurače.

A ipak si se prikačila na temu o događaju u Hrvatskoj. Kako se naziva takav poremećaj, ono kad jedno radiš, a drugo govoriš/pišeš? :kafa:
Реагујем на постављање теме. Ништа посебно. Десило се нажалост, жао ми је убијеног детета али не желим да коментаришем. Објаснила сам и зашто.

Реагујем на постављање теме. Ништа посебно. Десило се нажалост, жао ми је убијеног детета али не желим да коментаришем. Објаснила сам и зашто.
Ostavila si već više komentara, što je neobično za nekog tko ne želi komentirati na ovu temu. Kad mene ne zanima tema, obično ne ostavim niti jedan upis. :kafa:

Back