MILOSRĐE

Čekaj polako.. to je tek uvod...

Sad čitaj kakvog je pravednika spasao Jehova:

''21 I napiv se vina opi se, i otkri se nasred šatora svog.
1 Moj. 19:32, 1 Moj. 19:36, Priče 20:1, Ef. 5:18

22 A Ham, otac Hanancima, vide golotinju oca svog, i kaza obojici braće svoje na polju.

23 A Sim i Jafet uzeše haljinu, i ogrnuše je obojica na ramena svoja, i idući natraške pokriše njom golotinju oca svog, licem natrag okrenuvši se da ne vide golotinje oca svog.
2 Moj. 20:12, Gal. 6:1

24 A kad se Noje probudi od vina, dozna šta mu je učinio mlađi sin,

25 I reče: Proklet da je Hanan, i da bude sluga slugama braće svoje!
5 Moj. 27:16, Is.N. 9:23, 1 Car. 9:20, Mt. 25:41

26 I još reče: Blagosloven da je Gospod Bog Simov, i Hanan da mu bude sluga!
Ps. 144:15, Jev. 11:16

27 Bog da raširi Jafeta da živi u šatorima Simovim, a Hanan da im bude sluga!
Ef. 2:13, Ef. 3:6''

I ovo je milosrđe. :heart:
Milosrdni otac kune sina zato što se opio i napravio od sebe budalu. :aha:

Poslednja izmena od moderatora:
Ал ето милосрђа:heart: већ на истој страни:

31 To su sinovi Simovi po porodicama svojim i po jezicima svojim, u zemljama svojim i u narodima svojim.

32 To su porodice sinova Nojevih po plemenima svojim, u narodima svojim; i od njih se razdeliše narodi po zemlji posle potopa.

1 A beše na celoj zemlji jedan jezik i jednake reči.
Dela 2:6

5 A Gospod siđe da vidi grad i kulu, što zidahu sinovi čovečiji.
1 Moj. 18:21, Ps. 33:13, Ps. 53:2

6 I reče Gospod: Gle, narod jedan, i jedan jezik u svih, i to počeše raditi, i neće im smetati ništa da ne urade šta su naumili.
Ps. 2:1, Ps. 2:4

7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.
1 Moj. 1:26, 1 Moj. 42:23, 5 Moj. 28:49, Ps. 53:2, Jer. 5:15, Dela 2:4, 1 Kor. 14:2

8 Tako ih Gospod rasu odande po svoj zemlji, te ne sazidaše grada.
1 Moj. 10:25, Ps. 92:9, Priče 19:29, Lk. 1:51

9 Zato se prozva Vavilon, jer onde pomete Gospod jezik cele zemlje, i odande ih rasu Gospod po svoj zemlji.
1 Kor. 14:23

Milosrdni Jehova opet izabrao pravednika:

''I reče Gospod Avramu: Idi iz zemlje svoje i od roda svog i iz doma oca svog u zemlju koju ću ti ja pokazati.
1 Moj. 15:7, 1 Moj. 24:4, 1 Moj. 24:7, Dela 7:3

2 I učiniću od tebe velik narod, i blagosloviću te, i ime tvoje proslaviću, i ti ćeš biti blagoslov.''

A pravednik nagovara ženu da laže. Ne uzda se u Jehovu koji će da ga štiti, nego se štiti lažima..
Ne znam kako ovo Milosrdni nije primetio. :sad2:

'' A kad se približi da već uđe u Misir, reče Sari ženi svojoj: Gle, znam da si žena lepa u licu.
1 Moj. 26:7

12 Zato kad te vide Misirci reći će: Ovo mu je žena. Pa će me ubiti, a tebe će ostaviti u životu.
1 Moj. 20:11

13 Nego hajde kaži da si mi sestra, te će meni biti dobro tebe radi i ostaću u životu uz tebe.
1 Moj. 20:5, 1 Moj. 20:13, Ps. 25:21, Ef. 4:25'''

Ups.. greška.. izvinjavam se..
Ipak je lagati lepo :heart: Jehova je još i u pomoć lažljivcima pritrčao :heart:

''14 I kad dođe Avram u Misir, videše Misirci ženu da je vrlo lepa.

15 I videše je knezovi Faraonovi, i hvališe je pred Faraonom. I uzeše je u dvor Faraonov.
Jest. 2:16

16 I on činjaše dobro Avramu nje radi, te imaše ovaca i goveda i magaraca i sluga i sluškinja i magarica i kamila.

17 Ali Gospod pusti velika zla na Faraona i na dom njegov radi Sare žene Avramove.
1 Moj. 20:18, 1 Dn. 16:21, Ps. 105:14, Jev. 13:4

18 Tada dozva Faraon Avrama i reče mu: Šta mi to učini? Zašto mi nisi kazao da ti je žena?
1 Moj. 20:9, 1 Moj. 26:10, Priče 21:1

19 Zašto si kazao: Sestra mi je? Te je uzeh za ženu. Sad eto ti žene, uzmi je, pa idi.

20 I Faraon zapovedi ljudima za nj, te ga ispratiše i ženu njegovu i šta god imaše.''

Ovaj faraon mora da je zao čovek. Slagali su ga i opljačkali, a on ih još i nagrađuje. Zlotvor...z:((

Čekaj polako.. to je tek uvod...

Sad čitaj kakvog je pravednika spasao Jehova:

''21 I napiv se vina opi se, i otkri se nasred šatora svog.
1 Moj. 19:32, 1 Moj. 19:36, Priče 20:1, Ef. 5:18

22 A Ham, otac Hanancima, vide golotinju oca svog, i kaza obojici braće svoje na polju.

23 A Sim i Jafet uzeše haljinu, i ogrnuše je obojica na ramena svoja, i idući natraške pokriše njom golotinju oca svog, licem natrag okrenuvši se da ne vide golotinje oca svog.
2 Moj. 20:12, Gal. 6:1

24 A kad se Noje probudi od vina, dozna šta mu je učinio mlađi sin,

25 I reče: Proklet da je Hanan, i da bude sluga slugama braće svoje!
5 Moj. 27:16, Is.N. 9:23, 1 Car. 9:20, Mt. 25:41

26 I još reče: Blagosloven da je Gospod Bog Simov, i Hanan da mu bude sluga!
Ps. 144:15, Jev. 11:16

27 Bog da raširi Jafeta da živi u šatorima Simovim, a Hanan da im bude sluga!
Ef. 2:13, Ef. 3:6''

I ovo je milosrđe. :heart:
Milosrdni otac kune sina zato što se opio i napravio od sebe budalu. :aha:

Ništa ti ne razumeš. :hahaha:
Muški imaju običaj da premeravaju pishe, a Noju se stisla u ladnoj vodi za vreme potopa i nikad se više nije oporavio. :D

Trgovina belim robljem je dobra :heart: pod uslovom da se roblju ukloni okrajak tela...
oni koji imaju viška okrajak da se istrebe :heart: da ne uškartaju ostale..

milosrđe...:heart:

''12 Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od semena tvog.

13 Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet večan.

14 A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog, da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj.
2 Moj. 4:24, Is.N. 5:2''

Ništa ti ne razumeš. :hahaha:
Muški imaju običaj da premeravaju pishe, a Noju se stisla u ladnoj vodi za vreme potopa i nikad se više nije oporavio. :D
Pa malo li mu je bilo što je sestre morao da gleda:rumenko:, jer su bile jedine žene na svetu, nego je navalio da gleda i oca...z:((
Što nije gledao u pasulj, da li je otac u šatoru pijan i go ili nije... :aha:

Ovo je neko čudno milosrđe.. smejala se Jehovi, a preživela...:heart:

''12 Zato se nasmeja Sara u sebi govoreći: Pošto sam ostarela, sad li će mi doći radost? A i gospodar mi je star.
1 Moj. 17:17, Lk. 1:18, 1 Pet. 3:6

13 Tada reče Gospod Avramu: Što se smeje Sara govoreći: Istina li je da ću roditi kad sam ostarela?

14 Ima li šta teško Gospodu? Dogodine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će imati sina.
Ps. 115:3, Jer. 32:17, Zah. 8:6, Mt. 3:9, Mt. 19:26, Lk. 1:36, Lk. 1:37, Rim. 4:21, Jev. 11:19

15 A Sara udari u bah govoreći: Nisam se smejala. Jer se uplaši. Ali On reče: Nije istina, nego si se smejala.''

ja ne znam kako je tebi...to je tvoja stvar,jer se ne bavim tuđim problemima.

drugo,ne znam zašto misliš da iko na ovoj planeti,pa i sam Bog,želi da te ubeđuje u nešto što i ti sam NE ŽELIŠ da shvatiš.JER SVAKO IMA SLOBODNU VOLJU DA ČINI KAKO ŽELI.
sam Isus je rekao...,,ko traži,naći će,ko kuca,otvoriće mu se''.
imaš literaturu koja ti je dostupna,knjige,publikacije,filozofe...pa sam odaberi šta će biti svrha tvog načina života,tvojih stavova,shvatanja i uverrenja.
svrha propovedanja nije ubeđivanje i raspravljanje,nego način da Bog obznani svetu istinu o duhovnim područjima koja pre toga su bila nepoznata za čoveka,o njegovoj nameri i Istini....
a da li će to iko,pa i ti,prihvatiti to ili ne,stvar je slobodne volje-koja nosi sa sobom veliki ''teret'' slobode,ali i ODGOVORNOSTI.
a ono što odlučiš u svom srcu,tiče se samo,i isključivo tebe,i nikoga više.
stoga,ako te ne zanima Biblijska istina,ako smatraš da su to gluposti i nebuloze,imaš pravo na takvo mišljenje,ali nemaš pravo da vređaš i osporavaš tuđi način verovanja i shvatanja.iz prostog razloga,jer to prelazi granicu nečijeg dostojanstva,razuma,inteligencije,i duha...i dobija oblik uvrede i ponižavanja.Diskriminacije.
i deo je nečijeg vaspitanja...ako ništa drugo.
toliko...

Poslednja izmena:
anđeli moraju da spavaju na sigurnom :heart: veoma su krhki...:(

Milosrđe je ponuditi ćerke manijacima :heart: da bi zaštitio anđele od silovanja..

'' I još ne behu legli, a građani Sodomljani slegoše se oko kuće, staro i mlado, sav narod sa svih krajeva,

5 I vikahu Lota i govorahu mu: Gde su ljudi što dođoše sinoć k tebi? Izvedi ih k nama da ih poznamo.
Sud. 19:22, 1 Car. 14:24, Isa. 3:9, Isa. 4:1, Rim. 1:24, Juda 1:7

6 A Lot iziđe k njima pred vrata zatvorivši vrata za sobom,
Sud. 19:24

7 I reče im: Nemojte, braćo, činiti zla.

8 Evo imam dve kćeri, koje još ne poznaše čoveka; njih ću vam izvesti, pa činite s njima šta vam je volja; samo ne dirajte u ove ljude, jer su zato ušli pod moj krov.''

pa el su ljudi il su anđeli...:think:

kojice,nikada nećeš shvatiti da Bog mrzi zlo,i da će ga uništiti...sviđalo se to tebi ili ne.
i da je takvo uništenje ZLA u skladu sa njegovom savršenom pravdom i ljubavlju.
a Božji zakon je savršen i bezgrešan,apsolutan.
a to što ti ne želiš da ukapiraš,već sve reme vređaš i ponižavaš Boga i nečiju veru,tvoj je deo kulture-tvoje vere i uverenja kojim se ponosiš.

sve što radi,radi u skladu sa merilima ljubavi i cenjenja,i svako uništenje koje se desilo,je ZLO zaslužilo da bude uništeno.

a ti nastavi i dalje da spamuješ temu,da iznosiš neistinu i laž i da vređaš samog Boga.ali ne znam,kuda će to ovaj Forum odvesti
a ovim samo pokazuješ,svojim ponašanjem,da ti podržavaš zlo

Poslednja izmena:
Milosrđe...:heart:'

'23 I kad sunce ogranu po zemlji, Lot dođe u Sigor.

24 Tada pusti Gospod na Sodom i na Gomor od Gospoda s neba dažd od sumpora i ognja,
5 Moj. 29:23, Ps. 11:6, Isa. 13:19, Jer. 20:16, Jer. 50:40, Plač 4:6, Jezek. 16:49, Os. 11:8, Amos 4:11, Sof. 2:9, Lk. 17:29, 2 Pet. 2:6, Juda 1:7

25 I zatre one gradove i svu onu ravan, i sve ljude u gradovima i rod zemaljski.
1 Moj. 14:3, Ps. 9:6, Ps. 107:34''

Ako nema ko da dođe k njima ko što je red, onda je milosrđe je silovati pijanog oca. :heart:

''A Lot otide iz Sigora i stani se na onom brdu s dve kćeri svoje, jer se bojaše ostati u Sigoru; i živeše u pećini s dve kćeri svoje.
1 Moj. 19:17, 1 Moj. 19:19

31 A starija reče mlađoj: Naš je otac star, a nema nikoga na zemlji da dođe k nama, kao što je običaj po svoj zemlji.
1 Moj. 16:2, 1 Moj. 16:4, 1 Moj. 38:8, 5 Moj. 25:5

32 Hajde da damo ocu vina neka se opije, pa da legnemo s njim, eda bismo sačuvale seme ocu svom.
Mk. 12:19, Lk. 21:34, 1 Kor. 15:33

33 I dadoše ocu vina onu noć; i došavši starija leže s ocem svojim, i on ne oseti ni kad ona leže ni kad ustade.

34 A sutradan reče starija mlađoj: Gle, noćas spavah s ocem svojim. Da mu damo vina i doveče, pa idi ti i lezi s njim, eda bismo sačuvale seme ocu svom.

35 Pa i to veče dadoše ocu vina, i ustavši mlađa leže s njim, i on ne oseti ni kad ona leže ni kad ustade.

36 I obe kćeri Lotove zatrudneše od oca svog.''

tako je....i deca u obdaništu znaju da su Sodom i Gomor oličenje BLUDA,ZLA,NEMORALA i svih ostalih izopačenih shvatanja i načina života.

izvini,al to što je nemoralno tebi postalo normalno,tvoj je problem
i to Bog NIKADA neće odobravati niti dozvoliti

i da,sve ono što nije u skladu sa Ljubavlju,biće uništeno

Poslednja izmena:
kojice,nikada nećeš shvatiti da Bog mrzi zlo,i da će ga uništiti...sviđalo se to tebi ili ne.
a to što ti ne želiš da ukapiraš,već sve reme vređaš i ponižavaš Boga i nečiju veru,tvoj je deo kulture-tvoje vere i uverenja kojim se ponosiš.

sve što radi,radi u skladu sa merilima ljubavi i cenjenja,i svako uništenje koje se desilo,je ZLO zaslužilo da bude uništeno.

a ti nastavi i dalje da spamuješ temu,da iznosiš neistinu i laž i da vređaš samog Boga.ali ne znam,kuda će to ovaj Forum odvesti
a ovim samo pokazuješ,svojim ponašanjem,da ti podržavaš zlo

Ako je tako mocan, zasto ne unisti Kojicu i spreci je da je vredja kad je i za manje sitnice unistavao cele gradove? Zasto nije unistio Hitlera, Staljina, Pavelica?

ne vidim svrhu ovakvog načina bacanja citata,bez adekvatnog objašnjenja kojima se daje drugačiji smisao nego što to jeste,jer su istrgnuti iz konteksta Biblije i pripisuje im se značenje drugačije nego što zaista jeste.

TE BIH ZAMOLIO MODERATORE DA REAGUJU!!!!!!!!

Ako je tako mocan, zasto ne unisti Kojicu i spreci je da je vredja kad je i za manje sitnice unistavao cele gradove? Zasto nije unistio Hitlera, Staljina, Pavelica?

odgovor na pitanje ćeš doboti na temi koja je zaključana juče,preteranim spamovanjem te iste Kojice koju navodiš.klad i ako moderatori otključaju temu,dobićeš odgovor.ili se sam potrudi da ga pronađeš u međuvremenu.mada je o tome mnogo pisano u poslednje vreme

Poslednja izmena:
tako je....i deca u obdaništu znaju da su Sodom i Gomor oličenje BLUDA,ZLA,NEMORALA i svih ostalih izopačenih shvatanja i načina života.

izvini,al to što je nemoralno tebi postalo normalno,tvoj je problem
i to Bog NIKADA neće odobravati niti dozvoliti

i da,sve ono što nije u skladu sa Ljubavlju,biće uništeno
A što svaki teks bolduješ? :confused:

Hoćeš da kažeš da su pogrešile što su silovale pijanog oca? :dontunderstand:

Niiko ne spori da je to u nekoj knjizi pisano nego se postavlja pitanje kako ti kao razuman čovek to mešaš sa ljubavlju.

ne vidim svrhu ovakvog načina bacanja citata,bez adekvatnog objašnjenja kojima se daje drugačiji smisao nego što to jeste,jer su istrgnuti iz konteksta Biblije i pripisuje im se značenje drugačije nego što zaista jeste.

TE BIH ZAMOLIO MODERATORE DA REAGUJU!!!!!!!!

Pa nije ništa istrgnuto iz konteksta. To su citati iz Starog zaveta, i govore sami za sebe. Nije potrebno nikakvo posebno tumačenje da bi se shvatio bog koji je, po svim relevantnim naučnim dokazima, opisan po uzoru na kultove hananskih bogova.
Ako je tema MISLORĐE, normalno je očekivati kritički stav na priče o, recimo, žrtvovanju Isaka, ili priču o Lotu i njegovim kćerima, gde je to milosrđe vrlo diskutabilno.

Idemo dalje (bez vikanja).

Pa nije ništa istrgnuto iz konteksta. To su citati iz Starog zaveta, i govore sami za sebe. Nije potrebno nikakvo posebno tumačenje da bi se shvatio bog koji je, po svim relevantnim naučnim dokazima, opisan po uzoru na kultove hananskih bogova.
Ako je tema MISLORĐE, normalno je očekivati kritički stav na priče o, recimo, žrtvovanju Isaka, ili priču o Lotu i njegovim kćerima, gde je to milosrđe vrlo diskutabilno.

Idemo dalje (bez vikanja).

citati iz starog zaveta ne mogu govoriti sami za sebe ako se ne uzme u obzir ostali deo starog zaveta,kako bi se razumeli,njihov smisao i namera,te svako njihovo iznošenje bez adekvatnog obrazloženja i uzimanja konteksta ostalog dela biblije,predstavlja napad i spam za temu.
naravno da je potrebno tumačenje jer Bog koji je tvorac Biblije,ni po jednim naučnim dokazima se ne može uporediti sa drugim paganskim bogovima
to bi trebalo da znaš.

Evo još jednog primera koji govori kako je dobro lagati...:heart: i proroci lažu :heart:

Milosrdni Jehova štiti proroke koji lažu. :heart:

'' I govoraše za ženu svoju Saru: Sestra mi je. A car gerarski Avimeleh posla te uze Saru.
1 Moj. 12:11, 1 Moj. 12:12, 1 Moj. 12:13, 1 Moj. 12:15, 1 Moj. 26:7

3 Ali dođe Bog Avimelehu noću u snu, i reče mu: Gle, poginućeš sa žene koju si uzeo, jer ima muža.
1 Dn. 16:21, Jov 4:12, Jov 33:15, Ps. 105:14

4 A Avimeleh ne beše se nje dotakao, i zato reče: Gospode, eda li ćeš i pravedan narod pogubiti?
1 Moj. 18:23

5 Nije li mi sam kazao: Sestra mi je? A i ona sama kaza: Brat mi je. Učinio sam u čistoti srca svog i u pravdi ruku svojih.

6 Tada mu reče Bog u snu: Znam da si učinio u čistoti srca svog, zato te sačuvah da mi ne sagrešiš, i ne dadoh da je se dotakneš.
1 Moj. 35:5, 1 Moj. 39:9, 2 Moj. 34:4, 1 Sam. 25:26, 1 Sam. 25:34

7 A sada vrati čoveku ženu njegovu, jer je prorok, i moliće se za te, te ćeš ostati živ. Ako li ne vratiš, znaj da ćeš umreti ti i svi tvoji.''

oooo.. ja se izvinjavam...:rumenko: ono jeste mu i sestra i žena...:rumenko:
samo nisu čitavu istinu rekli....

'' A upravo i jeste mi sestra, kći oca mog; ali nije kći moje matere, pa pođe za me.
1 Moj. 11:29''

citati iz starog zaveta ne mogu govoriti sami za sebe ako se ne uzme u obzir ostali deo starog zaveta,kako bi se razumeli,njihov smisao i namera,te svako njihovo iznošenje bez adekvatnog obrazloženja i uzimanja konteksta ostalog dela biblije,predstavlja napad i spam za temu.
naravno da je potrebno tumačenje jer Bog koji je tvorac Biblije,ni po jednim naučnim dokazima se ne može uporediti sa drugim paganskim bogovima
to bi trebalo da znaš.

Pa nemože se citirati ceo stari zavet(trebalo bi podosta prostora)

ja ne znam kako je tebi...to je tvoja stvar,jer se ne bavim tuđim problemima.

drugo,ne znam zašto misliš da iko na ovoj planeti,pa i sam Bog,želi da te ubeđuje u nešto što i ti sam NE ŽELIŠ da shvatiš.JER SVAKO IMA SLOBODNU VOLJU DA ČINI KAKO ŽELI.
imaš literaturu koja ti je dostupna,knjige,publikacije,filozofe...pa sam odaberi šta će biti svrha tvog načina života,tvojih stavova,shvatanja i uverrenja.
svrha propovedanja nije ubeđivanje i raspravljanje,nego način da Bog obznani svetu istinu o duhovnim područjima koja pre toga su bila nepoznata za čoveka,o njegovoj nameri i Istini....
a da li će to iko,pa i ti,prihvatiti to ili ne,stvar je slobodne volje-koja nosi sa sobom veliki ''teret'' slobode,ali i ODGOVORNOSTI.
a ono što odlučiš u svom srcu,tiče se samo,i isključivo tebe,i nikoga više.
stoga,ako te ne zanima Biblijska istina,ako smatraš da su to gluposti i nebuloze,imaš pravo na takvo mišljenje,ali nemaš pravo da vređaš i osporavaš tuđi način verovanja i shvatanja.iz prostog razloga,jer to prelazi granicu nečijeg dostojanstva,razuma,inteligencije,i duha...i dobija oblik uvrede i ponižavanja.Diskriminacije.
i deo je nečijeg vaspitanja...ako ništa drugo.
toliko...

ham...video sam da su postovi obrisani zato sto smo poceli da spamujemo ali ti ponvaljas svoj obrisan post pa je red da ponovo odgovorim a moderatori neka rade svoj posao ako misle da idemo u off.

dakle, ponovo ti kazem, napisi koji delovi mojih postova su tebe vredjali pa da ih pretresemo.
i ponovo, mnogo si uvredljiv za nekog ko smatra da bog kroz njega prica ljudima sta da rade...
ja jesam probao da skapiram o cemu vi pisete ali mi logika vrsiti na skoro svaki vas argument zato sto je, iz moje perspektive, kontradiktoran sa prethodnim koji ste naveli.
meni logika ne dozvoljava da prihvatim da neko ko sebe smatra nesavrsnim moze da tumaci bibliju savrseno i da tvrdi da kroz njega govori bog.
ja ne mogu da prihvatim vase tumacenje milosrdnog boga koji je radio raznorazne pogrome zbog greske u svom dizajnu.

a st ose tice tvoje recenice:
sa takvom logikom moja vrata ti se ne bi otvorila.

Back