- Poruka
- 3.543
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"КАДА ЈЕ ПРОЛАЗИО ШОРОМ КЕРЕ СУ ЛАЈАЛЕ ЗА ЊИМ,
А САДА КАДА ГА НЕМА И ПАЦОВИ СЕ ХВАЛЕ ДА СУ ГА УЈЕДАЛИ"
.... а у вези теме, имате испред две моје поруке,....... колико видим неким љубитељима "истине" се нису допале![]()
Нису то приче за малу децу, већ чињенице. Има ш и онај документарац о Вуковару, па иако није наклоњен Србима и ЈНА, али и тај филм чак говори о застрашивањима које су Туђманове власти чиниле над Србима. И ту се дају изјаве сведока о нестајању људи (Срба) у Вуковару који се више никада нису вратили, говори се о застрашивањима Срба, итд. Тако је било и у Крајини.

Дакле, нема то никакве везе са Милошевићем, нити са не знам ни ја чим, али Срби су против тога морали да устану јер нису смели да дозволе да им се понови геноцид као у Другом светском рату.
A to o genocidu su isto priče za malu djecu i pravdanje. Očekivati da će netko na kraju 20. stoljeća imati priliku napraviti nekakav genocid u Europi, osobito nakon svega što se dogodilo u WW2, zbilja su bajke za dojenčad. Овај глупи и недуховити ,,хумор" ти није ваљан излаз, кад немаш аргумената. Батице, нема ниједног доказа да се Слоба и СПС залагао за Велику Србију, то је бајка, мит и свесна лаж. А ти дрндај шта хоћеш. Заправо, том причом о ,,Милошевићевом великосрпству", покушавате да оправдате своју агресију и етничко чишћење над српским народом у Крајини.
И само ти немој да говориш неком о лагању, прво си слагао да је некифорумаш овде рекао да је државно руководство СРЈ имало план да ствара Велику Србију а сада пласираш ту стару лаж о Милошевићу као ,,великосрпском националисти"...

Hoćeš da kažeš da SPC laže ????

СПЦ - широк појам.
Чини ми се да ја у својим порукама нисам нигде поменула СПЦ, него оне који бацају "коску" "Србима", (не СРБИМА, него оним назови Србима) који се онда пецаји "к`о сомови на бућку" на овакве теме.![]()
Jes ti čitala taj tekst iz novina ???
читао сам ја и срање је
- - - - - - - - - -
СПЦ - широк појам.
Чини ми се да ја у својим порукама нисам нигде поменула СПЦ, него оне који бацају "коску" "Србима", (не СРБИМА, него оним назови Србима) који се онда пецаји "к`о сомови на бућку" на овакве теме.![]()
![]()
Радован Караџић је био под Милошевићевим санкцијама, па је морао да калкулише, да тражи помоћ на другој стани, итд. Али, та прича да је Бихаћ продан за милионе је још одавно пласирана, али не знам ја колико је то истина. Такође, офанзиву и рат око Бихаћа је водио пуковник Легија, а зна се под чијом је он командом био. И могуће је да је Караџић нешто и продао, али то је последица српско-српских санкција, које је Милошевић завео РС, српско руководство у РС је морало нешто другу да предузме, јер да нису то радили, ко зна да ли би и РС опстала и врло је вероватно да би прошла ко РСК. А Караџић, уз све мане, по мени ипак јесте позитивна личност, јер су и он и српско руководство у РС успели да сачувају српски народ и своју државу- Републику Српску. И кажи, што да не, Радован Караџић јесте био српски родољуб и националиста, зато му и јесте циљ био да оствари и заштити српске националне и државне интересе (онолико колико је могао и колико су то околности дозвољавале) али брате, ко зна шта би се све десило да нису биле заведене те проклете санкције Републици Српској. Заправо, те санкције су један од главних разлога таквог краја РСК.
Милошевић их је лагао, обећавао им помоћ, и свесно их подстицао да вуку неке потезе, уз речи да ће их Србија заштитити. О томе постоје бројна сведочанства, књиге са документима, итд. Такође, по свим мировним споразумима које је сам Милошевић потписао, ВЈ је била обавезна да, у случају хрватске агресије, заштити Србе у Крајини. Дакле, потписивањем тих споразума, Милошевић се обавезао да ће заштити ту Крајину. Па сама та твоја реченица да Слоба није узимао Крајину за озбиљно и да му је служила само као ,,адут", за мене је довољан разлог да његову улогу у том рату не видим као позитивну. Дакле, он је, према томе, буквално трговао са судбином српског народа у Крајини. Наравно, знамо да су били уз Хрватску и Ватикан и Немачка и САД, али ако је то већ Слоба знао, није смео Србима да обећава помоћ, коју на крају није пружио. А што се тиче плана Z-4, то је једна комплексна тема и ту има разних спорења, али зар мислиш да је то што си рекао да нико није могао да издејствује Крајину као државу, оправдање за Милошевића? Ако је већ тако, нешто се морало урадити, па на крају и тај Z-4, ако већ другог излаза није било. Иначе, какав је однос Слоба имао према Србима, сведочи и његова реченица Мартићу (који га је од свих крајишких руководиоца, највише слушао) кад је агресија већ почела да узме пиштољ и да се убије. Или, док је западна Славонија горела и док су Срби бежали са својих вековних огњишта, Милошевићева телевизија је забављала Србију првомајским теревенкама и спортским утакмицама. То је заиста срамно. Или она сцена када Аркан бије Србе и не да им да уђу у Београд (Милошевић је иначе Србима избеглим из Крајине забранио да уђу у Београд), та сцена је тужна и срамна, а тога дана су се, као што сам већ рекао, усташе смејале. Због свега тога, за мене Милошевић не може да буде позитивна личност, а да не говорим о томе да буде ,,српски херој", итд.
Ни ово поређење,по мени, није у реду. Комунисти су сарађивали са тада непријатељем своје земље и не само то, него су му директно помогли да окупира њихову земљу (дезертерством и пуцањем војсци у леђа). И да, тачно јке то што си рекао- комунисти су пре свега били пролетери, а не Срби. И мислим да је то веома важно знати.
- - - - - - - - - -
А и ти лупеташ. Коме је и када Милошевић оберћао Велику Србију. Па његова жена, марксисткиња Мира, је тврдила да је ,,великосрпски национализам крив за рат у Босни", а они причају о Слоби као ,,борцу за Велику Србију".
Episkop budimski Lukijan (Pantelić)
Sedište eparhije mu se nalazi u Sent Andreji (Mađarska), a ova eparhija obuhvata, pored srpske zajednice u Mađarskoj, i Srbe u rasejanju u Slovačkoj i Češkoj.
Vladika Lukijan trudi se da obnovi monaški život u ovoj eparhiji, a javnosti je postao poznat po izjavi da nema ništa protiv da papa poseti Srbiju i da je to nešto sasvim normalno.
јел мало јасније?
Lijepo je vjerovati.
Evo, sa sjednice vrhovnog saveta odbrane SRJ u 8. mjesecu 1995.
![]()
Dakle u 5. mjesecu ste kao mogli zgaziti Hrvatsku ko plitak potok, a par mjeseci kasnije upletanje SRJ u rat bi za posljedicu imalo "slamanje čitavog srpskog nacionalnog bića".
![]()
![]()
Jesi li ti naucio sva slova? U tekstu koji si citirao ti sve lepo pise. Ne pravite se mutavi. Niste vi bili problem vec USA i NATO sto se kasnije ( u Oluji, u BiH i na KiM) prakticno potvrdilo. Narocito besomucnim bombardovanjem 78 dana na jednu malu drzavu i jedan malobrojni narod.

Jesi li ti naucio sva slova? U tekstu koji si citirao ti sve lepo pise. Ne pravite se mutavi. Niste vi bili problem vec USA i NATO sto se kasnije ( u Oluji, u BiH i na KiM) prakticno potvrdilo. Narocito besomucnim bombardovanjem 78 dana na jednu malu drzavu i jedan malobrojni narod.
Dakle u slučaju agresije SRJ na Hrvatsku "NATO jastrebovi" bi se povukli? Ili?
Mislim stalno pričate o nekakvoj NATO podršci Hrvatskoj a istovremeno ste usprkos tome kao mogli "pregaziti Hrvatsku kao plitak potok"? Nema smisla.![]()
А ово ти је податак ► Do 1. maja 1995. godine na toj teritoriji živelo je 21.000 Srba, a do 1991. godine oko 150.000; да су остали тамо неб карирани ни покушали да крену
Jel tebi jasno da je rvacka samo ime (broj) za raspoznavanje i da ona (de fakto i de jure) nikakve veze nema sa pojmom države?!
O čemu ti? 
Pa da. U RH prema popisu iz 2011. živi 16.500 Hrvata pravoslavne vjere.
![]()

ima ih više ...sigurno... samo čekaju odvajanje Hrvatske Pravoslavne Crkve(HPC) od Srpske Pravoslavne Crkve(SPC)..i mislim da bi to bilo![]()
Jutro, Ivek. Ne znam, to ćemo valjda tek doznati. Neovisno o broju Hrvata pravoslavaca, broj Srba pravoslavaca je zacementiran. Mladi nemaju nikakve želje da se vrate u svoje domove i upregnu snagu da rade (lakše sjedit u Beogradu nakavi i primat socijalnu pomoć), a stariji svijet izumire. To je njima njihova borba dala...
O čemu ti?
![]()
, jer TO je kvazi informacija) pa ćeš da vidiš ???nemam ja ništa protiv Srba niti pravoslavaca..ali nevolja tih ljudi je u tome sto su se među njih inflitrirali četnici..i mnogi ih s njima uspoređuju i to je naveća greška..što se tiče dijece ovih četnika sto su otišli u "otadžbinu"..krivi su njihovi roditelji..imao sam prije par dana slučaj da su mi došli cura i dečko da iznajme stan( iz N.Sada jednostavno su uzeli to malo ušteđevine i otišli da potraže sreću negdje dalje..ali mislim da nisu baš upućeni u život))..jbga..strani su državljani nisam mogao..inače ljudi sasvim OK..kazu da u N.Sad-u mozes biti samo frizer taxista ili glumiti auto prevoznika, za sve drugo posla nema ili je malo plaćen da se teško preživljava...družili samo se cijelo popodne...otišli samo na večeru..prespavali su u stanu ..i otišli za Pulu..jbga..tužna im sudbina..
U celom svetu ima samo par DRŽAVA (de jure i de fakto) , a ostalo su banana REPUBLIKE u pravom smislu te reči.
Sad , što je ustaljen običaj da se tamo neka vukojehbina naziva državom to još uvek ne znači da je ta ista , DRŽAVA.
Pojam DRŽAVA potraži po netu ( nemoj samo wikipediju, jer TO je kvazi informacija) pa ćeš da vidiš ???

Mene je pre par dana hrvatski granični policajac molio da mu vidim za neki posao u Beču , jer kako kaže , "ovde se izdržati ne može"............jehbi ga .....tužna im sudbina .
Baš mu je težak život.

Mene je pre par dana hrvatski granični policajac molio da mu vidim za neki posao u Beču , jer kako kaže , "ovde se izdržati ne može"............jehbi ga .....tužna im sudbina .

nemam ja ništa protiv Srba niti pravoslavaca..ali nevolja tih ljudi je u tome sto su se među njih inflitrirali četnici..i mnogi ih s njima uspoređuju i to je naveća greška..što se tiče dijece ovih četnika sto su otišli u "otadžbinu"..krivi su njihovi roditelji..imao sam prije par dana slučaj da su mi došli cura i dečko da iznajme stan( iz N.Sada jednostavno su uzeli to malo ušteđevine i otišli da potraže sreću negdje dalje..ali mislim da nisu baš upućeni u život))..jbga..strani su državljani nisam mogao..inače ljudi sasvim OK..kazu da u N.Sad-u mozes biti samo frizer taxista ili glumiti auto prevoznika, za sve drugo posla nema ili je malo plaćen da se teško preživljava...družili samo se cijelo popodne...otišli samo na večeru..prespavali su u stanu ..i otišli za Pulu..jbga..tužna im sudbina..