Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.664
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odgovorio bih nešto samo u vezi sa ovim pošto su to događaji u koje sam imao nešto neposredniji uvid dok su se odvijali. Evropska unija i uopšte Zapad nisu službeno, bar ispočetka, podržavali koncept otcepljenja Crne Gore, doduše, u pitanju je bila računica. U CG je na vlast bio antimiloševićevski orijentisani Đukanović i smatrali su da će Miloševića biti lakše otkloniti ako je u igri i Crna Gora. Takođe nisu bili oduševljeni ni uvođenjem evra u Crnu Goru, mada u toj stvari koliko znam nisu imali nikakve interese pa su prosto skrenuli pažnju da bi mogla biti rizična odluka.5. Rasparčavanje države
Ovde si u pravu da EU nije jednostrano podržavala nezavisnost Crne Gore, a uslov od 55% glasova na referendumu zaista pokazuje određenu dozu političke neutralnosti. Međutim, u širem kontekstu, ispod površine, politika EU prema regionu često je deklarativno bila vođena "interesima stabilnosti", a ne očuvanja državnih zajednica.
Dodatni uvid: Crna Gora je od strane EU deklarativno percipirana kao „lakša za integraciju“ zbog svoje veličine i već postojeće monetarne i ekonomske politike (korišćenje evra). Kosovo, s druge strane, ima potpuno drugačiji kontekst, ali zajednički imenitelj ovih procesa je bio slabljenje suvereniteta Srbije, što se uklapalo u širi geopolitički interes Zapada.
Црна Гора је више отишла Миловим личним залагањем и ослањањем на албански лоби пре свега редефинисани устав Југославије није унео Косово као саставни део Србије то је покојни Ђинђић помињао. "Рaзједињавање Србије и Црне Горе па њеихово поновно уједињавање имало би скупу цену губитак Косова".Odgovorio bih nešto samo u vezi sa ovim pošto su to događaji u koje sam imao nešto neposredniji uvid dok su se odvijali. Evropska unija i uopšte Zapad nisu službeno, bar ispočetka, podržavali koncept otcepljenja Crne Gore, doduše, u pitanju je bila računica. U CG je na vlast bio antimiloševićevski orijentisani Đukanović i smatrali su da će Miloševića biti lakše otkloniti ako je u igri i Crna Gora. Takođe nisu bili oduševljeni ni uvođenjem evra u Crnu Goru, mada u toj stvari koliko znam nisu imali nikakve interese pa su prosto skrenuli pažnju da bi mogla biti rizična odluka.
Kasnije je prevladala politika podrške otcepljenju Crne Gore, ali ne bih rekao da su u tome bili zainteresovani toliko koliko je to bio smer za koji se sama Podgorica opredelila. Da li je i Đukanović bio spolja ohrabren za taj pravac, ne znam, nema indikacija da jeste pošto je još od polovine 90-ih vidljiva ta intencija udaljavanja od Beograda. Moj uvid je, a mislim da mi je i vreme dalo za pravo, da je EU posle 2000. sledila ono što se zove institucionalna inercija, hladnoratovski stereotip po kome treba uvek raditi ono što je loše za Rusiju i ne možeš pogrešiti i Srbija kao zemlja koja je poznata kao Rusiji bliska je loše prolazila i prolazi tako i dalje. Svakako da je tu bilo i drugih motiva koji su bili manje ipak važni.
Теза да су реформе довеле до урушавања индустрије и пораста незапослености и осиромашења ми је невероватна. После 5. октобра су укинуте санкције, земљи је опроштен део дуга, донирана су извесна средства, исплаћене су пензије које су касниле месецима, а индустрија која је наводно урушена је постојала само на папиру и сачињавали су је радници који месецима или чак годинама нису примали плате. То је била последица санкција, али такође и нове геополитичке реалности у којој је због пада Берлинског зида изгубљен велики део тржишта, за шта није крив нико ни пре ни после 5. октобра. Рећи да је уследило некакво осиромашење, па то је потпуни губитак контакта са реалношћу у којој се десила планетарно висока стопа инфлације, немаштина, незапосленост, корупција и организовани криминал са елементима државног терора.
Милош Ковић је, у овој емисији, према мом схватању рекао следеће :
УДБАш слуга режима ко и Раковић и Чедомир Антић
Uf gde nadje ovoga....
Шза фали стручњак је свакако и био је члан управног одбора СНС па је напустио сасвим сигурно зна о чему се ради.Uf gde nadje ovoga....
Mutan lik mnogo, nije bas iskren.Шза фали стручњак је свакако и био је члан управног одбора СНС па је напустио сасвим сигурно зна о чему се ради.
Не бих рекао завршио је историју и економију мало је смешан како прича и то али је из сасвим искрених побуда приступио и напустио СНС јер није хтео да гласа за нешто што му је против неких норми и убеђења.Mutan lik mnogo, nije bas iskren.
Ovaj lik što vodi Balkansku oštricu je krajnje mutan i nije mu ostala dužna Suzana Lazarević:Mutan lik mnogo, nije bas iskren.
Овде не знаш ко је луђи она цитира Херодота о Трачанима говори о Рашанима а зауставила водитеља који је хтео да каже да су у мрачно бронзано доба Ахила изабрали на демократски начин подизања руку вероватно и Агамемнона тако!Ovaj lik što vodi Balkansku oštricu je krajnje mutan i nije mu ostala dužna Suzana Lazarević:
Al zato procveta kad mu gostuje Ludi Velja.
https://youtu.be/UEGznIzarKI?t=1472
Pa dobro, ja znam da Radivoj Radić ne deli mišljenje sa Suzanom, ali žena govori opštepoznata mesta u autohtonističkoj školi, od Herodotovih Tračana do Halkokondilovih Tribala, radi se o Srbljima. Raci Traci, qrtzi paltzi. To imaš i kod onog lika iz Vlapova, Katančića, da su Rašani i Tračani isto.Овде не знаш ко је луђи она цитира Херодота о Трачанима говори о Рашанима а зауставила водитеља који је хтео да каже да су у мрачно бронзано доба Ахила изабрали на демократски начин подизања руку вероватно и Агамемнона тако!![]()