MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 34.917
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Uvek ste to radili. Ono svoje najsebičnije, samo što vama ide u korist, predstavljate kao civliziciju, pa da mi zato što je "civilizovano" prihvatimo to na svoju štetu.Od civilizacije.
A ne, nego ćemo rusku invaziju na drugu državu zvati civilizacijom.Uvek ste to radili. Ono svoje najsebičnije, samo što vama ide u korist, predstavljate kao civliziciju, pa da mi zato što je "civilizovano" prihvatimo to na svoju štetu.![]()
Nego ćemo bombardovanje Srbije, nazvati civilizacijom...A ne, nego ćemo rusku invaziju na drugu državu zvati civilizacijom.![]()
Zar Srbija nije bila prethodno višekratno civilizirano upozoravana da će biti bombardirana ukoliko ne prestane s etničkim čišćenjem na Kosovu i ne povuće svoju vojsku?Nego ćemo bombardovanje Srbije, nazvati civilizacijom...
Uostalom, zabole nas neka stvar šta vi smatrate civilizacijom.![]()
Izmišljena optužba. Za razliku od ukrajinskog uništavanja Rusa u Donbasu.Zar Srbija nije bila prethodno višekratno civilizirano upozoravana da će biti bombardirana ukoliko ne prestane s etničkim čišćenjem na Kosovu i ne povuće svoju vojsku?
A izmišljene su i stradale žrtve, je li tako? Uvijek netko lažno optužuje Srbe. Kako to? Kako to? Nije mi jasno.Izmišljena optužba. Za razliku od ukrajinskog uništavanja Rusa u Donbasu.
Pa interes da se izmišlja preuveličava i otvoreno laže.A izmišljene su i stradale žrtve, je li tako? Uvijek netko lažno optužuje Srbe. Kako to? Kako to? Nije mi jasno.![]()
Znači, Vojska Srbije nije bila u stanju aktivnosti na tlu Kosova? Ako su zapadnjaci lagali, mogao je predsjednik Milošević pred svjetskim kamerama narediti njeno povlaćenje i NATO ne bi mogao bombardirati Srbiju. Zašto Milošević nije to učinio, a znao je da će uslijediti bombardiranje i imao je sasvim dovoljno vremena da ga spriječi?Pa interes da se izmišlja preuveličava i otvoreno laže.
Bila je i imala je pravo da bude s obzirom da se na njenoj teritoriji dešavala oružana pobuna.Znači, Vojska Srbije nije bila u stanju aktivnosti na tlu Kosova? Ako su zapadnjaci lagali, mogao je predsjednik Milošević pred svjetskim kamerama narediti njeno povlaćenje i NATO ne bi mogao bombardirati Srbiju. Zašto Milošević nije to učinio, a znao je da će uslijediti bombardiranje i imao je sasvim dovoljno vremena da ga spriječi?
Znači, Zapadnjaci nisu lagali da Vojska Srbije vojno djeluje na Kosovu? Aha, sad napredujemo. Pretpostavljam da su srpski vojnici na Kosovu dijelili cvijeće Albancima, a to je zasmetalo zločeste zapadnjake. Hm?Bila je i imala je pravo da bude s obzirom da se na njenoj teritoriji dešavala oružana pobuna.
Nato tražio da se povuče... I to treba da se prihvati kao da je Svevišnji tražio...
Da samo znaš kako je lepo kad su naleteli tamo gde to ne može i gde sa svojim zahtevima mogu da obrišu zadnjicu.![]()
Ne znam šta je poenta ovog tvog pisanja, osim da se malo naslađuješ... Ako, svako ima svoju radost.Znači, Zapadnjaci nisu lagali da Vojska Srbije vojno djeluje na Kosovu? Aha, sad napredujemo. Pretpostavljam da su srpski vojnici na Kosovu dijelili cvijeće Albancima, a to je zasmetalo zločeste zapadnjake. Hm?
Milošević je kao predsjednik znao za moguće posljedice. Ignoriranjem upozorenja je svjesno doveo svoj narod i građane u opasnost. Znači da je imao i vremena i mogućnosti deeskalirati situaciju, ali nije htio to učiniti.
Njima je bilo lijepo. Letjeli su po vedrom nebu i ispuštali "pakete" na Srbiju. Ne znam je li i vama bilo lijepo. To najbolje ti znaš.
Uvijek je tako, ali protiv slabih. Lako je NATO-u prijetiti bilo kojoj od država koje su nekoć činile Jugoslaviju, jer su sve male i vojno inferiorne NATO-u. NATO ne može baš prijetiti Kini. To ne bi bilo pametno. Putinu može donekle, jer Rusija nije osobito jaka u konvencionalnom ratovanju, ali zato ima nuklearni arsenal zbog kojeg NATO mora biti na oprezu.Ne znam šta poenta ovog tvog pisanja, osim da se malo naslađuješ... Ako, svako ima svoju radost.
Zašto pričamo o tome je li bilo ili nije bilo upozorenje, kad je reč o tome da nato nije imao ništa više prava na intrvenciju od Rusije sada.
I što se promenilo to što je nekad mogao da upozorava sa ozbiljnim posledicama po onog ko odbije, dok sad baš i nije tako.
Jel potvrdila i Ališa Kerns? Ništa bez nje.Univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka Milan Blagojević je objasnio da je građanin RS-a Milorad Dodik potpisujući više ukaza i imenovanja kao da je predsednik manjeg bh entiteta počinio krivično delo lažnog predstavljanja šta se i po entitetskim i po državnim zakonima sankcioniše kaznom zatvora.
Otkad to treba potvrđivati banalnu logiku?Jel potvrdila i Ališa Kerns? Ništa bez nje.
obruc se polako steze oko alex vuchi-ja, dodo je samo kolateralna stetakrivično delo lažnog predstavljanja
И ти се лажно представљаш на овом форуму и пишеш неистине.Univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka Milan Blagojević je objasnio da je građanin RS-a Milorad Dodik potpisujući više ukaza i imenovanja kao da je predsednik manjeg bh entiteta počinio krivično delo lažnog predstavljanja šta se i po entitetskim i po državnim zakonima sankcioniše kaznom zatvora.
НАТО пакт је одбрамбени савез и нема право да се меша у унутрашња питања суверене државе.Zar Srbija nije bila prethodno višekratno civilizirano upozoravana da će biti bombardirana ukoliko ne prestane s etničkim čišćenjem na Kosovu i ne povuće svoju vojsku?
Nema pravo, odnosno nije imao. To je točno. Zbog čega se NATO ipak umiješao objasnio sam ti maloprije na drugoj temi.НАТО пакт је одбрамбени савез и нема право да се меша у унутрашња питања суверене државе.
Да ли би Хрватска сад пристала да повуче војску и полицију из територија насељених Србима?
Немој да причаш глупости и да се правиш паметан.
Немој сада да се правиш паметан када ниси. Не можеш да тражиш од других оно на шта сам ниси спреман да пристанеш.Nema pravo, odnosno nije imao. To je točno. Zbog čega se NATO ipak umiješao objasnio sam ti maloprije na drugoj temi.
Komparacija između hrvatskog i srpskog slučaja je zanimljiva. Na stranu "mali" razlozi tipa da je Kosovo po ustavu Srbije i Jugoslavije bilo priznat političko-teritorijalni entitet, a tzv. RSK nije imala osnova za svoje postojanje prema tom istom ustavu, već je bila jednostrano stvorena i proglašena političko-teritorijalna tvorevina bez bilo kakvog priznanja, činjenica je u tome da saveznike treba mudro odabrati. U vrijeme 1990-ih, hrvatski su nacionalni interesi bili usklađeni s interesima velikih zapadnih sila i zato je Hrvatska uspjela osamostaliti se i obraniti svoju teritorijalnu cjelovitost, dok je u isto vrijeme Srbija imala neadekvatne saveznike čiji su interesi bili suprotni od interesa zapadnih velesila pa je Srbija krajem 1990-ih i početkom 2000-ih platila svojom glavom pristajanje uz tada slabije saveznike. Umjesto što čangrizaviš, radije mućni glavom. Nije to baš raketna znanost.
A šta beše oduzimaju po evropi ovi narodi na ulicama? I ti bi da iz rupčage oduzimaš mandate svima koji ne rade po diktatu?Navedi mi nekog europskog političara kojemu je oduzet mandat, a on in dalje obnaša dužnost na koju nema pravo!![]()
Uvoz šerijatskog prava u BiH. Tko bi rekao da Dodo voli muslimanske tradicije.Je*em ti zakon, kad možeš da otkupiš zatvorsku kaznu. To i nije zakon. Ili ide u zatvor ili ne kenjaju. Budalaština. A, što se Dodika tiče, on je za višegodišnje robijanje. Dao bih mu samo da guli krompir, od izlaska do zalaska sunca i da smiri onu svoju nervozu i tikove. On bre ne ume da se ponaša, kad hoće da kaže nešto za govornicom. Samo se vrti, a u njemu ključa.
I ne razmišljam o šerijatskom pravu. To mi je kič. Meni je i religija kič. To je duh primitivaca iz prošlosti. Neka oni poštuju ove klasične zakone, a religija nek ostane po strani. Bar ja tako gledam.Uvoz šerijatskog prava u BiH. Tko bi rekao da Dodo voli muslimanske tradicije.![]()
Mislio sam da si malo kredibilniji sugovornik i da bolje kapiraš. Očito sam se prevario. Ti sve svodiš na osobni doživljaj, detektiraš isključivo opipom, okusom i mirisom. Daj uzdigni se iznad tog "ja, meni, moje" i probaj razmišljati van toga! Ja ne tvrdim da Hrvatska ne može biti žrtva interesa velikih država, niti je to uopće predmet rasprave. Pokušavam ti objasniti kako svijet funkcionira, ali ti baš ne želiš shvatiti. Uhvatio si se osobni doživljaj i ne puštaš. Ko dijete, koje svijet doživljava isključivo svojim očima i vjeruje da svijet postoji samo zbog toga što ga ono osobno doživljava i da ne postoji izvan toga. Ili kao Don Quijote. Viteški ideali na umu, a stvarnost je nebitna. Još jednom, i više ti neću ponavljati. Pokušavam ti ovdje objasniti kako svijet funkcionira, a ne kako bi trebao funkcionirati ili što ja osobno mislim o načinu kako funkcionira. I opet da ponovim. Ako ni sad ne shvaćaš, ni nećeš.Немој сада да се правиш паметан када ниси. Не можеш да тражиш од других оно на шта сам ниси спреман да пристанеш.
Сутра може да се појави нека велика сила и да захтева од Хрватске да се повуче са свог дела територије или да тај део територије уступи тој великој сили. Не призивај и не оправдавај нешто што не жели да се теби догоди.
То што су национални интереси Хрватске сада усклађени, не значи да ће бити усклађени сутра. Појави се Мађар, појави се Италијан и то се промени. То све може да се окрене и ти онда постанеш подстанар у сопственој кући и грађанин другог реда. Знаш и сам како то изгледа.
Постојали су дуги периоди у историји када интереси Хрвата нису били у складу са интересима запада и истока. То време може да се врати и нико не зна када ће бити. Од 1102. до 1918. под Мађарима и Аустријанцима. Од 1918. до 1941. у саставу Краљевине СХС и Југославије. Од 1945. до 1992. у саставу социјалистичке Југославије.
Ти желиш да у својој држави будеш главни и да будеш суверен, а другима оспораваш то право. Не може тако.