Milorad Dodik bi morao da zbog počinjenog krivičnog dela lažnog predstavljanja završi pred sudom i u zatvoru

I ne razmišljam o šerijatskom pravu. To mi je kič. Meni je i religija kič. To je duh primitivaca iz prošlosti. Neka oni poštuju ove klasične zakone, a religija nek ostane po strani. Bar ja tako gledam.
Ne razmišljam ni ja, nego se samo nameće. U šerijatskom pravu je predviđeno otkupljivanje za počinjeni zločin. Bio je prije nekoliko godina jedan primjer ovdje na Balkanu. Ne znam je li se dogodilo u Hrvatskoj, BiH, Srbiji ili u kojoj drugoj državi. Neki muslimanski migrant, mladić iz Afganistana ili neke druge nazadne wukoyebine ubio je nekog čovjeka. Ah, sada sam se sjetio. Ubio je nožinom čovjeka u autobusu u Zagrebu. U neko vrijeme nakon njegova hvaćanja i privođenja (mislim da su ga uhvatili u Italiji pa deportirali u Zagreb), došli su članovi njegove obitelji i ponudili sudu stado krava za otkup zločina. Suci nikako da im objasne da se u Hrvatskoj kazneni zločin ne može otkupiti, već se počinitelju sudi i ako buse osuđen, mora odslužiti zatvorsku kaznu. Kada je momak konačno shvatio da ništa od trampe stada krava za izgubljeni ljudski život, šokirao se shvativši svoju situaciju i počeo je plakati. E tako i Dodo. Napravio s*anje pa otkupio zatvorsku kaznu. Tu su mu muslimanski običaji ugodni za korištenje. :mrgreen:

Navedi mi jednu državu u svijetu gdje jedan čovjek i to stranac proglašava i donosi zakone?
Inače se poklopi ako ne znaš slilan slučaj.
Donekle Kosovo, jer KFOR ima još koliko-toliko bitnu funkciju, iako su mu oduzete brojne nadležnosti definirane Rezolucijom 1244. Južni Sudan je bio ili je još pod upravom UN-a, a sličan status ima i Zapadna Sahara. U prošlosti su takav ili sličan status imali Kambodža i Istočni Timor, ali vrlo kratko, svega nekoliko godina. Međutim, činjenica da je BiH jedna od rijetkih država kojom upravlja stranac više govori o kompleksnoj situaciji u BiH i manjku volje i želje među narodima BiH da sami stvore uvjete za postojanje funkcionalne države, nego o nekakvoj tobožnjoj uroti protiv Srba u BiH.

Donekle Kosovo, jer KFOR ima još koliko-toliko bitnu funkciju, iako su mu oduzete brojne nadležnosti definirane Rezolucijom 1244. Južni Sudan je bio ili je još pod upravom UN-a, a sličan status ima i Zapadna Sahara. U prošlosti su takav ili sličan status imali Kambodža i Istočni Timor, ali vrlo kratko, svega nekoliko godina. Međutim, činjenica da je BiH jedna od rijetkih država kojom upravlja stranac više govori o kompleksnoj situaciji u BiH i manjku volje i želje među narodima BiH da sami stvore uvjete za postojanje funkcionalne države, nego o nekakvoj tobožnjoj uroti protiv Srba u BiH.
Ne, lažeš, netačno. Niti u jednoj od tih nabrojanih država jedan čovjek sam nije donosio zakone.

Ne, lažeš, netačno. Niti u jednoj od tih nabrojanih država jedan čovjek sam nije donosio zakone.
Ne bih znao. Sve to jesu ili su bile države pod protektoratom UN-a, baš kao i BiH. Međutim, nisam tražio detalje o tome je li njima upravljalo neko kolektivno tijelo UN-a bez jasnog predsjednika ili nadzornika ili je postojao glavni zastupnik među njima.

Ne bih znao. Sve to jesu ili su bile države pod protektoratom UN-a, baš kao i BiH. Međutim, nisam tražio detalje o tome je li njima upravljalo neko kolektivno tijelo UN-a bez jasnog predsjednika ili nadzornika ili je postojao glavni zastupnik među njima.
Znači da lažeš. Nije lijepo to što lažeš.

Univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka Milan Blagojević je objasnio da je građanin RS-a Milorad Dodik potpisujući više ukaza i imenovanja kao da je predsednik manjeg bh entiteta počinio krivično delo lažnog predstavljanja šta se i po entitetskim i po državnim zakonima sankcioniše kaznom zatvora.

Zavisi kome je "objasnio".. gradjanima R. Srpske i Srbije, sigurno nije.

Znači da lažeš!
Znači da lažeš!

Baš si čangrizava svađalica. :lol:
Ja nisam tražio da napišeš "nešto slično" već da nabrojiš države u svijetu u kojima jedan čovjek donosi i mjenja zakone.

Onda si ti počeo da baljezgaš i lažeš sa nečim "sličnim" što se pokazao takođe kao laž jer nije ni slično.
Ti si jedna jeftina lažovčina.

Ne razmišljam ni ja, nego se samo nameće. U šerijatskom pravu je predviđeno otkupljivanje za počinjeni zločin. Bio je prije nekoliko godina jedan primjer ovdje na Balkanu. Ne znam je li se dogodilo u Hrvatskoj, BiH, Srbiji ili u kojoj drugoj državi. Neki muslimanski migrant, mladić iz Afganistana ili neke druge nazadne wukoyebine ubio je nekog čovjeka. Ah, sada sam se sjetio. Ubio je nožinom čovjeka u autobusu u Zagrebu. U neko vrijeme nakon njegova hvaćanja i privođenja (mislim da su ga uhvatili u Italiji pa deportirali u Zagreb), došli su članovi njegove obitelji i ponudili sudu stado krava za otkup zločina. Suci nikako da im objasne da se u Hrvatskoj kazneni zločin ne može otkupiti, već se počinitelju sudi i ako buse osuđen, mora odslužiti zatvorsku kaznu. Kada je momak konačno shvatio da ništa od trampe stada krava za izgubljeni ljudski život, šokirao se shvativši svoju situaciju i počeo je plakati. E tako i Dodo. Napravio s*anje pa otkupio zatvorsku kaznu. Tu su mu muslimanski običaji ugodni za korištenje. :mrgreen:
Hm, muslimanski običaji. Da, kao figurativno tumačenje u Dodikovom stilu. Mada Dodik gleda svoje dupe, i ne zanima ga na koji način će se izvaditi iz go*ana, bitno da ispliva. A, kad smo se već dotakli šerijata, mislim da Bošnjaci ne bi znali ni da primene taj šerijat u praksi. Kulturološki nisu u skladu sa istim. Koliko god to nekome delovalo da streme ka tome. Ne! Bošnjaci i šerijat su kao sneg i sandale. Ne bi to išlo. A vera je samo tradicionalno prisutna. Ništa više od toga.

Univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka Milan Blagojević je objasnio da je građanin RS-a Milorad Dodik potpisujući više ukaza i imenovanja kao da je predsednik manjeg bh entiteta počinio krivično delo lažnog predstavljanja šta se i po entitetskim i po državnim zakonima sankcioniše kaznom zatvora.

I (žv)alavi bi morao u zatvor zbog lažnog predstavljanja, izborni zakon ne predviđa krađe i kraduckanja.

Ne može se tu ništa bez dokaza o izbornoj krađi.

Sam (žv)alavi je priložio dokaze kad je trabunjao o kapilarnim glasovima.
Bili dokumentovani peglani listići.
Bile izjave ucenjenih.
Bili snimci kupovine glasova.
Bila mesta sa više glasača nego stanovnika.
Bila ekipa u RIKu koja odignorisala sve primedbe.
Bio ustavni sud koji se pravio lud.
Bilo još mnogo toga.

Sam (žv)alavi je priložio dokaze kad je trabunjao o kapilarnim glasovima.
Bili dokumentovani peglani listići.
Bile izjave ucenjenih.
Bili snimci kupovine glasova.
Bila mesta sa više glasača nego stanovnika.
Bila ekipa u RIKu koja odignorisala sve primedbe.
Bio ustavni sud koji se pravio lud.
Bilo još mnogo toga.
Nema ništa bez reakcije državne izborne komisije. Oni su prvi nadležni koji bi trebali djelovati i potvrditi ili odbaciti dokaze o izbornoj prijevari. Ako oni tvrde da prevara i krađe nije bilo, nema se tu što dalje činiti. To je upravo razlog zbog čega je potrebno postojanje jkakog demokratskog društva. Slaba demokracija ne može se boriti protiv političkih devijacija.

Nema ništa bez reakcije državne izborne komisije. Oni su prvi nadležni koji bi trebali djelovati i potvrditi ili odbaciti dokaze o izbornoj prijevari. Ako oni tvrde da prevara i krađe nije bilo, nema se tu što dalje činiti. To je upravo razlog zbog čega je potrebno postojanje jkakog demokratskog društva. Slaba demokracija ne može se boriti protiv političkih devijacija.

Jako demokratsko društvo zabole baš za šta ko tvrdi, prečešljaju se predati dokazi, pa kad se utvrdi ono što svi već znamo, i većina izborne komisije pravi društvo (žv)alavom nepredsedniku u zatvoru.

Jako demokratsko društvo zabole baš za šta ko tvrdi, prečešljaju se predati dokazi, pa kad se utvrdi ono što svi već znamo, i većina izborne komisije pravi društvo (žv)alavom nepredsedniku u zatvoru.
Tko u slaboj demokraciji sjedi u državnom izbornom povjerenstvu, neutralni nadzornici ili politički podobnici jedne stranke ili jednog čovjeka? Da bi imao nepristrano i respektabilno izborno povjerenstvo, mora se imati jako demokratsko društvo u kojem čak i nadzornike netko nadgleda.

Tko u slaboj demokraciji sjedi u državnom izbornom povjerenstvu, neutralni nadzornici ili politički podobnici jedne stranke ili jednog čovjeka?

Valjda je za toliko jasno pa da se ne grudvamo dalje oko toga.

Da bi imao nepristrano i respektabilno izborno povjerenstvo, mora se imati jako demokratsko društvo u kojem čak i nadzornike netko nadgleda.

Valjda i ovo jasno, ja samo tvrdim da za jako demokratsko društvo jedan od preduslova je da se ovima sad ispostavi račun za sve. Nema nikakav bivši predsednik, ministri, poslanici, odbornici... sve to došlo krađom da bi dalje krali. Isto za većinu sudija, tužilaca, policajaca... sve to mora detaljno da se proseje. Već smo jednu grešku napravili, valjda je više dosta.
A za međeda iz naslova, ako to ne bude odgovaralo, zajašiće neki novi međed drugog imena i ide novi krug sranja.

Valjda je za toliko jasno pa da se ne grudvamo dalje oko toga.

Valjda i ovo jasno, ja samo tvrdim da za jako demokratsko društvo jedan od preduslova da se ovima sad ispostavi račun za sve. Nema nikakav bivši predsednik, ministri, poslanici, odbornici... sve to došlo krađom da bi dalje krali. Isto za većinu sudija, tužilaca, policajaca... sve to mora detaljno da se proseje. Već smo jednu grešku napravili, valjda više dosta.
A za međeda iz naslova, ako to ne bude odgovaralo, zajašiće neki novi međed drugog imena i ide novi krug sranja.
To ne može biti preduvjet. Ako si u stanju ispostaviti račun, znači da već imaš zrelo demokratsko društvo, ali dok to nisi u stanju učiniti, znači da ga dotad nemaš.

To ne može biti preduvjet. Ako si u stanju ispostaviti račun, znači da već imaš zrelo demokratsko društvo, ali dok to nisi u stanju učiniti, znači da ga dotad nemaš.

Stvarno, nisam znao... ja i pričam o narednoj ekipi, a problem s dokazima može biti samo količina za obraditi, nikako nedostatak.
Al da ne drndamo dalje, tema je međed koji treba da odgovara. :ceka:

Back