Izvini druze, sto moram biti malo drzak, ali kome si ti nasao da pricas kako su se Kolasinci izjasnjavali, obraza ti? Ako si mislio da ces meni moci da pricas bajke, grdno si se prevario.
Na tom popisu nije bilo izjasnjavanja o nacionalnoj pripadnosti, no je to cista laz. Zivjeli su samo Srbi? U Kolasinu nije bilo srpskog uveta, a i bilo je nesto malo Muslimana, no je to nasao da mi prica neko ko se odrekao crnogorstva pre 15-tak godina. I takvi mi danas pricaju o obrazu, a necu da pricam kakav je obraz Kolasincima koji su se posrbili i koji su htjeli da zarate u Crnoj Gori prije 10 godina, jer ce mi Ligament prigovoriti kako generalizujem o necemu sto sam vidio svojim ocima. A i ne dobijaju mi se kazneni poeni.
I kazes nastali smo kao nacija 45. Pa objasni mi onda 70 000 Crnogoraca u Srbiji, zatim 3000 u BiH, 3000 u Hrvatskoj, 2500 u Makedoniji i 1500 u Sloveniji. To su isto podaci sa popisa 1948. Jesu li oni nastali dekretom komunista? Bajke su za malu djecu, a i ja i ti smo odrasli, tako da bajkama neces nista postici.
Dzaba gluvom pricati.
na popisu 1909 godine jesu se izjasnili kao pravoslavci koji govore srpskim jezikom a sve je organizovao Knjaz Nikola, Srbin. Na potonjim izborima crnogoraca nije bilo ni u promilima sve dok tu naciju nisu izmislili komunisti 1945.
U Kolasinu su vazda zivjeli SRBI, Srbi iz Crne Gore.
A one sto pominjes po Srbiji, Makedoniji ili Sloveniji..pa to je posledica komunistickog pritiska. Ili su kolonisti ili bezlicni komunisti rodom iz Crne Gora.
Cast, obraz i cojstvo su odlika Srba iz Crne Gore (I Njegos je Srbin) koji znaju ko su i sta su, koji se nisu odrekli sebe, svojih predaka i svoje nacije za razliku od isprdaka milogorskih.
Cast i bruka zive dovijeka! kako ste nastali uz podrsku Siptara, Hrvata i duvanskih dolara tako cete i nestati.
P.S. A evo ti malo crnogorske istorije:
Knjaz Nikola, 12. decembar 1906. u pismu predsjedniku Skupstine Saku Petrovicu-Njegosu povodom odluke da se Narodna Skupstina
Crne Gore preimenuje u Srpsku Narodnu Skupstinu Knjazevine Crne Gore
.
Kralj Nikola Petrovic pred postrojenom Katunskom brigadom prilikom polaska na skadarski front obratio Krstu Zrnovu Popovicu pitajuci ga:
"Kako se osjecas na ovaj dan Popovicu?"
A Krsto je odgovorio:
"Bolje nego ikad, gospodaru, u slavu srpstva i za srpsku pobjedu".
Dok je postojala jedna srpska drzava - Crna Gora, kao kontinuitet stare srpske drzave,
njene su pretenzije isle na to, da oslobodi i prisvoji svojoj teritoriji sve onos to je
bilo negda srpsko. Svi ratovi, koje je Crna Gora vodila od vladike Danila do kralja Nikole
prozeti su tom idejom
Ljige koje se izjasnjavaju kao izmisljena nacija crnogorci su bruka srpske Crne Gore, no dobro, nicija ne gori do zore!