Milo dijeli narod i množi bogatstvo

Ovdje su u pitanju izjave ljudi...tako da ti je poređenje veoma loše.

Koga su oklevetali? Ajkulu? Crnu Goru? :hahaha:

Pošto studiraš pravo, pretpostavljam da znaš ponešto o fašizmu...pa budi ljubazan pa mi reci koje si to fašističke elemente prepoznao u DAN-u?
I zašto Crna Gora, koja je uvijek bila antifašistička, ne reaguje?
Da pogađam, valjda zato što nije tačno da je DAN fašistički...pa gdje ti fašizam pade na pamet...
Ajde da si rekao jednostavno loše novine, ali fašističke...:roll:

A DAN su naše novine? :eek: :hahaha:
E možda sad i kupim neki broj...e pa koliko novih informacija od tebe danas :mrgreen:

Pa poznato je da su DAN "najsrpskije" novine i da su toliko pristrasni, samo gledaju da pljunu na vlast i na državu.

To ti je isto kao sto Srbi nas nazivaju ustasama, a sa ustasama nemamo nikakve veze. Pa se niko ne ljuti.

Kako?
Pa zar niste "Crveni Hrvati"?

Zato sto se zalaze samo za interese jedne nacije, a ostale bi asimilovao kao sto su radili njegovi prethodnici.

Koji prethodnici? Komunisti?
Pa oni su izmislili crnogorsku naciju.
Od prvog popisa u knjazevini Crnoj Gori (1909.) pa do poslednjeg popisa u Kraljevini Jugoslaviji crnogorci nijesu postojali. Njih su izmislili komunisti 1945. godine a to su oberucke prihavtili crveni smradovi i komunisticki dupeuvlakaci rodom iz Crne Gore.
U mom Kolasinu su do 1945. ziveli samo Srbi, Srbi iz Crne Gore. Oni se mozda nisu slagali uvek sa zvanicnom politikom pa su se u jednom trenutku pojedinci i pobunili protiv ujedinjenja ali su uvek bili i ostali Srbi bas kao sto su to bili i njihovi djedovi. Nisu zaboravili veru i naciju. Cast, obraz i cojstvo je najsvetlija osobina svakog Srbina iz Crne Gore...a to je ono sto milogorski podrepasi nikada nece razumjeti.

Komunisti su izmislili Srbe u Crnoj Gori :thumbdown:

Slažem se. Mada, mene veoma iznervira i to što pljuju na vlast i pišu razne izmišljotine koje uopšte nijesu tačne

E pa vidis, ja to drukcije dozivljavam, kad je vlast u pitanju. To ja dozivljavam kao nemoc opozicionara da ih smijene. Pogledaj im izjave, samo kritike na racun vlasti, a sta ce kad ih smijene, o tome i ne pricaju mnogo.

Zato stalno i gube na izborima. Najlakse je kritikovati druge, no je muka pogledati u svoje dvoriste.

E pa vidis, ja to drukcije dozivljavam, kad je vlast u pitanju. To ja dozivljavam kao nemoc opozicionara da ih smijene. Pogledaj im izjave, samo kritike na racun vlasti, a sta ce kad ih smijene, o tome i ne pricaju mnogo.

Zato stalno i gube na izborima. Najlakse je kritikovati druge, no je muka pogledati u svoje dvoriste.

Slažem se s' tobom, ali me ipak iznervira kad pročitam tako nešto u novinama

Znas sto meni ustvari smeta kod tebe i kod jos par forumasa, evo sad cu ti otvoreno reci. Smeta mi cinjenica da 99% forumasa ovdje generalizuje stvari, a samo meni prigovararas zbog toga.

Ja sam se ovdje nacitao takvih bljuvotina, da ne bih povjerovao da mi je neko ispricao, i to sve na racun moje nacije, GENERALNO. I to od velikog broja korisnika sa kojima i imam normalnu komunikaciju. A tebe tad nije bilo da ispravljas krivu Drinu, no si to ignorisao, a kad ja bilo sta kazem za Srbe odmah se nadjes da kukas kako ja generalizujem. E pa vidis to je dosta subjektivno s tvoje strane.

A za razliku od tebe, ja sam znao ponekad i da stanem u odbranu nekim korisnicima koji su Srbi kad neka budala iz Crne Gore koja se deklarise kao Crnogorac dodje i pocne vrijedja te korisnike. A kod tebe to nikad nijesam primijetio, a meni prigovaras za svaku sitnicu. Nemoj, molim te, da mi solis pamet, jer sam se toga ovdje nacitao koliko hoces.
Tim forumašima, za koje pričaš, se ja ni ne obraćam, otud i ne ''reagujem''...

Misliš ono tipa ''državna zayebancija''...ako se ne varam (a ne varam se) ti si to ovdje često pisao...
Ili si to počeo tek posle maja 2006? :roll:

Ja mislim da si me permitovao sa old-mne, a mozda sam i ja ponekad tako napisao, ne sjecam se, ali da sam cesto to forsirao, to sigurno ne. A i drzavna zajednica SCG je taman tako i funkcionisala tako da naziv i nije u potpunosti pogresan.

Poslednja izmena:
Ja mislim da si me permitovao sa old-mne, a mozda sam i ja ponekad tako napisao, ne sjecam, ali da sam cesto to forsirao, to sigurno ne. A i drzavna zajednica SCG je taman tako i funkcionisala tako da naziv i nije u potpunosti pogresan.
Nisi forsirao, ali si napisao par puta. Ne brini, nisam permutovao ;)
Može biti da je SCG tako funkcionisala (a kako i ne bi, kada je njen predsjednik radio na njenu štetu), ali bih onda i ja imao mnogo naziva na funkcionisanje Crne Gore...
A i govorimo o medijima, a ne o pojedincima.
Onda bi i ti trebao da nađeš primjer gdje DAN radi protiv države...?

Nisi forsirao, ali si napisao par puta. Ne brini, nisam permutovao ;)
Može biti da je SCG tako funkcionisala (a kako i ne bi, kada je njen predsjednik radio na njenu štetu), ali bih onda i ja imao mnogo naziva na funkcionisanje Crne Gore...

Onda bi i ti trebao da nađeš primjer gdje DAN radi protiv države...?

Moguce, jer sam je i dozivljavao kao takvu. Omakne se covjeku ponekad :P Ali ja se trudim da biram rijeci da ne bih uvrijedio nekoga, priznaj :)

A za Sveta se znalo i prije no sto su ga postavili za predsjednika SCG kakve su mu bile namjere. Unutrasnje neslaganje izmjedju Srbije i Crne Gore, mu je mnogo olaksalo. Ali zanemari sve, ipak su rezultati referenduma odlucili.

A sto se tice DAN-a vec sam ti naveo primjer za ajkule.

Izvini druze, sto moram biti malo drzak, ali kome si ti nasao da pricas kako su se Kolasinci izjasnjavali, obraza ti? Ako si mislio da ces meni moci da pricas bajke, grdno si se prevario.

Na tom popisu nije bilo izjasnjavanja o nacionalnoj pripadnosti, no je to cista laz. Zivjeli su samo Srbi? U Kolasinu nije bilo srpskog uveta, a i bilo je nesto malo Muslimana, no je to nasao da mi prica neko ko se odrekao crnogorstva pre 15-tak godina. I takvi mi danas pricaju o obrazu, a necu da pricam kakav je obraz Kolasincima koji su se posrbili i koji su htjeli da zarate u Crnoj Gori prije 10 godina, jer ce mi Ligament prigovoriti kako generalizujem o necemu sto sam vidio svojim ocima. A i ne dobijaju mi se kazneni poeni.

I kazes nastali smo kao nacija 45. Pa objasni mi onda 70 000 Crnogoraca u Srbiji, zatim 3000 u BiH, 3000 u Hrvatskoj, 2500 u Makedoniji i 1500 u Sloveniji. To su isto podaci sa popisa 1948. Jesu li oni nastali dekretom komunista? Bajke su za malu djecu, a i ja i ti smo odrasli, tako da bajkama neces nista postici.

Dzaba gluvom pricati.
na popisu 1909 godine jesu se izjasnili kao pravoslavci koji govore srpskim jezikom a sve je organizovao Knjaz Nikola, Srbin. Na potonjim izborima crnogoraca nije bilo ni u promilima sve dok tu naciju nisu izmislili komunisti 1945.
U Kolasinu su vazda zivjeli SRBI, Srbi iz Crne Gore.
A one sto pominjes po Srbiji, Makedoniji ili Sloveniji..pa to je posledica komunistickog pritiska. Ili su kolonisti ili bezlicni komunisti rodom iz Crne Gora.
Cast, obraz i cojstvo su odlika Srba iz Crne Gore (I Njegos je Srbin) koji znaju ko su i sta su, koji se nisu odrekli sebe, svojih predaka i svoje nacije za razliku od isprdaka milogorskih.
Cast i bruka zive dovijeka! kako ste nastali uz podrsku Siptara, Hrvata i duvanskih dolara tako cete i nestati.

P.S. A evo ti malo crnogorske istorije:

Knjaz Nikola, 12. decembar 1906. u pismu predsjedniku Skupstine Saku Petrovicu-Njegosu povodom odluke da se Narodna Skupstina
Crne Gore preimenuje u Srpsku Narodnu Skupstinu Knjazevine Crne Gore
.

Kralj Nikola Petrovic pred postrojenom Katunskom brigadom prilikom polaska na skadarski front obratio Krstu Zrnovu Popovicu pitajuci ga:

"Kako se osjecas na ovaj dan Popovicu?"

A Krsto je odgovorio:

"Bolje nego ikad, gospodaru, u slavu srpstva i za srpsku pobjedu".

Dok je postojala jedna srpska drzava - Crna Gora, kao kontinuitet stare srpske drzave,
njene su pretenzije isle na to, da oslobodi i prisvoji svojoj teritoriji sve onos to je
bilo negda srpsko. Svi ratovi, koje je Crna Gora vodila od vladike Danila do kralja Nikole
prozeti su tom idejom

Ljige koje se izjasnjavaju kao izmisljena nacija crnogorci su bruka srpske Crne Gore, no dobro, nicija ne gori do zore!

Moguce, jer sam je i dozivljavao kao takvu. Omakne se covjeku ponekad :P Ali ja se trudim da biram rijeci da ne bih uvrijedio nekoga, priznaj :)
Istina živa :)
A za Sveta se znalo i prije no sto su ga postavili za predsjednika SCG kakve su mu bile namjere. Unutrasnje neslaganje izmjedju Srbije i Crne Gore, mu je mnogo olaksalo. Ali zanemari sve, ipak su rezultati referenduma odlucili.
Bilo je mnogo čega što je uticalo na referendum i krajnji ishod istog, ali što se mene tiče ta priča je završena...
CG nezavisna, i 32% Srba u njoj koje treba zaštiti od antisrpske klime.
A sto se tice DAN-a vec sam ti naveo primjer za ajkule.
E sad razmisli malo...da li iko može da pokrene na sudu postupak protiv DAN-a kada su te ajkule u pitanju?
I da može, kolike su šanse da bio dobio spor...stvarno se ne razumijem u pravo, ali mislim da su mu šanse 1 : 1 000 000 :mrgreen:

Dzaba gluvom pricati.
na popisu 1909 godine jesu se izjasnili kao pravoslavci koji govore srpskim jezikom a sve je organizovao Knjaz Nikola, Srbin. Na potonjim izborima crnogoraca nije bilo ni u promilima sve dok tu naciju nisu izmislili komunisti 1945.
U Kolasinu su vazda zivjeli SRBI, Srbi iz Crne Gore.
A one sto pominjes po Srbiji, Makedoniji ili Sloveniji..pa to je posledica komunistickog pritiska. Ili su kolonisti ili bezlicni komunisti rodom iz Crne Gora.
Cast, obraz i cojstvo su odlika Srba iz Crne Gore (I Njegos je Srbin) koji znaju ko su i sta su, koji se nisu odrekli sebe, svojih predaka i svoje nacije za razliku od isprdaka milogorskih.
Cast i bruka zive dovijeka! kako ste nastali uz podrsku Siptara, Hrvata i duvanskih dolara tako cete i nestati.

P.S. A evo ti malo crnogorske istorije:

Knjaz Nikola, 12. decembar 1906. u pismu predsjedniku Skupstine Saku Petrovicu-Njegosu povodom odluke da se Narodna Skupstina
Crne Gore preimenuje u Srpsku Narodnu Skupstinu Knjazevine Crne Gore
.

Kralj Nikola Petrovic pred postrojenom Katunskom brigadom prilikom polaska na skadarski front obratio Krstu Zrnovu Popovicu pitajuci ga:

"Kako se osjecas na ovaj dan Popovicu?"

A Krsto je odgovorio:

"Bolje nego ikad, gospodaru, u slavu srpstva i za srpsku pobjedu".

Dok je postojala jedna srpska drzava - Crna Gora, kao kontinuitet stare srpske drzave,
njene su pretenzije isle na to, da oslobodi i prisvoji svojoj teritoriji sve onos to je
bilo negda srpsko. Svi ratovi, koje je Crna Gora vodila od vladike Danila do kralja Nikole
prozeti su tom idejom

Ljige koje se izjasnjavaju kao izmisljena nacija crnogorci su bruka srpske Crne Gore, no dobro, nicija ne gori do zore!

Pritisak bez pobune. :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: I da ti neko jos u to i povjeruje :lol:

Srbe iz Crne Gore su stvorili bijeli komunisti 1918, a evo i izjave Sava Fatica, podpredjednika Podgoricke skuptine.
"Ja ve molim, gospodo, da stavimo na stranu istoriju Crne Gore. Što se pak tice njezine politicke istorije, ja je dijelim na dva dijela: na onu do juce i od juce. Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi"
Poslie te nelegalne i nelegitimne odluke, doslo je do krvavog obracuna, a ovo sto si ti naveo je izmisljotina. Natjerali komunisti 400 000 ljudi da se izjasne Crnogorcima, a da se niko ne pobuni, mislim...:hahaha:

Naziv Srpska narodna skupstina Crne Gore je cista izmisljotina, pogledaj Ustav Crne Gore iz 1905. godine, pa ces vidjeti koji je bio naziv za nosioca zakonodavne vlasti u Knjazevini Crnoj Gori. Savjetovao bih ti da pogledas cio Ustav, a ne samo clanove 38. i 39. posto je to akt koji Srbi uveliko izbjegavaju, jer upravo on pobija sve njihove tvrdnje.

Back