Militarija-razmena-kupovina-prodaja

Pozdrav drustvo, interesuje me jedna stvar,pa bih zeleo da mi objasnite ako mozete i znate
ps. policijski ili MUP/ovni zakoni me interesuju.
Sta vam/meni potrebno ili koji su uslovi da budes kolekcionar pravog antikvitetskog oruzja;
do koje godine spada u antikvitet???
da li postoji ogranicenje u broju oruzja???
gde mora da se cuva (osim u hladnim i mracnim prostorijama van domasaja dece kao lek ) ???
gde se prijavljuses za antikvara oruzja???
koji je zakon za uvoz takvog oruzja???
mora li biti pregled oruzja svake godine od strane policije/ MUP-a???
da li moras prijavljivati policiji svaku upotrebu takvog oruzja( streljana) ???
mora li policija da bude prisutna u takvom slucaju???
treba li ti/mi dozvola za drzanje takvog naoruzanja???
moze li takvo oruzje biti izlozeno -eksponirano u kuci???
koliki su porezi na takvo oruzje???
moras li imati posebnu prostoriju ( ne kabinet ili ormar,vetrinu) za tu vrstu oruzja???
hvala
pozdrav

Poslednja izmena:
KOJA.NS i nkvd,da li neko ima od vas ovu oznaku.Naravno original.

Prilozi

• ge.jpg
    ge.jpg
    32,7 KB · Pregleda: 14
imam 1 u svojoj kolekciji. za prodaju više imam originalnu nemačku opremu ,a replike oznaka ,jer originli oznaka su skupi za većinu naših kolekcionara,a preko aukcija su često ljudi sumnjičavi pa skuplje predmete redje kupuju,tako da mi se neisplati da ulažem u duplikate.inače pogledaj moje ponude na allegro sajtu pod imenom KOJA-NS -velikim slovima. nije tamo sve što imam u ponudi,ali ima dosta.

Zdravo KOJA.NS,gledao sam tvoje aukcije na allegro.rs.Ima interesantnih stvari,ali ono što mi treba nema.kao što sam naveo u prethodnim postovima koje me oznake zanimaju,pored njih me interesuje i ova.naravno samo originali.Što se tiče cene,to nije diskutabilno,ali mi je bitno da su originalne,po mogućstvu sa nekom dokumentacijom uz njih.ne znam vidim da je i nkvd radio nemački rajh,ali ga nešto nema,pa da ga opet pitam imaš li ti ove oznake.

Prilozi

• 33.jpg
    33.jpg
    24,5 KB · Pregleda: 11
napisao sam ti prošli put.u kolekciji imam neke stvari koje tražiš,ali te bolje stvari iz 3 rajha nisu isplative za neku trgovinu u srbiji.tako da se retko nalaze u prodaji.jer kad se postave na aukciji ljudi te tretiraju kao ludaka,a preko dostižu puno jače cene. tako da predmeti i kad se nadju ni nestignu uglavnom na aukcije nego idu preko.pozdrav

Nema odgovora,pa da pitam,medalje,odlikovanja SRJ,ima li ko,slike i ponude na mail borman145@hotmail.com kao i Unef medalja i grudna oznaka,unapred ako imate sulude cene kao na ovim raznim aukcijskim site-ovima,ne saljite,ako su razumne cene moze,sve ostalo ne zanima me.

medalja za zasluge u odbrani i bezbednosti do 15 e

medalja unef-a do 13 e

grudna oznaka unefa do 4 e

ordeni SRJ za zasluge u odbrani i bezbednosti 1-3 stepen od stepena od 25 do 45 e

ako nekome odgovara nek javi ako ne nikom ništa

Nema odgovora,pa da pitam,medalje,odlikovanja SRJ,ima li ko,slike i ponude na mail borman145@hotmail.com kao i Unef medalja i grudna oznaka,unapred ako imate sulude cene kao na ovim raznim aukcijskim site-ovima,ne saljite,ako su razumne cene moze,sve ostalo ne zanima me.

medalja za zasluge u odbrani i bezbednosti do 15 e

medalja unef-a do 13 e

grudna oznaka unefa do 4 e

ordeni SRJ za zasluge u odbrani i bezbednosti 1-3 stepen od stepena od 25 do 45 e

ako nekome odgovara nek javi ako ne nikom ništa
Sulude ili ne,to su tržišne cene!Ove cene,što ste dali bi svaki trgovac u otkupu priželjkivao!Evo po vašem spisku,koliko ja plaćam kao trgovac:

medalja za zasluge u odbrani i bezbednosti 25e

medalja unef-a 15e

grudna oznaka unefa 20e

ordeni SRJ za zasluge u odbrani i bezbednosti 1-3 stepen od stepena : I stepen 220e, II stepen 50e, III stepen 30e

Fer je da i drugi znaju realne stvari!

Ja se poštovani slažem s vašim mišljenjem u vezi cena koje ste naveli.Smatram da dokle god imate ne samo vi,već i drugi kome da prodaju po tim cenama,dotle će i ići,tako.kada se kupci zasite,cena će pasti,kao i kod svake robe,s toga ja sam samo rekao koliko bih platio,više ne jer,mi nije ni hitno i preko potrebno.ne treba mi za preprodaju,s toga mogu sa strpljenjem i da čekam,pa iako ih ne bude po toj ceni,opet nema veze,neću ih uzeti.A,koliko vidim ovde u Srbiji je tržište s militarijom zapalo u ćorsokak,i čini mi se da je prezasićeno,ipak ćemo čekati.

Ja se poštovani slažem s vašim mišljenjem u vezi cena koje ste naveli.Smatram da dokle god imate ne samo vi,već i drugi kome da prodaju po tim cenama,dotle će i ići,tako.kada se kupci zasite,cena će pasti,kao i kod svake robe,s toga ja sam samo rekao koliko bih platio,više ne jer,mi nije ni hitno i preko potrebno.ne treba mi za preprodaju,s toga mogu sa strpljenjem i da čekam,pa iako ih ne bude po toj ceni,opet nema veze,neću ih uzeti.A,koliko vidim ovde u Srbiji je tržište s militarijom zapalo u ćorsokak,i čini mi se da je prezasićeno,ipak ćemo čekati.
Kakogod,izgleda da ćete se načekati,pošto je taj period kraće trajao od SFRJ
perioda 6 puta i biće sve redje!Ljudi,koji su to dobijali su srednjih godina,tako da se nerado odriču dodeljenoh odlikovanja(u toj priči nisu naslednici iz doba SFRJ koji su zaostavštine budzašto prodavali ili bacali u kontejnere!)

Hoću sigurno,mada ne mora da znači,uzmite na primer da je dodeljeno 112 ordena,samo,kriza je,neko će ga prodati da bi namakao novac,u vremenu koje nadolazi,ili ako vi nabavljate medalju za zasluge u odbrani i bezbednosti po 25 e a prodaju se za 55 e,i koliko ih je iskovano a nije dodeljeno,profit je i više od 100 posto,samo kalkulišem.Sa takvim cenama i tržište opada,videćemo,ima jedan potpukovnik koji će mi ustupiti orden,za štap za pecanje,tako da ako se potraži može se i naći.ne valja ugradnja preko 100 posto nikako,ne kažem za vas kažem uopšteno.

Back