Militarija-razmena-kupovina-prodaja

Sajam antikviteta tokom vikenda u hotelu "Slavija"
Blic - Pre 6 sati
Međunarodni sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta biće održan tokom vikenda u beogradskom hotelu "Slavija", a očekuje su više od 160 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Na sajmu koji će biti otvoren od 10 do 16 sati, očekuje se velika ponuda svih vrsta antikviteta, unikatnih i umetnickih predmeta, kao što je komadni namestaj, srebro, bronza, satovi, umetničke slike, ikone, porcelan, staklo...

Svi posetioci sajma imaju pravo besplatne procene za sve donesene eksponate kao i sve informacije o literaturi, restauraciji i nacinu bavljenja hobijem i antikvitetima.

Tanjug

Da,li u okviru ovoga sajma,je i sajam militarije u Srbiji.

Sajmovi te vrste se održavaju svakog vikenda u Slaviji,osim u julu i avgustu.Na njima ima samo par izlagača,koji u ponudi imaju predmete vezane za faleristiku(medju njima je i moja malenkost).Što se tiče medjunarodnog karaktera,dodje par ljudi iz par ambasada i to je sve.Glavni sajam vezan za numizmatiku i faleristiku sa medjunarodnim karakterom je bio početkom juna u organizaciji SRPSKOG NUMIZMATIČKOG DRUŠTVA,sledeći je početkom oktobra.Klasičan sajam militarije ne postoji u Srbiji.Sajam te vrste je pre par meseci bio u Sloveniji(neko manje mesto kod Gorice).Nadam se,da sam bio od pomoći?!

http://www.yumilitary.net

Šteta što nema,namenskog sajma militarije u Srbiji,kao u Hrvatskoj u ludbergu,ili na zapadu.Gledao sam te Pik.ba i Pik.rs,jesu li tamo prevaranti,ili je to ozbiljniji site.mene su na Limundu prevarili,neki član sa nickom pukovnik iz Ade,da sad ne spominjem puno ime i prezime.pošto ne živim u Srbiji,žalio sam se Limundu,ali se sve svelo,kako bih rekao na legalizovanu prevaru.Nakon toga sam ugasio nelog,i nekako nemam baš sad više poverenja u srpske aukcijske prodaje.

Taj tip,o kome sam pisao,što me je prevario je baš iz inostranstva(živi u Švajcarskoj).Mnogi su se dosad žalili na Stevana Horvata(Pukovnik),mada ja nisam imao dosad probleme sa njim.Što se tiče Limunda,ja sam tamo pod istim nikom i imam blizu 1000 pozitivnih ocena,tako da je sve to individualno!Slao sam predmete širom Evrope i ljudi su redovno dobijali!Malo slanje u inostranstvo otežava obavezan carinski pregled,koji poskupljuje poštarinu,šta je tu je!!!

http://www.yumilitary.net

Ako je neko zainteresovan, imam mauzerov bajonet - vojska kraljevine SHS - Bajonet M48 fino ocuvan, cena prava sitnica 2500 dinara. Mozemo i da se dogovorimo ;)
Ima patinu, male tragove rdje - sve je moguce dovesti u fabricko stanje uz vrlo mali trud - naravno, ko to zeli. Po meni, ovo je njegov prirodan izgled.

64jmaa.jpg

20a2on6.jpg
,
2ntfcdv.jpg

9gx3yx.jpg

Sve je original na njemu - sve sa istim brojem - ni iz fabrike nisu takvi izlazili ;)
Kozni visak je solidno ocuvan. Duzina seciva je 251 mm, duzina kanije 260 mm.

Izuzetna prilika - nemojte oklevati - za koji mesec ce nova godina, pa obradujte sebe. ;)

Pozz

Evo imam nešto zanimljivo po simpatičnoj ceni. Ako ste zainteresovani možemo i da se cenkamo - null problemo. :zcepanje:
Bajonet M70

Izuzetno dobar vojnički nož sa mnogo mogućnosti, proizveden za JNA.
Oštrica 15cm. Na kraju drške ima metalni deo koji se može koristiti kao čekić – u kombinaciji sa futrolom, kao i za razbijanje stakla, itd. U kombinaciji sa futrolom može da se koristi kao sečice za žicu. Nazubljeni deo oštrice je odličan kao testera. Futrola je od jake plastike.

Sve u svemu, izuzetan I kao oprema za kampovanje, preživljavanje, itd…
Cena 1750 dinara - više nego povoljno – novi noževi znatno slabijih karakteristika su znatno skuplji. Imam još jedan koji je malo lošije očuvan - ali je isto dobar, dao bih ga za 1550 dinara.

Beograd

Back