Gledao sam sinoc utakmicu, i sad posto sam ih odgledao desetak mogu na neki nacin da zaokruzim vidjeno.
Milicic ce verovatno(na moju zalost) ostati u Minesoti.
Odnos publike prema njemu, trenera, igraca koji sve cesce loptu daju njemu, mi govori da ce Minesota Milicicu dati ponudu daleko iznad bilo kakve moguce ponude u Evropi, te je Milicic nece ni moci odbiti.
Za vreme sinocnih 13 minuta koje je proveo u igi Vejd je bio na 4 poena(tako ga je zakucao u jednom ulazu da mu nije ni palo na pamet da ulazi pod kos).Cim je Milicic izasao, kao da se odbrana Minesote raspala.Vejd je za kratko vreme(neka tri minuta cini mi se) dao 12 poena od toga 10 iz cistog ulaza.U drugom poluvremenu je takodje radio sta hoce, niko nije ni pokusao da ga zaustavi.
Dalje......Napadacki je Milicic jos uvek dosta oslonjen na levi poluhorog, ali ja licno mislim iz razloga sto je najsigurniji u njega.Tkaodje, ono kako ga Milicic izvodi je prakticno neodbranjivo, i da li ce biti kos ili ne uopste ne zavisi od odbrane, nego od samog Milicica.
Lopta u napadu skoro uvek krece od njega, i skoro svaki napad pocinje dodavanjem lopte njemu, koju on kasnije distribuira saigracima(izuzetak je kada na drugoj strani Lowe ili Dzeferson igraju dva na dva, ili kada neko krene u solo akciju).Primecujem takodje(vi cete naravno to opet pripisati mojoj neobjektivnosti) da u velikoj vecini slucajeva Milicicev povratni pas uvek gadja NAJBOLJE postavljenog saigraca, te da se akcije Minesote veoma cesto zavrsavaju posle tog pasa, ili eventualno jos jednog.
Ima takodje veoma dobre kretnje u napadu, oslobadjanja strane, zagradjivanja igraca, otvaranja iz bloka.
O odbrani ne treba ni da pricam jer je igra perfektno, bar za Minesotu.
Jos uvek ima problem zato sto se u NBA nekim igracima tolerise mnogo vise nego drugima, te mu jos uvek sviraju takve gluposti koje ne bi ni pomislili da sviraju nekim drugim centrima.Ali je to problem igara, konstantnosti, imena, i ako bude imao dobru minutazu i to ce se promeniti.
Veoma je primetno da komentatori na utakmicama prakticno samo o njemu pricaju, i to uglavnom veoma afirmativno.
Jos bih nesto rekao , za Pavlovica.
Jeste da nije tema , ali je odlicna paradigma bas Milicicevoj prici.
Igrac koji je u Klivlendu u finalnoj seriji plejofa imao prosek preko 20 minuta u igri, ne igra u Minesoti.
Taman da vi "poznavaoci" kazete kako ne zna nista i kako je los igrac.
Nazalost, i tada bi pogresno procenili.
Vidi se da je zeljan igre, da grize na mecevima, da ponekad namerno siluje loptu jer ima malu minutazu.
Ali je takodje veoma primetno da igra kosarku, da je skolovan igrac, i da mu samo fali konstantnosti u igri.
Cak bih rekao da od kada je Milicic poceo da dobija veliku minutazu, i od kada lopta sve cesce ide na njega, da i Pavlovic igra vise, sto je takodje zasluga Milicicevog pregleda igre i dobrih i upotrebljivih pasova saigracima.