То да се након великог рата десио бејби бум те да би то ваљда требао бити аргумент да се демографски раст 1921-31 и тај тренд није могао наставити послије 1931-е, је преслободна и неозбиљна тврдња, и коју на жалост као аргумент користе и неки у "нарученим" расправама, све са циљем како би доказали да 1941-е бјеше мања популација, па самим тим и да је био мањи број жртава, очигледно је и са којих адреса иду та оспоравања и тенденција умањивања броја жртава.
А када су Срби у питању и никако смислена, Срби су доживјели демографску катастрофу у великом рату, младост је изгинула, и ту када вам дефинитивно фали популације фертилног раздобља говорити о бејби буму није разумно, напротив, нација се након демографске катастрофе тек почела обнављати, требају проћи године да се обнови, значајнији демографски скок се могао десити крајем 1930их када су генерације рођене након рата достигле фертилну зрелост,
Демограф Долфе Вогелник је био чврстог става да се демографски скок управо из наведеног разлога десио крајем 1930их, и рачунао је да је прираштај (за цијелу Југославију) 1,86-2,13% годишње.
Што се тиче периода 1941-45 ту сигурно раст није био како је пројектовано и сигурно не прати тренд прије 1941-е, но та разлика јесу демографски губици због умањеног фертилитета узрокованог ратним околностима.
Када сам у посту дао прорачун демографских губитака и жртава међу Србима у НДХ, дао сам и детаљно образложење, водиља ми није, а то јесте многима водиља и овом Милановићу, да број жртава буде већи или мањи (камо пусте среће да је мањи), већ искључиво боље сагледавање теме и доћи до закључка што ближе истини.
На сваку разумну примједбу ћу покушати дати одговор, али расплитање у инфантилном разглабању, посебно ако опоненту није циљ боље сагледавање теме већ понављати пропагандну мантру углавном из лијепе њихове, никуда не води.