Od jula manje plate u Nemačkoj

Некад је Њемац био бесан. Није знао шта ће са парама.

Ја сам чуо приче да је Њемац штедљив, а пара кол'ко волиш. Па, још и ради стално прековријемено, да намакне још пара.

Па то што намакне, а он за викенд попије јер нема више гдје да троши.

Попије толико, да се до јутра вуцара по асвалту, па опет не зна шта ће са парама.

А онда је Рус заврнуо гас.

Nisam znao da je Ukrajina nemacka pokrajina.

Koliko znam Putin nije objavio rat Nemackoj niti napao Nemacku. To sto Nemacka zbog Ukrajine ne zeli da trguje vise sa Rusijom je sada njen licni problem.

Zbog toga nemacki radnik umire i propada i zivi nikad gore.

Snaga Evrope dolazi od zajedništva i solidarnosti. Pošto je u pitanju veći broj manjih država, to je jedini način da se opstane u konkurentnom svetu. Ako bi se oni razbili na način koji predlažeš - "šta me briga za komšije, ja gledam svoja posla", svi bi brzo propali. I to je jasno svima koji imaju više od gram mozga. Zato se svi drže zajedno i zato je Putinovo bacanje bombi po jednoj evropskoj državi shvaćeno kao pretnja za sve i zato je usledio solidaran odgovor. Disciplinovanje manjih država silom je nešto što postoji od nastanka sveta do danas, ali se prosto ne radi u dvorištu druge sile. Takav Putinov potez je nepromišljen i veoma glup. Na njemu je da prestane da radi to što radi.

Back