Милановић: Жртава у Јасеновцу било je мање, а Београд снима лоше филмове

Тога ће свакако бити.
Ја говорим о ситуацији у којој ће "велики", приморани да некога "жртвују"- изабрати Хрвате.
Сви видимо како се брзо мења ситуација у свету, у какве проблеме улази запад, на челу са САД, како Кина и Русија полако али сигурно преузимају примат у свету и следствено томе- могућ је сваки сценарио.
Не кажем да ће га свакако бити; али, веома је неопрезно и чак глупо тврдити да је он немогућ...

To ti je razlika između velikih (značajnih) i malih (beznačajnih) naroda, odnosno onih sa dugom istorijom i drugih sa novokomponovanom. Prvi znaju da se stvari menjaju, makar i u najbanalnijem mogućem smislu koji glasi "sve teče, sve se menja", dok drugi misle da je sadašnji momenat zamrznut u vremenu i da se nikad neće promeniti. Naša je sreća što pripadamo prvoj kategoriji, a njihova žalost što su u drugoj.

Такав годишњи прираштај смо имали у периоду 1921-31.године, 22% међу Србљем. Ако неко (демограф, историчар или било ко) изнесе прорачун у којем као основ узима да је прираштај у перуиоду1931-41 двоструко мањи, најмање што очекујем је образложење како је дошао до таквог полазног основа.

Узгред, приложио си део расправе на овој страници file:///C:/Users/win7/AppData/Local/Temp/10_ZERJAVIC_CSP_3_1992.pdf (ако неком не отвара линк нека копира адресу па тако отвори), стр.150. Било би добро да приложени део текста ставиш у цитат, спојлер или на други начин означиш да то није твој текст него преузет (мени није проблем, знам о чему се ради, али ради других форумаша).

У тој расправи и Вогелник као основ код пројектованог прираштаја узима годишњи прираштај 1,86-2,13% (који сам и ја у прорачуну узео) а што аутор расправе оспорава. Образложење које је дао (узгред зарад прецизности демографски раст у периоду 1921-31 за цијелу Југославијује износио је 16,26%, а када су Срби засебно у питању 22%) барем када су Срби у питању да се 1921-31 десио "бејби бум" и да се тај тренд није могао наставити послије 1931-е није разумно, Срби су доживјели демографску катастрофу у великом рату, младост је изгинула, бејби бум се међу Србима није могао десити послије великог рата, већ крајем 1930их када су генерације рођене након рата достигле фертилну зрелост, односно када се нација почела обнављати.
Олако се оспорава Вогелников прорачун, по мени без ваљаних аргумената.
Vogelnik je odmah demantiran jer nije naveo na osnovu čega tvrdi nešto za što ga demografski podaci po godinama do drugog svjetskog rata demantiraju. Znači nema nevidljivih Srba koji su stradali i iznenada se pojavili na popisu žrtava.
Te nevidljive Srbe ne potvrđuje nijedan od popisa žrtava.

Uz to podaci koje si naveo u tabeli nisu točni jer je u BiH 1948. popisano preko 1.1 milijun Srba, čak i kad oduzmemo 10-20 000 muslimana koji su se izjasnili Srbima na popisu.

Pitanje je i zašto je taj veliki priraštaj kod Srba iznenada nestao u miru čim je popis stanovništva 1948. obavljen, ako je stoički rastao afričkim tempom u ekonomskim krizama tridesetih godina i svjetskom ratu sa velikim stradanjima u prvoj polovici četrdesetih ?

Uz to podaci koje si naveo u tabeli nisu točni jer je u BiH 1948. popisano preko 1.1 milijun Srba, čak i kad oduzmemo 10-20 000 muslimana koji su se izjasnili Srbima na popisu.
Дао сам у посту образложење.
Pitanje je i zašto je taj veliki priraštaj kod Srba iznenada nestao u miru čim je popis stanovništva 1948. obavljen, ako je stoički rastao afričkim tempom u ekonomskim krizama tridesetih godina i svjetskom ratu sa velikim stradanjima u prvoj polovici četrdesetih ?
Није то само за Србе својствено. Сличне тенденције и процесе имамо и код других европских народа, код којих смо имали добар демографски прираштај у првој половини ХХ вијека, барем оно вријеме које није захваћено ратом, и нагли пад прираштаја у другој половини ХХ вијека.
Разлога је вјероватно више, нагла индустријализација, урбанизација, еманципација, нови вриједносни систем гдје су поремећени приоритети и још подоста тога, но то би тражило баш опширнији осврт, па и засебну тему.

Vogelnik je odmah demantiran jer nije naveo na osnovu čega tvrdi nešto za što ga demografski podaci po godinama do drugog svjetskog rata demantiraju. Znači nema nevidljivih Srba koji su stradali i iznenada se pojavili na popisu žrtava.
Te nevidljive Srbe ne potvrđuje nijedan od popisa žrtava.

Taj je broj značajno veći.

:eek::hahaha1::hahaha1::hahaha1: :vudu::vudu::vudu:
Ezv8ZHMXoAE1oEC

Занимљивост:
Први Хрватски Корпус НОВЈ 1943. године је бројао: 5900 Срба 400 хрвата и других националности
6. Личка дивизија - 96% Срба
7. Банијска дивизија - 92% Срба
8. Кордунашка дивизија - 95% Срба

12. Славонска дивизија - 85% Срба итд.

Такав годишњи прираштај смо имали у периоду 1921-31.године, 22% међу Србљем. Ако неко (демограф, историчар или било ко) изнесе прорачун у којем као основ узима да је прираштај у перуиоду1931-41 двоструко мањи, најмање што очекујем је образложење како је дошао до таквог полазног основа.

Узгред, приложио си део расправе на овој страници file:///C:/Users/win7/AppData/Local/Temp/10_ZERJAVIC_CSP_3_1992.pdf (ако неком не отвара линк нека копира адресу па тако отвори), стр.150. Било би добро да приложени део текста ставиш у цитат, спојлер или на други начин означиш да то није твој текст него преузет (мени није проблем, знам о чему се ради, али ради других форумаша).

У тој расправи и Вогелник као основ код пројектованог прираштаја узима годишњи прираштај 1,86-2,13% (који сам и ја у прорачуну узео) а што аутор расправе оспорава. Образложење које је дао (узгред зарад прецизности демографски раст у периоду 1921-31 за цијелу Југославијује износио је 16,26%, а када су Срби засебно у питању 22%) барем када су Срби у питању да се 1921-31 десио "бејби бум" и да се тај тренд није могао наставити послије 1931-е није разумно, Срби су доживјели демографску катастрофу у великом рату, младост је изгинула, бејби бум се међу Србима није могао десити послије великог рата, већ крајем 1930их када су генерације рођене након рата достигле фертилну зрелост, односно када се нација почела обнављати.
Олако се оспорава Вогелников прорачун, по мени без ваљаних аргумената.
Još nije zabilježeno da stanovništvo u ratu ima povećan natalitet, a i sve statistike pokazuju usporavanje u tridesetima i četrdesetima.
Također se ne uzimaju u obzir unutrašnje migracije nakon rata tj. kolonizacija Vojvodine.
Oko 45 000 Srba iz Hrvatske se preselilo u Vojvodinu i oko 10 000 odselilo iz Jugoslavije uslijed bijega pred komunistima.
Srba je na popisu 1948. za milion više nego na zadnjem popisu 1931. što bi bilo nemoguće daje stradalo kako se navodi preko milion Srba.

:eek::hahaha1::hahaha1::hahaha1: :vudu::vudu::vudu:
Ezv8ZHMXoAE1oEC

Занимљивост:
Први Хрватски Корпус НОВЈ 1943. године је бројао: 5900 Срба 400 хрвата и других националности
6. Личка дивизија - 96% Срба
7. Банијска дивизија - 92% Срба
8. Кордунашка дивизија - 95% Срба

12. Славонска дивизија - 85% Срба итд.
O bravo, znači čitavih 5 divizija od ukupno 16 iz Hrvatske su imale srpsku većinu, neke barem neko vrijeme. :lol:

O bravo, znači čitavih 5 divizija od ukupno 16 iz Hrvatske su imale srpsku većinu, neke barem neko vrijeme. :lol:
Лепо ти пише већина од 85% и више, наравно да су и у осталим дивизијама углавном Срби били већина ко би други?

Лепо ти пише већина од 85% и више, наравно да су и у осталим дивизијама углавном Срби били већина ко би други?
Pet divizija iz većinski srpskih krajeva, ne Makedonci bi trebali biti većina.
Još jedanaest divizija iz ostalih krajeva Hrvatske gdje su Hrvati bili ogromna većina.
Da sad nejdemo u detalje da te po nazivu divizije su do u 1944. većinom jačine maksimalno obične brigade, brigade bataljuna itd.
Trebalo je valjda zaplašiti neprijatelja kolika sila udara na njega.

Pet divizija iz većinski srpskih krajeva, ne Makedonci bi trebali biti većina.
Još jedanaest divizija iz ostalih krajeva Hrvatske gdje su Hrvati bili ogromna većina.
Da sad nejdemo u detalje da te po nazivu divizije su do u 1944. većinom jačine maksimalno obične brigade, brigade bataljuna itd.
Trebalo je valjda zaplašiti neprijatelja kolika sila udara na njega.
Дакле гледао сам сад 4 од ових 5 набројаних дивизија постојале су у Хрватској од 1942 остале хрватске дивизије настају 1943 и 44...можда ти то нешто говори...

Дакле гледао сам сад 4 од ових 5 набројаних дивизија постојале су у Хрватској од 1942 остале хрватске дивизије настају 1943 и 44...можда ти то нешто говори...
To je jasno. U Srbiji sve nastaju krajem 1944. početkom 1945.

U Hrvatskoj većinski hrvatske divizije od početka 1943., većinski srpske od kraja 1942.
Ipak divizija od 2300 vojnika :lol:

U Hrvatskoj većinski hrvatske divizije od početka 1943., većinski srpske od kraja 1942.

Možda zato što se u Srbiji borio drugi pokret otpora, za razliku od Hrvata među kojima je jedini otpor pružalo cveće (ne mešati sa "cvijećem) bačeno na nemačke tenkove :kafa:

Muslimane? :lol:
Ajd vikend je pa ti je pijanstvo oprošteno.

Pričamo o ciframa, genije, a ne o nacionalnosti. U prevodu, cifra muslimana koji su se izjašnjavali kao Srbi u sebi sadrži cifru Srba koje su poklali roditelji ovde prisutnog tvog suseljanina, pa puta sto :kafa:

Да у Србији су већина били у другом, правом покрету отпора Четницима и борили се за свог Краља као што су већина Хрвата били у Усташама и били уз Хитлера...

Да у Србији су већина били у другом, правом покрету отпора Четницима и борили се за свог Краља као што су већина Хрвата били у Усташама и били уз Хитлера...
Hm većina??

Па већина до 1943 после се не рачуна...где су били ти Хрвати док су усташе клале Србе по ндх... били су у домобранима и ћутали...само су се Срби борили против усташа тих дана...

Back