Milan St. Protić

Нисам ово гледао, ево погледаћу. Али тешко ми је поверовати да Протић некога може разбити. Нарочито проф.Милоша Ковића. Обично је он полупан. Јесте да звучи набијен историографским подацима, начитан, па онда мало користи прадеду, па мало дипломатско искуство, па француско образовање, па познавање језика, али све то заједно и још понешто га никако не чини родољубом. И прадеда му је лепо отсликан у књизи Милана Ж.Живковића "Пуковник Апис" када су се у сред Великог рата обрачунавали са српским родољубима у монтираном Солунском процесу.

Нисам ово гледао, ево погледаћу. Али тешко ми је поверовати да Протић некога може разбити. Нарочито проф.Милоша Ковића. Обично је он полупан. Јесте да звучи набијен историографским подацима, начитан, па онда мало користи прадеду, па мало дипломатско искуство, па француско образовање, па познавање језика, али све то заједно и још понешто га никако не чини родољубом. И прадеда му је лепо у књизи Милана Ж.Живковића "Пуковник Апис" када су се у сред Великог рата обрачунавали са српским родољубима у монтираном Солунском процесу.
А Ковићев деда може само у неком партизанском зборнику да буде "отсликан".

А Ковићев деда може само у неком партизанском зборнику да буде "отсликан".

Пусти сада Ковића. Ти би уместо о Протићу сада радије о Ковићу. Отвори тему о њему. А Протићи су се у својим критикама фокусирали углавном на србе. Погледај детаљније, и Милану су највећи зликовци срби, и како запени када помене неке од вођа који њему нису по вољи. Уосталом, човек је на кратко изронио и брзо опет нестао са политичке сцене. И није једини, има много начитаних који нису за политику или да воде земљу.

milan-st-protic-1.jpg

Koji je fazon sa ovim čovekom? Zašto se toliko često pojavljuje u javnosti u zadnje vreme, i to Marić ga često zove u Ćirilicu? I govori sve češće o Kosovu...da ga ne gura Vučić, da opravda zaokret politike prema Kosovu?

Vidim ima dosta poštovalaca na Forumu Krstarice. Voleo bih da iznesu svoji sud o ovom političaru (stav dulesrbende me posebno interesuje). Na čemu se zasniva njegova priča da je Milošević mogao biti zamenjen za Kosovo? Otkud priča o tome da može 600.000 Srba da se pojavi na kosovskim biralištima, tj. da zato referendum kosovski Albanci ni ne žele? Ako je tako, zašto se nije pojavila takva mobilizacija u vreme crnogorskog referenduma za nezavisnost, 2006. godine, ako je tako nešto ikada bila realna mogućnost? Da li Protić želi da ojača povratak Srba na Kosovo i Metohiju, ili da ohrabri integraciju u kosovsku državu?

U kojoj je političkoj opciji ovaj čovek, ako iko zna? Zadnji put kada sam ga video jeste iz vremena Demohrišćanske stranke Srbije, koja više ne postoji, jer je ne tako davno kolektivno pristupila Pokretu obnove Kraljevine Srbije; jednoj od stranaka koje se nalaze u aktuelnoj vlasti. Protić reče borio sam se 1990-ih i borim se i dalje. A kako se bori? Kroz koju organizaciju?
]

Паметан чове. Образован, реалан и мислим да је искрени родољуб. Е сад, има и он својих заблуда и грешака, али један је од памњтнијих људи у Србији.

Што се тиче дуела са Зарковиће, растурио је Зарковића који није понудиуо ниједан аргумент, само чисту галаму, дерњаву и неке небулозне тврдње. Без обзира на све своје грешке које има, Протић је за њега господин.

То што је био гост у Ћирилици не мора одмах да значи да ради за СНС. Али и да јер тако, добро је да овај народ чује паметне и реалне речи, без обзира да ли је то за рачун ове или оне власти.

Ето, то је моје мишљење.

- - - - - - - - - -

Nego, i mene interesuje šta DuleLDP kaže na sve ovo.

Не, они кокетирају са комунизмом, тако да су они неприхватљива опција. ;)

Нисам ово гледао, ево погледаћу. Али тешко ми је поверовати да Протић некога може разбити. Нарочито проф.Милоша Ковића. Обично је он полупан. Јесте да звучи набијен историографским подацима, начитан, па онда мало користи прадеду, па мало дипломатско искуство, па француско образовање, па познавање језика, али све то заједно и још понешто га никако не чини родољубом. И прадеда му је лепо отсликан у књизи Милана Ж.Живковића "Пуковник Апис" када су се у сред Великог рата обрачунавали са српским родољубима у монтираном Солунском процесу.

Ne može da se meri s Kovićem u naučnom smislu nikako, valjda je to svima jasno.

Ne može da se meri s Kovićem u naučnom smislu nikako, valjda je to svima jasno.

Ковића, иако се не слажем са њим, јако ценим. Зашто? Мислим да је родољуб и добар историчар. Али, ценим његову искреност. Јако ценим искреног човека, који није демагог већ стварно верује у оно што говори. Ковић је тај.

И Ковић и Протић су се, у многим стварима сложили у оном љиховом дуелу. И тај део је мени најинтерсатнији. А људи некако више гледају места где су се разилазили, а заобилазе она где су се сложили.

Ковића, иако се не слажем са њим, јако ценим. Зашто? Мислим да је родољуб и добар историчар. Али, ценим његову искреност. Јако ценим искреног човека, који није демагог већ стварно верује у оно што говори. Ковић је тај.

И Ковић и Протић су се, у многим стварима сложили у оном љиховом дуелу. И тај део је мени најинтерсатнији. А људи некако више гледају места где су се разилазили, а заобилазе она где су се сложили.

Moja opaska uopšte nije oko njihovih polemičkih sposobnosti ili političkih stavova, već proste činjenice da je Ković celoživotnim obrazovanjem istoričar koji se time bez prestanka do današnjeg dana profesionalno i bavi. Ne može Protić biti bolji od njega, izuzev nekako Kovićevom greškom i aljkavošću.

Moja opaska uopšte nije oko njihovih polemičkih sposobnosti ili političkih stavova, već proste činjenice da je Ković celoživotnim obrazovanjem istoričar koji se time bez prestanka do današnjeg dana profesionalno i bavi. Ne može Protić biti bolji od njega, izuzev nekako Kovićevom greškom i aljkavošću.

Ок, а ја сам рекао зашто ценим Ковића...поред знања свбакако, ценим га и због његове искрености, то што је искрен родољуб.

Ок, а ја сам рекао зашто ценим Ковића...поред знања свбакако, ценим га и због његове искрености, то што је искрен родољуб.

A tebi ništa nije čudno št se, odjednom, sada baš, Protić aktuelizovao? Je li on želi da se vrati u politiku, možda?

Da li uopšte znaš, pitam jer me interesuje, danas član vladajuće stranke?

A tebi ništa nije čudno št se, odjednom, sada baš, Protić aktuelizovao? Je li on želi da se vrati u politiku, možda?

Da li uopšte znaš, pitam jer me interesuje, danas član vladajuće stranke?

Рекао сам већ све у вези са тим, не занима ме јел он сад у СНС или су га они ,,активирали"- добро је да људи чују отрежњујућу и паметну реч, без обзира са чије стране долазила.

Рекао сам већ све у вези са тим, не занима ме јел он сад у СНС или су га они ,,активирали"- добро је да људи чују отрежњујућу и паметну реч, без обзира са чије стране долазила.

Pa ovo nije pdf Istorija, već Politika. Mene interesuje da li je on i u kom trenutku napustio DHSS, a koji je, ako se sećaš, kolektivno pristupio POKS-u.

Чиста дилеја.

- - - - - - - - - -

И велики *******!

- - - - - - - - - -

Не може ******* да буде родољуб јбга. Такви су само за Голи Оток!

Не знам стварно. Зашто је то битно?

Ovako, me interesuje čisto.

A sada i da pojasnim dojam. Desile su se dve stvari:
1) Založio se za humano preseljenje stanovništva kao Šešelj, i to praktično u isto vreme kada je Šešelj počeo govoriti o tome
2) Rekao je da Srbi demografski ne mogu ni jug da štite i u suštini ide na priču Vučića i Šešelja da Albanci možda i Vranje uzmu

Sve bih ja mogao da shvatim, pa i potpunu koincidenciju u slučaju prvog, ali kada je počeo da priča o pumpama duž autoputa? I kako Albanci napreduju sa juga...

Ne sumnjam ja da je on jedan vrlo pametan i načitan čovek. To se, prosto, vidi i uvek se i videlo ranije. Kao što i znam da uz Vučića nisu sve samo neki neobrazovani prostaci (ma koliko na momente izgledalo drugačije).

Паметан чове. Образован, реалан и мислим да је искрени родољуб. Е сад, има и он својих заблуда и грешака, али један је од памњтнијих људи у Србији.

Што се тиче дуела са Зарковиће, растурио је Зарковића који није понудиуо ниједан аргумент, само чисту галаму, дерњаву и неке небулозне тврдње. Без обзира на све своје грешке које има, Протић је за њега господин.

То што је био гост у Ћирилици не мора одмах да значи да ради за СНС. Али и да јер тако, добро је да овај народ чује паметне и реалне речи, без обзира да ли је то за рачун ове или оне власти.

Ето, то је моје мишљење.

- - - - - - - - - -

Не, они кокетирају са комунизмом, тако да су они неприхватљива опција. ;)

Hahahahahaah :hahaha: Reci da se salis molim te :mrgreen:

Back