комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
Протић је у овој емисији разбио фашисту Ковића.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А Ковићев деда може само у неком партизанском зборнику да буде "отсликан".Нисам ово гледао, ево погледаћу. Али тешко ми је поверовати да Протић некога може разбити. Нарочито проф.Милоша Ковића. Обично је он полупан. Јесте да звучи набијен историографским подацима, начитан, па онда мало користи прадеду, па мало дипломатско искуство, па француско образовање, па познавање језика, али све то заједно и још понешто га никако не чини родољубом. И прадеда му је лепо у књизи Милана Ж.Живковића "Пуковник Апис" када су се у сред Великог рата обрачунавали са српским родољубима у монтираном Солунском процесу.
родољубима у монтираном Солунском процесу.
Rodoljubima koji su ubili svog kralja. Seems legit.
А Ковићев деда може само у неком партизанском зборнику да буде "отсликан".
![]()
Koji je fazon sa ovim čovekom? Zašto se toliko često pojavljuje u javnosti u zadnje vreme, i to Marić ga često zove u Ćirilicu? I govori sve češće o Kosovu...da ga ne gura Vučić, da opravda zaokret politike prema Kosovu?
Vidim ima dosta poštovalaca na Forumu Krstarice. Voleo bih da iznesu svoji sud o ovom političaru (stav dulesrbende me posebno interesuje). Na čemu se zasniva njegova priča da je Milošević mogao biti zamenjen za Kosovo? Otkud priča o tome da može 600.000 Srba da se pojavi na kosovskim biralištima, tj. da zato referendum kosovski Albanci ni ne žele? Ako je tako, zašto se nije pojavila takva mobilizacija u vreme crnogorskog referenduma za nezavisnost, 2006. godine, ako je tako nešto ikada bila realna mogućnost? Da li Protić želi da ojača povratak Srba na Kosovo i Metohiju, ili da ohrabri integraciju u kosovsku državu?
U kojoj je političkoj opciji ovaj čovek, ako iko zna? Zadnji put kada sam ga video jeste iz vremena Demohrišćanske stranke Srbije, koja više ne postoji, jer je ne tako davno kolektivno pristupila Pokretu obnove Kraljevine Srbije; jednoj od stranaka koje se nalaze u aktuelnoj vlasti. Protić reče borio sam se 1990-ih i borim se i dalje. A kako se bori? Kroz koju organizaciju?
]
Nego, i mene interesuje šta DuleLDP kaže na sve ovo.
Нисам ово гледао, ево погледаћу. Али тешко ми је поверовати да Протић некога може разбити. Нарочито проф.Милоша Ковића. Обично је он полупан. Јесте да звучи набијен историографским подацима, начитан, па онда мало користи прадеду, па мало дипломатско искуство, па француско образовање, па познавање језика, али све то заједно и још понешто га никако не чини родољубом. И прадеда му је лепо отсликан у књизи Милана Ж.Живковића "Пуковник Апис" када су се у сред Великог рата обрачунавали са српским родољубима у монтираном Солунском процесу.
Ne može da se meri s Kovićem u naučnom smislu nikako, valjda je to svima jasno.
Ковића, иако се не слажем са њим, јако ценим. Зашто? Мислим да је родољуб и добар историчар. Али, ценим његову искреност. Јако ценим искреног човека, који није демагог већ стварно верује у оно што говори. Ковић је тај.
И Ковић и Протић су се, у многим стварима сложили у оном љиховом дуелу. И тај део је мени најинтерсатнији. А људи некако више гледају места где су се разилазили, а заобилазе она где су се сложили.
Moja opaska uopšte nije oko njihovih polemičkih sposobnosti ili političkih stavova, već proste činjenice da je Ković celoživotnim obrazovanjem istoričar koji se time bez prestanka do današnjeg dana profesionalno i bavi. Ne može Protić biti bolji od njega, izuzev nekako Kovićevom greškom i aljkavošću.
Ок, а ја сам рекао зашто ценим Ковића...поред знања свбакако, ценим га и због његове искрености, то што је искрен родољуб.
A tebi ništa nije čudno št se, odjednom, sada baš, Protić aktuelizovao? Je li on želi da se vrati u politiku, možda?
Da li uopšte znaš, pitam jer me interesuje, danas član vladajuće stranke?
Рекао сам већ све у вези са тим, не занима ме јел он сад у СНС или су га они ,,активирали"- добро је да људи чују отрежњујућу и паметну реч, без обзира са чије стране долазила.
Pa ovo nije pdf Istorija, već Politika. Mene interesuje da li je on i u kom trenutku napustio DHSS, a koji je, ako se sećaš, kolektivno pristupio POKS-u.
Чиста дилеја.Ок, а ја сам рекао зашто ценим Ковића...поред знања свбакако, ценим га и због његове искрености, то што је искрен родољуб.
Не знам стварно. Зашто је то битно?

Osvježenje je slušati ljude koji znaju da se izraze, koji znaju gramatiku i interpunkciju.
Mislim da vam je on najjači lik na čitavoj sceni. Ali od dolaska Karađorđevića ovakvi se u Srbiji tjeraju.
Pa jesi li ti uopšte poslušao njegove stavove?![]()
Nije od Karađorđevića, već od 1945. godine.
Паметан чове. Образован, реалан и мислим да је искрени родољуб. Е сад, има и он својих заблуда и грешака, али један је од памњтнијих људи у Србији.
Што се тиче дуела са Зарковиће, растурио је Зарковића који није понудиуо ниједан аргумент, само чисту галаму, дерњаву и неке небулозне тврдње. Без обзира на све своје грешке које има, Протић је за њега господин.
То што је био гост у Ћирилици не мора одмах да значи да ради за СНС. Али и да јер тако, добро је да овај народ чује паметне и реалне речи, без обзира да ли је то за рачун ове или оне власти.
Ето, то је моје мишљење.
- - - - - - - - - -
Не, они кокетирају са комунизмом, тако да су они неприхватљива опција.![]()
Reci da se salis molim te