Milan St. Protić

Pa, ovako sa strane neutralno, nije ga ovdje novinar nimalo "izuo", dapače, Protić je njega iznervirao i doveo na rub.

Ниси ти неутралан.
Ти си будала који :
-такође мисли да је Милошевић крив за распад државе
-такође мисли да је Ратко Младић ратни злочинац

Пази се игара које ти разне структуре шарају по мозгу и буди увек уз свој Величанствени Народ
коме се кроз вишевековну историју није доказао ниједан злочин...
злочин,за разлику од ових лудила које нам се приписују у непуних ,претходних 30 година.

Obojica smo u kucanju zeznuli prvo; nije čukundeda niti deda, već pradeda, dakle unuk. :D

Ali to je samo prava poenta. Njegov otac je bio jugoslovenski novinar, Stojan Protić. Tako da nije bezveze ubacio St. van svakog konteksta, jer je zaista Stojanov po ocu, ali je jaso na koga je želeo da vuče prizvukom.

Po starom pravopisu, koji je važio pre Drugog svetskog rata, u slučaju navođenja imena oca tj. srednjeg imena nije se koristilo samo prvo slovo, već i prva dva. Nekako, po uzoru na određene evropske standarde, delovalo je gospocki. Osim što Protić želi na taj način da se ovako ljudi kao ti pitaju ko i saznaju ko mu je bio pradeda (da li bi se uopšte pitao da piše samo S.?) on smatra da na taj način podržava jednu staru Srbiju, staru srpsku, predkomunističku kulturu.

Inače sebe u izvesnoj meri smatra i odeđenim nastavljačem ideologije svog pradede.

Poslednja izmena:
Ниси ти неутралан.
Ти си будала који :
-такође мисли да је Милошевић крив за распад државе
-такође мисли да је Ратко Младић ратни злочинац

Пази се игара које ти разне структуре шарају по мозгу и буди увек уз свој Величанствени Народ
коме се кроз вишевековну историју није доказао ниједан злочин...
злочин,за разлику од ових лудила које нам се приписују у непуних ,претходних 30 година.

Za Mladića se neću petljati, sudeći po njegovoj žustrini koliko ga pljuje, imam osjećaj da imaju privatno nerješenih stvari.

No, za Kosovo se s njim slažem u segmentu da je Miloševićeva intervencija na Kosovu krajem devedesetih bila promašaj, čime se politički moment predao Albancima. Međutim, nije Protić protiv intervencije, već tvrdi da je intervencija trebala trajati 3 dana (blitzkrieg) za što VJ u to vrijeme nije imala kapacitete. Budući da nije imala kapacitete, nije trebalo niti slati vojsku dolje, već upravo suprotno, politički se nadmudrivati s Albancima pa ako treba i narednih 100 godina. Tu se slažem s Protićem 100% da je Srbija imala veće šanse. Recimo tu je ovaj novinar u potpunosti podivljao i počeo pričati o albanskom terorizmu, no Protić je u pravu. U današnje vrijeme ako ne središ vojskom situaciju za par dana, u potpunosti gubiš podršku međunarodne zajednice. To je svugdje tako s malim i neutjecajnim državama.

Онда је брате поткупљен од стрејџера...

Ако није ни поткупљен,онда се ја надаље динстанцирам у свакој даљој полемици о њему.

Ne znam meni on deluje kao duboko ubeđen u sve što priča. Tamo je izgledao i ranije. Zato i deluje tako strasno kada brani i insistira na svojim argumentima.

Ako i jesu pare nekih stranaca uticale na formiranje nekih stavova, verujem da su oni u potpunosti i iskreno usvojeni.

Ne znam meni on deluje kao duboko ubeđen u sve što priča. Tamo je izgledao i ranije. Zato i deluje tako strasno kada brani i insistira na svojim argumentima.

Ako i jesu pare nekih stranaca uticale na formiranje nekih stavova, verujem da su oni u potpunosti i iskreno usvojeni.

дорћолска превара..
Лик је гмаз који само само тражи профит и паре..бенифиције и угодности
Потражује неке силне некретнине по центру Београда на име реституције...

лопина бре

Za Mladića se neću petljati, sudeći po njegovoj žustrini koliko ga pljuje, imam osjećaj da imaju privatno nerješenih stvari.

No, za Kosovo se s njim slažem u segmentu da je Miloševićeva intervencija na Kosovu krajem devedesetih bila promašaj, čime se politički moment predao Albancima. Međutim, nije Protić protiv intervencije, već tvrdi da je intervencija trebala trajati 3 dana (blitzkrieg) za što VJ u to vrijeme nije imala kapacitete. Budući da nije imala kapacitete, nije trebalo niti slati vojsku dolje, već upravo suprotno, politički se nadmudrivati s Albancima pa ako treba i narednih 100 godina. Tu se slažem s Protićem 100% da je Srbija imala veće šanse. Recimo tu je ovaj novinar u potpunosti podivljao i počeo pričati o albanskom terorizmu, no Protić je u pravu. U današnje vrijeme ako ne središ vojskom situaciju za par dana, u potpunosti gubiš podršku međunarodne zajednice. To je svugdje tako s malim i neutjecajnim državama.

Stvar je do toga da je OVK provocirala svakom prilikom napadajući vojnike i policajce. Jedina je opcija koja je mogla bez upotrebe sile biti evakuacija vojnih i policijskih snaga i da se zamoli neko, recimo UN mirotvorci, da dođu. Ili eventualno ruska vojska, ali niti bi zapadnjaci tako nešto dozvolili niti je sama Rusija bila tada u situaciji da pruži takvu asistenciju.

Imaj na umu kakva je bila specifična istorija Kosova. Svaki put kada su kačaci bili pregaženi maksimalnom upotrebom vojne sile, posle je tamo bio mir. Tako je bilo i septembra 1913. godine, i početkom 1920-ih godina, kao i decembra 1944. Da ne pominjem neke mizernije stvari, kao što je bilo recimo kada je srpska vojska ulazila u te krajeve za vreme Prvog balkanskog rata 1912. Dakle svaki put je vrlo oštro skršavanje albanskog oružanog pokreta otpora pružalo evidentne rezultate koji su rezultovali povećanjem stabilnosti. Prosto, istorijska praksa je ukazivala na delotvornost i postojanje određene tradicije. Zato je u slučaju određenih masovnijih protesta, iako nije bilo došlo do eskalacija pravog rata, vojska bila slata na Kosovo i 1968. i 1981. godine.

Jedina drugačija stvar je da Albanci nisu uživali nikada toliko jaku spoljašnju podršku; dakle bila je mnogo značajnija nego austrougarska na početku veka, ili nacifašističke koalicije u povlačenju sredinom istog.

Poslednja izmena:
Stvar je do toga da je OVK provocirala svakom prilikom napadajući vojnike i policajce. Jedina je opcija koja je mogla bez upotrebe sile biti evakuacija vojnih i policijskih snaga i da se zamoli neko, recimo UN mirotvorci, da dođu. Ili eventualno ruska vojska, ali niti bi zapadnjaci tako nešto dozvolili niti je sama Rusija bila tada u situaciji da pruži takvu asistenciju.

Imaj na umu kakva je bila specifična istorija Kosova. Svaki put kada su kačaci bili pregaženi maksimalnom upotrebom vojne sile, posle je tamo bio mir. Tako je bilo i septembra 1913. godine, i početkom 1920-ih godina, kao i decembra 1944. Da ne pominjem neke mizernije stvari, kao što je bilo recimo kada je srpska vojska ulazila u te krajeve za vreme Prvog balkanskog rata 1912. Dakle svaki put je vrlo oštro skršavanje albanskog oružanog pokreta otpora pružalo evidentne rezultate koji su rezultovali povećanjem stabilnosti. Prosto, istorijska praksa je ukazivala na delotvornost i postojanje određene tradicije. Zato je u slučaju određenih masovnijih protesta, iako nije bilo došlo do eskalacija pravog rata, vojska bila slata na Kosovo i 1968. i 1981. godine.

Jedina drugačija stvar je da Albanci nisu uživali nikada toliko jaku spoljašnju podršku; dakle bila je mnogo značajnija nego austrougarska na početku veka, ili nacifašističke koalicije u povlačenju sredinom istog.

Ovo što sam boldao- točno to. To je trebalo učiniti. Mislim, lako je biti sada pametan 20 godina nakon, ali ne mogu vjerovati da u tadašnjoj srpskoj politici nije bilo ljudi svjesnih međunarodnog hohštapleraja?!

Inače, as allways hvala na iscrpnom odgovoru. :ok:

Ovo što sam boldao- točno to. To je trebalo učiniti. Mislim, lako je biti sada pametan 20 godina nakon, ali ne mogu vjerovati da u tadašnjoj srpskoj politici nije bilo ljudi svjesnih međunarodnog hohštapleraja?!

Inače, as allways hvala na iscrpnom odgovoru. :ok:

Pa kako bi takav scenario bio nešto drugačiji od ovog? Evakuacija svih sistema prinude sile bi značila uspostavu nečeg kao UNMIK, dakle opet se vraćamo na nešto slično što se i desilo.

U takvoj situaciji, Albanci bi bili verovatno samo još radikalniji u svojim zahtevima. Srbi, Crnogorci i nacionalne manjine koje žive na Kosovu i Metohiji bili bi taoci ucenjivačke politike, u smislu da se u bilo kakvim pregovorima između Beograda i Prištine mora popuštati radi mira na samom Kosovu (kako i funkcionišu stvari evo sada, posle martovskog pogroma 2004. godine). Sasvim je verovatno da bi pozicija Srbije bila nešto bolja tj. jača i da ideja secesija Kosova ne bi imala toliko jaku podršku kakvu ima danas, ali ko se jednom povuče, taj se ne vraća no velikom ofanzivom. Albanci na Kosovu pod pretnjom međunarodnih sankcija i svetske izolacije ne bi pristali na mirovnu reintegraciju u Srbiju, a ako bi i uspeli veliki svetski činioci da ih nateraju, isti koji su im i pre incidenta u Račku i NATO bombardovanja garantovali mogućnost stvaranja nezavisne države, nemoj imati nikakve sumnje da je najdalja tačka do koje bi išli stvaranje labave konfederacije sa Srbijom po modelu državne zajednice SCG, vezano za koju bi insistirali na priznavanje suverenosti njihovog političkog subjektiviteta, te prava na secesiju u bližoj budućnosti.

Poslednja izmena:
Vidim ima dosta poštovalaca na Forumu Krstarice. Voleo bih da iznesu svoji sud o ovom političaru (stav dulesrbende me posebno interesuje). Na čemu se zasniva njegova priča da je Milošević mogao biti zamenjen za Kosovo? Otkud priča o tome da može 600.000 Srba da se pojavi na kosovskim biralištima, tj. da zato referendum kosovski Albanci ni ne žele? Ako je tako, zašto se nije pojavila takva mobilizacija u vreme crnogorskog referenduma za nezavisnost, 2006. godine, ako je tako nešto ikada bila realna mogućnost? Da li Protić želi da ojača povratak Srba na Kosovo i Metohiju, ili da ohrabri integraciju u kosovsku državu?

Ta bajka o 600.000 Srpskih birača se plasira - da bi Srbija prihvatila neki referendum Šiptara.
U nekoj bajkovitoj paralelnoj dimenziji, kada bi Srbija imala vlast nad Kosovom, pa da organizuje tih 600.000 ljudi da dodju na glasanje, a da od Šiptara glasaju samo oni koji imaju državljanstvo Srbije - tih oko 800.000 do milion.
U stvarnosti - od tih 600.000 ne bi našao ni deseti deo, a Šiptari bi, uz pomoć zapadnih sponzora ubacili još milion njih iz Albanije i imali bi procenat izlaznosti od 117% u korist nezavisnosti (kao što se već dešavalo).

Ono: "lud i zbunjen" u akciji.

https://www.danas.rs/politika/protic-siguran-sam-da-je-kosovo-izgubljeno/

Protić: Siguran sam da je Kosovo izgubljeno

U demokratskom društvu nema potrebe za konsenzusom o bilo kojem pitanju, osim o poštovanju ljudskih prava, smatra istoričar Nikola Samardžić, dok istoričar Milan St. Protić podseća da ni drugi narodi, kada su se nalazili u teškim pozicijama kakva je trenutno srpska, nisu uspevali da postignu ukupni konsenzus.

Protic-1-678x382.jpg

09. septembra 2018. 12.42

Protić je, u serijalu Kvaka 23 Novinske agencije FoNet, istakao da su u takvim situacijama ključni politički činioci koji su bili na vlasti, „na sebe preuzimali odgovornost da povuku odlučne poteze“.

„Ja sam prilično siguran da je Kosovo, što se Srba i Srbije tiče, izgubljeno“, naglasio je Protić, koji dopušta da se razgovara o razlozima kako je do toga došlo, ali smatra da je, „nažalost, to činjenica“.

„Iz te činjenice mi moramo da izvučemo određene zaključke i donesemo teške odluke“, rekao je Protić, koji ne vidi ikoga spremnog da narodu kaže istinu i povuče odlučan potez, kojim bi se pitanje Kosova definitivno skinulo s dnevnog reda.

„Srbija bi bila možda oštećena, možda osakaćena, ali ipak dovoljno živa i zdrava da može da ide napred“, ocenio je Protić u razgovoru s novinarkom Tamarom Skrozza.

I Samardžić smatra da bi o pitanju Kosova trebalo da odlučuje državni vrh, a ne građani na referendumu.

„Bolje je nametnuti jasno liderstvo u smislu rešavanja problema, nego prepustiti društvu, koje je takvo kakvo je i koje je osetljivo na kosovsko pitanje, da o tome zauzima stav koji vi ne možete sprovesti u stvarnosti“, obrazlaže Samardžić.

Po mišljenju obojice sagovornika FoNeta, Crkvi nije bilo mesto u raspravama o Kosovu.

„Crkva ne bi trebalo da ima pravo da daje bilo kakve političke izjave, što se odnosi i na patrijarha, i na Savu Janjića, i na sve one koji Crkvu vređaju, mada su donedavno delili njene stavove koji su tvrdi, iracionalni i neodgovorni“, napominje Samardžić.

Protić, s druge strane, ukazuje da se u kosovsko pitanje i inače meša „mnogo činilaca“, među kojima ima i onih kojima to pitanje ne pripada.

Za razliku od takvih činilaca, primetno je da se intelektualna elita, prema njegovoj oceni, nije naročito upadljivo uključila u javnu raspravu o Kosovu.

„Inteligencija nije poznata po tome da je veoma hrabra. Izuzeci su oni među intelektualcima, ne samo kod nas, nego i među drugim narodima, i u prošlosti, koji iskazuju veliki stepen hrabrosti. Tako i sad“, tvrdi Protić.

Nasuprot njemu, Samardžić od intelektualne elite nije ništa ni očekivao, uveren da je to elita „koja nas već decenijama drži u komunizmu i nacionalizmu“.

„Koja nam ne dopušta da promenimo politički i ekonomski sistem, strukturu vlasništva i pogled na svet“, predočio je Samardžić.

Prema njegovoj oceni, u takvoj situaciji i „mogli smo da očekujemo sadržaj koji smo i dobili, a to su pretežno opšte poruke o brizi za Srbe, staranje o Crkvi i tako dalje“.

S obzirom na to da se o kosovskom problemu izjašnjavaju svi, a odlučuje samo jedan, na delu je prava kakofonija, u kojoj vlast misli ono što su nekada zastupali predstavnici dela opozicije, a opozicija ono što je ranije tvrdila vlast.

Ako se, pri tome, ima u vidu i da nevladin sektor ima neodređen stav, dok se Crkva se podelila, jasno je što i dalje bez odgovora ostaje pitanje kako da se dogovorimo sa Prištinom, kad nikako da se dogovorimo sa sobom.

Ta bajka o 600.000 Srpskih birača se plasira - da bi Srbija prihvatila neki referendum Šiptara.
U nekoj bajkovitoj paralelnoj dimenziji, kada bi Srbija imala vlast nad Kosovom, pa da organizuje tih 600.000 ljudi da dodju na glasanje, a da od Šiptara glasaju samo oni koji imaju državljanstvo Srbije - tih oko 800.000 do milion.
U stvarnosti - od tih 600.000 ne bi našao ni deseti deo, a Šiptari bi, uz pomoć zapadnih sponzora ubacili još milion njih iz Albanije i imali bi procenat izlaznosti od 117% u korist nezavisnosti (kao što se već dešavalo).

Ono: "lud i zbunjen" u akciji.

U prevodu, Protić je pored Jovanovića i Svilanovića, još jedan od Vučićevih botova iz liberalnog sektora sa ciljem da objasni neke stvari.

Ne kapiram, kosovo je okupirana teritorija, nije izgubljeno save dok neko od nasih bajnih politicara ne prizna agresiju i odrekne se teritorije. Ne vidim tu sta mi dobijamo, osim sto predajemo teritoriju. Za tako nesto nije bilo neophodno ratovati to smo mogli da predamo i bez gubitaka.
Samo ko ce onda da pogleda u oci poginulima?

Najobičniji bednici i on i ovaj Samardzic ... Za malo svoje imovine i privilegija prodali bi sve oko sebe .
Moralne nakaze.

I to su kao neki istoričari i oni bi nekoga ucili istoriju?
Njima treba verovati?
Obojica su ru gde jesu zahvaljujući porodičnim vezama a realno nisu ni za mladje referente . Ocit primer šta se dobija elitizmom- nesposobni ljudi koji bi za rad svojih sinekura potopili sve oko sebe

Poslednja izmena:
Najobičniji bednici i on i ovaj Samardzic ... Za malo svoje imovine i privilegija prodali bi sve oko sebe .
Moralne nakaze.

I to su kao neki istoričari i oni bi nekoga ucili istoriju?
Njima treba verovati?
Obojica su ru gde jesu zahvaljujući porodičnim vezama a realno nisu ni za mladje referente . Ocit primer šta se dobija elitizmom- nesposobni ljudi koji bi za rad svojih sinekura potopili sve oko sebe

Ју ју ју ју......па како би ти хтела да си на њиховом месту али ти се не да......
мора и у школицу да се иде дуго, да се учи да боли главица.....после праксица......
много ту треба труда....

Ју ју ју ју......па како би ти хтела да си на њиховом месту али ти се не да......
мора и у школицу да се иде дуго, да се учи да боли главица.....после праксица......
много ту треба труда....
Pa šta- ako je išo u školu treba da prodaje Srbiju kako mu se ćefne¿¡
Pa dosta ju je njegov pranđed prodo.

U prevodu, Protić je pored Jovanovića i Svilanovića, još jedan od Vučićevih botova iz liberalnog sektora sa ciljem da objasni neke stvari.

Није српски националиста и десничар Милан Ст. Протић никакав бот јер је он имао исти такав став и у време када сте сви ви тзв. "српски националисти" и псеудо-десничари тапшали Вучићу као великом националисти, а пљували "жутог БоТу".
Како се сада политика вашег суперстара према Косову - политика која и није оригинално Вучићева (који је заступао Шешељеву измишљотину о Великој Србији) већ је он контролисан и усмераван од Запада који га је због Бриселског и Правно Обавезујућег споразума са Приштином и довео на власт јер је "издајник" Борис Тадић непристојну понуду одбио на састанку са фрау Меркел - поклопила са оним што Протић одавно прича, тако овога више него раније зову у теве студије под контролом режима (мада истини за вољу звали су га пар пута и другим поводима осим Косова, нпр. сто година од стварања Југославије).
Бај д веј данас су све теве станице осим Н1 и Тв Шабац (и можда још која) под контролом Вучића, значи телевизије са националном фрекфенцијом су све под контролом њега и (или) његове тајне полиције; под истим или сличним видом контроле су у овом часу и сви тзв. "алтернативни медији" (Балкан Инфо, Радио 2м, Српски Колектив, и да не набрајам).

Није српски националиста и десничар Милан Ст. Протић никакав бот јер је он имао исти такав став и у време када сте сви ви тзв. "српски националисти" и псеудо-десничари тапшали Вучићу као великом националисти, а пљували "жутог БоТу".
Како се сада политика вашег суперстара према Косову - политика која и није оригинално Вучићева (који је заступао Шешељеву измишљотину о Великој Србији) већ је он контролисан и усмераван од Запада који га је због Бриселског и Правно Обавезујућег споразума са Приштином и довео на власт јер је "издајник" Борис Тадић непристојну понуду одбио на састанку са фрау Меркел - поклопила са оним што Протић одавно прича, тако овога више него раније зову у теве студије под контролом режима (мада истини за вољу звали су га пар пута и другим поводима осим Косова, нпр. сто година од стварања Југославије).
Бај д веј данас су све теве станице осим Н1 и Тв Шабац (и можда још која) под контролом Вучића, значи телевизије са националном фрекфенцијом су све под контролом њега и (или) његове тајне полиције; под истим или сличним видом контроле су у овом часу и сви тзв. "алтернативни медији" (Балкан Инфо, Радио 2м, Српски Колектив, и да не набрајам).

Šta ti misliš da dobijaš ovim, tačno? Je li ti slasno da prozivaš, zabavno...ili šta.

Ozbiljno pitam, jesam li ja tebi negde stao na neki žulj negde? Samo sam te malo zezao za teme ocenjene sa GROZNO. Ništa drugo nisam radio.

Ovo je već ko zna koji put da mi lepiš etiketu DSS-ovca i vučićevca. Nikada u životu ja nisam tapšao Aleksandru Vučiću kao velikom nacionalisti; meni je on kao knjiga poznat još od 1990-ih godina. I zato što jeste, nijedan politički potez koji je preduzeo me skoro nikada nije iznenadio. Niti okretanje leđa Šešelju i pravljenje SNS-a, pa ni način postupanja od kada je ušao u vlast (što bi trebalo da je svakome bilo jasno kao dan i najoštrijim simpatizerima za vreme drastičnog menjanja programa Srpske napredne stranke).

Smatram da je Aleksandar Vučić manji srpski nacionalista od Borisa Tadića. To sam smatrao i ranije, samo što je to smatranje bilo u formi sumnje, a danas gotovo pa sigurnosti. Moje mišljenje nisam promenio ni posle 2008. niti 2012. godine, već ga samo ojačao.

Poslednja izmena:
Истина да се често појављује код истомишљеника Марића који целу емисију конципира на његовим монолозима, али Протићев профил је много боље отсликан у Расправди код Жарковића чији линк је већ постављен, и на сучељавању са Јованом Боснићем код Теше Тешановића...

Back