Milan St. Protić

Taman vam objasnim a vi tek onda se pravite Englez.

Ne pravim se englez nego ne znam sta bih vam rekao,obzirom da ne znam kako funkcionise taj "srpski klub" u Svajcarskoj,koji su mu principi delovanja i slicno.....:)

Mislim,da li je tamo obicaj da dodje ambasador Srbije i gradjani svajcarske srpskog porekla pa da pricaju ambasadoru o svojim licnim problemima?........a ambasador njima ne sme da prica o problemima?

Uostalom,ja nisam advokat Milana St Protica...

Ne pravim se englez nego ne znam sta bih vam rekao,obzirom da ne znam kako funkcionise taj "srpski klub" u Svajcarskoj,koji su mu principi delovanja i slicno.....:)

Mislim,da li je tamo obicaj da dodje ambasador Srbije i gradjani svajcarske srpskog porekla pa da pricaju ambasadoru o svojim licnim problemima?........a ambasador njima ne sme da prica o problemima?

Uostalom,ja nisam advokat Milana St Protica...

On kao ambasador treba da rešava probleme građana-jer zato je i plaćen ovde.Ukoliko su konzuli ili službenici arogantni i ne vrše svoju dužnost ili
pak lažu svoje građane-on bi trebao da otpusti ili u najmanju ruku te svoje službenike na šalteru opomene kako bi bio bolji kvalitet njihove usluge
svojim građanima.

Ko da ga izvede pred sud? Po mom mišljenju JAVNI TUŽIOC I SUD. Oduvek je tako bilo ukoliko sam dobro obavešten.

U Srbiji nije tako bilo,maltene ni danas,a narocito ne 1903 godine....znaci,pogresno ste obavesteni...

Btw,nakon sto je izvrsio atentat nad Obrenovicima,Apis je postao neka vrsta "vladara iz senke" u Srbiji....tj pod njegovom kontrolom je bio i javni tuzilc i sudovi.........tako da sigurno ne bi samog sebe izveo pred sud...

On kao ambasador treba da rešava probleme građana-jer zato je i plaćen ovde.Ukoliko su konzuli ili službenici arogantni i ne vrše svoju dužnost ili
pak lažu svoje građane-on bi trebao da otpusti ili u najmanju ruku te svoje službenike na šalteru opomene kako bi bio bolji kvalitet njihove usluge
svojim građanima.

Ja sam mislio da ambasador predstavlja drzavu iz koje dolazi,a ne da resava privatne probleme gradjana drzave u kojoj vrsi ambasadorsku funkciju....

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Амбасадор

A gde je, politički?

Ako je ceo DHSS pristupio POKS-u, da li to znači da je on i danas član POKS-a? Nikada se nije ogradio; štaviše redovno ga zovu na književne večeri, kritiku i promocije npr. Draškovićeve najnovije knjige i druge manifestacije koje organizuju POKS i SPO.

Kritičan je prema Srbiji kao državi i napada oštro Miloševića i režim 1990-ih godina, ali i DOS, iako je u njegovoj vrhuški i on bio. A o Vučiću - mućak.

Kao da je izbačen u vreme priprema obračuna sa SPS-om?

Da li se to Vučić, možda, sprema da okrivi SPS za gubitak Kosova?
nesto tu debelo ne stima.JADAN je vucic ako se njegova vlast oslanja na gnjide kao sto su protic, canak, cedo, vesnu pesic, vuka, sonju liht i.....koji pri glasanju ne mogu da skupe zajedno ni 0,001% glasova, ako on od njih treba pomoc za priznanje KIM. znaci li to onda da on i nije tako mocan kao sto to vi tvrdite?

nesto tu debelo ne stima.JADAN je vucic ako se njegova vlast oslanja na gnjide kao sto su protic, canak, cedo, vesnu pesic, vuka, sonju liht i.....koji pri glasanju ne mogu da skupe zajedno ni 0,001% glasova, ako on od njih treba pomoc za priznanje KIM. znaci li to onda da on i nije tako mocan kao sto to vi tvrdite?

Pa sto bi se Vucic oslanjao na gnjide koji imaju 0,000000% gasova,kad sam Vucic i njegov SNS ima preko 40-50% glasova?

Pa Srpske drzave je bilo,i to sasvim solidne,dok se nije pojavio taj ludi Apis i pobio kraljevski par Obrenovica 1903.....

Inace,u moderno doba,ne racunajuci srednji vek,srpska drzava je dozivela procvat tokom 19 veka.....od prvog sprskog ustanka 1804 pa sve do berlinskog kongresa 1878......a i kasnije sve do balkanskih ratova,ukljucujuci i njih......i eto,bas nekako u to doba pojav se ludi Apis sa jos ludjom crnom rukom i pocne da ubija kraljeve...prvo Obrenovice,pa imao ulogu u ubistvu Franca Ferdinanda,pa posle hteo da ubije i Petra Karadjordjevica......(?!)

Nego,mislim da za srpstvo ne bi trebali da se hvataju oni koji ne poznaju elementarne stvari tog "srpstva"....kao sto je npr srpska knjizevnost.....npr,lakse biste razumeli polozaj srpskog seljaka u prvoj polovini 20 veka da ste procitali "knjigu o Milutinu".....sto vam i Protic savetuje.......:)
Da, Apis bio lud, a kralj Petar prvi slovi za najdemokratičnijeg kralja kojeg smo imali, a zna se da je bio u senci Crne ruke?! Pre toga i posle toga stvari išle naopako.
I mnogo nalupavaš neuvezane stavke.

Da, Apis bio lud, a kralj Petar prvi slovi za najdemokratičnijeg kralja kojeg smo imali, a zna se da je bio u senci Crne ruke?! Pre toga i posle toga stvari išle naopako.
I mnogo nalupavaš neuvezane stavke.

Onda mozemo da zakljucimo da su svi bili ludi,i da su svi lupetali...:)

Btw,Karadjordjevici su nakon 1903 uspeli da u dobroj meri upropaste gotovo sve ono sto su Srbi kao narod postigli tokom 19 veka....

A sta vi citate?

I koji oblik vladavine su trebal da uvedu "pametni ljudi" posle 1903?
A ne znam ja kog ti za neke istorijske činjenice treba da čitaš?
Neka individualna i krajnje pristrasna tumačenja sigurno da ne. Još kad se procesija oslanja samo na Drugi svetski rat. Samo po sebi to kao takvo nije relevanto. Mi smo u problem zapali dosta pre tog rata.
Može to Protiću da se ne sviđa, al to je tako.

A ne znam ja kog ti za neke istorijske činjenice treba da čitaš?
Neka individualna i krajnje pristrasna tumačenja sigurno da ne. Još kad se procesija oslanja samo na Drugi svetski rat. Samo po sebi to kao takvo nije relevanto. Mi smo u problem zapali dosta pre tog rata.
Može to Protiću da se ne sviđa, al to je tako.

Ma mislio sam uopste,sta citate?.....da li ste nekada procitali neku knjigu iz bogate sprske knjizevnosti?

Da, to postignuće je bilo Beogradski pašaluk.

Beogradski pasaluk je bio samo 1804 kada su Srbi poceli prvi srpski ustanak....99 godina kasnije,kraljevina Srbija je bila mnogo veca zemlja teritorijalno,bila je medjunarodno priznata drzava sa svim izgradjenim demokratskim institucijama tog vremena (parlament,vlada,itd,itd).....neuporedivo razvijenija u kulturnom i ekonomskom smislu.....

I onda,posle 1903 dolaska na vlast Kardjordjevica i crne ruke....dolaze prvo balkanski ratovi i prvi svetski rat,gde Srbija gubi skoro 25% muskog ratno sposobnog stanovnistva,privreda unistena,.....i na kraju zrtvuje,tj samoukida svoju drzavnost i nezavisnost ulaskom u nekakvu Jugoslaviju...

Btw,skoro svi najbolji oficiri,generali i vojvode srpske vojske koji su se borili u balkanskim ratovima i prvom svetskom ratu,poticu iz tzv "obrenovicevske" oficirske skole iz druge polovine 19 veka....

Beogradski pasaluk je bio samo 1804 kada su Srbi poceli prvi srpski ustanak....99 godina kasnije,kraljevina Srbija je bila mnogo veca zemlja teritorijalno,bila je medjunarodno priznata drzava sa svim izgradjenim demokratskim institucijama tog vremena (parlametn,vlada,itd,itd).....neuporedivo razvijenija u kulturnom i ekonomskom smislu.....

I onda dolaze prvo balkanski ratovi i prvi svetski rat,gde Srbija gubi skoro 25% muskog ratnosposobnog stanovnistva.....i na kraju zrtvuje,tj samoukida svoju drzavnost i nezavisnost ulaskom u nekakvu Jugoslaviju...
Jel, na kraju kad je teritorija trebala da se uveliča za onoliko kolika je bila pre turaka, znači za preko 100% od Berlinske, dođe St Protić i sve upropasti. Šta znaš, možda je baš on bio tas na vagi. I sad ovaj njegov klipan tu neša pametuje¿¡

Jel, na kraju kad je teritorija trebala da se uveliča za onoliko kolika je bila pre turaka, znači za preko 100% od Berlinske, dođe St Protić i sve upropasti. Šta znaš, možda je baš on bio tas na vagi. I sad ovaj njegov klipan tu neša pametuje¿¡

Nije pod karadjordjevicima nikakva teritorija Srbije trebalo da se uveca 100%.......mozda jedino,ako su pod tim podrazumevali ulazak u Jugoslaviju....

Jos 1914 je doneta niska dekleracija.....tj doneta od tadasnje srpske vlade,kralja i skupstine,kojom je proglaseno da krajnji cilj nije ujedinjenje svih Srba u jednu veliku srpsku drzavu,vec ujedinjenje JUZNIH SLOVENA u jednu drzavu.....

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Нишка_декларација

Nije pod karadjordjevicima nikakva teritorija Srbije trebalo da se uveca 100%.......mozda jedino,ako su pod tim podrazumevali ulazak u Jugoslaviju....

Jos 1914 je doneta niska dekleracija.....tj doneta od tadasnje srpske vlade,kralja i skupstine,kojom je proglaseno da krajnji cilj nije ujedinjenje svih Srba u jednu veliku srpsku drzavu,vec ujedinjenje JUZNIH SLOVENA u jednu drzavu.....

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Нишка_декларација
Pa zato su oni četnike i potamanili, što oni to ne bi dozvolili.
I plus posle svega šta su hrvatske jedinice po Mačvi masakra napravile- koji su to ludaci bili da su srljali da sprovedu tu deklaraciju kad su dobijali da naprave Veliku Srbiju.

Back