Milan St. Protić

Pristojno ljudsko biće, doduše vidi se da ga školovanje po Švajcarskoj i život u Santa Barbari među gospodom nije spremilo za balkansku kaljugu.
Gledao sam youtube emisiju C-produkcije gde ga je neka tropadežna životinja jednostavno nadglasala urlajući sve nebitne argumente ovim redom -
tursko ropstvo - aneksija Bosne - žrtve u velikom ratu - jasenovac i ustaše - sloba milošević heroj - pobedili smo NATO.

I to je prošlo bez toga da mu je Protić objasnio da je dotični voditelj subhuman.
Protić je jedna obična bitanga koja kuka na komuniste, a Jugoslavija je proistekla direktno iz dalovanja i njegovog pranđeda. Dakle jedne zemlje koja i jeste bila klopka za sve što nam se dešavalo. Nego što on to nešto ko zna šta¿¡

Далеко сам од поштоваоца „лика и дјела” Милана Ст. Протића, али овај скоро четверосатни разговор сам одслушао у цијелости и, гле чуда, много шта од тога бих и сам изговорио. Изгледа да се тако намјестило да је најмање времена у овом дугом монологу (уз минимални уплив водитеља) посветио оним мени спорним ставовима које иначе често износи у јавности.

Poslednja izmena:
Далеко сам од поштоваоца „лика и дјела” Милана Ст. Протића, али овај скоро четверосатни разговор сам одслушао у цијелости и, гле чуда, много шта од тога бих и сам изговорио. Изгледа да се тако намјестило да је најмање времена у овом дугом монологу (уз минимални уплив водитеља) посветио оним мени спорним ставовима које иначе често износи у јавности.

На крају видеа, госн` Протић каже како пише књигу - о ТРОЦКОМ!

:bravo:

Vala petokraka srpskom narodu nije nanela više zla nego Aleksandar Karađorđević.
Eto sam naslov me odbina da ja gledam njegova sranya.

Идентичан утисак код мене.

Kliknuo sam nasumično i pritisnuo oko 01:18:00 i ispalo šta će nam teritorija, malo nas ima.

Zašto Rusi ne poklone azijska prostranstva nekoj državi? Ili Tunguziji daju nezavisnost, recimo?

To je strašno čudna logika. Posebno ako se ima na umu da bi Srbin trebao znati da je premalo teritorije bio glavni problem Srbije u XIX i početkom XX stoleća, bez prestanka. Ostaneš bez teritorije jer nemaš ljude, a kada ponovo u nekom trenutku dobiješ ljude...šta onda? Onda opet ekspanzionizam; potražnja za susednim teritorijama?

Kliknuo sam nasumično i pritisnuo oko 01:18:00 i ispalo šta će nam teritorija, malo nas ima.

Zašto Rusi ne poklone azijska prostranstva nekoj državi? Ili Tunguziji daju nezavisnost, recimo?

To je strašno čudna logika. Posebno ako se ima na umu da bi Srbin trebao znati da je premalo teritorije bio glavni problem Srbije u XIX i početkom XX stoleća, bez prestanka. Ostaneš bez teritorije jer nemaš ljude, a kada ponovo u nekom trenutku dobiješ ljude...šta onda? Onda opet ekspanzionizam; potražnja za susednim teritorijama?
Ти га баш убоде ко прстом у... пекмез :)
Има неких дијелова (осим тог мирења са губитком Космета) као нпр. како би се он договорио са Западом, тражио написмено то и то... као да и дјетету више није бјелодано да потпис Запада вриједи само ако имаш неки механизам да их НАТЈЕРАШ да поштују потписано, ако немаш СИЛУ да их натјераш на поштовање потписаног, обриши се с потписаним. Е сад... Јасно је мени да су само ове двије поменуте замјерке веома важне и веома значајне, значајније од много чега другог, али временски је то мањи дио монолога (драстично мањи него иначе, бар од оних његових монолога које сам слушао). Уопће не искључујем могућност да је цјелина „упакована” тако да се ове важне ствари „протуре” кроз тај велики дио с којим се у потпуности слажем. Нисам наиван, али овај разговор се ипак издваја по много чему изреченом што заиста стоји, а што се ријетко у јавности може чути.
Да поновим, далеко сам од његовог поштоваоца, није ме „купио” ни овим монологом, али чини ми се да ипак није лоше све то чути због онога што је речено (а не чује се често), задржавајући у потпуности свијест о глупости на коју си указао (као и на још неке које се могу чути).

Meni ne prestaje da bude čudno što se toliko reaktivirao u poslednje vreme.

Možda doduše malo više to što mu ljudi, očigledno, daju prostora tj. pridaju pažnju.
Да слободне медије немамо, то ваљда подразумијевамо обојица. Нагло учестало појављивање некога у овако строго контролираним медијима, сасвим сигурно наговјештава да онима који „држе” медије ти наступи иду у прилог. На нама је да читамо (слушамо) између редова и имајући то на уму процјењујемо позадину свега тога.

Back