- Poruka
- 236
Da, ti si bio okidaciona kapisla za to moje gledanje.Mnogi koji ga hejtuju već su odgledali sve do kraja a ja kao njegov fan sam tek na početku, mada ja sam doprineo šerovanjem.
Kaže što niste recitovali Bodlera kad je Makron bio
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, ti si bio okidaciona kapisla za to moje gledanje.Mnogi koji ga hejtuju već su odgledali sve do kraja a ja kao njegov fan sam tek na početku, mada ja sam doprineo šerovanjem.
Pored sve sile koju ti ovde imaš da pročitaš- ti gledaš i šeruješ ovake hajvane¿¡Mnogi koji ga hejtuju već su odgledali sve do kraja a ja kao njegov fan sam tek na početku, mada ja sam doprineo šerovanjem.
Pa ja ti lepo kažem da on kao istoričar prvo treba da objasni njegovog pranđeda kako nas je upropastio. Njegov pranđed je lažno svedičio protiv Apisa, a što je opet Aleksandru Karađordeviću otvirilo put za veliku prevaru koju mu crnorukaši ne bi dozvolili. Šta on bulanzi o srpstvu kad mu je pranđed na kojeg se on ponosi to srpstvo i načeo. Direktno pomogo idiotu koji je pravio jugosloventvo.Inace,bas sam obratio paznju,i velika vecina ljudi npr ovog St Protica samo vredja (tipa budala,kreten,moron,gmaz) ali niko da napise konkretno zasto tim pridevima casti tog lika?......mislim,zasto je on kreten po njima?
Postoji dosta predrasuda i glasina o njemu,ali mnoge nisu tacne.....npr Protic nije nosio kaubojski sesir dok je bio ambasador u USA (kaubojke cizme ponekada jeste).....takodje,pre polaska u USA imao je jasan dogovor sa Kostuniciom da tamo ide sa "odresenim rukama"i da radi kako on misli,i da ukoliko se Kostunici to ne dopada,slobodno neka salje nekog drugog......Kostunica i ostali lideri DOS-a su to tada prihvatili.......poslali ovog u Vasington,ali posle 6 meseci se predomislili i vratili ga nazad....
Takodje,covek odlicno poznaje istoriju(ne samo srpsku),narocito 19 i 20 veka.....govori vise stranih jezika...."video je sveta" sto se kaze...i koliko vidim,velika vecina stvari koju iznosi po tim studijima gde gostuje,su 101% tacne.......
Pa ja ti lepo kažem da on kao istoričar prvo treba da objasni njegovog pranđeda kako nas je upropastio. Njegov pranđed je lažno svedičio protiv Apisa, a što je opet Aleksandru Karađordeviću otvirilo put za veliku prevaru koju mu crnorukaši ne bi dozvolili. Šta on bulanzi o srpstvu kad mu je pranđed na kojeg se on ponosi to srpstvo i načeo. Direktno pomogo idiotu koji je pravio jugosloventvo.
A šta je nastalo od tog jugoslovenstva, videli smo. A videlo se to dobro i pre nego što je to nastalo.
I šta tebi tu nije jasno?
I naravno kad bi on za svog prnđeda Stojana tvrdio da je on bio obična gnjida, pa bi možda i nekako počeo da ga slušam. Ovako je bespredmetan. I pre svega koliko on istoriju srpskog seljaka stavlja u pogrešan kontekst. On je izgleda prespavo da mi doba renesanse nismo imali.
Teški je to majmun.
Protic je dosmanlija, u prijevodu domaći izdajnik. Opijen zapadom, srami se što je Srbin , i bio bi najsretniji kad bi Srbije nestalo.Nisam mogao da odgledam do kraja zapravo gledao sam sve dok mi nije doqurčio tvrdoglav stav gde je Milan S.P. postavio tog vrletnog srpskog seljaka kao centrar sveta i vrhunac evolucionog te civilizacijskog razvoja. I onda je sa tog stanovišta kritikovao sve one koji su ugrožavali tog gorostasa , naročito komuniste . Da krenem iz ličnog ugla; nikada nisam imao ništa protiv seljaka, naprotiv, a ni komunisti mi nisu mili (nadam se da se to primećuje), takođe ne negiram zločine koje su komunisti imali prema tom seljaku. To sve stoji ali za ime sveta kada bi današnja Srbija imala sličnu privrednu strukturu idealnom modelu gospodina Protića od preko 90% seoskog stanovništva malog zemljišnjog posedstva ona bi bila još gora parija od današnje Srbije , jedan bezizlazni šupak .
Protic je dosmanlija, u prijevodu domaći izdajnik. Opijen zapadom, srami se što je Srbin , i bio bi najsretniji kad bi Srbije nestalo.
Далеко сам од поштоваоца „лика и дјела” Милана Ст. Протића, али овај скоро четверосатни разговор сам одслушао у цијелости и, гле чуда, много шта од тога бих и сам изговорио. Изгледа да се тако намјестило да је најмање времена у овом дугом монологу (уз минимални уплив водитеља) посветио оним мени спорним ставовима које иначе често износи у јавности.
Samo ovoga ne slušati.Kada je iskoristio svoje ambasadorsko mesto,i krenuo u propagandu po CH i ja sam hteo da ga čujem.Ustanovio sam sledeće:
čovek je došao kako bi ispričao svoje probleme.Primera radi da i njegova ćerka ne radi,već daje privatne časove.Drugi problem mu je bio da ga je
Vučić zvao iz Kruševca da ostane još u ambasadi jer im treba.( u to vreme je Vučić bio u Kruševcu) Dakle nije preporučljivo slušati ga mahom priča
čiste nebuloze.
Dobro da je napomenuo to sa renesansom, al on priča kontra procese od toga. Kao prvo što mi 500 godina nismo bili u stanju da pravimo gradove. Ustvari stvarali su se gradovi koje turci nisu mogli da pronađu. I tu se on dosta brka- kako smo mi i šta smo sa seljacima i kako smo i šta smo sa gradovima i to budala poredi sa nekim Evropskim tokovima. A što je ustvari samo po sebi nemoguće.On je upravo i pomenuo da nismo imali renesansu,da je nase plemstvo iz srednjeg veka unisteno i nestalo (za razliku od nekih zapadnoevropskih zemalja)...i da su ostali samo seljaci......i tako sve do sredine 20 veka.....ili mozda do dan danas..........nije govorio u negativnom smislu o seljacima...
Uostalom,da li si ti procitao "Knjigu o Milutinu?"
Možda njegov prađed ništa ne bi promenio, al lažno svedočenje ne može da mu ide na čast. A i kako je posle toga nagrađen ne bi se reklo da je to bilo baš toliko bezazleno.Pa cekaj,kakve veze ima ovaj danasnji Protic sa svojim pradedom od pre 100 godina?........mislis da on moze da se vrati kroz vreme i spreci svog pradedu da uradi ovo ili ono?.......uostalom,kako mi mozemo da uticemo na to sta su radili nasi preci?
A drugo,kakve crne veze ima taj njegov pradeda sa jugoslovenstvom?........tadasnja vlast,kralj,Pasic i ostali su posto poto namerili da stvaraju Jugoslaviju,i to bi stvorili bez obzira da li je pradeda ST Protica svedocio na nekom sudjenju ili ne.......a tek taj Apis i ta opskurna cnra ruka,takodje nemaju veze sa vezom niti su bili toliko uticajni kao sto ti mislis.......tj tadasnje vlasti su resili da ih potamane,i svakako bi ih potamanali bez obzira da li je neko svedocio protivg njih ili nije....
A gde je on to pricao?....mislim,u kojoj istituciji u CH?
I ne razumem zasto je problem ako ga je Vucic zvao da ostane jos u ambasadi?.....zar to ne bi trebalo da je resenje problema a ne problem?
Dobro da je napomenuo to sa renesansom, al on priča kontra procese od toga. Kao prvo što mi 500 godina nismo bili u stanju da pravimo gradove. Ustvari stvarali su se gradovi koje turci nisu mogli da pronađu. I tu se on dosta brka- kako smo mi i šta smo sa seljacima i kako smo i šta smo sa gradovima i to budala poredi sa nekim Evropskim tokovima. A što je ustvari samo po sebi nemoguće.
A oni što on priča u vezi renesanse, to je totalno nebitna stavka.
To što je srpsko plemstvo uništeno uopšte nije nešto preterano bitno u našem razvoju. Možda on nešto mašta njemu svojstveno. Veći je problem strukturiranja države- ovo raseljavanje, pa saseljavnje. Pa na kraju i granice.Mislim da ti ne shvatas sta on prica u vezi srpskog seljaka...
Ne poredi on nas sa evropskim tokovima,osim sto kaze da je padom srpske srednjevekovne drzave 1459,i u narednim vekovima,unisteno i srpsko plemstvo kao elitni deo svake tadasnje evropske drzave,a ostali su uglavnom seljaci (i zanatlije)......to se u zapadnoevroskim zemljama uglavnom nije desilo,tj njihive drzave i plemstva nisu unistili neki strani osvajaci......
E sad,u vekovima turske okupacije,u Srbiji su ziveli uglavnom Srbi seljaci,tj raja kako su ih Turci zvali......uglavnom su ziveli po selima,sumama i planinama a Turci i poturice po gradovima.....ti seljaci Srbi (vecinsko stanovnistvo) su tokom 19 veka uspeli da se izbore za svoju slobodu i drzavu,pocetkom 20 u balkanskim ratovima su oterali konacno Turke potpuno,ali onda ih je sacekao prvi svetski rat,pa drugi.......i onda komunisti.....e to potencira Protic,da tadasnji srpski seljak uopste nije u pocetku dobro prihvatao komuniste,i da su se ovi represivnim merama borili preotiv srpskog seljaka....
To što je srpsko plemstvo uništeno uopšte nije nešto preterano bitno u našem razvoju. Možda on nešto mašta njemu svojstveno. Veći je problem strukturiranja države- ovo raseljavanje, pa saseljavnje. Pa na kraju i granice.
A on što priča gluposti koje su totalno nevezane, pa ne misliš valjda da on zaslužije da njega neko čita sa tim njegovim glupostima¿¡
Mislim da ti u ovim postovima pises totalno nevezano......pomenes jednu stvar,ja ti to objasnim onda neku totalno desetu.....kakve veze ima Apis,srpski seljak,raseljavanje,saseljavanje,grance.....
I ako mozes,konkretno objasni sta su gluposti u pricanju onog Protica?.......i koga prosecan i "dobir" Srbin treba da cita po tebi?
Btw,treci put pitam (sto pita i taj Protic) da li si procitao "knjigu o Milutinu"?....jedan od bisera srpske modernije knjizevnosti
Kako Apis nema veze sa temeljima srpske države, koje na kraju njie ni bilo¿¡Mislim da ti u ovim postovima pises totalno nevezano......pomenes jednu stvar,ja ti to objasnim onda neku totalno desetu.....kakve veze ima Apis,srpski seljak,raseljavanje,saseljavanje,grance.....
I ako mozes,konkretno objasni sta su gluposti u pricanju onog Protica?.......i koga prosecan i "dobir" Srbin treba da cita po tebi?
Btw,treci put pitam (sto pita i taj Protic) da li si procitao "knjigu o Milutinu"?....jedan od bisera srpske modernije knjizevnosti
Ta monarhistička naklapanja ja ne čitam. Normalno su pametni ljudi tu monarhiju trebali da ukinu još kod prevrata 1903!...
Kako Apis nema veze sa temeljima srpske države, koje na kraju njie ni bilo¿¡
I naravno, majmun Protić se puno hvata za srpstvo koje u dobroj meri po zasluzi njegove gnjide pranđeda Stojana nije moglo da doživi procvat. Šta se takv uopšte hvata za srpsto?!
I ne, nije to što nemamo plemiće glavno i presusno u današnjim tehnologijama. Nemaju plemiće ni švajcarci.
Ta monarhistička naklapanja ja ne čitam. Normalno su pametni ljudi tu monarhiju trebali da ukinu još kod prevrata 1903!