Милан Будимир и албански језик

Ne znam kako nazvati ovo sem lupetanjem gluposti ili nespremnošću da se prizna greška.

Pst, Slavene, ta slika prikazuje "etnolingvističke grupe". A ti si opet uhvaćen spinovanju, u širenju neistina i i pokušaju manipulacije.
Ovo iznad nema veze ni sa jednim lingvistom. Svim odreda. Svi govore, vrlo jasno, o jezicima, o čemu svedoči i ilustracija koju si postavio. Ja rekoh možda imaš neku svoju radikalnu teoriju koja po običaju iz korena menja sva naučna saznanja ovog sveta, a ti samo napamet pričaš i još se pritom lažno pozivaš na lingvistiku. :lol:

... e, da, i - menjanju teme. :lol:

Pst, Slavene, ta slika prikazuje "etnolingvističke grupe". A ti si opet uhvaćen spinovanju, u širenju neistina i i pokušaju manipulacije.

... e, da, i - menjanju teme. :lol:

A, to ne. :nono3: Svoje taktike spinovanja, sabotiranja diskusije i eskiviranja kada god lupiš tako neko, da ti na pamet ne pada da pripisuješ meni.

Da stvar bude još više šokantna, ova scena koju priređuješ pokazuje da i dalje posle svega onog što si pravio na forumu na temi o Goranu Šariću, do dana današnjega, ni trunku nisi manje bezobrazan.

A, to ne. :nono3: Svoje taktike spinovanja, sabotiranja diskusije i eskiviranja kada god lupiš tako neko, da ti na pamet ne pada da pripisuješ meni.

Da stvar bude još više šokantna, ova scena koju priređuješ pokazuje da i dalje posle svega onog što si pravio na forumu na temi o Goranu Šariću, do dana današnjega, ni trunku nisi manje bezobrazan.
Svi oko tebe su "bezobrazni", samo si ti skrupulozan i pošten. Gadi mi se da budem na istoj stranici s tobom.

Svi oko tebe su "bezobrazni", samo si ti skrupulozan i pošten.

Daleko od toga. Srećom, ima dosta pristojnih ljudi ovde. Ovde se može primetiti opet pokušaj tvog spinovanja: izokrećeš stvari kao da sam hteo da na bilo koji način izdignem sebe u odnosu na sve druge (nekako mi se čini da svoje osobine projektuješ na mene, no dobro, da ne ulazimo u to).

Što se tiče odnosa između mene i tebe, ne bih zatrpavao temu jer mi nismo (a vidim da obožavaš da sa teme skrećeš, kao što si i ovde očigledno preusmerio sa pojma indoevropsko na mene!). To zavisi ni od čega drugog nego od tvoje odluke kako će se ponašati i ophoditi prema meni (ili bilo kome drugom na mom mestu; nebitno). :kafa:

Gadi mi se da budem na istoj stranici s tobom.

Osećaj moram reći da nije stran i ne znam šta te sprečava da jednostavno uopšte ne budeš na istoj stranici sa mnom. :ok:

Sramota me da ne bi neko po tebi merio kakvi su Srbi.

51RgDOZU6DL._AC_UL1000_.jpg

Милан Будимир је у својој од тисућбројних фуснота, а у једној од њих, пише о наводима Krumbaher Karlа, а овај позивајући се на Louisа Bréhierа, наводи кратко цитирајући француског научника да назив ,Византија' није дуго био прихваћен од стране западњака, посебно оних који су, попут Филефа, дошли да студирају грчки језик и књижевност у ондашњи Цариград. Управо су они, заједно са Грцима који су емигрирали на Запад после 1453. године, у језик науке увели су изразе ,Византија' и ,Византијско царство'. Будимир наставља даље цитирајући Брехира слажући се са њиме да су великани науке попут Монтења (Michel Eyquem de Montaigne), Монтескеја (Charles-Louis de Secondat Montesquieu) и посебно Алфреда Николаса Рамбоа (Alfred Nicolas Rambaud последњи пут их је користио 1870. године), користили су ипак за истину дефектни израз ,грчко царство' наводи Брехиер, који је иначе много раније од стране западних хуманиста још у XVI веку, био замењен изразом ,Византијско царство'.

«Пећину у којој се родио Спаситељ света, и све светиње, Јелене и Константина су красили врхунски храмови. Четири године касније, цар је обновио Визант [330], којi је назвао Константинопољ, и учинио га другим седиштем царства.»

«La grotte où était né le Sauveur du monde, et tous les saints lieux, furent ornés de temples superbes par Hélène et par Constantin. Quatre ans après l’empereur rebàtit Byzance [330], qu’il appela Constantinople, et en fit second siège de l’empire.»
uc1.31158005919690-seq_9.jpg

CLASSIQUES DE L'HISTOIRE, CONTENANT: DISCOURS SUR L'HISTOIRE UNIVERSELLE, PAR BOSSUET; HISTOIRE DES RÉVOLUTIONS ROMAINES, PAR VERTOT; CONSIDÉRATIONS SUR LES CAUSES DE LA GRANDEUR ET DE LA DÉCADENCE DES ROMAINS, PAR MONTESQUIEU. PARIS. ANSELIN ET POCHARD, LIBRAIRES DE LA GARDE ROYALE ET DES TROUPES DE TOUTES ARMES, RUE DAUPHINE, Nº 9. M DCCC XXVI, стр. 37.

Милан Будимир је у својој од тисућбројних фуснота, а у једној од њих, пише о наводима Krumbaher Karlа, а овај позивајући се на Louisа Bréhierа, наводи кратко цитирајући француског научника да назив ,Византија' није дуго био прихваћен од стране западњака, посебно оних који су, попут Филефа, дошли да студирају грчки језик и књижевност у ондашњи Цариград. Управо су они, заједно са Грцима који су емигрирали на Запад после 1453. године, у језик науке увели су изразе ,Византија' и ,Византијско царство'. Будимир наставља даље цитирајући Брехира слажући се са њиме да су великани науке попут Монтења (Michel Eyquem de Montaigne), Монтескеја (Charles-Louis de Secondat Montesquieu) и посебно Алфреда Николаса Рамбоа (Alfred Nicolas Rambaud последњи пут их је користио 1870. године), користили су ипак за истину дефектни израз ,грчко царство' наводи Брехиер, који је иначе много раније од стране западних хуманиста још у XVI веку, био замењен изразом ,Византијско царство'.

«Пећину у којој се родио Спаситељ света, и све светиње, Јелене и Константина су красили врхунски храмови. Четири године касније, цар је обновио Визант [330], којi је назвао Константинопољ, и учинио га другим седиштем царства.»

«La grotte où était né le Sauveur du monde, et tous les saints lieux, furent ornés de temples superbes par Hélène et par Constantin. Quatre ans après l’empereur rebàtit Byzance [330], qu’il appela Constantinople, et en fit second siège de l’empire.»
Pogledajte prilog 1100676
CLASSIQUES DE L'HISTOIRE, CONTENANT: DISCOURS SUR L'HISTOIRE UNIVERSELLE, PAR BOSSUET; HISTOIRE DES RÉVOLUTIONS ROMAINES, PAR VERTOT; CONSIDÉRATIONS SUR LES CAUSES DE LA GRANDEUR ET DE LA DÉCADENCE DES ROMAINS, PAR MONTESQUIEU. PARIS. ANSELIN ET POCHARD, LIBRAIRES DE LA GARDE ROYALE ET DES TROUPES DE TOUTES ARMES, RUE DAUPHINE, Nº 9. M DCCC XXVI, стр. 37.

Ovde i dalje nema ništa o albanskom jeziku.

Kad će ispunjenje onih epohalnih najava; Mrkalj i drugi čekaju evo već skoro dve pune godine.

Pošto je značajno prigodnije na ovoj temi i dok ulazimo evo već čak u petu godinu iščekivanja Krcunovih epohalnih i još uvek neostvarenih najava, da postavimo i ovde citat iz Katičićeve knjige (oko koje mu je pomogao lično Budimir, tokom istraživanja), pp. 64:

64Budimir.jpg

Katicic.jpg

I bilo bi lepo ako bismo već prestali da širimo razne dezinformacije po Krstaric oko Budimira i njegovih tvrdnji. Dovoljno je što se brutalno laže o njemu na sahranama Jovana I. Deretića i slično, što se njegovo ime provlači po raznim YouTube kanalima na potpuno neprimeren način zbog čega se dotični u sopstvenom grobu prevrće.

Ako po društveim mrežama ima toliko gluposti, neka Krstarica bude oaza zdravog razuma gde ćemo biti posvećeni utvrđivanju šta je istina u moru laži.

Back