Mihajlovic i Mladic - Srbi ili Jugosloveni?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Nije mi jasno za KOJU DRZAVU su se borili Draza Mihajlovic i Ratko Mladic?

Da li su oni bili JUGOSLOVENSKI ili SRPSKI oficiri?

Kojoj su se drzavi ZAKLELI NA VERNOST?
:think:

Ili su PREKO NOCI "prodali veru za veceru", kao cvrste karakterne licnosti koje su nekome danas uzor?

Moze li neko to da mi objasni, prilicno me zbunjuje?
:sad2:

Draža Mihajlović je bio srpski vojnik (ratovao u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu). Onda je silom prilika osnovana Kraljevina SHS, pa potom i Kraljevina Jugoslavija. Međutim, pošto je u Drugom svetskom ratu formirana NDH, Draža nije nikako mogao biti Jugosloven, jer Jugoslavija nije faktički postojala. Znači da je bio srpski vojnik. Mladić takođe.

dosta bre sa ovim jeftinim provokatorskim temama.
Sve ti teme lice k'o jaje jajetu.

Nemoj da spamujes.

Odgovaraj na temu.

Vidis kako Yoki lepo kaze da je Mihajlovic DVA PUTA menjao uniformu i zakletvu: prvo je od Srbina postao Jugosloven, pa je posle opet (u 2. sv ratu) od Jugoslovena postao Srbin!

Nauci nesto, nemoj samo kme-kme....

PS. I tvoj avatar je za mene provokacija.

Nije mi jasno za KOJU DRZAVU su se borili Draza Mihajlovic i Ratko Mladic?

Da li su oni bili JUGOSLOVENSKI ili SRPSKI oficiri?

Kojoj su se drzavi ZAKLELI NA VERNOST?
:think:

Stvarno si smor. I Mladić kao i Mihailovć kao i Tito, kao i Tuđman, kao i Mile Budak, Kvaternik,Janko Bobetko, Tus, Gotovina . . . . Skoro da nema ni jednog visokog oficira u dvadesetom veku na prostoru negdašnje Jugoslavije koji nije menjao uniforme , a neki i po više uniformi potpuno suprostavljenih snaga.

Stvarno si smor. I Mladić kao i Mihailovć kao i Tito, kao i Tuđman, kao i Mile Budak, Kvaternik,Janko Bobetko, Tus, Gotovina . . . . Skoro da nema ni jednog visokog oficira u dvadesetom veku na prostoru negdašnje Jugoslavije koji nije menjao uniforme , a neki i po više uniformi potpuno suprostavljenih snaga.

vala zivas istina...od AU oficira postajali jugolovenski...potom od Jugoslovenskih postajali Domobranski...pa od Domobranskih postali Komunisticki.....neki poput Tyudjmana, Bobetka i Spegelja,matorani,i Hrvatski..ovi novohrvatski

Nemoj da spamujes.
pa i napisao sam ono sto sam napisao zato sto ti je tema kao tema cisti spam. I ne samo ova nego i ostale koje postavljas. Posto si aktivan na PDF politika mislim da ti je tamo idealno okruzenje za teme ovakvog tipa.

Odgovaraj na temu.

Na guposti nemam sta da odgovorim.
Posusaj da uposlis mozak i videces da ti je ovo pitanje potpuno bez smisla.
Oficir sluzi narodu a ne drzavi. Drzave bivaju i nestaju a narodi ostaju.

Vidis kako Yoki lepo kaze da je Mihajlovic DVA PUTA menjao uniformu i zakletvu: prvo je od Srbina postao Jugosloven, pa je posle opet (u 2. sv ratu) od Jugoslovena postao Srbin!

Svi srpski oficiri su postali jugoslovenski. I kakve to ima veze?

Nauci nesto, nemoj samo kme-kme....

Tema ti je kme-kme,
PS. I tvoj avatar je za mene provokacija.
Zamisli da je u pitanju povijesni hrvatski teritorij i odmah ce se tvoja frustracija pretvoriti u cistu zadovoljstinu

pa i napisao sam ono sto sam napisao zato sto ti je tema kao tema cisti spam. I ne samo ova nego i ostale koje postavljas. Posto si aktivan na PDF politika mislim da ti je tamo idealno okruzenje za teme ovakvog tipa.

Na guposti nemam sta da odgovorim.
Posusaj da uposlis mozak i videces da ti je ovo pitanje potpuno bez smisla.
Oficir sluzi narodu a ne drzavi. Drzave bivaju i nestaju a narodi ostaju.
Ne može, jer je Blajbinger upravo bivši oficir JNA koji je dezertirao i zbrisao u inostranstvo.

Ne može, jer je Blajbinger upravo bivši oficir JNA koji je dezertirao i zbrisao u inostranstvo.

Hm,,,, ako je tako onda mi je jasno zasto pokusava da metodom kompenzacije sa doticna dva oficira (generala) skine podsvesni osecaj grize savesti.
Mladic je prodao veru za veceru zato sto je iz JNA koja je prestala da postoji presao u VRS a Blajbi nije prodao veru za veceru jer je odleprsao u inostranstvo (inozemstvo), ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back