TELOHRANITELJ MJ-a SVEDOCHIO PROTIV MURRAYA
Thursday January 6, 2011
Na sudu u Los Angeles-u, Alberto Alvarez je rekao da mu je Conrad rekao da je Michael imao "losu reakciju" na neki lek.
Objashnjavajuci da je Dr Murray davao Michael-u veshtacko disanje, usta na usta pokushavajuci da ga ozivi, dodao je, "Pitao sam, 'Dr Murray, shta se desilo?' i on mi je rekao, ‘Imao je reakciju. Imao je losu reakciju.’ ”
Poslusao je instrukcije Murraya da skloni medicinske bochice i opremu za infuziju pre instrukcije da pozove hitnu sluzbu.
U sudnici je juche prisustvovao i lekar hitne sluzbe Richard Senneff, koji je tvrdio da mu nije bilo recheno da je Michael-u dat Propofol kada je stigao po pozivu u Michaelovu iznajmljenu kucu u LA-u.
On je dodao da je kralj popa nosio pidzamu i da mu je recheno da mu je dat sedativ Lorazepam da mu pomogne da spava i da je lechen od dehidracije.
Takodje je tvrdio da nije prepoznao da je to Michael jer je bio suvishe bled i mrshav.
Kasnije, specijalisti hitne sluzbe pozvali su UCLA Medical Center i javili da je nastupila smrt.
“Rekao sam im da se radi o VIP-u visokog profila i da bi bilo pogodnije da ga mi prevezemo," dodao je.
Posle prevoza Michaelovog tela u ambulantu, on se vratio u spavacu sobu i video Dr Murray pored kreveta kako rasprema medicinska pomagala.
“Drzao je belu plastichnu kesu za djubre i ubacivao je stvari u nju. ,” rekao je.