Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
malo off topic-a... meni je net uzasno spor ili mi nesto nije u redu s kompom, jer koji god video da postavite ja ne mogu da ga vidim (samo bela povrsina)... pa su mi zato korisniji linkovi... :(
072.jpg

Probaj da obrises cookies i history.

Jel vam se svidja...:zper:

uu, moja dunja ima to, jednom mi je dala da obucem i prelepo je. ja bi to u svakodnevnom zivotu nosila.
a navukla sam i beat it jaknu, deset brojeva vecu od mene, od nje sam potpuno izgubila razum.
kad sam je skinula, i posegla za torbom koju je drugarica pridrzala, ja rekla: gago, daj mi jaknu xD
a necu vise tako na par sekundi da obucemmmmm, ocu u orman sve sve sve.

Pitanje "Ko je sledeci?" me nervira u z a s n o !
Svako ko ima iole mozga i ZNA ko je MJ, ne bi trebalo tako da razmishlja. Nebitno da l' gotivi MJ ili ne.
Postoje ljudi koji su THE ONE AND ONLY! Nije on br. 1, njega nema na listama, ne moze niko da se poredi sa njim.
Dakle, MJ je MJ, ende.
E sad, da vidimo, cije ime bi moglo da znaci nesto u rnb i pop muzici danas i za nekih 10-15 god...hm hm ..ako vec moram da navedem nekog, meni je Beyonce ok.
Devojka ume da peva, malo kreshti kad se duze slusha, pocinje da smeta njen glas al' to shto radi - radi dobro.
Drugo, mislim da moze da postane (ne volim taj status) zvezda, ima taj x faktor. Harizmaticna je, slatka, deluje kao jaka zena, uvek kada se pojavi zrachi i pleni, izgleda k'o lavica.. Mislim da je 50% njenog uspeha u njenom stavu i drzanju, izgleda samouvereno, zna shta radi i shta hoce. Jedan od razloga shto mi se svidjaju oni njeni kg vishka je zbog toga, divim se osobama koje nemaju komplekse. Tj. ima ih svako al' ona se time ne opterecuje, sto je retko.
I ono shto je mnogo bitno, ne razvlachi se po tabloidima, odvojila je privatni od poslovnog zivota, shto je mnogo tesko i uspela je u tome. Ima svoju muziku, svog coveka, sama sebi dovoljna i nadam se da ce posluziti kao rol model za sve buduce pevacice.

Nešto sam razmišljao, šta vi mislite, šta treba neko da ima ili da uradi da bi bio "novi MJ"?
Ili bar, šta treba da uradi da bi napravio "novi Thriller"?
Dobro razmislite, pa odgovorite! ;)

Ja, čini mi se, nemam odgovor... Ništa slično video nisam, niti vidim u skorijoj budućnosti...

Pa bas to da nikako ne zeli da bude novi MJ , u smislu da ga porede sa njim i da ga kopira ...
Sad ozbiljno Legende uvek ili bolje uglavnom budu oni koji su rodjeni u provinciji , u siromasnoj ili ne toliko siromasnoj porodici (znaci to nisu deca poznatih koje forsiraju i koje za slavu potkuju), mora da pokazuje od malih nogu da ga muzika pokrece, vodi , motivise, inspirise .... ono sto je najvaznije mora da ima svoje vidjenje sta bi on uradio da ima prilike da snimi album, mora da veruje u sebe i da on bude bas to sto muzici nedostaje a da je muzika njegov/njen zivot :!:

Mora da bude veoma kreativan i poseban i u poslovnom i u privatnom smislu .

Poslovno bi bilo da mora na svakom albumu bar jednu pesmu sam da napise , da ima viziju kako ce biti obucen i kako ce realizovati spotove znaci da se ne kiti tudjim idejama (perjem) i reklamira tamo neke stiliste i k`o prost da menja fizure ili stil u odnosu na to kakva je sezona ili moda -vec da je on diktira a to moze da postigne samo ako bude bio ono sto jeste jer svaki covek je prica za sebe a ovde je rec o talentu ! Bitno je da sve sto bude stekao stekne svojom zaslugom ....

Sve zavisi i od vremenskih prilika tj. parametara kojima se vrednuje ili ocenjuje , pa tako imamo one koji su stekli neku slavu i spadaju u vrh tako sto ih forsiraju Iluminati, one koji se izjasnjavaju kao hermafroditi , one koji se izjasnjavaju kao nevini do braka ,....itd slicne gluposti kojima se isticu od ostalih skrenuci paznju na sebe i ubuduce sve sto rade a uglavnom posle dva hita vise nista ne rade ali sve to kao recept za biti megazvezda = biti ekstreman

Mozda se "hit izvodjaci" i muzika tako kotira jer je isuvise lako postati poznat i slavan .... danas je to po meni najlaksa stvar a jos ako imas talenat pa dovoljno je napravis nekoliko klipova pod dobrim pseudonimom i postavis naYouTube i zvezda je rodjena , nema sanse da ne budes primecen a isto tako ako vredis lako ce do tebe doci manadzeri i ostali kojima je u interesu da od tebe stvore zvezdu :)

Ja smatram da su vrhunac dobre muzike bile 80te , pesme su bile i previse dobre da posle toga vise nista nije moglo da bude dovoljno inspirativno za dalje ili bolje ...

U stvari vrhunac su ako se samo muzika posmatra ipak 70te jer se u 80tim dosta insistiralo i na koreografiji u sklopu nastupa (nije bilo dovoljno da izadjes, otpevas i lomis se kako te ponese) a mislim da znate ko je to indirektno nametnuo :):mrgreen:

Dakle ja znam ali sam morala ovo da napisem jer bi bas klise zvucalo a da ne obrazlozim danasnje parametre i da su 80te previse donele ali i odnele ...dakle Majkl Dzekson ...pa 300 godina ...i onda opet on .... mislim da je ovo pravi zakljucak za njegovu temu i Triller-ov odgovor na pitanje :) :zurka:

A da ono najvaznije takodje za temu je nepisano pravilo da legende nikad ne mogu da podare naslednike - nikad! Taj sto ce se u buducnosti smatrati legendom poteci ce niodkuda kao sto je to bio slucaj sa svakom legendom :lol: ...tako da MJovi klinci i ako su njegovi nema sanse da ikad budu isto sto i on ili da ga nadmase , to je jednostavno nemoguce , njima je zagarantovan tatin teret slave ...

Dodao bih jednu, možda banalnu, ali očiglednu stvar, a to je što je Majkl igrao podjednako dobro, ako ne i bolje nego što je pevao!
I to je jedna od velikih stvari koja fali njegovim "pretendentima na presto". :lol:
Dakle, niko ne peva i igra kao MJ.
Michael Jackson je stvarno One of a kind i ne bih sad da nabrajam sve okolnosti koje su ga dovele tu gde jesu, na vrh.
Svi ste svesni njih, dakle nije jedna stvar, nego multitalentovanost, genijalnost i bitna stvar je i vreme kad je vladao, dakle te neprevaziđene ’80te.
Em je bio najbolji, em je to bio u najbolje vreme.
I još jedna bitna stvar koja ga izdvaja od konkurenata je ta što se on proslavio dok je još bio u osnovnoj školi! :lol:

Ovo sam vas pitao jer se osećam kao da živim u vremenu u kom je sve već rečeno i za koje znam da nije najbolje i nema neku perspektivu da će biti mnogo bolje.
To je grozan osećaj.
Imam utisak da su muzika i filmovi sve gori i gori, jer kao što rekoh, kao da je sve već rečeno, pa im je jedino preostalo da se ponavljaju.
I kao da nema šta novo da se kaže, izmisli… Svi liče jedni na druge.
Ovo vam govori čovek koji je pre opsesije Majklom slušao uglavnom novu muziku.
Dobro, za filmove sam uvek mislio da su najbolji bili ‘90ih i ‘80ih, iz 2000ih na jednoj šaci mogu da nabrojim dobre filmove.
Jeste da nauka i tehnologija neminovno napreduju, ali ljudskost nazaduje… ;)

Pa bas to da nikako ne zeli da bude novi MJ , u smislu da ga porede sa njim i da ga kopira ...
Sad ozbiljno Legende uvek ili bolje uglavnom budu oni koji su rodjeni u provinciji , u siromasnoj ili ne toliko siromasnoj porodici (znaci to nisu deca poznatih koje forsiraju i koje za slavu potkuju), mora da pokazuje od malih nogu da ga muzika pokrece, vodi , motivise, inspirise .... ono sto je najvaznije mora da ima svoje vidjenje sta bi on uradio da ima prilike da snimi album, mora da veruje u sebe i da on bude bas to sto muzici nedostaje a da je muzika njegov/njen zivot :!:

Mora da bude veoma kreativan i poseban i u poslovnom i u privatnom smislu .

Poslovno bi bilo da mora na svakom albumu bar jednu pesmu sam da napise , da ima viziju kako ce biti obucen i kako ce realizovati spotove znaci da se ne kiti tudjim idejama (perjem) i reklamira tamo neke stiliste i k`o prost da menja fizure ili stil u odnosu na to kakva je sezona ili moda -vec da je on diktira a to moze da postigne samo ako bude bio ono sto jeste jer svaki covek je prica za sebe a ovde je rec o talentu ! Bitno je da sve sto bude stekao stekne svojom zaslugom ....

Sve zavisi i od vremenskih prilika tj. parametara kojima se vrednuje ili ocenjuje , pa tako imamo one koji su stekli neku slavu i spadaju u vrh tako sto ih forsiraju Iluminati, one koji se izjasnjavaju kao hermafroditi , one koji se izjasnjavaju kao nevini do braka ,....itd slicne gluposti kojima se isticu od ostalih skrenuci paznju na sebe i ubuduce sve sto rade a uglavnom posle dva hita vise nista ne rade ali sve to kao recept za biti megazvezda = biti ekstreman

Mozda se "hit izvodjaci" i muzika tako kotira jer je isuvise lako postati poznat i slavan .... danas je to po meni najlaksa stvar a jos ako imas talenat pa dovoljno je napravis nekoliko klipova pod dobrim pseudonimom i postavis naYouTube i zvezda je rodjena , nema sanse da ne budes primecen a isto tako ako vredis lako ce do tebe doci manadzeri i ostali kojima je u interesu da od tebe stvore zvezdu :)

Ja smatram da su vrhunac dobre muzike bile 80te , pesme su bile i previse dobre da posle toga vise nista nije moglo da bude dovoljno inspirativno za dalje ili bolje ...

U stvari vrhunac su ako se samo muzika posmatra ipak 70te jer se u 80tim dosta insistiralo i na koreografiji u sklopu nastupa (nije bilo dovoljno da izadjes, otpevas i lomis se kako te ponese) a mislim da znate ko je to indirektno nametnuo :):mrgreen:

Dakle ja znam ali sam morala ovo da napisem jer bi bas klise zvucalo a da ne obrazlozim danasnje parametre i da su 80te previse donele ali i odnele ...dakle Majkl Dzekson ...pa 300 godina ...i onda opet on .... mislim da je ovo pravi zakljucak za njegovu temu i Triller-ov odgovor na pitanje :) :zurka:

A da ono najvaznije takodje za temu je nepisano pravilo da legende nikad ne mogu da podare naslednike - nikad! Taj sto ce se u buducnosti smatrati legendom poteci ce niodkuda kao sto je to bio slucaj sa svakom legendom :lol: ...tako da MJovi klinci i ako su njegovi nema sanse da ikad budu isto sto i on ili da ga nadmase , to je jednostavno nemoguce , njima je zagarantovan tatin teret slave ...

Dodao bih jednu, možda banalnu, ali očiglednu stvar, a to je što je Majkl igrao podjednako dobro, ako ne i bolje nego što je pevao!
I to je jedna od velikih stvari koja fali njegovim "pretendentima na presto". :lol:
Dakle, niko ne peva i igra kao MJ.
Michael Jackson je stvarno One of a kind i ne bih sad da nabrajam sve okolnosti koje su ga dovele tu gde jesu, na vrh.
Svi ste svesni njih, dakle nije jedna stvar, nego multitalentovanost, genijalnost i bitna stvar je i vreme kad je vladao, dakle te neprevaziđene ’80te.
Em je bio najbolji, em je to bio u najbolje vreme.
I još jedna bitna stvar koja ga izdvaja od konkurenata je ta što se on proslavio dok je još bio u osnovnoj školi! :lol:

Ovo sam vas pitao jer se osećam kao da živim u vremenu u kom je sve već rečeno i za koje znam da nije najbolje i nema neku perspektivu da će biti mnogo bolje.
To je grozan osećaj.
Imam utisak da su muzika i filmovi sve gori i gori, jer kao što rekoh, kao da je sve već rečeno, pa im je jedino preostalo da se ponavljaju.
I kao da nema šta novo da se kaže, izmisli… Svi liče jedni na druge.
Ovo vam govori čovek koji je pre opsesije Majklom slušao uglavnom novu muziku.
Dobro, za filmove sam uvek mislio da su najbolji bili ‘90ih i ‘80ih, iz 2000ih na jednoj šaci mogu da nabrojim dobre filmove.
Jeste da nauka i tehnologija neminovno napreduju, ali ljudskost nazaduje… ;)

:klap:

Hvala, hvala. :mrgreen:
Da li vi imate osećaj da su muzika i filmovi sve gori i gori?
Ja u poslednje vreme sve više i više to mislim...
Posebno me u to ubeđuju mega-hitovi koje sam postavio na mojoj temi Najveće ime...
Vidite tamo... Ova Ke$hina pesma je bila broj jedan dugo, a po meni je srranje neviđeno...

Mnogo mi se svidja ovo gore sto si napisao...:klap: I ti Criss-angelOVA devojka...:D

Muzika je sve gora barem se meni tako cini... Prvo ja ni ne znam ko je Kesha ili kako vec... Cula sam pesmu Tokio Hotela... Ziva katastrofa.. I ne samo oni vec i neke novopecene zvezde tipa Justin Bieber.. Ladno kad je klinac pevao sa We are the world:eek: Uzas... A filmovi pa svi su naucno fantasticni... Bzvz... Jedini film od novih koji sam gledala je ,,2012''....

Posebno me u to ubeđuju mega-hitovi koje sam postavio na mojoj temi Najveće ime...
Vidite tamo... Ova Ke$hina pesma je bila broj jedan dugo, a po meni je srranje neviđeno...

E da,da ... ja sam odavno to konstatovao ...

Svi je objavljuju na fb-u, citam na mtv.rs da je veliki hit i rekoh ajd da je odlsusam ... duboko sam se razocarao ...
Ali kad sam bolje razmislio, pa ta pesma je samo jos jedno u nizu od sr.anja danasnjih kvazi-umetnika !

Sto se Kei$e tice (ili kako god da se pise njeno ime) cula sam samo jednu pesmu i imam samo jedan komentar za nju, a to je :bljak::bljak: najgore je sto se svi nesto kao loze na nju, a za mesec dana ce da je zaborave. Isto vazi i za sh*t od Tokio Hotel-a, a uzdizu ih kao da su bogovi.:roll::roll: Ne slusam noviju muziku (govorim o MTV-u),, cujem tu i tamo poneku pesmicu, udje mi u usi, ali je zaboravim za jedan dan. Cini mi se da se stvari pogorsavaju iz decenije u deceniju, i kako je krenulo, ne pise nam se dobro.
Opet, dobra muzika mora postojati negde, samo treba istrazivati, ovde govorimo o najpopularnijim ljudima i izvodjacima koji su u tom nekom "main stream-u" i imaju sh*t muziku za razliku od proslih decenija gde su najpopularniji izvodjaci imali (uglavnom) kvalitetnu muziku.

Uglavnom, neki ljudi nisu ni svesni toga jer nisu culi za vecinu izvodjaca sedamdesetiih i osamdesetih (govorim o mojoj generaciji), pa prema tome ne mogu da uvide da je sve ovo sto se sad slusa samo bleda kopija.

Sto se Majkla tice, sve je receno, ali bih dodala jos samo jednu stvar koja je jako bitna (mada to svi ovde znamo :mrgreen::heart:), a to je da pre njega nisu dozvoljavali "crnim" izvodjacima da pustaju spotove na MTV-u i tad je nekako bilo krajnje vreme da se stane na put tome i da se sruse te barijere i eto desio se Majkl na pravom mestu u pravo vreme sa svojim albumom.

Poslednja izmena:
bas me zanima koliko ste zapravo naslusani danasnje, i muzike uopste, pa da tako pricate.
elem, nije poenta u tome da li ima neceg novog da se kaze, vec u nacinu na koji se govori.
kao da niko pre dzeksona nije pevao o gladnima, o ljubavi, o patnji i slicno.
majkl je imao talenat, jedinstvenu strategiju i veliku industriju da sve to komercijalno upakuje i promovise.
dakle, istakao se specificnoscu izrazavanja, a ne nekim tematskim novinama.
isto vazi i za spotove. to je mogao svako ko je imao kesa da uradi. na njegovu srecu, nije.
na kraju, kvalitet muzike i filma ne poznaje vremenske granice.
tako i danas ima bezbroj kvalitetnih i sjajnih muzicara.
otvorite malo umove, poslusajte raznovrsnije, i ne donosite tako banalne zakljucke na osnovu onoga sto cujete na top chartu sa mtv-ja.

Sto se Majkla tice, sve je receno, ali bih dodala jos samo jednu stvar koja je jako bitna (mada to svi ovde znamo :mrgreen::heart:), a to je da pre njega nisu dozvoljavali "crnim" izvodjacima da pustaju spotove na MTV-u i tad je nekako bilo krajnje vreme da se stane na put tome i da se sruse te barijere i eto desio se Majkl na pravom mestu u pravo vreme sa svojim albumom.

konacno nesto pametno.

Mnogo mi se svidja ovo gore sto si napisao...:klap: I ti Criss-angelOVA devojka...:D

Muzika je sve gora barem se meni tako cini... Prvo ja ni ne znam ko je Kesha ili kako vec... Cula sam pesmu Tokio Hotela... Ziva katastrofa.. I ne samo oni vec i neke novopecene zvezde tipa Justin Bieber.. Ladno kad je klinac pevao sa We are the world:eek: Uzas... A filmovi pa svi su naucno fantasticni... Bzvz... Jedini film od novih koji sam gledala je ,,2012''....

Sve je gore i gore, I muzika i filmovi..:(

Majkl je gradio ličnost pre izmišljene globalizacije kad je još uvek svest o pojedincu bila jaka. Sada toga skoro da i nema.Globalno smo svi isti..
Globalno smo pojam shvatili pogrešno.
Devojke se globalno oblače isto, smaknute farmerice na pola guuze, majice iste,patičice, sve su ćurke iako nisu takve rodjene, sve su im frizure iste..Muškarci su isti, neki ružniji neki lepši, što ne smeta da opet svi zajedno budu isti.
Gledam spot Beyonce, onaj pink panther..Globalno gledajući devojka kopira Shakiru onako vrckajući guuzom. U spotu Lady Gaga u jednom delu se vidi ista slika, al ista slika, kao iz MJ Scream-a, kad on ili Janet onako u crnom sede... Gde je tu ličnost a gde kreativnost?

Ne,ne mislim,niti je tako.Pogotovo filmovi.Samo treba pronaci.A imam utisak da ti i josh mnogi ne trazite na pravom mestu.....

Sve je gore i gore, I muzika i filmovi..:(

Majkl je gradio ličnost pre izmišljene globalizacije kad je još uvek svest o pojedincu bila jaka. Sada toga skoro da i nema.Globalno smo svi isti..
Globalno smo pojam shvatili pogrešno.
Devojke se globalno oblače isto, smaknute farmerice na pola guuze, majice iste,patičice, sve su ćurke iako nisu takve rodjene, sve su im frizure iste..Muškarci su isti, neki ružniji neki lepši, što ne smeta da opet svi zajedno budu isti.
Gledam spot Beyonce, onaj pink panther..Globalno gledajući devojka kopira Shakiru onako vrckajući guuzom. U spotu Lady Gaga u jednom delu se vidi ista slika, al ista slika, kao iz MJ Scream-a, kad on ili Janet onako u crnom sede... Gde je tu ličnost a gde kreativnost?

Pa to je taj uticaj MJ-a :mrgreen:
Gde se pa ti u'vati za najgori spot od Beyonce : ))
Shakira kopira Madonnu, onaj hermafrodit isto.
slusajte MJ-a i budite jedinstveni ! :lol:

Back