Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cinjenica je da mladji Majklovi fanovi vole moderniji zvuk (sto je u redu i potpuno normalno, jer su i odrastali uz moderan zvuk), znaci top albumi su im Bad, Dangerous, Inivincible... Ali ni ja nisam puno stariji od mnogih ovde, ja sam '88. godiste, pa ipak volim njegove starije albume. Ne znam tacan odogovor na pitanje zasto je to tako. Jednostavno, osecam se kao da sam trebao da prozivim svoje dvadesete godine od sredine 70-tih do sredine 80-tih, znaci taj disco-funk-groove, to je moj zvuk, i mogu reci da mi je zao sto nisam tad bio "tu", da osetim tu atmosferu uzivo.

Bas neki dan citam komentare na youtube za Rock With You, i neko ostavio komentar sa kojim sam se u momentu poistovetio: "I just love the whole "party all night long at the disco-don't worry about your work-have fun-rock with me baby-boogie and groove all night long-WOOOHOO!" - concept of this whole album". Savrsen opis tog albuma

That's a damn good feeling! ;)

Moji lični favoriti: Thriller/Bad/Dangerous! Nerazdvojni! Nema šanse da ih rasporedim na 1. 2. 3. mesto!
Pa onda HIStory, Off The Wall, Invincible, HIStory In The Mix...

Pa ti si izdanak mladje generacije :)

So true. Ja volim sve albume. Toliko bi mi bilo žao da izdvojim jedan. Trenutno su mi draži Off The Wall i Thriller kao albumi, dok su mi pre 5-7 godina bili draži History, BOTDF i Invincible... Pre 15 godina sam voleo ubedljivo i najviše Bad i Dangerous... 80. sam godište, kao i aleksandar... Mislim da je tu i suština.

Ah jesam, priznajem! 20 mi ljeta...
Ne znam, meni svi ostali Majklovi albumi zvuče kao da su sad snimljeni, naročito Dangerous! ;)
A Off The Wall mi je jedini malo zastareo... Mada ne mogu da zamislim MJ-a bez
Don't Stop 'Til You Get Enough, Rock With You, Workin' Day And Night, She's Out Of My Life i pesme Off The Wall.
Ostala polovina albuma nikako da mi uđe u uši!

Kako može album da bude zastareo? Zamisli neko kaže za 9. simfoniju da je zastarela? :)
Produkcija i postprodukcija je tada bila takva, trendovi su bili drugačiji, manje se koristio računar, peglanje zvuka i sve se radilo analogno, uz manje usavršenu opremu.

Bas neki dan citam komentare na youtube za Rock With You, i neko ostavio komentar sa kojim sam se u momentu poistovetio: "I just love the whole "party all night long at the disco-don't worry about your work-have fun-rock with me baby-boogie and groove all night long-WOOOHOO!" - concept of this whole album". Savrsen opis tog albuma

Mene tih par pesama sa OTW mogu neverovatno da oraspolože. A She's Out Of My Life uvek da spusti neverovatno nisko. To nijedan drugi album ne može. Disco muzika iz tog vremena će živeti i biti aktuelna, uvek se slušati i remiksovati... čak i više nego muzika iz osamdesetih ili devedesetih. Ovo sada trenutno - ne verujem baš.

So true. Ja volim sve albume. Toliko bi mi bilo žao da izdvojim jedan. Trenutno su mi draži Off The Wall i Thriller kao albumi, dok su mi pre 5-7 godina bili draži History, BOTDF i Invincible... Pre 15 godina sam voleo ubedljivo i najviše Bad i Dangerous... 80. sam godište, kao i aleksandar... Mislim da je tu i suština.

Mislim da nema tu pravila, stariji slušaju starije, mlađi novije albume itd.
Nije ni bitno sad praviti listu boljih i lošijih albuma.
MJ je pravio raznovrsne albume pa svako može da pronađe svoje favorite...

I wanna roooooooooock with you vs. You are always in my heaaaaaaaaaart! ;)

Kako može album da bude zastareo? Zamisli neko kaže za 9. simfoniju da je zastarela? :)
Produkcija i postprodukcija je tada bila takva, trendovi su bili drugačiji, manje se koristio računar, peglanje zvuka i sve se radilo analogno, uz manje usavršenu opremu.

Ok, ne baš zastareo, glupo sam to rekao. A staro nikako ne znači loše!
Osetljiva je razlika Off The Wall - Thriller, dosta se promenio zvuk...
A ja nisam neki preterani disco fan.
Šteta samo što Shake Your Body nije na OTW.

A što je promenjen omot albuma? :think:

8997.jpg
album-off-the-wall.jpg

Sonja, je l' se secas ovog razgovora? :)

Ja: Moze!
***,ja nisam ni videla ovo
Ovaj,da,moze,hvatam sesir,a onda se okupljamo posle koncerta,odlazimo u backstage i silujemo ga
Salim se
Odemo,i smaramo ga malo,on nam podeli autograme,slikamo se,pokrademo mu sve stvari...I vratimo se srecni
Hahaha,koji plan

Ti: Pa, naravno Vodjena genijalan je plan a i slika je ....genijalna
Ja bih Majklu prvo rekla da je baš sladak, pa da vrati lokne i pitala bih da ga poljubim (ali onako lepu žvaku da mu zavalim) i onda bih ga pozvala na vikendicu da svi odemo i provedemo se kao nikada, čak bolje nego na Neverlandu...baš u Majklovom fazonu Preko dana idemo u prirodu, valjamo se na livadama, prskamo vodenim balonima i pištoljima na vodu, pa bi upali komšinici u dvorište i bazen, pa bi brali cveće, pa bi nam Majkl pričao priče o Petru Panu i tako....a uveče kokice, crtani filmovi i borba jastucima
I tako bi osvojili Majkla i nikada mu ne bi palo na pamet da ode odatle i onda će on ostati tu sa nama, mi ćemo mu biti inspiracija za nove pesme, pomagaćemo mu oko albuma, terati da uradi još minimum 5 turneja i tako...Majklica će biti naš.... Ovo je stvarno bilo psihopato

^^ Nazalost, ne mogu da citiram jer je to ona stara, zakljucana tema, ali.. Eto :)
Hihi. :)
Btw:

Ja: Kejti,ubijas me
Meden je skroz,to je tako cisto stvorenje..NE VERUJEM koliki je andjeo
Ti: Žao mi je što moram da ti ovo saopštim, (daj bože da grešim, jer je ovo zaista opasno po život) ali čini mi se da si i ti zaljubljena u Majkla....Želim ti svu sreću ovog sveta da uspeš da prihvatiš tu činjenicu....Ajoj, Majkl....

^^ Samo zelim da kazem da si u pravu bila. <3

I love you, Michael:heart::heart::heart:

Cinjenica je da mladji Majklovi fanovi vole moderniji zvuk (sto je u redu i potpuno normalno, jer su i odrastali uz moderan zvuk), znaci top albumi su im Bad, Dangerous, Inivincible... Ali ni ja nisam puno stariji od mnogih ovde, ja sam '88. godiste, pa ipak volim njegove starije albume. Ne znam tacan odogovor na pitanje zasto je to tako. Jednostavno, osecam se kao da sam trebao da prozivim svoje dvadesete godine od sredine 70-tih do sredine 80-tih, znaci taj disco-funk-groove, to je moj zvuk, i mogu reci da mi je zao sto nisam tad bio "tu", da osetim tu atmosferu uzivo.

Ovo kao da sam ja pisala :)

napravio sam u winampu top 50 MJ pesama i sa off the wall-a mi je samo she's out of my life... 92. sam godiste i ne ulazi mi bas u glavu taj disco zvuk... A ova poslednja pet albuma su mi pet najbolja albuma svih vremena... Cak i Jacksons 5 bolje kapiram od off the wall-a...

Istovremeno i brza i moćna rebuttal pesma... trenutno mi mnogo znače boldovani delovi u lyrics-u ispod, lično, ovoga puta...
Sva sreća da su ti boldovani delovi ispravni, pošto ima grešaka u pesmi...

Intro (Prison guard)

Open up 6,

He’s gone!

Everywhere I turn, no matter where I look,

The systems in control, it's all ran by the book,

I've got to get away so I can clear my mind,

Xcape is what I need, away from electric eyes

No matter where I am, I seen my face around,

They pin lies on my name, and push them from town to town,

Don't have a place to run, but there's no need to hide,

I've got to, find a place,

So I won't hide away

Xcape, got to get away from a system lose in the world today

Xcape, the pressure that I face from relationships that go away

Xcape, the man with the pen that writes the lies that hassle this man

Xcape, I do what I wanna cause I gotta face nobody but me

(Girl)

Sometimes I feel like

I've gotta get away

I tried to share my life with someone I could love

But games and money is all she ever thought of

How could that be my fault when she gambled and lost?

I'm tired of silly games, its time to make a change

Why is it I can't do whatever I want to? (oh)

Went in my personal life and I don't live for you (you)

So don't you try to tell me what is right for me (try it)

You be concerned about you, I can do what I want to

Xcape, (hoo-hoo) (oh, no)

got to get away from a system loose in the world today

(I've got to get away)

Xcape,

the pressure that I face from relationships that go away

(don't you know I need it?)

Xcape,

the man with the pen that writes the lies that hassle this man

(I've got to get away)

Xcape,

I do what I wanna cause I gotta face nobody but me

(get away)

Xcape,

(don't you try it)

got to get away from a system lose in the world today

Xcape,

the pressure that I face from relationships that go away

(pressure that I'm facing every day)

Xcape,

(hoo-hoo)

the man with the pen that writes the lies that hassle this man

(come on, now)

Xcape,

(come on, now)

I do what I wanna cause I gotta face nobody but me

(hoo-hoo)

Bridge

When I go, (oh, go) this problem world won't bother me no more

(This problem world won't bother me no more)

(problem world, bother me, yeah, oh, yeah, hoo)

Xcape

Xcape

Xcape

Xcape

(I've got to find a way)

(pressure that I'm facing)

(why I wanna fly)

(I do what I wanna, hoo-hoo)

Xcape, I do what I wanna cause I gotta face nobody but me (hoo-hoo)

Xcape, got to get away

(I've got find a way)

Xcape, the pressure that I face

(can't take it no more)

Xcape, the man with the pen

(I can't take this no more)

Xcape (auow!)

(You ain't my mother)

Xcape

Got to get away

Xcape

The pressure that I face

Xcape

The man with the pen (get away)

Xcape

I do what I wanna

I do what I wanna cause I gotta face nobody but me (hee-hee-hee)

(Hoo)

Xcape

(what for? I can't take this kind of shit no more!)

Xcape till fade

You Want me? Come and get me.

Back