Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@lady aries
Svaka čast na rečima. Iskusno. :D

Samo bih za one koji su odjednom posle Majklove smrti postali zaluđenici njime (svaka čast onim drugima) podsetio na jedan odličan tekst:

RASPRODAJA BOLA

Nema više Dženis,
umro Elvis Prisli,
umiru lagano zvezde rock'n'rolla,
tek kad neko umre o njemu se misli,
započinje opšta rasprodaja bola.
O njemu se tada govori i piše,
pokojniku slavnom naglo skače cena
i svako se trudi da zaradi više,
lešinari trče po svoj deo plena.
Sve to nije dobro,
mrtvi nisu roba,
pustite da mirno
leže na dnu groba.

Riblja čorba

A ovaj tekst Corbe mislim da nije uopste na mestu, ustvari tekst je ok ali ga ti navodis cini mi se iz pogresnih razloga. I sam znas da ne postoji veca zvezda od Michaela Jacksona i da ce taj megaplanetarni uspeh tesko neko da ponovi.
Za tvoju informaciju krajem 80-tih je radjeno jedno globalno istrazivanje ko je popularniji Isus ili MJ...i sta mislis ko je pobedio?;)

Kao prvo, ovaj post sto si naveo moze da bude tacan a i ne mora, jer kao sto rekoh nezna se siguran lek za ovo. Ovo si skinuo sa foruma tipa www.doktor... i evo sad da odem tamo ima da ti nadjem jos 50 ljudi koji ce da kazu da su pokusali sve moguce pa i doticnu kremu koji si naveo i da im nista nije pomoglo. Aj navedi neki doktorski nalaz gde se kaze "da, lek postoji i to je "taj i taj lek"?
A druga stvar, ako stvarno mislis da je operacijama izbelio kozu zar ne bi postojao jos neki takav primer na svetu?
Ne deluje na svakog isti lek, krema ili bilo šta drugo isto. Reći da je potpuno neizlečivo i da ne može da pomogne nijedan doktor, kao ti u navedenom postu, je očajničko traženje opravdanja za Majkla. Ne vidim uopšte razloga za takvo ponašanje. A šta ako to nije razlog? Nećemo da znamo ni ti, ni ja, ni bilo ko drugi ovde pa makar bio i fan "do koske".
Za drugo, za sve postoji prvi put. Između ostalog je potreban i basnoslovni novac za tako nešto, a koliko znam crnci su isuviše ponosni da bi tako nešto radili masovno. Pa oni i dan danas dokazuju da je Isus bio crne boje kože! Razlog može da bude što je Majkl vrlo brzo, kao klinac, ušao u šou-biznis i da nije potpuno sazreo. Kasnije je u nekim trenucima života pokazivao da je ostao i dalje detinjast. To najbolje znaju fanovi koji su pratili njegovo ponašanje.
Možemo samo da nagađamo, ali neke činjenice stoje. Koliko sam pročitao kod ove bolesti se radi o flekama. Ne znam da li kasnije to zahvati celo lice, a da se ne vide fleke, ali onakvu boju lica koja liči na plastiku sigurno da nije niko dobio od vitiliga, da se ne lažemo.
Wikipediu moze svako da edituje i napise sta god hoce, tako da bi trebalo da znas do sada da ono sto tamo procitas uzmimas sa rezervom.
Ovde se radi prvenstveno o logici i bez Wikipedije. Sigurno da nije proglašen "Kraljem popa" u 21. godini i to pre najuspešnijih albuma u karijeri. A za to je potrebno malo više vremena i posle najvećih uspeha da bi se nešto proglasilo tako velikim imenom. Neke stvari prosto imaju svoj tok događanja. Primera je mnogo: Elvis Prisli, Čak Beri, Dženis Džoplin, Džim Morison, Tina Tarner,.. Svi su oni nagrađeni nekim velikim imenom tek nakon dosta vremena i uspeha.

Poslednja izmena:
@FLUID i unsaie:
Izvinite, nisam u toku.. A gde vi ovde vidite ljude koji ga pre smrti nisu slusali? Dobra vecina ovde ga slusa doooosta dugo.. Ovi sto se jave i kazu da znaju par pesama nisu fanovi.
I sami kazu da nisu.
Toliko o tome.
A vi mozete slobodno da zaobidjete temu, shvatili smo vas, ali vidite da ovde osim vas dvoje niko ne misli tako. I Dale koji pokusava da se slaze i sa vama, a i s nama, da nadje neku sredinu. Glupo. Dale, znamo se 100 godina, ono..^^
Meni je ovo ZADNJI post upucen vama, a predlazem i drugima da se ne raspravljaju.
Pozdrav...

A ovaj tekst Corbe mislim da nije uopste na mestu, ustvari tekst je ok ali ga ti navodis cini mi se iz pogresnih razloga. I sam znas da ne postoji veca zvezda od Michaela Jacksona i da ce taj megaplanetarni uspeh tesko neko da ponovi.
Za tvoju informaciju krajem 80-tih je radjeno jedno globalno istrazivanje ko je popularniji Isus ili MJ...i sta mislis ko je pobedio?;)
A što je neprimeren? Zar misliš da lešinari već ne obleću oko muzičke ostavštine Majkla Džeksona, ko će prvi objaviti neku kompilaciju sa hitovima, ko će prvi snimiti film o njegovom životu,.. itd. I svi su sad odjednom pratili Majkla ceo život. Ma daj... :roll:

Možda i jesi u pravu što se tiče popularnosti, ali ne smetni s uma da se tu radi o POP muzici, koja je proistekla od reči "popular", što automatski deklariše da se radi o većoj popularnosti među publikom bez obzira na sve, pa i na kvalitet. Da ne navodim sad neke izvođače današnjice, da ne bi došlo do nekih nesuglasica i ataka uvređenih fanova, koji su popularniji od mnogo boljih i kvalitetnijih muzičara. Mislim da je tu jasna stvar šta je predodređeno da bude popularno, isto kao i u zemlji Srbiji, samo malo u iščašenom obliku gde je popularnost otišla turbo brzinom u drugu krajnost, za razliku od 70-ih ili 80-ih godina u kojima je npr. Zdravko Čolić bio pop ikona.

Poslednja izmena:
@FLUID i unsaie:
Izvinite, nisam u toku.. A gde vi ovde vidite ljude koji ga pre smrti nisu slusali? Dobra vecina ovde ga slusa doooosta dugo.. Ovi sto se jave i kazu da znaju par pesama nisu fanovi.
I sami kazu da nisu.
Toliko o tome.
A vi mozete slobodno da zaobidjete temu, shvatili smo vas, ali vidite da ovde osim vas dvoje niko ne misli tako. I Dale koji pokusava da se slaze i sa vama, a i s nama, da nadje neku sredinu. Glupo. Dale, znamo se 100 godina, ono..^^
Meni je ovo ZADNJI post upucen vama, a predlazem i drugima da se ne raspravljaju.
Pozdrav...
Gospođice, znaš li ti čemu služi forum? Ovde ne pišu samo oni koji misle jednoumno! Tema je otvorena za sve, a moderatori su tu da regulišu ponašanje pojedinaca. Što se tiče mene, niti koga vređam, niti kome namećem mišljenje. Ovo je DISKUSIJA! Iznosimo mišljenja, činjenice, argumente,.. To bi isto bilo kao kad bi poslanik vladajuće partije u skupštini rekao da ne želi da diskutuje sa opozicionim poslanicima jer ne misle kao on i tražio da se udalje odatle. :lol: Mislim, stvarno, zar ti tolika zadojenost ne da da razmišljaš razumno i razmenjuješ mišljenja sa drugima? Trebaš da poštuješ tuđe stavove i mišljenja da bi drugi poštovali tebe, a ne da napišeš "ja sam u pravu i doviđenja" i okreneš leđa. Ako ne umeš ili nećeš da diskutuješ nemoj!

P.S.
Verujem da postoje novopečeni fanovi Majkla Džeksona posle njegove smrti!

Verujem da postoje novopečeni fanovi Majkla Džeksona posle njegove smrti!

Naravno da postoje. Ali takodje mislim da su to samo privremeni fanovi i da ce ih brzo proci...

A da li takvih ima ovde, nemoguce je znati... sigurno je da vise ljudi ostavlja postove u ovoj temi nakon Majklove smrti, ali to nije nikakav pokazatelj stanja. Ja sam poslednji put ostavio par postova u ovoj temi pre nekoliko meseci a mogu za sebe da kazem da sam jedan od najvecih fanova (iako ne veliki fan kao njegovi zenski fanovi, smatram da izmedju njega i njegovih zenskih fanova postoji posebna veza jer su njegove pesme uglavnom namenjene lepsem polu) ... redovno sam posecivao temu, citao postove... I samo pisem kad imam nesto bitno da iznesem. Problem je sto dodju ljudi koji nemaju pojma sta se desava u ovoj temi i pocnu da pametuju

puuuu!!! :roll::roll:
sram vas bre bilo!!!!! OVOOO POREDJENJE?!?!?!?!

@FLUID i unsaie:
I sami kazu da nisu.
Toliko o tome.
Pozdrav...

ja ne zelim ni jedno ni drugo....ja sam samo neutralan....lepo sam iskazao sve....ko me nije razumeo njegov problem....

Braco moja, oterali nas debli sa Kalisa...
Grabimo kasetofon, odvrcemo max, rulja pravo u Knez...
Dobro smo odspartali tu paradu, niko nas nije iznabado ^^
Smestimo se mi u Studentskom parku.
Simbolicno zauzeli jednu klupicu, na drvce okacili poster, muzika svirala.
Ispricali smo se divno, nenormlano zblizili....
Ma, kakvi, ono je bilo ko da se znamo ceo zivot :]
Prilazili su razni ljudi...
Jedan cika koji je bio klinac u njegovo vreme se zabo' tu kod nas i smarao nas, hvalio, bio odusevljen...
Posle su sasvim slucajno naleteli novinari.
Plesali smo, izjavili koju rec, pevali ...
Divota.
Bas onako, toplo, emotivno i simbolicno okupljanje...
Trebalo nam je svakom, definitivno.
U svakoj od onih osoba Dzekson se tako jasno vidi..
Ma, nenormalna energija, bila sam najezena sve vreme...
Ponovicemo to uskoro, a i zurku pravimo 29. avgusta naravno...

Braco moja, oterali nas debli sa Kalisa...
Grabimo kasetofon, odvrcemo max, rulja pravo u Knez...
Dobro smo odspartali tu paradu, niko nas nije iznabado ^^
Smestimo se mi u Studentskom parku.
Simbolicno zauzeli jednu klupicu, na drvce okacili poster, muzika svirala.
Ispricali smo se divno, nenormlano zblizili....
Ma, kakvi, ono je bilo ko da se znamo ceo zivot :]
Prilazili su razni ljudi...
Jedan cika koji je bio klinac u njegovo vreme se zabo' tu kod nas i smarao nas, hvalio, bio odusevljen...
Posle su sasvim slucajno naleteli novinari.
Plesali smo, izjavili koju rec, pevali ...
Divota.
Bas onako, toplo, emotivno i simbolicno okupljanje...
Trebalo nam je svakom, definitivno.
U svakoj od onih osoba Dzekson se tako jasno vidi..
Ma, nenormalna energija, bila sam najezena sve vreme...
Ponovicemo to uskoro, a i zurku pravimo 29. avgusta naravno...
:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

E, da, bicemo na Kosavi ...
U jednom od pet narednih dana, u nekoj emisiji o desavanjima u gradu.
Bice i u okolnim drzavama, Bosna, Crna Gora, Makedonija ...
Ako neko ko nije bio prisutan uhvati, videce da je bilo sjajno :]

Back