Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Butterflies je meni najjača. U startu su mi se više sviđale YRMW i ona trojka s početka, Invincible, Unbreakable, Heartbreaker...

Butterflies je i Majklova omiljena pesma sa albuma. ;)
Bez sumnje, Invincible je najlošiji album. A naravno nije ni ispromovisan kako treba zbog Mr. Mottole.
Nije trebalo toliko da se upušta u taj moderan Justin/Backstreet/Usher R&B zvuk.
Ali zato su balade standardno super...
Moji favoriti su Break Of Dawn, Cry, Butterflies, You Rock My World.
Višak su mi Invincible, Speechless, Don't Walk Away, You Are My Life. Ostalo mogu da slušam.
Na Invincible je baš strpao pesme za sve pare! 16 pesama je skoro 2 albuma...

E da nije bilo onog idiota Chandlera, ko zna šta bi bilo sa Majklovom karijerom! :confused:
Verovatno bismo sad imali još jedan album dobar kao Dangerous...
Majkl je sa Dangerousom bio u novom zaletu, potpuno je promenio zvuk ali tako da prosto ne znam da li mi se više sviđa stari ili novi MJ!
Black Or White mu je pesma podjednako uspešna kao Billie Jean.

Neki kažu da je pogrešio što nije izbacio album '90. jer je 91. stigla Nirvana i grunge, pa su malo skrenuli pažnju sa njega.
Za vreme Dangerousa su snimljeni i demo snimci za Earth Song i Blood On The Dance Floor!
Zamislite Dangerous sa još ove dve pesme! :eek:

Butterflies je i Majklova omiljena pesma sa albuma. ;)
Bez sumnje, Invincible je najlošiji album. A naravno nije ni ispromovisan kako treba zbog Mr. Mottole.
Nije trebalo toliko da se upušta u taj moderan Justin/Backstreet/Usher R&B zvuk.
Ali zato su balade standardno super...
Moji favoriti su Break Of Dawn, Cry, Butterflies, You Rock My World.
Višak su mi Invincible, Speechless, Don't Walk Away, You Are My Life. Ostalo mogu da slušam.
Na Invincible je baš strpao pesme za sve pare! 16 pesama je skoro 2 albuma...

Meni je u poslednje vreme i Invincible dobar... sa ovim trešom koji se sada pušta, sve te pesme zvuče kao dobro odmerene, klasične kompozicije. Speechless je over the top patetičan, ali je iskren, a Dont Walk Away ima lepu melodiju (pogotovo onaj deo muzike kad peva "how can I begin again, and how am I to understa..a..and...").

Invincible jeste najslabiji album - recimo, You Are My Life i Lost Children su mogle da budu zamenjene sa recimo (vidi se da je planirao da izda još neki album za par godina pa ih je čuvao) Xscape, We've had enough, Fall Again (samo da je doradi pri kraju, pošto je demo). Album bi bio mnogo jači - spot za Xscape i We've had enough bi morao da digne pesmu u vrh top lista.

Ceo album zvuči dosta kao lošija verzija Dangerousa - ne bih se složio da liči na Justina i sl.

E a kad smo kod Just-in-a, da li ste čuli za rumour da je Majkl trebalo da peva 4 minutes sa Madonnom. Navodno je htela i da ga sačeka i da mu pomogne da prebrodi sve posle suđenja, da finansira i sl. ali Majkl nije odgovarao na ponude, pa je uskočio Justin...

E da nije bilo onog idiota Chandlera, ko zna šta bi bilo sa Majklovom karijerom! :confused:
Verovatno bismo sad imali još jedan album dobar kao Dangerous...
Majkl je sa Dangerousom bio u novom zaletu, potpuno je promenio zvuk ali tako da prosto ne znam da li mi se više sviđa stari ili novi MJ!
Black Or White mu je pesma podjednako uspešna kao Billie Jean.

Neki kažu da je pogrešio što nije izbacio album '90. jer je 91. stigla Nirvana i grunge, pa su malo skrenuli pažnju sa njega.
Za vreme Dangerousa su snimljeni i demo snimci za Earth Song i Blood On The Dance Floor!
Zamislite Dangerous sa još ove dve pesme! :eek:

1991 je bila najbolja godina za muzičku industriju. sudar novih pravaca sa starim zvukovima osamdesetih... Dangerous, pa onda Gansi sa Use Your Illusion, Metallica svoj najbolji album takođe (zaboravio sam naziv), RHCP sa Under The Bridge, Queen sa Innuendom, Sting je izbacio najprodavaniju kolekciju na svetu (Fields of Gold), Madonna je izbacila poslednje singlove sa Like a Prayer, Immaculate collection i prve singlove sa Erotica albuma, zatim Mariah Carey, Whitney Houston, najbolji albumi i singlovi su iz te godine... ima ih još mnogo, stao mi je mozak, ali neko će me dopuniti.

michaeljacksonns1.jpg
Madonna-Michael.Jackson.jpg

Material Girl je bila "smrtno zaljubljena" u MJ-a, a ona se njemu gadila!
Zvala ga je na phone sex, pipala se i dahtala, a njemu je bilo neprijatno! :mrgreen:
Ne mogu ni da zamislim kako su izgledale novine kada su zajedno došli na dodelu Oscara! :D

Madonna nema ni jedan #1 u ovom milenijumu. Sva muzika je otišla do k...
A znate ko ima najviše #1 albuma ikada?! Nije Majkl, nije ni Elvis, ni Beatles nego Jay f*ckin' Z! :eek:

4 Minutes sa Michaelom?! Eeew... Al bila bi hitčina! ;)
In The Closet je planirano da bude duet sa Madonnom, ali je bila previše provokativna pa je zamenjena sa princess Stefanie of Monaco...

I Just Can't Stop Loving You je trebalo da bude duet sa Whitney Houston ili Barbrom Streisand
ali su obe bile "zauzete" pa je uskočila Siedah! (Their loss!)

Nego šta vi mislite, kakav vam je feeling, da li je Michael završio album?
Ja mislim da jeste! I hope so... :neutral:

Sta bi falilo da su Michael i Madonna snimili nesto zajedno.

Po meni, prevelik je kontrast ...

@Thriller
Koga briga za statistiku, to je samo komercijalni deo muzicke industrije.
Jay-Z samo to i moze da ima, dok Majkl ... on je pojam.
Madonna je duga prica, ali neosporivo najvece zensko ime koje stoji uz pop muziku.
Siedah, koliko sam gledala njen intervju, rekla je da je Majkl hteo bas nju [ bar sto se tice dueta ], a o tekstu za man in the mirror da ne pricam.
Tako velik doprinos albumu...

Koga briga za statistiku, to je samo komercijalni deo muzicke industrije.
Jay-Z samo to i moze da ima, dok Majkl ... on je pojam.
Madonna je duga prica, ali neosporivo najvece zensko ime koje stoji uz pop muziku.
Siedah, koliko sam gledala njen intervju, rekla je da je Majkl hteo bas nju [ bar sto se tice dueta ], a o tekstu za man in the mirror da ne pricam.
Tako velik doprinos albumu...

Majkl drži toliko rekorda da je teško da će mu bilo koji iko ikada ugroziti!
Nije to bila poenta komentara, nego stanje muzike i šta se danas prodaje u Amarici!

A za IJCSLY, ne znam koga je Majkl preferirao, ali pesma je nuđena Whitney, Barbri, Arethi Franklin i jednoj od pevačica iz grupe ABBA...
Pa je onda odlučio da je peva sa Saidom. A MITM je jedna od najlepših pesama u njegovoj karijeri, svaka čast Saidi! Super im se uklapaju glasovi!

U tom trenutku sam hteo da čujem nešto novo od njega, da ga vidim da je dobro, makar i sa Madonom i makar bila krš pesma :)

Nama veceg krsa od one sa Edi Marfy-em. A spot? Pa i "She is out of my life" spot je skuplji od onoh Edi-jevog.
Ali Majkl je tu izuzetno srecano delovao ( ne znam samo s'kojim razlogom ) i jako volim da vidim taj spot ( naravno uvek, uvek se smejem produkciji.) Podseca me na one domace krs spotove nasih narodnjaka sa pocetka '90-tih . Secate se pevacica stoji ispred plave pozadine u nekim uzas helankama i peva nesto bezveze a oko nje lete nacrtane usne ( posto peva o poljubcima jelte) i ostale gluposti koje spominje u pesmi, lete.

Tako i Edi. Sto je snimiooo pesmuuuu i spooot - odresio kesu bas! Bas se obrukao sa tim jadnim pokusajem da postane pevac i on. Ccccc . Ne znam kako je samo majkl pristao na tu pesmicu i celu tu produkciju majko bozija!
Jaoo kako se zove pesma sad mi stao mozak uh... " What's up!" :eek:

Poslednja izmena:
Nama veceg krsa od one sa Edi Marfy-em. A spot? Pa i "She is out of my life" spot je skuplji od onoh Edi-jevog.
Ali Majkl je tu izuzetno srecano delovao ( ne znam samo s'kojim razlogom ) i jako volim da vidim taj spot ( naravno uvek, uvek se smejem produkciji.) Podseca me na one domace krs spotove nasih narodnjaka sa pocetka '90-tih . Secate se pevacica stoji ispred plave pozadine u nekim uzas helankama i peva nesto bezveze a oko nje lete nacrtane usne ( posto peva o poljubcima jelte) i ostale gluposti koje spominje u pesmi, lete.

Tako i Edi. Sto je snimiooo pesmuuuu i spooot - odresio kesu bas! Bas se obrukao sa tim jadnim pokusajem da postane pevac i on. Ccccc . Ne znam kako je samo majkl pristao na tu pesmicu i celu tu produkciju majko bozija!
Jaoo kako se zove pesma sad mi stao mozak uh... " What's up!" :eek:

Ja tu pesmu uvek posmatram kao neki pokusaj humanitarnog rada, kao ono aj da snimimo (jos jednu) pesmu o ocuvanju planete. A i nije losa pesma mogu da ti kazem.
A sto se mene tice Eddie Murphy ima bolji glas od pola americke muzicke scene, i sto je najvaznije covek ima ritam :) Evo recimo njegove pesme koja razbija:

Obratite paznju na 2:26 lik u pozadini, da se ubije covek od smeaha:D Covece obozavam osamdesete.

Ja tu pesmu uvek posmatram kao neki pokusaj humanitarnog rada, kao ono aj da snimimo (jos jednu) pesmu o ocuvanju planete. A i nije losa pesma mogu da ti kazem.
A sto se mene tice Eddie Murphy ima bolji glas od pola americke muzicke scene, i sto je najvaznije covek ima ritam :) Evo recimo njegove pesme koja razbija:
Obratite paznju na 2:26 lik u pozadini, da se ubije covek od smeaha:D Covece obozavam osamdesete.

Ovo je Eddieva pesma?! :eek:
Nisam imao pojma! Kao kad sam otkrio ko peva Somebody's Watching Me!

Da vas pitam nešto... Koje verzije Majklovih albuma imate?
Originalne ili re-mesterovana specijalna izdanja?

Tipa SC sa disanjem na početku pesme i IJCSLY sa recitacijom na početku... BoW sa Mekom na početku Will You Be There od preko 7 min itd.
Ja imam specijalna izdanja koja mi se više sviđaju (jedino mi se ne sviđa što je izbačena ova recitacija u IJCSLY)...
I to skinuto sa neta naravno, čuvam pare za originale koje kupujem prvom prilikom kad odem negde...

Ovde se vide rzlike npr. na Bad albumu: http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_(album)#Track_listing

Back